İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Değerli dostlar son 3 aydır hipermil yapamıyorum. Eşim mütayit firmada İK olarak çalışıyor.  Maalesef servisi yok. Şirket aracı olan çalışanla gider gelirdi. Oda durumdan giderek rahatsız olmuş. Ben getir götür yapıyorum. 

İmes baraj yolundan girip, Ataşehir kozyatağı ara yollarda dolanıyorum.  

Covit19 kapmaması için ve yollarda zaman kaybetmemesi için benim destek olmam şart. O yuzden hipermil bir kenara bırakıp trafiğe odaklanıyorum. Çalıştığım firma zaten yakıt masrafımı fazlasıyla karşılıyor. Bana zararı yok. Aksine sağlık ve güven duygusu aşılıyor.

Girdiğim trafiğe cruze iyi danıyor. Lpg olsa su eksiltirdi. Dizel arabanın 7 8 litre gideri var. Bütün bunlara rağmen tüketimm 8.4 litre. 

Eşime verilen mavi kart parasıda soframıza domates biber oluyor. Ekonomik olarak artısı var. Cumartesi çağrı hipermarkette 1 haftalık erzak aldık. Ev borcu yüzünden gıda eksikliği derdimizde kalmıyor. 

Daha ne kadar net olurdum. Siz söyleyin. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mert Yeldan yazdı:

Di mi :)

Hıhı Arçelik servisleri bile tutturur 😛

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Lpg olsa su eksiltirdi.

2 sene lpg li araba ile gezdim. hiç su eksilttiğini görmedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

Bp yakıt istasyonunda yakıt doldururken, Cruze sahibi arkadaş yanıma gelip benden yardım istedi. Arabasının motor suyu  fokur fokur kaynıyordu. Öyle kompresyon kaçağı değil, bildiğin haşlama yapar gibi buhar çıkarta çıkarta. Ben benzine geçip öyle kullanmasını tavsiye ettim. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Lpg li araba suyla çalışıyor. Karma sistem. Hatta yağlamalı sistemler var. Arada okeye 4. olarak benzinde katılıyor bayağı karman çorman bir sistem oluyor :)
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Bp yakıt istasyonunda yakıt doldururken, Cruze sahibi arkadaş yanıma gelip benden yardım istedi. Arabasının motor suyu  fokur fokur kaynıyordu. Öyle kompresyon kaçağı değil, bildiğin haşlama yapar gibi buhar çıkarta çıkarta. Ben benzine geçip öyle kullanmasını tavsiye ettim. 

arabası bozuktur onun. bu kadar lpg li araba var bi yerinde kaçak yoksa su eksilteni yok

en azından bennimki eksiltmedi hiç o kadarda zor şartları gördüğü oldu

okuyan sanarki lpg li arabalara su eklemek gerekiyor düzenli . öyle bişe yokki yanlış bilgiye girer

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Hatalı montaj veya sıkıntılı motor hariç lpg su eksiltmez. 5 sene ölü avrupa yakası trafiğinde lpg’li araba kullandım. 1gr eksilmedi su. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

130 bin km olduk :D "Nayn Nayn Nayn Nayn" :D :D Tüketim düşüyor ama km artmıyor :D

https://youtu.be/PlX4WR0piIg

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hatalı montaj veya sıkıntılı motor hariç lpg su eksiltmez. 5 sene ölü avrupa yakası trafiğinde lpg’li araba kullandım. 1gr eksilmedi su. 

Bişey denedim, Lpg ne kadar çok seveni varmış yahu :D

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök

üff 8.4 mü yakıyor

pasat 7 litre ile geziyor istanbulda sen çok yaktırıyon arabaya 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

üff 8.4 mü yakıyor

İstanbulun etrafında gezer anca uzaktan bakar köprüye :) 

Ali Gök yazdı:

üff 8.4 mü yakıyor

Öff dumanlıymış bu. Uzaktan gezsin zaten boğuyor milleti 😁

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İstanbulun etrafında gezer anca uzaktan bakar köprüye :) 

Normalde işe araba ile gitmem. Yani servisimiz var. Cruze sadece haftasonu binilir, en fazla 100 km yol yapardı. 

Şimdi şirket servisi kaldırdı sağlığımız için. Arabanızla gelin , masrafınızı karşılayım dediği için araba ile gidip geliyoruz. 

Bu durumdan şikâyetçi değilim. :)

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Behlül Baş

Abi ne dedin sen niye kışkırtıyorsun biz lpgcileri 😁

Hadi yağ eksiltir desen neyse 😁

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Ali Gök yazdı:

üff 8.4 mü yakıyor

Ben tsi ile 7 ile geziyorum.

Acımıyorum da gerektiğinde basıyorum.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Termal verimi düşükmüş tsi ın
1.5 atmosferik toyota motoru %40 mış
Hadi bakalım açıkla bu durumu [emoji23]
Ate... Lar bunu da açıklasın lütfen. [emoji3166]
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Behlül Baş yazdı:

Abi ne dedin sen niye kışkırtıyorsun biz lpgcileri 😁

Hadi yağ eksiltir desen neyse 😁

Yağ eksiltmesi mi yaşıyorsun.  Benimde contalar pert, bir sonraki bakımın bütcesini şimdiden iriktirmeye başladım. 

Karter , yağ sesnör, disk fren vs vs vs 

Yorum bağlantısı
Behlül Baş
Ali Darbaz yazdı:

Yağ eksiltmesi mi yaşıyorsun.  Benimde contalar pert, bir sonraki bakımın bütcesini şimdiden iriktirmeye başladım. 

Karter , yağ sesnör, disk fren vs vs vs 

Bende yağ eksiltmesi var zaten abi ama çoğunluğu yağı yakmasından kaçaktan değil.

Kaçak da var ama şanzımanı yapan usta 10.000 kmde anca 100-150ml yağ kaçağı oluşur dedi. Benim karterde sıkıntı yok en azından şimdilik 😁 Ama egzantrik keçeleri ve ön krank keçesinden hafif yağ kaçağı var gibiymiş. Egzantrikler kesin ama krank emin değiliz.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Behlül Baş yazdı:

Bende yağ eksiltmesi var zaten abi ama çoğunluğu yağı yakmasından kaçaktan değil.

Kaçak da var ama şanzımanı yapan usta 10.000 kmde anca 100-150ml yağ kaçağı oluşur dedi. Benim karterde sıkıntı yok en azından şimdilik 😁 Ama egzantrik keçeleri ve ön krank keçesinden hafif yağ kaçağı var gibiymiş. Egzantrikler kesin ama krank emin değiliz.

Bendeki kaçağın miktarını gözlemleyemiyorum.  Görüntü var ses yok. O derece sıkıntı. Senin araba yağı çok yakıyor ise maf sensörün yağlanmıştır. Onu bir temizle derim. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Gulkokan yazdı:

Hadi bakalım açıkla bu durumu emoji23.png

Haram var onda :) 

Yorum bağlantısı
Behlül Baş
Ali Darbaz yazdı:

Bendeki kaçağın miktarını gözlemleyemiyorum.  Görüntü var ses yok. O derece sıkıntı. Senin araba yağı çok yakıyor ise maf sensörün yağlanmıştır. Onu bir temizle derim. 

Abi temizlerim de maf sensörüyle alakasını anlamadım 😁 Map mı diyecektin sen de bir ara söküp temizlemiştin heralde? Map sensörünü yazın bir temizlemiştim ama ben temizlemeden önce de nerdeyse temizdi. Benim arabadaki yağ yakma PCVden değil de aşınan segmanlardan gibi. Şöyle ki benzinde kullanmıştım geçen sene bu zamanlar 1000 km falan sanırım hiç yağ eksilmemişti çubukta. Ama LPG’de eksiliyor işte.

Arada bir düşünüyorum 5w40a geçsem mi diye ama emin de olamıyorum. Yakıt artabilir en başta başka bir eksisi olur mu olmaz mı bilmiyorum. 191000 kmdeki araba İçin yağ yakmam normaldir belki deyip devam ediyoruz bakalım 😁

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Lpg gibisi yok.  Su eksiltme olayı bendede yok çok şükür. Aracı sıkıştırarak kullanırım özellikle. 

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Çağlar Bayur yazdı:

tsi ve diğerleri..

Copyright Çağlar Bayur - 2021 / İstanbul / Turkey

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mert Gulkokan yazdı:

Hadi bakalım açıkla bu durumu emoji23.png

1,5 depo ile 1500 kilometre uzun yol yaptım. 160-170 de denedim. Şehir içi hariç 100'ün altına hiç düşmedim. Termal verim ne la? Koltuk ısıtma var termal ihtiyaç anında açıyorum böbreklerim filan üff. Bir de masajı açtım mı kulunçlarım nefiisss

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Çağlar Bayur yazdı:

tsi ve diğerleri..

Siz yetkili bir abiye benziyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

200 bin tl param olunca anket acıçaçam. 

Arkadaşlar 200 000 tl var. Hangisini alayım. 

1 Volkswagen Golf 1.0 etsi

2 Toyota corolla 1,5 dcvt

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...