İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

ihtiyaç köftesi almak için Yusuf'a

ocakbaşında hatırlat bişiler anlatayım

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:

Fiestada lastik basıncı yüksek olursa , özellikle arka lastik basıncı fazla olursa kasa "gacırdıyor".

yahu fiestada bir dirhem teker var. 3 psi fazla hava bassan beton gibi olur. Hyundai i10  32 psi olan tekeri ,  35 psi basınca daş gibi oluyordu :D

yahu evren 41 psi diyor doğrumu :D

,2002-2008-Ford-Fiesta-Tyre-Pressure-Plac

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hiç o kadar basmadım ,ama yüklüyken 35,36 psi basarım. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:

Hiç o kadar basmadım ,ama yüklüyken 35,36 psi basarım. 

Ben o 41 gördümmü yeter bana. 4 lastik 41 basarım. :D

Çağlar Bayur yazdı:

ocakbaşında hatırlat bişiler anlatayım

Abi biz ocak başını anca rüyamızda göreceğiz. Böyle giderse pek ihtimal vermiyorum :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Abi biz ocak başını anca rüyamızda göreceğiz. Böyle giderse pek ihtimal vermiyorum

antalyada da olur, havuz başında

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

antalyada da olur, havuz başında

İnşallah o günleri görürüz :D 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

İnşallah o günleri görürüz :D 

parayı peşin şekmediler mi kartttan? bitti o iş

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

parayı peşin şekmediler mi kartttan? bitti o iş

Çekdilerde, covit movit karantina vs derken günler değişebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Behlül Baş
Ali Darbaz yazdı:

İstanbulda olsan bakardık :D

kontak açınca orta ekran kapanıyor. Ben basmadan açılmıyor. Tamam kimse için dert değil ama ben taktım. Kontak verince bir açılıyor, bir açılmıyor :D

Bir ara benimki de öyle yapıyordu sonra düzeldi sonra yeniden yapmaya başladı sonda da çat akü bitti.

İşin garip noktası benim akü tam 2 yılda bitti ki akü İçin kısa bir süre bu. Neyse ki garantinin bitmesine 15 gün kalmıştı bedave değiştiler 😁😁

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Behlül Baş yazdı:

Bir ara benimki de öyle yapıyordu sonra düzeldi sonra yeniden yapmaya başladı sonda da çat akü bitti.

İşin garip noktası benim akü tam 2 yılda bitti ki akü İçin kısa bir süre bu. Neyse ki garantinin bitmesine 15 gün kalmıştı bedave değiştiler 😁😁

Vallahımı senin ifadene dayanarak akü alacam gelecek ay. 

Senin araba eko modada girmiyordu. Akünde çabuk bitiyor. Sende bir dert var ama bilemedim. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şu sıralari trafikden müzdarip olarak tüketimi 8,2 litre altına düşüremiyorum. Araba debriyajı değişince  trafikde kullanması çok daha rahat oldu. Ama çok sıkıldım. Eşimiişe bırakmıyor olsam trafikten kaçıcım, ama maalesef trafik girmek zorunda kalıyorum. :( 

Yorum bağlantısı
Behlül Baş
Ali Darbaz yazdı:

Vallahımı senin ifadene dayanarak akü alacam gelecek ay. 

Senin araba eko modada girmiyordu. Akünde çabuk bitiyor. Sende bir dert var ama bilemedim. 

Ben de bilemedim aküyü değişirken ordaki elemana sordum 2 yılda akü mü biter diye. 10 yıllık araba alternatörün yavaştan eskimiş olabilir gibi şeyler söyledi. O an farazi konuşmuş da olabilir.

Ali Darbaz yazdı:

Şu sıralari trafikden müzdarip olarak tüketimi 8,2 litre altına düşüremiyorum. Araba debriyajı değişince  trafikde kullanması çok daha rahat oldu. Ama çok sıkıldım. Eşimiişe bırakmıyor olsam trafikten kaçıcım, ama maalesef trafik girmek zorunda kalıyorum. :( 

Abi sen İstanbul trafiğinde 8,2 litre ben Diyarbakırda 9 civarı geziyorum 😁 Ortalama hız 33 civarı. İstanbulda olsam 10-11 arası olurum heralde

Tabi bende lpg var 10 litre yaksa 35 kuruş 😁

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Behlül Baş yazdı:

Ben de bilemedim aküyü değişirken ordaki elemana sordum 2 yılda akü mü biter diye. 10 yıllık araba alternatörün yavaştan eskimiş olabilir gibi şeyler söyledi. O an farazi konuşmuş da olabilir.

Abi sen İstanbul trafiğinde 8,2 litre ben Diyarbakırda 9 civarı geziyorum 😁 Ortalama hız 33 civarı. İstanbulda olsam 10-11 arası olurum heralde

Tabi bende lpg var 10 litre yaksa 35 kuruş 😁

Valla hacı benim havalar ısındı, araba gayet normalleşti. Konjektör seside çok daha az gelmeye başladı .

Bu gün senin için tüm yolun voltaj değerini kayıt ettim. Araba full ekonomi modunda çalıştı . 

ACtC-3fGCULfJZ3asloBBSqqxh41kmQq8n1aLVuZ

Aman ağzından yel alsın, dandik bir alternatör 2500 tl olmuş :D

https://www.onlineyedekparca.com/urun/chevrolet-cruze-1-6-benzinli-100-amper-alternator-sarj-dinamosu-orjinal

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Buyrun çok güzel bir veri daha . Kompresör basıncı artıkça motordan çektiği yükün durumu. Klima açınca basıncta yavaş yavaş artıyor. 130 psi basınca ulaştığında , motordan %20 lere varan oranda yük oluşuyor :( . Kırmızı çizgi kompresör basıncı. Kademe 1 felan farketmez, basıncla beraber yükte artıyor  :( 

ACtC-3ccroG6EJg9EcVHqrUUD-fdMDKkik3Z1Tdn

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İlk kontak açıldığında araba havalandırması son bırakılan ayara geliyor. Kontak kapatılınca ise  kendi kendine aşağidaki moda geçiyor. 

*Dış sirkilasyon modu

*Ayaka ve Gövde havalandırma modu

*Tam soğuk hava modu 

Kontağı kapatıp ,15 dakika beklediğinizde bu durum oluşuyor. 

Eğer bu modu hiç bozmazsam, kontak kapalı veya açık fark etmez havalandırma herhangi bir ses çıkarmadan sabit kalıyor. 

İşte ben bugün farkettimki, bu moddu bozmayınca orta ekranda kapanmıyor :D

3 deneme oldu orta ekran kapanmadı. :D

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Al artık aküyü....

Ne aküsü yahu. AKüye para verene kadar bana 2 tane şanzıman takozu alırım 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Ne aküsü yahu. AKüye para verene kadar bana 2 tane şanzıman takozu alırım 

Şansını çok zorluyorsun bak :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Şansını çok zorluyorsun bak :) 

Nerde bırakırsa ozaman alırım. Şimdi takoz lazım bana 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ali Darbaz yazdı:

Valla hacı benim havalar ısındı, araba gayet normalleşti. Konjektör seside çok daha az gelmeye başladı .

Bu gün senin için tüm yolun voltaj değerini kayıt ettim. Araba full ekonomi modunda çalıştı . 

ACtC-3fGCULfJZ3asloBBSqqxh41kmQq8n1aLVuZ

Aman ağzından yel alsın, dandik bir alternatör 2500 tl olmuş :D

https://www.onlineyedekparca.com/urun/chevrolet-cruze-1-6-benzinli-100-amper-alternator-sarj-dinamosu-orjinal

Bu grafiği hangi programla kaydediyorsun?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Mahmut Yıldız yazdı:

Bu grafiği hangi programla kaydediyorsun?

Car Scanner Pro adlı programı kullanıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

volum yapıyor

Hayatımda ilk defa duydum, google sordum. :D 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Ali abi 10 kmh civarı hızlarda 2 den 1. Vitese atarken zor giriyormu seninkinde ? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Ebrar Tüfek yazdı:

Ali abi 10 kmh civarı hızlarda 2 den 1. Vitese atarken zor giriyormu seninkinde ? 

Evet. Birinci vites ancak 5 km gibi hızlarda geçiyor. Hyundai i10da böyleydi. Fiestada böyleydi. Normal değilmi. 

Bu gün araba rekor kırdı. Hiç bişey açık olmamasına rağmen 15.4 voltla yürüdü. Yolun sonuna geliyoruz.... Ha ha ha. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...