İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Benim sorunum bununla, Arabanın 5nci vitesine mümkün olduğu kadar çok takmaya çalışıyorum. Ama saate 60 dan önce çok zor oluyor. 

3,94 son dişli oranıyla 0,886 overdrive birleştirince en ideal tüketimi yakalıyorum :D 

2188715.png

Sende olay motorun çalışma süresi kısalmasından dolayı düşük çıkıyor. benim 3 saate gideceğim yolu sen 2 saate gidiyorsun. 1 saat eksik çalışıyor . Ama ne oluyor, motorun daha fazla aşınıyor, ceza riski artıyor. Ölüm riskide artıyor 

İşte sen 3 saatte gidince aynı yolu, 4 litre falan tüketirsin :) Böylece ceza ve kaza riski de azalmış olur. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

İşte sen 3 saatte gidince aynı yolu, 4 litre falan tüketirsin :) Böylece ceza ve kaza riski de azalmış olur. 

Ecuk yolum boş olsa 4 5 litre ile gidilir. 

giphy.gif

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

İzmir'e gittim geldim geçen hafta. Ortalama yakıt 6,5 litre, ortalama hız 130 km/h. Araç 136 hp astra j cdti otomatik :) O kadar basmaya ve otomatik vitese rağmen 6,5 litre ortalama tutturdu araba. 130 km/h ortalama sürati varın siz hesaplayın işte ne kadar basmışız. Dizel uğraşsa da yakmaz, hiper yapacam diye kasarsa koklar. Ama dpf olmaması için euro4 olmalı araç ve alır almaz egr iptal ettirmeli. Yoksa aynen dediğin gibi olur akıbet. 

6,5 çokmuş. Bir de kadran ile gerçek hız farklı :) sen 120 ile gitmişsin 

Manuel viteste hız sabitleme gereksiz bence. Vitesi mi ayarlayacan hızı mı. Rampaya vurdun hem hız sabitleyiciye bas hem vitesi ayarla. Nerede konfor. Sabitlemede araba otomatik olmalı

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Manuel viteste hız sabitleme gereksiz bence. Vitesi mi ayarlayacan hızı mı. Rampaya vurdun hem hız sabitleyiciye bas hem vitesi ayarla. Nerede konfor. Sabitlemede araba otomatik olmalı

Lastikler kışlık, araç dolu, hiç az yaksın diye gayret edilmedi :D 6,5 iyi bile sayılır. Çok daha az yakabilirdi ama acele olunca yapacak bir şey yok. Aslında hız olarak daha yüksek ortalama çıkarılırdı ama gidişte Afyondan sonra yolun bir kısmının buzu tam çözülmemişti mecbur yavaşladık, ortalamayı düşürdü. Dönüşte de silecek hiç durmadı, hep yağmur vardı. 

Ali Darbaz yazdı:

Ecuk yolum boş olsa 4 5 litre ile gidilir. 

giphy.gif

O ne kurban olayım, rölantide takmışsın vitese gidiyorsun :D :D :D :D :D   bir inip iteklemediğin kalmış. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

2 sene önce Golf 6 Tdi varken 3 saate buradan Ankara’da olmam lazımdı 2 saat 51 dakika da gittim. [emoji23] ortalamam 6,9 idi. 2 sene oldu halen ceza gelmedi bekliyorum [emoji28]

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mert Yeldan yazdı:

2 sene önce Golf 6 Tdi varken 3 saate buradan Ankara’da olmam lazımdı 2 saat 51 dakika da gittim. emoji23.png ortalamam 6,9 idi. 2 sene oldu halen ceza gelmedi bekliyorum emoji28.png

Otoyolu kullandın mı? Kullandığını var sayarak; kapışırız bak :D Kullanmadığın ihtimalde kapışmayız, o akıl işi değil :D 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Otoyolu kullandın mı? Kullandığını var sayarak; kapışırız bak [emoji3] Kullanmadığın ihtimalde kapışmayız, o akıl işi değil [emoji3] 

Kullandım. O yüzden bekliyorum ya ceza
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yavaş sürün, ceza gelmiyor diye tapa gaz gitmeyin. Yolda tekeriniz kopar, önünüze hatalı sollama yapan araba cıkar. Kendinizi düşünmüyorsanız sevenlerinizi düşünün. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

otoyolda kaplama lastik parçaları  tehlikeli oluyor. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Yavaş sürün, ceza gelmiyor diye tapa gaz gitmeyin. Yolda tekeriniz kopar, önünüze hatalı sollama yapan araba cıkar. Kendinizi düşünmüyorsanız sevenlerinizi düşünün. 

Yetişmek gerekiyordu.

Benim otoyolda en kızdığım şey 80 ile gidenler.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mert Yeldan yazdı:

Yetişmek gerekiyordu.

İndirip kafasını kaputa vura vura dövesin gelmiyor mu? :D 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mert Yeldan yazdı:

Yetişmek gerekiyordu.

Merak etme onlar sağdan tintin gidiyor. 😁

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bizim araç Manuel ve hız sabitlemede var. Yokuşta devrin altına düşmediği sürece veya önüme birşey çıkmadığı sürece sıkıntı olmuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Ali abiye laf atmayın o 80 le gitmiyorki 60 la flan gidiyor genelde :d 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Benim i10da vardı biliyorsun. Manualde gayet güzel oluyor. 

Ali Gök yazdı:

Ali abiye laf atmayın o 80 le gitmiyorki 60 la flan gidiyor genelde :d 

Uzunyol ortalama hızı 75 km çıkan biri nasıl 60la gider

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ali Darbaz yazdı:

Benim i10da vardı biliyorsun. Manualde gayet güzel oluyor. 

Uzunyol ortalama hızı 75 km çıkan biri nasıl 60la gider

Ali hocam belki araba dile gelmiştir aman abi sen şimdi ortalama 75 görünce sinirlenirsin gel senin güzel hatrın için 60 yapalım demiştir. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

@Selçuk Bakış konusunu okuyunca aklıma geldi size sorayım. Babam 2020 kışında nenemin hastalanması üzerine apar topar sivasa gitmişti. Araba köye zar zor varmış, hatta kar yığınlarına girmiş. Akabinde babamda -27 soğuku görünce hasta olmuştu. Bu cruze o zamanda bozuk olan akü ile 20 gün kar altında yatmıştı. Bu resim çekildikten sonra günlerce araba kar altında -27 derecede kaldı. 

Nenem rahmetli oldu, babam ağır hasta. Memelekete gidip nenemi defnettik. Babamı ve anamı yaslı bir şekilde arabayıda içinde olduğu durumdan kurtarıp İstanbul'a getirdik. Aklımı almadığı nokta, bu araba nasıl tek marşta çalıştı ? Aküsü bitmesi gerekirdi. İlgilenen hiç kimse yoktu. Ben kontak basana kadar derin uykuda kalmıştı. İlginç, 

ACtC-3eTofMCLj-DCU2aQTcAgJHW_uvHaXOxp3Pn

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ali Darbaz yazdı:

@Selçuk Bakış konusunu okuyunca aklıma geldi size sorayım. Babam 2020 kışında nenemin hastalanması üzerine apar topar sivasa gitmişti. Araba köye zar zor varmış, hatta kar yığınlarına girmiş. Akabinde babamda -27 soğuku görünce hasta olmuştu. Bu cruze o zamanda bozuk olan akü ile 20 gün kar altında yatmıştı. Bu resim çekildikten sonra günlerce araba kar altında -27 derecede kaldı. 

Nenem rahmetli oldu, babam ağır hasta. Memelekete gidip nenemi defnettik. Babamı ve anamı yaslı bir şekilde arabayıda içinde olduğu durumdan kurtarıp İstanbul'a getirdik. Aklım alyan nokta, bu araba nasıl tek marşta çalıştı ? Aküsü bitmesi gerekirdi. İlgilenen hiç kimse yoktu. Ben kontak basana kadarderin uykuda kalmıştı. İlginç, 

Akü ha deyince bitmez, benzinli araçta ilk marşta çok fazla güçte gerekmiyor. Hem İstanbul'dan oraya gidene kadar iyice akü şarj olmuştur.

Mesela Unonun marş dönmeyecek kadar aküsü bitiyordu, sabah yokuştan vurdurup çalıştırıp iş yerince varınca tekrar çalıştıracak kadar şarj oluyordu. En son aküyü evde şarj ettim.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Selçuk Bakış yazdı:

Akü ha deyince bitmez, benzinli araçta ilk marşta çok fazla güçte gerekmiyor. Hem İstanbul'dan oraya gidene kadar iyice akü şarj olmuştur.

Mesela Unonun marş dönmeyecek kadar aküsü bitiyordu, sabah yokuştan vurdurup çalıştırıp iş yerince varınca tekrar çalıştıracak kadar şarj oluyordu. En son aküyü evde şarj ettim.

Çok mantıklı, ama arabada az değil 5 haftaya yakın kullanım dışı kalmış. 20 gün hiç el değimediği olmuş. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ali Darbaz yazdı:

Çok mantıklı, ama arabada az değil 5 haftaya yakın kullanım dışı kalmış. 20 gün hiç el değimediği olmuş. 

Bir şey olmaz, ayrıca uzun yoldan geldiği için bekleme süresini tolere etmiştir.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Yeter yazdı:

Ali hocam belki araba dile gelmiştir aman abi sen şimdi ortalama 75 görünce sinirlenirsin gel senin güzel hatrın için 60 yapalım demiştir. 

Valla abi hız değildi, araba motoru eskimesin diye devir temalı hızı sabitlerdim. Geçmişi arşive baktım. 3000 devirde kilitliyormuş. 

Hyundai i10 3000 devirde 98 km/h yaparmış. 

ACtC-3dYPvxrYuA9QdUnLcqN8NR7wffUTV5O9LpA

Selçuk Bakış yazdı:

Bir şey olmaz, ayrıca uzun yoldan geldiği için bekleme süresini tolere etmiştir.

Sivas ile olan tüm hayellerim, o soğuğu yiyince yerlebir oldu. Dedemden kalma topraklarda hayvancılık yapmayı düşünüyordum. -27 derece havada 2 gün zor dayandım. Hep -27 diyorum ama bir ara- 28 de görmüştüm :D. Döşşekte uyurken sırılsıklam hissediyor insan. Soğuk feci :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Cruze ile hyundai i10 arasındaki devir farkı hiç bu kadar net olmamıştı :) İkiside 3000 devir ceviriyor

ACtC-3cNPzc7p_NqrlaP1yzzJ_N3MAVfxCDdzpSZ

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök

ya akünün bozuk olduğunu kim söyledi

akü bozuk olsa bırak -27 ye +27 dede 2 marş yapmaz araba

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

ya akünün bozuk olduğunu kim söyledi

akü bozuk olsa bırak -27 ye +27 dede 2 marş yapmaz araba

Marş basarken arabanın kadranları çöküyordu. 

Akü değiştiği ekranlar çökmüyor artık. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Aküsü bitmesi gerekirdi. İlgilenen hiç kimse yoktu.

rusyada bayide 3 ay yatan arabanın ki bitiyor mu?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ali Darbaz yazdı:

Valla abi hız değildi, araba motoru eskimesin diye devir temalı hızı sabitlerdim. Geçmişi arşive baktım. 3000 devirde kilitliyormuş. 

Hyundai i10 3000 devirde 98 km/h yaparmış. 

Sivas ile olan tüm hayellerim, o soğuğu yiyince yerlebir oldu. Dedemden kalma topraklarda hayvancılık yapmayı düşünüyordum. -27 derece havada 2 gün zor dayandım. Hep -27 diyorum ama bir ara- 28 de görmüştüm :D. Döşşekte uyurken sırılsıklam hissediyor insan. Soğuk feci :D

Benim evin çevresi kışın en az 10 15 gün öyle, içine girince alışırsın 😁

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...