İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Çağlar Bayur

gagıldan gelenlere not, ölçmlere yapılan yorumlar teknik değil, tesadüfi ve /veya 2010 olan da soğutma sisteminde veya contasında sorun mevcut

Ali Darbaz yazdı:

benim araba donanımsız olduğu için 12,7 voltda çalışıyor iken bu araba 13,8 - 14,7 voltda çalışıyor. 

donanım farkından başka birşey olamaz mı ? mesela her donanım her saniye elektrik mi tüketiyor? aküsü boştur belki?

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabanın trafiğe 3000 ve kaskoya 9000 tl gibi inanılmaz fiyatlar çıkıyor. 

Benim Mayıs ayı trafik sigortası yenilemem sadece 1350 tl idi. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabaya yaptırdığım rot ayarından sonra 34 psi lastik basıncı ile bu sabah yakaladım 25 km mesafede yakıt tüketim değeri. 

09DFF6B9-EDAA-4931-B227-2CC580481C39.jpeg

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Kasko cokmuş sanirim ilk araci arkadasin
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Levent Güzelkalp yazdı:
Ali Darbaz yazdı:

Kasko cokmuş sanirim ilk araci arkadasin

Malesef öyle, Umut yeğenim bunca zaman şirket aracı kullanmış olmasına ve 15 yıllık şöförlüğüne rağmen saçma bir basamak uygulaması yüzünden adamın kaskosu 9000 tl çıkıyor. Bu adam koskoca araç filosu yöneticisi idi. Şimdi düştüğü duruma bak. Kasko yaptırmak için acemiler ve ehliyetini yeni alanlar ile aynı statüye düşüyor. 

Yalnız bu sene @Mehmet Ozyurek abi benim kasko 2000 geçerse benim boyumu aşar.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

2000 ne kasko kalmadı artık :D 

Yakıt parası için verilen ödenek ile bu işi çözersem çözerim. yoksa bu sene kasko yok. en son basamak araç sahibiyiz, bu kadar indirirmin bir getirisi olmalı 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Yakıt parası için verilen ödenek ile bu işi çözersem çözerim. yoksa bu sene kasko yok. en son basamak araç sahibiyiz, bu kadar indirirmin bir getirisi olmalı 

Şöyle bir durumla karşılaştım.Eski aracı devretmeden yeni aracı aldım. Dediler ki 2200 TL. Niye böyle. 2.araç varsa sıfırdan başlarsınız. İndirim almanız için mevcut aracı satmanız gerekiyor dediler. Hemen devrettim enişteye öyle indirimi aldım. 1200 TL. 

Kasko mecburi olduğu için koçailem kartla indirimi ile 4800 ödedim. Yoksa oda 5500 leri geçiyordu. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Şöyle bir durumla karşılaştım.Eski aracı devretmeden yeni aracı aldım. Dediler ki 2200 TL. Niye böyle. 2.araç varsa sıfırdan başlarsınız. İndirim almanız için mevcut aracı satmanız gerekiyor dediler. Hemen devrettim enişteye öyle indirimi aldım. 1200 TL. 

Kasko mecburi olduğu için koçailem kartla indirimi ile 4800 ödedim. Yoksa oda 5500 leri geçiyordu. 

Vaay sana koç ailem karttamı verdiler. Emekli sandığı ödemelerinde başlamıştır. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

2000 zor Ali 

Biraz daha tasarruf edip çıtayı yükseltmen gerekecek :)

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Darbaz yazdı:

Alternatif koruma yöntemlerine şimdiden bakın derim 🙂

Geçen sene bile 2000 liraya yaptırmıştım ben. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ü.Emre Kartal yazdı:

Alternatif koruma yöntemlerine şimdiden bakın derim 🙂

Geçen sene bile 2000 liraya yaptırmıştım ben. 

Cruze için teklifler hep ucuz çıkıyor.  geçen sene 1350 tl idi galiba. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Vaay sana koç ailem karttamı verdiler. Emekli sandığı ödemelerinde başlamıştır. :D

Niye üvey evlat mıyım ben :D 

emekli sandığı mecburi toplam %12

6 sı benden 6 sı şirketten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Murat Sahın yazdı:

Cruze için sorunca lpgye uyum

Bende vardı. Aslında benzinli alıp kiti kendin takmak daha iyi. Aynı zamanda hikayesinide bilirsin. Fiestaya olmadık bir kit taksaydım, nelerle cebelleştiğimi kim bile bilir. Bu sene ikinci yıl olacak. İki yıldır ayar bile yaptırmadım. Kit kendi ayarını kendi yapıyor. Teknoloji gelişti. Düşünebiliyorlar artık :) 

Ali Darbaz yazdı:

Bakıma geldik. 

Ali kaç kilometrede giriyorsun bakıma? 20 bin gidiyormusun yoksa? Öyleyse takdir ediyorum seni. Aşınmayı gözlemleyebiliyormusun peki? Ben aşınmadan çok korkuyorum. O yüzden 10 bini görmeden gidiyorum. Halbuki koyduğum yağ 20 bin gider diyorlar. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Fatih Sarıkaya yazdı:

Bende vardı. Aslında benzinli alıp kiti kendin takmak daha iyi. Aynı zamanda hikayesinide bilirsin. Fiestaya olmadık bir kit taksaydım, nelerle cebelleştiğimi kim bile bilir. Bu sene ikinci yıl olacak. İki yıldır ayar bile yaptırmadım. Kit kendi ayarını kendi yapıyor. Teknoloji gelişti. Düşünebiliyorlar artık :) 

Ali kaç kilometrede giriyorsun bakıma? 20 bin gidiyormusun yoksa? Öyleyse takdir ediyorum seni. Aşınmayı gözlemleyebiliyormusun peki? Ben aşınmadan çok korkuyorum. O yüzden 10 bini görmeden gidiyorum. Halbuki koyduğum yağ 20 bin gider diyorlar. 

avrupa’da insanlar 20-30 bin’de bakıma gidiyor. 60-100 bin olmuş arabalar hurda olup yenisini alıyorlar. Eskiler de yok değil var tabi. 

Amerika’da 6-7 bin mil’de yağ değişmeli deniyor

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Darbaz yazdı:

Cruze için teklifler hep ucuz çıkıyor.  geçen sene 1350 tl idi galiba. 

Geçen sene 1350 ise bu sene 3000 den kapı açılır bence, 2500 civarına gelirse iyi. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Fatih Sarıkaya yazdı:

Kafam esdikce yağı değiştiriyorum. En fazla 13000 km yol yapıyorum. 11000 km ile 13000 arası şimdilik. Aşınmayı gözlemlemekden kastını anlamadım. Herahngi bir aşınma göremedim. Zamanla aşınanlara sadece burçlar ve platik motor kulakları. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Cruze için sorunca lpgye uyum, performans falan derler hep

Lpg mi, Aman Allah korusun. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Herahngi bir aşınma göremedim.

normal, motor açılmadan tespit edilemez zaten gözle görünmez

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

normal, motor açılmadan tespit edilemez zaten gözle görünmez

Mikrofondan görülür belki Zeki Müren? İşte benim Zeki Müren 😅

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yeğenimin arabasının altındada karter koruma var. İki araba arasında 1 yıl üretim tarihi farkı var. 

IMG_20220718_175040.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Darbaz yazdı:

Kafam esdikce yağı değiştiriyorum. En fazla 13000 km yol yapıyorum. 11000 km ile 13000 arası şimdilik. Aşınmayı gözlemlemekden kastını anlamadım. Herahngi bir aşınma göremedim. Zamanla aşınanlara sadece burçlar ve platik motor kulakları. 

20 binde değişiyorsan şayet aşınma fazla olacaktır.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

avrupa’da insanlar 20-30 bin’de bakıma gidiyor. 60-100 bin olmuş arabalar hurda olup yenisini alıyorlar. Eskiler de yok değil var tabi. 

Amerika’da 6-7 bin mil’de yağ değişmeli deniyor

Ona bakarsan Yamaha yurt dışı 10 bin yurt içi 5 bin yağ bakımı yapın diyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Bu paraya trafik çıkarsa öpüp başa koyup fakir sevindirmek lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Bu paraya trafik çıkarsa öpüp başa koyup fakir sevindirmek lazım.

audi a6 değilki, ucuz bir cruze

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

audi a6 değilki, ucuz bir cruze

Cruze ucuz da, yedek parçalar sıfır. Onlar pahalı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...