İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

belçikada 2007 model arabaların parçasın mı tamir ediyormuş bu çok usta olan usta

Usta Cruze’a teknolojik araç dediğine göre komadan yeni uyanmış herhalde. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bugün çek cumhuriyetinde Makine mühendisliği eğitimi almış Ankaralı mühendisle görüştüm. Kendisini Çek Cumhuriyetinde Gm Familiy I motor ailesi konusunda eğitmiş. Tüm servis bültenlerine ve fabrika geri çağırmaları konusunda bilgili. En son Gm Psa satış sonrası davalarıyla ilgilenmiş. Psa Opelin eski modelleri için yeniden servis bultenleri üzerinde Gm Family 1 motor ailesi parametreleri tekrar elden geçirmiş. Cruze için motorumun şase numarasında 2017 psa parametrelerine uygunluğu nu teyit etti. Aynı şekilde yayı kırık parca konusunda Gm bir servis bulteni olduğunu ve parça hakkında olumsuz geri bildirimler yaşandığını teyit etti. Bu parçanın komple çıkarılırsa Cruze için olumsuz bir durum teşkil etmediğini söyledi. Yine müsait bir gün bostancı sanayiye gidip parçayı çıkartıp deneyeceğim. 

Çağlar Bayur yazdı:

belçikada 2007 model arabaların parçasın mı tamir ediyormuş bu çok usta olan usta

Belcikada sıfır araba alındığında çok hızlı değer kaybettiğini bu nedenle önemli miktarda ikinci el arabanın export edildiğini söyledi. Genelde balkan ve kafkas ülkelerine gönderiliyormuş. Ayrıca halktan önemli bir kesimin bu ikinci el ucuz arabaları çok kolay satın aldıklarından tamirci olarak işlerinin hiç durmadığını belirtti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Yıl 2024, bir Türk ve Belçikalının konuştuğu teknolojik parça. Avrupalıların bizi kıskanma sebebi budur. 1988 model kadete eklenen parça. 

Ali Darbaz yazdı:

411859356_902057101299947_5075167412367150377_n.jpg

Ali Darbaz yazdı:

Bugün Belçikalı bir Opel ustası ile buluştum. Mado'da elimdeki materyelleri paylaştım. 

Yay kırık parçanın fonksiyonu nu anlattı. Ustanın bunu görünce neden söküp almadığını söyledi. Türkiyede kalifiye usta olmadığını bu teknolijik araçların mundar edildiğini anlattı. Tavsiyesine uyup o parçayı tamir edip geri takıcam. 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Bu parçanın komple çıkarılırsa Cruze için olumsuz bir durum teşkil etmediğini söyledi.

gereksiz parça fuzuli ağırlık, çıkarılırsa iyi olacak demektir

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

gereksiz parça fuzuli ağırlık, çıkarılırsa iyi olacak demektir

Eğer arabam  Opel Astra J olsaydı bu parçayı çıkarırsan arabanın 5 nci vitesde durmuyacağını vitesin taktıktan sonra geri yerinden çıkacağını söyledi. Fakat Cruze kulesi farklı olduğundan fazladan bir pin olduğu için geri atmama olasılığı var

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Üretim bu kadar mı standart. Ulan cruze den çıkaralım şu parçayı da dememişler yani

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim vites kulemde karşı ağırlık var ve beşinci vites senkromeç kasnağım opele göre çok büyük. 
IMG_2861.jpeg.1a3e0ce56c1867ce2a0cf10de97160c7.jpeg

opelin vites kulesinde yağ keçesi içinden geçen farklı bir yapı var

IMG_2860.jpeg.8e7778f66f5db523a544684c487343b5.jpeg

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Üretim bu kadar mı standart. Ulan cruze den çıkaralım şu parçayı da dememişler yani

bu parçayı sökersem ve düzelmez ise kırılan yayın içerde bir çatala sıkıştığı veya zarar verdiği bir başka felaket senaryosuda var

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vitesin 5 e soğukken geçmeyip ısınınca geçebilmesini, aslında astrada vitesten geri atmasın diye konulan parça yapıyormuş yani? hep bu opel ciler yüzünden benim anladığım

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Babam ile Cruze restore etme konusunda anlaştık gibi bişey yakında komple boyatıcaz.. 

jantlarını onartıp iç trimleri düzelticez. 

IMG_2840.jpeg

IMG_2842.jpeg

IMG_2841.jpeg

Çağlar Bayur yazdı:

vitesin 5 e soğukken geçmeyip ısınınca geçebilmesini, aslında astrada vitesten geri atmasın diye konulan parça yapıyormuş yani? hep bu opel ciler yüzünden benim anladığım

hocam sıcakla bir alakası yokmuş. Titreşimden içerde yayın normalde bastırması gereken parça yerine kayınca vites geçer hale geliyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Tamir esnasında çektiği iki resim. Opel F17 şanzımanı ile Chevrolet D16 şanzımanı beşinci vites dişlileri. 
görüldüğü gibi benim dişlimde oluklar ve çap olarak büyük . 

65250F11-A9B5-4B11-955B-A9C537543347-COLLAGE.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

boyama için iyi bir mevsim değil haziran sonrasına bakmalı

Ali Darbaz yazdı:

Tamir esnasında çektiği iki resim. Opel F17 şanzımanı ile Chevrolet D16 şanzımanı beşinci vites dişlileri. 
görüldüğü gibi benim dişlimde oluklar ve çap olarak büyük . 

65250F11-A9B5-4B11-955B-A9C537543347-COLLAGE.jpeg

aynı şanzıman değilmiymiş yani ? belçikalı ustaya haber etmeli

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu videoda nasıl çalıştığını gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Komple şanzıman revizyonuna gidecek gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Komple şanzıman revizyonuna gidecek gibi duruyor.

En azından ucuz. Usta komple revizyonu 10 bine bitirdiğini söyledi. 

Çağlar Bayur yazdı:

boyama için iyi bir mevsim değil haziran sonrasına bakmalı

Bb otomotiv bize çok yakın. Orayı planlıyorum..    

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Dikiş tutmaz yenilense iyi olur.

Efsane w126 kasa sene sanki 1986.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

çok şık biryere benziyor 32bin de takipçili

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Standart bir ustanın 3 katı falan fiyat veriyorlar. Ama kaliteli işçilik mevcut kendilerinde.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Standart bir ustanın 3 katı falan fiyat veriyorlar. Ama kaliteli işçilik mevcut kendilerinde.

rakam telaffuz edilmedi ki güzel işçilik  aranıyor bence 32 bin takipçisi varmış işletmenin bence başarılı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

rakam telaffuz edilmedi ki güzel işçilik  aranıyor bence 32 bin takipçisi varmış işletmenin bence başarılı

Telefon açmadan yaşayacağı şokun etkisini düşürmeye çalışıyorum :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)
Selim Bilgin yazdı:

Usta Cruze’a teknolojik araç dediğine göre komadan yeni uyanmış herhalde. 

usta torkun etkisinden çıkamamış

Çağlar Bayur yazdı:

çok şık biryere benziyor 32bin de takipçili

benim jeepin arkadan tır vurduğunda bagajı orda değişti. rengi süper tutturdular lakin yalanı leblebi gibi konuşuyorlar kendileri konu bile açmıştım

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

2 sene önce 9000 tl fiyat verdiler. Buna kırık tamponlar ve çizik jantların onarımı dahildi. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Dikiş tutmaz yenilense iyi olur.

Efsane w126 kasa sene sanki 1986.

Aslında tüm rulmanlarına kadar komple revizyon yapmak içimden gelmiyor değil. Zaten onarımı çok kolay hızlı yapılabilen hatta aynı gün verilebilirde. 

Bostancı sanayide sadece japon rulmanları satan bir esnaf var. Gm gergi rulmanı ile muadili japon rulmanı yanyana cevirip aradaki inanılmaz ses farkını teyit etmiştim. Üstelik Gm orjinal rulman ile aynı paraydı. Arabanın alternatör kayışı gergisine takınca fark resmen belli olmuştu. Aynısının komple şanzımana yapıldığını düşünsene . Adamın dükkanında her ölçüde ve tipde vardı. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Telefon açmadan yaşayacağı şokun etkisini düşürmeye çalışıyorum :) 

kalite tesadüf değildir, telefona gerek var mı, restorasyon bu

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Darbaz

Bu arabanın tekrar servise girebilmesi için kredi kartının hesap kesim tarihini bekliyorum. O zamana kadar otoparka yatıcak gibi. Son sürüşte babam tekrar duman çıkarmaya başladığını söyledi. 

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Ne bitmez sorunu varmis bunun.

Benzin döküp yakardim bu araci...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...