Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: doğrudur Bunun videosu varmı. Keşke hybrid sistem daha yoğun devrede olduğu bir hızda kullanılsaydı. Murat Sahın yazdı: yakıyor Herşey yakıt değil. Konfor, yaşam mahali, güvenlik, havalı. Ekonomi olarak 80 le gidince zaten her araba az yakıyor ve az bozuluyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Ama benzinli kadar yakıyor diyorlar. Ne anladım o zaman dizelden. Esasen bence araç bizim ülkemize hitap etmiyor. Vergi cc üzerinden, yakıt pahalı. Hatta gm'in satış başarısızlığı olarak görüyorum. Düşünsene üstat, astralarda olan 1.6 cdti motor olsa bunda, çok güzel olmaz mıydı Altın kaplama olsa almam. Ben Fiat motoru Fiat grupta seviyorum. Saatli bomba gibi araba baksana sürekli patlamaya hazır bi bilgisi var. Surda bı kaç zamana zaten bakanı da olmaz sanayide. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: Ama benzinli kadar yakıyor diyorlar. Ne anladım o zaman dizelden. Esasen bence araç bizim ülkemize hitap etmiyor. Vergi cc üzerinden, yakıt pahalı. Hatta gm'in satış başarısızlığı olarak görüyorum. Düşünsene üstat, astralarda olan 1.6 cdti motor olsa bunda, çok güzel olmaz mıydı 1.6 cdti onda olsaydı ozaman da astra satışları düşerdi, satış stratejisi bunlar, aynı şey vag grubunda da çokca oluyor, en yeni kasa passat benzinli dsg geldiğinde, superb benzinli dsg gelmemişti, çok eskiden zamanında ibiza cupralar deli gibi satılırken polo gti çok daha az geliyordu, polonun normal serisi ibizadan çok daha fazla satılıyor diye. Bide fabia rs vardı oda gti ve cupradan çok daha pahalıydı. Bunlar aynı grup markaların bazen yaptığı şeyler. VW t-roc da dizel seçeneği yok, ama seat arona ve ateca da var. Dizel isteyen seat alıyor oda satış yapsın diye. 24 Nisan 2021 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Umarım piyasası düşer, 2013 cruze 1.4 turbo sw çok hoşuma gidiyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Herşey yakıt değil. Konfor, yaşam mahali, güvenlik, havalı. Ekonomi olarak 80 le gidince zaten her araba az yakıyor ve az bozuluyor İyide güzel kardeşim, 1.4T'ye değil de 2.0 D'ye binmemi gerektirecek bir şey yok saydıkların arasında. İkisi de aynı yakıtı tüketecekse ve belirgin bir performans farkı yoksa seçim her zaman benzinliden yana olmalıdır. Beni anlamamışsın Madem çok yakacak, niye dizelini alayım dedim orda. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Umarım piyasası düşer, 2013 cruze 1.4 turbo sw çok hoşuma gidiyor. yılbaşına kesin düşecek kesin bekle YTD Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: İyide güzel kardeşim, 1.4T'ye değil de 2.0 D'ye binmemi gerektirecek bir şey yok saydıkların arasında. İkisi de aynı yakıtı tüketecekse ve belirgin bir performans farkı yoksa seçim her zaman benzinliden yana olmalıdır. Beni anlamamışsın Madem çok yakacak, niye dizelini alayım dedim orda. Dizeli 6 ile 6t40 otomatik şanzıman ile satılıyor. Malibuda kullanın ileri teknoloji bir vites kutus. Çok acayip bir calışma şekli var. Daha iyi bir sürüş deneyimi için tercih edilebilir Çağlar Bayur yazdı: bekle YTD Ytd ne abi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Dizeli 6 ile 6t40 otomatik şanzıman ile satılıyor. Malibuda kullanın ileri teknoloji bir vites kutus. Çok acayip bir calışma şekli var. Daha iyi bir sürüş deneyimi için tercih edilebilir Yine de ona o kadar yaktırmaktansa gider 1.4T tercih ederdim. Şanzıman çok iyidir ona bir şey diyemem, ama dizel motor her zaman dizel motordur. Şunu sorabilirsin, dizeli bu kadar sevmiyorsam neden dizel linea'ya biniyorum? E az yakıyor. Dizel olmasının oluşturduğu ek masraf risklerini amorti edeceğine inanarak aldım. Yoksa dizel motorlar emisyon sebebiyle gelen ilavelerden ve yakıtın motorin olmasından mütevellit masraf açmaya daha yatkın. Söz gelimi 4 litre yakacak bir dizel yerine 6 litre yakacak (tabi ortalamadan bahsediyorum) bir benzinli motora sahip araba alabilecek bütçem olsa gider benzinli alırdım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Ytd ne abi şifreciler arasında bir terim Yorum bağlantısı
