Ali Darbaz 21 Haziran 2022 Yazar Paylaş 21 Haziran 2022 Ümit Türk yazdı: Yapıştırıcıya servisten mi aldın? Yok yahu bizim kırık plastikleri yapıştırdığımız kit bu. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Ali Darbaz yazdı: Merhaba dostlar,, Şimdi bayramda sivasa gideceğim, ve önümdü 905 km kadar bir yol var. 9,05 ile 5,3 litre yakıt tüketimini çarpınca 47 litre benzin demek. Bunuda 27,5 lira ile çarpınca 1,320 bin tl gibi bir rakam ile karşılaşıyorum. 3 kişi 1320 tl gidiş - 1500 tl 5 kişi dönüş ... Hımm çok orluyacak beni birde arabam dayanacakmı oda var. LPG +1 litre dedim 700 kusur lira çıktı ya. Fiuuww 600 lira yarı yarıya şu an. 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Haziran 2022 Yazar Paylaş 21 Haziran 2022 Metin Akbal yazdı: LPG +1 litre dedim 700 kusur lira çıktı ya. Fiuuww 600 lira yarı yarıya şu an. Lpg mi aman benden ırak dursun. Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Lpg uyumlu arabam olsa 1 dk beklemez taktirirdim. Hele ki benzinde de gitmeyen cruze'm olacak..... Bu arabanin yaktigi her ml benzin ziyan oluyor.. 4 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Lpg mi aman benden ırak dursun. Lpg.li lada ile km 90 krus yakiyorum 1.2 qashqai benzin ile km de 2 lira lpg fiyat olarak cok avantajli lpg takilabilen bir arac var ise bu coğrafyada lpg takilmali fiestam ile 4 bin kmde yapilan montaj 12 sene sonunda 140 bin km de satilana kadar 1 regülatör harici masraf cikarmamisti Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Ali Darbaz yazdı: Az önce yeni bir onarım yaptım.. https://www.instagram.com/tv/CfDmK9vgrjc/?igshid=YmMyMTA2M2Y= yapıştırıcı kullanım miktarı aşırı fazla, aradan akma yaparsa tüm boyayı kavlayacak bu arada neden hızlandırıcı sıkmadın? Metin Akbal yazdı: LPG +1 litre dedim 700 kusur lira çıktı ya. Fiuuww 600 lira yarı yarıya şu an. lpg memur/sgk lı işi 2 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ölmez 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: yapıştırıcı kullanım miktarı aşırı fazla, aradan akma yaparsa tüm boyayı kavlayacak bu arada neden hızlandırıcı sıkmadın? lpg memur/sgk lı işi Hızlandırıcıda itici gaz olarak lpg varmış abi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Muhammet Ölmez yazdı: Hızlandırıcıda itici gaz olarak lpg varmış abi o zaman kullanmaz, mantıklı Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 15 senedir belki daha fazladır lpgli araç kullanıyorum. Herşey süper de şu her pzt sübap değişimi olmasa iyi olacak. 1 1 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 (düzenlendi) Gm nin ürettigi bu 1.6 litrelik ünite yuzyilin en verimsiz motoru kategorisinde başa oynar.. Performans? Yakit tuketimi? Dayaniklilik? Üretim amacı?? 21 Haziran 2022 tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Ali Darbaz yazdı: 9,05 ile 5,3 litre yakıt tüketimini çarpınca 47 litre benzin demek. 5,3 litre ile niye çarpıyorsun? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Haziran 2022 Yazar Paylaş 21 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: 5,3 litre ile niye çarpıyorsun? Son yol testimde 5.3 litre tüketimi yakaladım. 300 kg yüküm vardır. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Haziran 2022 Yazar Paylaş 21 Haziran 2022 Levent Güzelkalp yazdı: Ali Darbaz yazdı: Lpg mi aman benden ırak dursun. Lpg.li lada ile km 90 krus yakiyorum 1.2 qashqai benzin ile km de 2 lira lpg fiyat olarak cok avantajli lpg takilabilen bir arac var ise bu coğrafyada lpg takilmali fiestam ile 4 bin kmde yapilan montaj 12 sene sonunda 140 bin km de satilana kadar 1 regülatör harici masraf cikarmamisti Başka arabalar olabilir. Ama bu arabaya güvenmiyorum. LPG ırak gitsin. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Haziran 2022 Yazar Paylaş 21 Haziran 2022 Bu gün uzun yola çıkmadan evvel, kasım kasım arabayı kastım. Full klima açık ve %70 alternatör yükü ile sıkışık trafikte kaldım. Önceden hararet 103 derecede sabit kalıyordu, Motor kasılmaya başlayınca 92 derecede sabitledi. Sıkışık trafiğinde etkisi ile hararet tekrar düştü 90 derecede sabit kaldı. Biraz daha kasılmaya devam edince 86 dereceye kadar geriledi. Klimayı kapattım ama klimayla alakası yoktu. Sanırım araba yağ sıcaklığını ölçerek soğutma sıcaklığını aşaği çekiyor. Eve geldim kaputu açtım, son 10 dakika hiç bir yük olmadan eve gelmiştim. Takip ettim araba 96 derecede fan açıyor. Normal sürüşte araba 108 derecede fan açardı. Mühtemelen yağ hararetini düşürmek için araba soğutmayı artırıyor. Başka bir yorum aklıma gelmedi. Çağlar Bayur yazdı: yapıştırıcı kullanım miktarı aşırı fazla, aradan akma yaparsa tüm boyayı kavlayacak bu arada neden hızlandırıcı sıkmadın? lpg memur/sgk lı işi Valla yapıştrıcı ustası ben değilim. Arkadaş arabaya uyguladığı için acemiliğine gelmiş olabilir. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: Lpg memur/sgk lı işi Sen emekli misin abi 😅 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Tevfik Işık yazdı: Gm nin ürettigi bu 1.6 litrelik ünite yuzyilin en verimsiz motoru kategorisinde başa oynar.. Performans? Yakit tuketimi? Dayaniklilik? Üretim amacı?? Açık filtre ile güzel ses veriyor. Hararet yapmazsa. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Haziran 2022 Yazar Paylaş 21 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Açık filtre ile güzel ses veriyor. Hararet yapmazsa. Araba hararet yapmıyor, motor yağı sıcaklığını dengelemek için sürekli kontrol yapıyor. Yağ ısındığında fan sıcaklığını aşaği çekecek kadar akıllı. Sıkını bu arabada yanlış soğutma suyu kullanılması. Su atmosfer basıncında 100 derecede kaynıyor. Ama Cruze 20 psi kapağa sahip. Bu koşullarda 20 psi basınç altında suyun kaynama noktası 109 dereceye çıkıyor. ZAten Cruze en yüksek 108 derecede fan açıyor. Arabamda %50 saf su ve %50 etilen glikol karışımı var. 16 psi basınç altında 130 derecede kaynama yapıyor. Bizim Cruze iç basıncı maksimum 20 psi olduğunu unutmamak lazım . Her şey yolunda olduğu sürece arabanın hararet yapması beklemiyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Metin Akbal yazdı: Sen emekli misin abi 😅 artık hepimiz emekliyiz Ali Darbaz yazdı: Yağ ısındığında fan sıcaklığını aşaği çekecek kadar akıllı. yani yağ sıcaklığına bağlı olarak fan mı açıyor sandın? Ali Darbaz yazdı: Motor kasılmaya başlayınca 92 derecede sabitledi. Sıkışık trafiğinde etkisi ile hararet tekrar düştü 90 derecede sabit kaldı. Biraz daha kasılmaya devam edince 86 dereceye kadar geriledi. Klimayı kapattım ama klimayla alakası yoktu. Sanırım araba yağ sıcaklığını ölçerek soğutma sıcaklığını aşaği çekiyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Haziran 2022 Yazar Paylaş 21 Haziran 2022 Servis programını açtım ve 1,6 lxv motorun şemasını inceledim. Bu şemada komutları Ecu den aldığını gördüm. Ecu şemasına baktım. Ecu şemasında ise yağ sıcaklığına dair bir bilgialdığını gösteriri veri bulamadım. onu yerine biri radyatör ve bir diğeri termostat üzerinde olmak üzere iki sıcaklık sensöründen bilgi aldığını gördüm. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Ben olsam bunu satar, aşağı yukarı dent lpg’li accent veya corolla gibi bir şey alırdım. Ya da polo, fabia tdi bile olur Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Ben olsam bunu satar, aşağı yukarı dent lpg’li accent veya corolla gibi bir şey alırdım. Ya da polo, fabia tdi bile olurAli Bey'in kalemi olan araba 1.2 TDİ mbt manuel dir. Der kaçarım. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Haziran 2022 Yazar Paylaş 21 Haziran 2022 Hacı Şenyurt yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben olsam bunu satar, aşağı yukarı dent lpg’li accent veya corolla gibi bir şey alırdım. Ya da polo, fabia tdi bile olur Ali Bey'in kalemi olan araba 1.2 TDİ mbt manuel dir. Der kaçarım. Onunda kendi çapında sıkıntıları var. Güççük araba. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Ali Darbaz yazdı: Ecu şemasında ise yağ sıcaklığına dair bir bilgialdığını gösteriri veri bulamadım. onu yerine biri radyatör ve bir diğeri termostat üzerinde olmak üzere iki sıcaklık sensöründen bilgi aldığını gördüm. Ali Darbaz yazdı: Sanırım araba yağ sıcaklığını ölçerek soğutma sıcaklığını aşaği çekiyor. normal zira yok öyle birşey Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Haziran 2022 Yazar Paylaş 21 Haziran 2022 3.94 son dişli oranına adamlar 0.88 5nci vites koymuşlar.. İşte bunun sebebide motorun 1000 devirden itibaren en az 100 newton tork vermesi. 1400 devirden itibaren 5 nci vitesde sabit süratte gitmeyi mümkün kılıyor. Çokda yermemek lazım... Güzel araba bu yaz 4 uzun yolu daha olacak. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 22 Haziran 2022 Paylaş 22 Haziran 2022 Ali Darbaz yazdı: Son yol testimde 5.3 litre tüketimi yakaladım. 300 kg yüküm vardır. Videoyu izleyemedim ama matematiğim bana bu veride bir hata var diyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben olsam bunu satar, aşağı yukarı dent lpg’li accent veya corolla gibi bir şey alırdım. Ya da polo, fabia tdi bile olur O zaman tadı kalmaz. Hacı Şenyurt yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben olsam bunu satar, aşağı yukarı dent lpg’li accent veya corolla gibi bir şey alırdım. Ya da polo, fabia tdi bile olur Ali Bey'in kalemi olan araba 1.2 TDİ mbt manuel dir. Der kaçarım. O zaman hiç tadı kalmaz. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts