İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Allah'ım sana geliyorum. Bu gün iat 22 derece iken sabah işe geldim hararet 101 derece gezdi durdu. 

Akşam 35 derece iat vardı. Araba 87 93 derece arasında gezdi durdu. 

Araba dış hava sıcaklığından etkilenerek çalışma sıcaklığını düşürüyor veya artırıyor.  Bir yaşıma daha girdim. 

İAT = emilen hava sıcaklığı. Dış ortamdaki havanın ısısı yani. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Cruze saate 80 km hızla rampa iniyor. SOğutma suyu sıcaklığı 101 derece ile 99 derece arası sabit. Termostat çalışıyor demek Oksijen sensörleri gaza basılığından voltaj alırken, gazdan çekildiğinde 0.0 değeri veriyor. Fuel statu gaza basma çekme oranlarına göre açık döngü ve kapalı döngü bilgilerini veriyor. ECM sağlam. Voltaj 12,6 civarında. buda akümüz ful olduğu için arabanın yakıt ekonomisi moduna girdiğini gösteriyor Ateşleme zamanı gaza basma ve yüken binme oranlarına göre ileri veya geri çekiliyor. Bu da bobinlerin sağlam ateşlemenin normal olduğunu gösterir. Sonuç Motor sağlam

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Allah'ım sana geliyorum. Bu gün iat 22 derece iken sabah işe geldim hararet 101 derece gezdi durdu. 

Akşam 35 derece iat vardı. Araba 87 93 derece arasında gezdi durdu. 

akşmaki trafik daha sıkışıkmış demeekki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bir CUma günü daha depoyu doldurduk. 18 ağustosda başladığım hipermil tasarruf hesabına, şu ana kadar 55 dolar biriktirmişim. Malum arabanı bakımı için para biriktiriyorum. Bunun içinde hipermil ile yaptığım tasarrufu bankaya atıyorum. Şu an bir amorsitör takozu parası birikti . Sırada ikinci amorsitör külesi var. 

Çağlar Bayur yazdı:

akşmaki trafik daha sıkışıkmış demeekki

Abi trafiği sapkalarda ve bağlantı yollarında yakalanıyorum. Normalde her iki sürüş esnasındada tek fark emilen havanın sıcakığı. Orda 10 derecelik fark, termostat sıcaklığında 10 derece fark olarak yansıyor . Sanırım. :) 

Bu da kumbaraya daha fazla para aktarmak için yaptığım çaba. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

tek fark emilen havanın sıcakığı. Orda 10 derecelik fark, termostat sıcaklığında 10 derece fark olarak yansıyor . Sanırım.

başka fark daha var o yüzden ben devirdaimden şüphleneiyıum de umarım yanlış çıkar şüphem, akıcı trafik devamlı daha yüksek devir seyrinde harareti o artırır

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

başka fark daha var o yüzden ben devirdaimden şüphleneiyıum de umarım yanlış çıkar şüphem, akıcı trafik devamlı daha yüksek devir seyrinde harareti o artırır

Abi bu arabanın normali 101 derece, 15 aydır düzenli obd ile test yaparım. 101 derecede çalışıyor. Ama şu hava kaçırma olayından sonra sık sık test etmeye başladım. Normal çalışma sıcaklığının 10 derece altında çalışma durumları başladı. Daha sonra bunun iat sıcaklığı ile ilişkili olduğunu düşünmeye başladım. Umarım bir sıkıntı olmaz. Sıkıntı olursada arabanın komple motor toplatacak butcesi var. Babam o konuda kendini sağlam hazırlamış. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

onun yerine, hazır kış geliyor, soğutma suyu komple yenilense sserviste? vesile ile hava şüphesi de kalmaz. durduk yere 10 bin kaat uçmasın yazık

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

onun yerine, hazır kış geliyor, soğutma suyu komple yenilense sserviste? vesile ile hava şüphesi de kalmaz. durduk yere 10 bin kaat uçmasın yazık

Abi motor suyu yeni değişti, fakat madem burdasın sana bir dedimi daha anlatayım. Eskiden varmıydı bilmiyorum. Ama araba 3 aydır kullanınca bişiler dikkatimi çekmeye başladı. 

Araba ayaklarıma sıcak hava üflüyor. Öyle cayır cayır. Hele devirli süreresem sıcak hava püskürüyor. 

Klimayı açınca soğuk hava kapanıyor. Soğuk esiyor. Daha önce böyle varmı yokmu bilemedim. Zaten şu arabadaki havasını alınca dahada çok olmaya başladı. 

Chevrolet forumlarında okuduğum kadarı ile bu durum için normal deniliyor. Kalorifer musluğu olmadığı için, sıcak su sıcak soğuk farketmeksizin ayakların yanındaki kalorifer tesisatından geçiyormuş . :( Ben arabanın havasını alınca çok belli olmaya başladı. Arabaya binince 10 saniye klima açınca sıcak hava gidiyor. bir dahada gelmiyor. 

http://www.chevroletkulubu.org/thread-3194.html

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

Abi motor suyu yeni değişti, fakat madem burdasın sana bir dedimi daha anlatayım. Eskiden varmıydı bilmiyorum. Ama araba 3 aydır kullanınca bişiler dikkatimi çekmeye başladı. 
Araba ayaklarıma sıcak hava üflüyor. Öyle cayır cayır. Hele devirli süreresem sıcak hava püskürüyor. 
Klimayı açınca soğuk hava kapanıyor. Soğuk esiyor. Daha önce böyle varmı yokmu bilemedim. Zaten şu arabadaki havasını alınca dahada çok olmaya başladı. 

Chevrolet forumlarında okuduğum kadarı ile bu durum için normal deniliyor. Kalorifer musluğu olmadığı için, sıcak su sıcak soğuk farketmeksizin ayakların yanındaki kalorifer tesisatından geçiyormuş . [emoji20] Ben arabanın havasını alınca çok belli olmaya başladı. Arabaya binince 10 saniye klima açınca sıcak hava gidiyor. bir dahada gelmiyor. 

http://www.chevroletkulubu.org/thread-3194.html

2004 model fiesta da aynı problem var ama çok abartmıyor sebebi musluk diye biliyorum su hep dönüşte
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Levent Güzelkalp yazdı:
Ali Darbaz yazdı:

2004 model fiesta da aynı problem var ama çok abartmıyor sebebi musluk diye biliyorum su hep dönüşte

Sürekli açık yolda gidince anlamamıştım ama bu aralar sıkışık trafikte yol alınca ayağıma sıcak hava vurduğunu farkettim. 

Bu arada babam aileye tek araba yetmediği için Amcamın oğluna topladığımız 306 yı satın almak istiyor. 306 ile sivas gitti geldi. Baya beğenmiş. Yani parasını hakkını fazlasıyla vermiş. O nedenle 3 liraya 5 köfte gibi baktığı için almayı kafasına koymuş. Amca oğluda boş durmadı arabayı 35000 tl den aşağı vermem diyor. :)

Tabiki bu arabayı almak istemesindeki sebeb Korona virusu. İşlerini halletmek için arabaya ihtiyacı var. Babamın arabası olan Cruze gelini ve oğlu tarafından mesaiye gidip gelmekte işgal edildiği için adam ne yapsın, arabasız kaldı . Cruze yanına aşağidaki kardeş gelme ihtimali var. 

ACtC-3eJ0LNuQVvKw9oTD4hgY6prWVBtTGp7X2bE

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Oppo A5s ile çektiğim Azmak manzaralı Cruze fotorafını paylaşmayı unutmuşum :) 

ACtC-3cv0jaJ-qBoA1Blf230y--2kNr4vSVcVO30

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Sıcak hava gelmesi leon mk2 de de var. Sattığımız golf 5te de vardı. Zaten ikisinde de aynı havalandırma sistemi var. Yakın zamanda malzemesini alıp pedalların ordan bakınca görünen kalorifer borularına yalıtım yapacağım. Yazın uzun yolda yolculuk eziyet oluyor. Kışın ise farkedilmiyor bile ama yazın şoförün yüzüne doğru sıcak vuruyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

@Çağlar Bayur

Abi bu tamponu gövde rengine tutcak şekilde boyamak mümkün mü? sadece tamponu boyuyarak renk tutarmı. 

ACtC-3exLcn9uHcmbBedLn6FYa0jM7-5DRmJT0MH

ACtC-3fMN59tx6pOMsXPsXqvpCFxJJveHN10WQoc

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

showroomda volvo suv lar da bile plastik rengi ayırabilir. ben plastikleri bir koyusuna boyatma taraftarıyım güzel oluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

showroomda volvo suv lar da bile plastik rengi ayırabilir. ben plastikleri bir koyusuna boyatma taraftarıyım güzel oluyor

Babam illa boyasını tadilat edelim istiyor. Çok fazla çizik çarık göcük var :( 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Babam illa boyasını tadilat edelim istiyor. Çok fazla çizik çarık göcük var :( 

komple boyat aynı spreyden tampon boyansın, yine fark olur gri zordur, siyah mesela en kolayı

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

komple boyat aynı spreyden tampon boyansın, yine fark olur gri zordur, siyah mesela en kolayı

Fark olucaksa boyatmıyalım abi. Ben babamı ikna ederim. 

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Virgülden sonrası hoşuma gitti. Siyah mk2 leonum var. Ay sonu bırakıyorum boyaciya.
ön arka tampon boya ve tadilat ( köşeleri oturmuyor tırnak kırık vs) bagaj kapağı macunlu çatlak kazıyıp boyucak, sağ ön camurluk bir avuc kadar macun çatlağı var macun kazıyıp boyucak. 1300-1500 arası tutar dedi. Macun kazıyınca ne kadar doğrultma işi çıkacak ona göre fiyat 200 tl kadar oynar dedi.

Fark olucaksa boyatmıyalım abi. Ben babamı ikna ederim. 
Bana kalırsa renk farkı yüzünden boyatmayın. Ancak benim tamponlardaki gibi çizik ve taş izi çoksa birşey diyemem.
Bu boya işi çok karışık kaç usta gezdim verdikleri fiyatlar arasında dağlar var. Ben siyah aracımla en az 6-7 usta gezdim hepsi de renk tonu tam tutar dedi ne kadar doğru bilemem ama gümüş gri gerçekten zor bir renk
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Yasin Mümin Şimşek yazdı:

Virgülden sonrası hoşuma gitti. Siyah mk2 leonum var. Ay sonu bırakıyorum boyaciya.
ön arka tampon boya ve tadilat ( köşeleri oturmuyor tırnak kırık vs) bagaj kapağı macunlu çatlak kazıyıp boyucak, sağ ön camurluk bir avuc kadar macun çatlağı var macun kazıyıp boyucak. 1300-1500 arası tutar dedi. Macun kazıyınca ne kadar doğrultma işi çıkacak ona göre fiyat 200 tl kadar oynar dedi. Bana kalırsa renk farkı yüzünden boyatmayın. Ancak benim tamponlardaki gibi çizik ve taş izi çoksa birşey diyemem.
Bu boya işi çok karışık kaç usta gezdim verdikleri fiyatlar arasında dağlar var. Ben siyah aracımla en az 6-7 usta gezdim hepsi de renk tonu tam tutar dedi ne kadar doğru bilemem ama gümüş gri gerçekten zor bir renk

Arabanın hem ön hemde arka tamponunda ton farkı var, bu benim rahatsız etmiyor ama babamız (arabanın sahibi) 3 kelimesinden biri boyatalım oluyor . 

Bana göre araba yeterince yakışıklı , zengin bir duruşu var. Esas para harcanması gereken yerler boya badana değil . 

ACtC-3eTewhPDCu1zw7LUhxuc-zZl2h0Lav9Qc8c

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Arabanın hem ön hemde arka tamponunda ton farkı var, bu benim rahatsız etmiyor ama babamız (arabanın sahibi) 3 kelimesinden biri boyatalım oluyor . 
Bana göre araba yeterince yakışıklı , zengin bir duruşu var. Esas para harcanması gereken yerler boya badana değil . 

ACtC-3eTewhPDCu1zw7LUhxuc-zZl2h0Lav9Qc8clCKjt0J7rUqpl45FhFW4xhbGeGDY2wa-Sx7QH1iS2eUNsRJmDWjJpw8gbYXWipU-fimTja9Zp5pG6dC0osoZlPhsR4HDAB87X7wHipJ0zAf0Hzrr0KZ7Og=w1080-h608-no?authuser=0
Araba konusunda hassas olmama rağmen size katılıyorum ton farkı için boyatmazdım. Cruze gerçekten heybetli ve zengin duran bir araba.
Boyacınızı iyi seçin eski sahibi bizim arabayı kime boyattıysa heryere macun çekmiş. Minimum macunla yapılmalı bence
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

bb otomobil servis diye bir yer var.  birebir aynı yapar. 

Bu bb nerde bostancıdamı. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Bu bb nerde bostancıdamı. 

ümraniyede . instagramdan takip et

benim jeepin bagaj ve tamponunun boyamışlardı. 15 yaşında gri araba da 1 gram ton farkı yoktu. hakiki boyacı adamlar

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gri arabalarda tampon zor oluyor. Eski 2 aracım da griydi, onlarda da ton farkı vardı.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bendeki simli alüminyum gri. Hiç tutmuyor tamponlar 😁 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...