Metin Akbal 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Altın kaplama olsa almam. Ben Fiat motoru Fiat grupta seviyorum. Saatli bomba gibi araba baksana sürekli patlamaya hazır bi bilgisi var. Surda bı kaç zamana zaten bakanı da olmaz sanayide.1.6 CDTI Fiat motoru degil ki? Bayide ögrendigim GM geliştirmişti. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Mustafa Tüfekçi yazdı: Altın kaplama olsa almam. Ben Fiat motoru Fiat grupta seviyorum. Saatli bomba gibi araba baksana sürekli patlamaya hazır bi bilgisi var. Surda bı kaç zamana zaten bakanı da olmaz sanayide. Bakarlar, niye bakmasınlar Ustalarla tanış oluyosun zamanla Ebrar Tüfek yazdı: 1.6 cdti onda olsaydı ozaman da astra satışları düşerdi, satış stratejisi bunlar, aynı şey vag grubunda da çokca oluyor, en yeni kasa passat benzinli dsg geldiğinde, superb benzinli dsg gelmemişti, çok eskiden zamanında ibiza cupralar deli gibi satılırken polo gti çok daha az geliyordu, polonun normal serisi ibizadan çok daha fazla satılıyor diye. Bide fabia rs vardı oda gti ve cupradan çok daha pahalıydı. Bunlar aynı grup markaların bazen yaptığı şeyler. VW t-roc da dizel seçeneği yok, ama seat arona ve ateca da var. Dizel isteyen seat alıyor oda satış yapsın diye. Ama bu grupta sadece astra yok ki. Belki diğer markaların C segmentlerinden de müşteri kayardı. VAG ayrı, onun müşterisi sabit Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: şifreciler arasında bir terim 2009 model 100 bin tl Cruze satıp , yine 2018 satip 180 bine astra J almak yerine 40 bine cruzeu satıp 70 bine Astra J alacaksam , seve seve vardım bu işte. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Mustafa Tüfekçi yazdı: Altın kaplama olsa almam. Ben Fiat motoru Fiat grupta seviyorum. Saatli bomba gibi araba baksana sürekli patlamaya hazır bi bilgisi var. Surda bı kaç zamana zaten bakanı da olmaz sanayide. 1.6 CDTI Fiat motoru degil ki? Bayide ögrendigim GM geliştirmişti. Evet O yüzden çok yakıyor 😛 iki üstte 1.3 mjet 1.6 mjet felan konuştuk diye öyle dedim. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Ustalarla tanış oluyosun zamanla Sanayide bir tane opel ustası var. Gidiyom yanına "abi şunu yap bunu yap" Adamda sesini çıkarmadan yapıyor. Hiç sorun yaşamadım. Yorum bağlantısı
Muhammet Ölmez 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Valla gencler. Saate 80 km hızla giden Mazda arabada lpg ile benzin arasında katalizörde 100 derece sıcaklık farkı var. Yanma odasında ise bir başka araştırma metninde 200 derece fark var. Bu fazla sıcaklık yükünü soğutma sistemi alıcak. Ben ekstra yük istemiyorum. Benzinle devam. Karabük ünşversitesi araştırma metni aşağida https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.researchgate.net/publication/323643173_Effects_of_LPG_Fuel_on_Catalyst_Temperature_of_a_SI_Engine_under_Real_Life_Driving_Conditions&ved=2ahUKEwi7o-Ct_JbwAhWFHewKHQHwABsQFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw3kNIfjTuBgpHD11O9-lvTD Bağlantısını verdiğiniz araştırmada motor LPG ile çalışırken önemli bir sıcaklık farkının olmadığı sonucuna varmışlar. Fark var ise ayar yanlışlığından kaynaklıdır diye belirtmişler. Sevindirici bir sonuç, ben de daha çok ısınır zannediyordum. "The results indicate that there isn't any significant temperature increase when the engine is running on LPG. Most important reasons of increasing temperature in cylinders are incorrect air/fuel ratio under LPG operating conditions, and lack of control over advance timing on LPG." Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Sanayide bir tane opel ustası var. Gidiyom yanına "abi şunu yap bunu yap" Adamda sesini çıkarmadan yapıyor. Hiç sorun yaşamadım. İşte tanış olmuşsun bak, abi diyorsun. Bu her araç için oluşacak bir durum Bir araca bir kaç yıl biniyorsan ve iyi bir usta bulmuşsan ister istemez tanış oluyor insan. Benim bir yağcı var sanayide. Bana çay kahve ikram eder. Her sene en az 2 defa yağ değiştiriyor bana, en sık gördüğüm müşterilerimdensin diyor Opel varken de opel garaj ile ahbap olmuştum, her şeye onlara gidiyordum. Focusa binerken üzümcüoğlu ford'a gidiyordum. 