İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Günaydın beyler... 

Araç filo yöneticiliğinden ayrılıp, tazminatıyla siyah Cruze aldığımız Yeğenim ilk uzun yolunu yaptı. Ülkedeki en yavaş şöförlerden biri olan kendisi 4 saate İstanbul dan İğneadaya 280 km yolu 4 saate gitti. Sadece ceyrek deponun bittiğini söyledi... Arabadan çok memnun kaldığını belirtti... 

Kaba hesapla 100 km de 5,5 - 6 litre arası yakmış. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
İlkay Başaran yazdı:

Arıza yaptı mı?

Araç 1999 model mondeo. 200 binde ben aldım. 250 km sonra lpg taktırdım, brc my07.

Bobin, orijinal aldım, buji kablolarını orijinal aldım. Bosch lpg bujisi kullandım. Filtreleri kendim değiştirdim. 

Lpg ile ilgili yaptığım tek şey 10 yıl sonra tank değiştirmek oldu. 

Lpg taktıktan sonra ilk başta rölanti problemi oldu. Lpgci-motorcu arasında iki git-gel yaptıktan sonra lpgciye gittim, motorda sorun varmış yaptırdım, tekrar ayar yap dedim. Ayar sonrası bu sorunum da gitti. (Daha sonra rölanti valfi alıp değiştirdim.) 

En az 2 yıl falan bu ayarla gezdim ve tüketim 1/1 çıkıyordu. Yani yol bilgisayarında veri ile lpg tüketimi aynı çıkıyordu. Kaç km yaptım bilmiyorum ama 30-40 binden az değildir. Sonra başka bir şey için gidince tekrar ayar yapalım dediler, ondan sonra 1 litre benzine 1,2 litre lpg çıkar oldu. 

387 bin sonunda subaplarda sorun var mıydı bilmiyorum ama rölanti dalgalanması, çekmeme gibi sorunlar yoktu. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile kareküp olmayan depoki sıvıya bağlı bir şamandıranın ibresi , tüketim takibi için yapılamaz.. face de olabiliyor yutubu bilmem insta umrumda değil

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile kareküp olmayan depoki sıvıya bağlı bir şamandıranın ibresi , tüketim takibi için yapılamaz.. face de olabiliyor yutubu bilmem insta umrumda değil

Lpg ölçümü hep doldur-boşalt yapılarak yapıldı. Benzin tüketiminde yol bilgisayarına baktım. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mahmut Yıldız yazdı:

Lpg ölçümü hep doldur-boşalt yapılarak yapıldı. Benzin tüketiminde yol bilgisayarına baktım. 

Sanırım çeyrek depo mevzusuna yazılmış cevap.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

lpg’de soğutma ihtiyacı artmıyor. Doğru yakıt gönderilmeli silindire. Ben dipgaz lpg ve benzin katalizör sıcaklığını ölçtüm. Başkaları da ölçtü. Benzinden farkı yok. 

@Mahmut Yıldız mondeo euro kaç motordu? 

1999 model işte, euro bilmiyorum. :unsure2:

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Sanırım çeyrek depo mevzusuna yazılmış cevap.

Gelince ölçeriz.. adam tatilde ... Cruze göstergesi epey doğru gösteriyor .. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)
Mahmut Yıldız yazdı:

Araç 1999 model mondeo. 200 binde ben aldım. 250 km sonra lpg taktırdım, brc my07.

Bobin, orijinal aldım, buji kablolarını orijinal aldım. Bosch lpg bujisi kullandım. Filtreleri kendim değiştirdim. 

Lpg ile ilgili yaptığım tek şey 10 yıl sonra tank değiştirmek oldu. 

Lpg taktıktan sonra ilk başta rölanti problemi oldu. Lpgci-motorcu arasında iki git-gel yaptıktan sonra lpgciye gittim, motorda sorun varmış yaptırdım, tekrar ayar yap dedim. Ayar sonrası bu sorunum da gitti. (Daha sonra rölanti valfi alıp değiştirdim.) 

En az 2 yıl falan bu ayarla gezdim ve tüketim 1/1 çıkıyordu. Yani yol bilgisayarında veri ile lpg tüketimi aynı çıkıyordu. Kaç km yaptım bilmiyorum ama 30-40 binden az değildir. Sonra başka bir şey için gidince tekrar ayar yapalım dediler, ondan sonra 1 litre benzine 1,2 litre lpg çıkar oldu. 

387 bin sonunda subaplarda sorun var mıydı bilmiyorum ama rölanti dalgalanması, çekmeme gibi sorunlar yoktu. 

İlave 387 binde iki bakım arası (15 bin km) yağ ilave etmiyordum. 

Lpg ile kullanımda gazlayacaksam hep benzine aldım. 5000 devir üstü gazlamalarda benzin kullandım. 

Bu arada rölanti için lpgci-motorcu birbirine gönderince azıcık araştırma yapıp aracı 200 km kadar benzinde kullanıp lpgciye sorun varmış, yaptırdım, hadi sen de ayar yap demiştim. Adam tekrar ayar yapınca rölanti sorunu bitmişti. 

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Darbaz yazdı:

Gelince ölçeriz.. adam tatilde ... Cruze göstergesi epey doğru gösteriyor .. 

Benim de LPG de ilk ışık 200 km gidiyor sonraki 3 ışıkta 150 km gidiyor mesela 😊

Benzinde de ilk çeyrek hemen düşmüyor ama ilk ceyrekten sonra farkediyorsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Işık yanmıyor iken kardeşime verdim arabayı. Önce tuzla sonra çekmeköy, ordan şile ve dönüş çekmeköy olacak şelilde 150 km yol yaptı. 
Adam 150 km yolda hem benim benzini yaktı. Hemde aldığı 200 liralık benzini yakmış. Şu an ışık yanıyor. Gidip benzin alacam. Adam benim 1 haftalık yakıtımı yaktı.  Sürüş fark.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bu değerleri de litre ile yazaydin kardeş 10 litre mi yaktı yani 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Bu değerleri de litre ile yazaydin kardeş 10 litre mi yaktı yani 

Depoyu doldurunca hesaplayabildim. 8,9 litre benzin yakmış 100 kmde. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

99 mondeo supapları yeni nesil kadar hassas değil. O yüzden sorun yaşanmaz. Reno 9’da da aynı :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Gök yazdı:

Şehir dışı gibi aynı

Ali Gök yazdı:

Şehir dışı gibi aynı

Çağlar Bayur yazdı:

çok benziyor sanki şehir dışına

Köksal Yılmaz yazdı:

50 km ş.içi sayılmaz yahu, il sınırı içinde uzun yol ortalaması da ş.içi sayılmaz.

Çağlar Bayur yazdı:

yutup böyle bir dünya daha neler var neler

Ali Darbaz yazdı:

Ortalama hız 45

tüketim 5.8 litre… 

Pazartersi , Salı , Çarşamba ve perşembe sabahı... 5,8 litre ortalama yakaladık. Cumayıda bitirirsek miss gibi. 

64F54F69-C0BA-4335-B9A0-9EDB8BC4A6E6.jpeg

E9E89B95-51E2-478D-B823-218BA2416FDB.jpeg

İzmit şehir içi 

Hic bir hipermil tekniği uygulanmamıştır.

M271.910 motor 5g-tronic w204  😛

Yani Cruze bak işine

4ipxqne.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Tatildeki Küzenimin Siyah Cruze almıştık. Şu an ilk dönüşleri şöyle 

İstanbul - İğne ada arası çeyrek yakmış, 

İğneada şehir içi ise 100 km yolda bir çeyrek daha yakmış. 

Şu an 7,1 litre gösteriyor tüketimi. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Sıcaklığa bakın... Direk klima açtım. Kapamadı yol boyu.. Miss gibi maşallah iyi soğutuyor. 

IMG_20220726_171213.jpg

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Sıcaklığa bakın... Direk klima açtım. Kapamadı yol boyu.. Miss gibi maşallah iyi soğutuyor. 

IMG_20220726_171213.jpg

İç mi dış mı bu ? Dışsa mümkün değil

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ümit Türk yazdı:

İç mi dış mı bu ? Dışsa mümkün değil

araba güneş altında kalmış. Kontak açınca ilk içeriyi gösteriyor sanırım. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Sensörün bulunduğu yerle ilgilidir(günrş altında sıcakta kalmış olabilir) , 300-500 mt yol gidince normali gösterir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Biraz yol gidince sıcaklık 36 dereceye düştü. 

Çekmeköyde ise 29 derece oldu 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben bu ön şöför tarafı düzeninden şikayetciyim. Neredeyse 2 senedir bir takım ne olduğunu anlamlandıramadığım sesler var. Neyse biraz daha kötüleşsin belli olur.. 

D6FC985A-4464-41E6-9B12-468F364D0BBB.jpeg

7B02E663-D231-45EC-A99E-4261A4F1D8E4.jpeg

E1C9D57D-D491-466D-AF11-19723AF64CF8.jpeg

E2D33802-0B6D-4850-A7F0-D3A45FD6EC36.jpeg

0850D830-3D6C-4058-AAE4-B148530974DC.jpeg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Viraj demiri lastiklerini değiştirmeli. Lastikler ucuz. Zamanla eskiyor boşluk yapıyor. Viraj demiri lak lak ses yapabiliyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...