Tansu Kalafatoğlu 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 İlkay BAŞARAN yazdı: Boşuna kasıyorum yani 😅 Aynen Ali Darbaz yazdı: Bunu sonucu olarak en çok yıpranan şey arabadaki gergi bilyası ve kayış. İşte alacaksın hybrid. V kayış gergi kasnak bilya derdin olmayacak eski hybridlerde 250-300 bin km’de üst kapak contası cortluyormuş. Yağ azaltma da oluyormuş. 2010-2012 forumlarda okudum. Duydun mu hiç Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Eylül 2021 Yazar Paylaş 1 Eylül 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 250-300 bin k yahu ben sahip olmadığım arabaları derinlemesine araştırmıyorum. Bu konuda bilgiye rastlamadım. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 @Ali Darbaz peki altarnatör arızalıysa bunu nerden anlarız Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 İlkay BAŞARAN yazdı: Bu benim arabada da var mı acaba? %99 evet. Clio Kangoo Duster Megane3'te dip gazda klima anında devreden çıkıyordu 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: Bizim arabalarda gaza çok basıldığında klima kapanıyor. Ne zaman işin bitti, sollaman veya tırmanışın tamamlandı , ancak o zaman klima geri açılıyor. Bildiğim kadarıyla 1996 mondeo ve 98 focustada vardı. şimdiye kadar kullandığım fusion, fiesta ve mondeo araçlarında da vardı motor zorlandığında klimayı kapatıyordu. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Eylül 2021 Yazar Paylaş 1 Eylül 2021 Mustafa Karaca yazdı: @Ali Darbaz peki altarnatör arızalıysa bunu nerden anlarız Benim alternatör bozuldu. Göstergede ışık yaktı. Obd ile bakınca en az 13.6 volt gürmek lazım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: Ama bunu sağlamak için orta hız soğutma fanı, full termostat açılması gerektiydi. 15 dakika boğucu trafikten kurtulduk. Ben dar yerden çıkmanın hevesiyle gazı kökledim. O an anladımki gaz pedalı tepkisi zayıf. Gaza basıyorsun ama motor devirlenmiyor. Sebebi açık şekilde belliydi. Bu yüksek yağ harareti sebebiyle yağ basıncı düşmesi sonucu oluşan egzantrik lagıydı. Her iki egzantrik faz ayarlayıcısı düşük yağ basıncı sebebiyle konumları değişmiyordu. Fakat motor yönetim sistemi durumu fark edip motor soğutma suyunun sıcaklığını düşürmek için sonuna kadar termostadı açtı. yaş sıcaklığı kaç C ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Eylül 2021 Yazar Paylaş 1 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: yaş sıcaklığı kaç C ? 124 derceden yüksek değil. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Eylül 2021 Paylaş 1 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: 124 derceden yüksek değil. o zaman tespitin hatalı. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: Benim alternatör bozuldu. Göstergede ışık yaktı. Obd ile bakınca en az 13.6 volt gürmek lazım. Akü ışığı mı arıza ışığı mı yandı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Cruze için tünelin sonundaki ışık yanmış Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Eylül 2021 Yazar Paylaş 3 Eylül 2021 Mustafa Karaca yazdı: Akü ışığı mı arıza ışığı mı yandı Akü ışığı. Resim o zaman çekilmiştir. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Bir defa yandıktan sonra mı değiştirdiniz altarnatörü yoksa yolda mı bıraktı öyle mi değiştirdiniz Ekleme akü ışığı yanınca akü zayıf anlamına gelmez mi? Altarnatör arızası belirtileri farklı olması gerekmez mi 3 Eylül 2021 tarihinde Mustafa Karaca tarafından düzenlendi Ekleme Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Eylül 2021 Yazar Paylaş 3 Eylül 2021 Mustafa Karaca yazdı: Bir defa yandıktan sonra mı değiştirdiniz altarnatörü yoksa yolda mı bıraktı öyle mi değiştirdiniz Bu sürekli yanıyor ise aküden yiyor araba. Akü bitince yolda kalıyorsunuz. Alternatör şarj edemediği için, akünüz bitiyor. Biz Sivas'da yolda kalmadık. Akü ile 36 km yol gittik. Sabayiye ulaştığımızda Akü %80'den %50 ye düştü. %40 olsaydı araba stop ederdi. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Bitane adam vardı Hyundai Getz'in tavan ve kaputa elastik güneş paneli takmıştı, alternatöre şalter takıp uzun yolda güneş panelinden yardım alarak alternatörü kapatıp açarak gidiyordu, alternatörün motora verdiği yükü azaltıp yakıt tasarrufu yaptığını iddia ediyordu, ne kadar verimli bilmiyorum ama. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Ebrar Tüfek yazdı: alternatörün motora verdiği yükü azaltıp yakıt tasarrufu yaptığını iddia ediyordu, yandan kürek deliği açıp, yol verip kürek çekince ne kadar katkın olursa o kadar olur. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: yandan kürek deliği açıp, yol verip kürek çekince ne kadar katkın olursa o kadar olur. Kıç bölüme oturup tersine üflesen daha çok işe yarar yani Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Kıç bölüme oturup tersine üflesen daha çok işe yarar yani maket tekne arkasına mum yakarsan ileri doğru gider mesela bu da bir nevi katkıdır. rüzgarsız banyo ortamında 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Ali abiden feyzalıp elime ayağıma dikkat etmem sonucu 8.3 olan puanımı 7.7'ye kadar düşürdüm. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Eylül 2021 Yazar Paylaş 3 Eylül 2021 Çağrı Alaf yazdı: 7.7 Bu feyz almış halimi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: Bu feyz almış halimi Daha tam alamadım ellaam 😂 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Eylül 2021 Yazar Paylaş 3 Eylül 2021 Battım resmen, 8,05 litre benzin yakmış. Yol bilgisayarıda 8.1 litre ölçmüş Ne kadar içerdeyiz , hesap edelim Kmsi 62 kuruş. Şirket Km 1.0 tl veriyor. Arabanın deposu 430 liraya doldu 😮 Şirket bana 680 tl vercek. 😮 Kaskoya 1400 tl lazım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: Ne kadar içerdeyiz , hesap edelim Kmsi 62 kuruş. Şirket Km 1.0 tl veriyor. 18 ay öncesi idi, yaklaşık, tsi alsaydın şimdi yeni araba alacak paran bile kalmıştı 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Eylül 2021 Yazar Paylaş 3 Eylül 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: 18 ay öncesi idi, yaklaşık, tsi alsaydın şimdi yeni araba alacak paran bile kalmıştı TSI değil, 1,2 tdi olan arabasının bakımları pahalı diye artık işe kendi arabasıyla gelmiyor. Arkadaşı ile Carpole yapıyor 3 Eylül 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts