İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Mevlüt şartlar da arabayı değiştirmek istesek bile ihtiyacınız olan minimum 150.000 kredi bu faizlerle alınmaz. Adamın emekli maaşı 10.200 TL olacakmış kredi kartı ekstresi olunca ben de destek vereceğim arabanın bir çok bakım kalemini yapacağız taş çatlasın 15.000 TL para veririz.

Ekonomik olarak bu kadar iç içe olmak zor olmuyor mu?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

Nasıl yani.. 

Metin Akbal yazdı:

Forumda örneği var. Şekil Ben 😅

1999.9 liraya febi blinstein komple yağ soğutucusu buldum.. Alınırmı febi marka. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

eğer herkes koşulsuz fedakarlık yapabiliyorsa müthiş bir olay bence. Konfederasyon gibi

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

eğer herkes koşulsuz fedakarlık yapabiliyorsa müthiş bir olay bence. Konfederasyon gibi

İnsan babasını ekonomik bir yük olarak görebilir mi bence talihsiz bir soru 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

kardeşler de var. Ama yine de sınırlı bütçelerde bunu yapabilmek çok güzel dedim zaten. Yapamayanlar çok. Oğlunu sömüren de çok. Hatta bir çocuğunu kayırıp diğer çocuğuna bilerek çullanan da çok. Neyse özel konular bunlar

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Ali Darbaz yazdı:

Bence aile içini bu kadar dışarı dökülmesi talihsizlik.

Babanız buraya bunları yazdığınızı görse hoşuna gidermi?

Bence yukarıdaki ve bu cevaplar silinmeli

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

daha iyidir, eski evlerde giriş holler evin en büyük odası idi, soba oarada durur, tüm ev sınırdı, vesile ile odunun enerji yoğunluğu en düşük olandır

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Fikri Keleş yazdı:

Bence aile içini bu kadar dışarı dökülmesi talihsizlik.

Babanız buraya bunları yazdığınızı görse hoşuna gidermi?

Bence yukarıdaki ve bu cevaplar silinmeli

Arkadaşlar beniz zorluyor bazen, bende kendimi kaptırmış oluyorum. 

Çağlar Bayur yazdı:

daha iyidir, eski evlerde giriş holler evin en büyük odası idi, soba oarada durur, tüm ev sınırdı, vesile ile odunun enerji yoğunluğu en düşük olandır

Biz çekmeköyde bir apartmanda yaşıyoruz. Babam 2 kat altaki dairede oturuyor bende yukardaki dairede oturuyorum. Kızım küçük ve eşim çalışıyor olmasından mütevellit aileme yakın bir daire ararken eşim üst kattaki daireyi ayarlayıp satın almamıza vesile oldu. halen kredisini öderim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

halen kredisini öderim. 

çerez rakamına inmesine az kaldı bikaç ay dayan

ev iyidir, araba olmasa da olur, lpg li de olsa olur

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Darbaz yazdı:

En basitinden emekli maaşları yüksek

Bakım maliyetlerinden dolayı birçok işi kendi evinin garajında yapıyor?

Almanya da 500 Euro idi yetkili serviste arıza tespit.

Ali Darbaz yazdı:

Nasıl yani.. 

1999.9 liraya febi blinstein komple yağ soğutucusu buldum.. Alınırmı febi marka. 

Bunun cevabını önceki sayfalarda vermiştim 😊 Ya unuttun ya önemsemedin.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Nasıl yani.. 

Ali Darbaz yazdı:

Bence senin yazdıkların çok talihsiz. Babam ev yapacak araba parası gitti, yok şunu yapacak ev peşinatı gitti, arabaya baktı bakmafı vs vs vs. Cidden şaşırıyorum okudukça. Emekli maaşı şu kadar k kartı bu kadar. Bana akıl değil para verin.

Bu derece birbirine girmiş bir ekonomi bence sağlıklı değil, bu şekilde apaçık yazman hiç değil.

Babanın yaptığı eve yardım edip burada hayıflanacaksın sonra bana talihsiz soru mu sordun diyeceksin. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sen koşulsuz yardımcı olduğun birine ve bu kişi babansa eğer binlerce kişinin okuyabileceği biryere yazar mısın bunu? Yine başya yere çekiyorsun benim demek istediğim şeyi. Gazeteye de ilan verelim mi? 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Farklı evlerin ekonomisinin iç içe olmasını eleştirdin. Konunun internet dünyasında paylaşılmasını değil. Ben de ona göre cevap verdim. 

ev ekonomisini paylaşıp paylaşmamak ali’nin bileceği iş. Karışmam. Eleştirmem. Buna takılırsak çok fazla eleştirilecek şey var. Arabalarımızla neler yaptığınız tüm internet alemini ilgilendirir mi? Ya da savaş zamanı evimizde ne hazırlıklar yaptığımız, gittimiz rotalar vb. Ama paylaşıyoruz. Bence sorun değil. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Farklı evlerin ekonomisinin iç içe olmasını eleştirdin. Konunun internet dünyasında paylaşılmasını değil. Ben de ona göre cevap verdim. 

ev ekonomisini paylaşıp paylaşmamak ali’nin bileceği iş. Karışmam. Eleştirmem. Buna takılırsak çok fazla eleştirilecek şey var. Arabalarımızla neler yaptığınız tüm internet alemini ilgilendirir mi? Ya da savaş zamanı evimizde ne hazırlıklar yaptığımız, gittimiz rotalar vb. Ama paylaşıyoruz. Bence sorun değil. 

Tansu cidden tarzın çok ilginç. Bazen sadece yazmış olmak için yazıyorsun. Arabaya ne yaptığınla aile içi ekonomik olaylar aynı diyorsun yani. Topluma açık yerde bunları paylaşıyorsan eğer birinin gelip soracağı sorulara, yapacağı eleştrilere de açık olacaksın. 

Bana illaki düşmez. Ben zaten babama yardımcı olup ya da herhangi birine, uluorta yazmam. 

Uluorta herşeyi yazan birine de sorumu sorarım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ali’nin yapmış olduğu paylaşımlara veya konuları beğenmiyorsanız, ilgilenmiyorsanız yazmış olmak için yazmayın o zaman. Bu konuya yazma mecburiyetiniz yok. 

ali yasaklı bir şey paylaşmıyor. Tarzı öyle olabilir. Forumca eğreti bakılıyor. Ben de bunu anlamıyorum. Kime ne? Paylaşım konusuna eleştirme hakkını kim veriyor üyelere? Beğenmeyen, hoşlanmayan cevap vermez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ben rahatsız oluyorum. 2 evladım var. Uluorta yerde benim için çocuklarım yazsalar yardım ediyorum, maaşı yetmiyor, ev yapacakmış para oraya gitti, şunun peşinatı babamın alacağı tarlaya gitti yok bağ evine gitti vb üzülürüm. Tarifsiz üzülürüm. Biz ona kötülük yapmıyoruz. 

Senin anlamadığın, anlamadığın gibi ortasındakin girdiğin olay bu. Yoksa kim parasını nereye verirse versin banane. Çöpe atsın isterse. 

Yardım edip yazmasın ama. Girme okuma kardeşim o zaman daha komik oluyor. 5.kanalda ilginç ilginç programlar yayınlansın. Açma kardeşim o kanalı mı diyeceğiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Gereksiz yazılar olmuş. Bu dünyada çeşit çeşit insan var. Bana göre babamın emekli maaşından devlet utansın. Akşama kadar tüm anahaber bültenleri söylüyor zaten banane. Bunun bende manevi bir tesiri yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ali Darbaz yazdı:

Yağ soğutucus genelde 90 binde değiştiriyorlar.  Bizimkisi 167000 kmde orjinal halen. Muhtemelen sıkıntı bunda, vites konusuna gelince bizdeki olan arıza başka kimsede olmamış türkiyede , Rus forumlarından buluyorum öğreniyorum. 

2023 mart ayında konuşmuşuz çok dillendirme diye :) Ama senin eski yazılarda vardı hatırlıyor su kabında renk değişikliği gibi partikül var diye o zamanda yağ soğutucu demiştik. Neyse yağın suya karışmamış olması şans.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Darbaz

Oooo 2000 tl

IMG_3056.jpeg

IMG_3054.jpeg

IMG_3058.jpeg

IMG_3053.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

buna ne olmuş?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

buna ne olmuş?

yağ eşanşörü aldım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

yağ eşanşörü aldım.

ismi güzelmiş te arıza nedir

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

yağ kaçırıyordu galiba

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yağ kaçırıyordu galiba

Çağlar Bayur yazdı:

antifriz kaçırıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Yine gitmiş Febi almış ya. Madem alacan diye soruyon madem soracan niye aliyon 😊

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Akbal yazdı:

Yine gitmiş Febi almış ya. Madem alacan diye soruyon madem soracan niye aliyon 😊

Ucuzdur belki? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...