6 yıl oldu gitmeyeli, yakın zamanda bir arakdaşın işi için gittim, hemen çayımı ısmarladı, yemek teklif etti Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: yemek teklif etti Ama ben adamın işine karışıyorum. Sıkıntı orda. O olmaz bu olcak gibisinden. Muhammet Ölmez yazdı: Bağlantısını verdiğiniz araştırmada motor LPG ile çalışırken önemli bir sıcaklık farkının olmadığı sonucuna varmışlar. Fark var ise ayar yanlışlığından kaynaklıdır diye belirtmişler. Sevindirici bir sonuç, ben de daha çok ısınır zannediyordum. "The results indicate that there isn't any significant temperature increase when the engine is running on LPG. Most important reasons of increasing temperature in cylinders are incorrect air/fuel ratio under LPG operating conditions, and lack of control over advance timing on LPG." Bu ölçümler Katalitik konverter üzerinden obd cihaz ile yapılıyor. 80 km hızla yapılan sürüşte , lpg benzin arasında 100 derece fark var. Ayrıca propanın alev sıcaklığı, benzinden daha düşük. Esas sıkıntı yanma odasındaki basınç altındaki harareti . Bu yüzden Motorsikletlere lpg takamıyorlar . Hava soğutmalı oldukları ve bu basınç ve hararet altında kullanılabilir olmadıkları için. 24 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Ama ben adamın işine karışıyorum. Sıkıntı orda. O olmaz bu olcak gibisinden. Benim bir arkadaş var sanayide. Tam bu söylediği yapan olunca takımları uzatıp "al kendin yap çok biliyosan" der 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Benim bir arkadaş var sanayide. Tam bu söylediği yapan olunca takımları uzatıp "al kendin yap çok biliyosan" der Hizmet sektöründe çalışıyor ise müşteri memnuniyeti önemlidir.. Google mapsde kötü yorum alınca iş yapamayan opelci var. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Bunun videosu varmı. Keşke hybrid sistem daha yoğun devrede olduğu bir hızda kullanılsaydı. Herşey yakıt değil. Konfor, yaşam mahali, güvenlik, havalı. Ekonomi olarak 80 le gidince zaten her araba az yakıyor ve az bozuluyor Hybrid asistant sürüş sonunda 30 tane grafik çıkarıyor. Karabük üni’deki mutlu hoca’da forumlarda aktiftir. şu videoda çoğunlukla elektrikle gitmiştim. https://youtu.be/milm9ubYZKs hybrid raporu da bu. Tıklayınca içerik görüntülenmiyor ama pc’ye kaydedip açınca rapor görünüyor https://drive.google.com/file/d/1g5NY5xSgAOqI0ASM3OfJdLSrkUk9B5dt/view?usp=drivesdk Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Hizmet sektöründe çalışıyor ise müşteri memnuniyeti önemlidir.. Google mapsde kötü yorum alınca iş yapamayan opelci var. Eyvallah, öyledir de sıkıntı şu, adam soruyor parçaları sen mi alacaksın ben mi alayım diye, sen al ustam dersen orjinal mi kaliteli yan sanayi mi yoksa ucuz yan sanayi mi diye de soruyor. İşlem yaparken gözüne çarpan başka bir sorun varsa gelip güzelce anlatıp onu da yapıp yapmayacağını da sorar. Bütün bunlara rağmen tepesine dikilip işine karışırsan takımları uzatır al sen yap çok biliyorsan der. Bir kere karıştım işine, yaklaşık 15 yıllık arkadaşımdır, "biliyosan al kendin yap, bilmiyosan git şurda çayını kahveni iç" diye bana bile çıkıştı. İşe başlamadan fark ederse karışacağını, başlamaz, arabanı geri verir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Bu nasıl bir motor, nasıl bakımsızlık. Yağın hali içler acısı. Silindirler hepsi kavrulmuş leş gibi olmuş. Yazık. https://youtu.be/33m4bU8R8v4 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Bu nasıl bir motor, nasıl bakımsızlık. Yağın hali içler acısı. Silindirler hepsi kavrulmuş leş gibi olmuş. Yazık. https://youtu.be/33m4bU8R8v4 Videonun başında gösterdiği arabanın mı acaba motor? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Videonun başında gösterdiği arabanın mı acaba motor? Yok yahu , o kırmızı araba ustanın maskot arabası. sonra kaputu açık beyaz cincık gibi sedan astra j çıkıyor. Motoru ondan söküyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts