Koray Demir 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Yola çıkmadan tam bakımlı olmalı kafada soru işaretleri kalmamalı değiştir öyle çık derim. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Ali Darbaz yazdı: Plan değişti. Çarşamba günü sabah saatlerinde yola cıkıyoruz. Ben arabanın yağını değiştirmek ile değiştirmemek arasında gidip geliyorum Motor yağı 2-3000 km geçti diye bir şey olmaz. Kaldıki kullandığınız yağı 20000 km kullansanız, çoğu yağ değişme ihtiyacı duymuyor. (Üretici bakım aralıklarına göre) Eğer geçmişinden zayıf yönü yoksa(soğutma, yağlama gibi kısımlarda) sıkıntı çıkarmaz. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Ali Darbaz yazdı: Plan değişti. Çarşamba günü sabah saatlerinde yola cıkıyoruz. Ben arabanın yağını değiştirmek ile değiştirmemek arasında gidip geliyorum Seviye düşük olmasın öncelikle. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Ali Darbaz yazdı: Plan değişti. Çarşamba günü sabah saatlerinde yola cıkıyoruz. Ben arabanın yağını değiştirmek ile değiştirmemek arasında gidip geliyorum Son dakikaya bırakma.. Mümkünse yağı değiştirip birkaç gün kullan. Biryerde hata varsa yolda kalma.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2022 Yağ bakımına 2000 km var. Arabada yağ seviye uyarısı var. Yağ seviyesi düşerse uyarı veriyor. Ayrıca arabada ağr bakım zamanı gelmiş görünüyor. Babam arabanın lastiklerine takmış durumda. Yarılmış olan yerine farklı marka lastik takmıştim. O lastiği değiştirmek amaçlıyor. Bakalım bende kuruş kalmadı. Köyde de çalışcaz. O yuzden her kuruşun önemi var. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Ali Darbaz yazdı: Yağ bakımına 2000 km var. Arabada yağ seviye uyarısı var. Yağ seviyesi düşerse uyarı veriyor. Ayrıca arabada ağr bakım zamanı gelmiş görünüyor. Babam arabanın lastiklerine takmış durumda. Yarılmış olan yerine farklı marka lastik takmıştim. O lastiği değiştirmek amaçlıyor. Bakalım bende kuruş kalmadı. Köyde de çalışcaz. O yuzden her kuruşun önemi var. Ön arka bile farklı olsa sevmiyorum ben, 4 lastik aynı olacak 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Ali Darbaz yazdı: Yağ bakımına 2000 km var. Arabada yağ seviye uyarısı var. Yağ seviyesi düşerse uyarı veriyor. Ayrıca arabada ağr bakım zamanı gelmiş görünüyor. Babam arabanın lastiklerine takmış durumda. Yarılmış olan yerine farklı marka lastik takmıştim. O lastiği değiştirmek amaçlıyor. Bakalım bende kuruş kalmadı. Köyde de çalışcaz. O yuzden her kuruşun önemi var. O zaman yağ sipariş et. Eksik kadar tamamla. Memleketten dönünce yağ değişimi ve ağır bakım yaparsın komple. Lastikler pahalanmış. Çıkma bulursan 1-2 sezon kullanılmış alınabilir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2022 Ben tekrar bir yolculuk masrafı hesapladım. Oldukca pahalıya geliyor yolculuk. Babamı ve annemi Cruze üzerinden aldım, ikinci arabaya havale ettim. Yalnız gideceğim. Buna istinaden hesaplar ucu ucuna geldiği için Sivas merkeze kadar tek depo ile yolculuk yapmayı kafaya koydum. 735 liralık benzin + depodaki yakıt ile ulaşımı sağlayacağım. Toplam 1 depoluk benzin çıkmıyor. Bakalım nasıl olacak yolculuk. Pompacıda 750 liralık benzin doldurtacam. Işık nerde yanarsa + 100 liralık alıp gideceğim. yapcak bişiy yok. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 hızına yetişilemiyor, o uyarı lambası yağ seviyesi değil demiştin, arabada eşya var yolcu yok demiştin, sivas yerine izmir e gitme de , eşyalar nerede? 2 1 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Lpg olsa idi maaliyet %30 duserdi uzun yolda Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Babanın evinin eşyalarını taşıyorsun, baban da ev yaptırdığına göre parası vardır, niye deponu doldurmuyor? Doldursun deponu, lastik almak istiyorsa onu da alsın, sen de müziğini aç keyifli keyifli git gel. 1000 km'lik yola ha benzin bitti ha bitecek diye gitmek çok tehlikeli. 5 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: hızına yetişilemiyor, o uyarı lambası yağ seviyesi değil demiştin, arabada eşya var yolcu yok demiştin, sivas yerine izmir e gitme de , eşyalar nerede? Ne demek istediğini anlamadım abi. Ön koltukda annemide götürecektim, ikinci arabada yer varmış. Annemi babamın süreceği arabaya vereceğim. Yağ ambası muhabbetini anlamadım. Orta ekranda yağ seviyesi düştüğünde code 74 uyarısı veriyor. Herhangi bir uyarı lambası yanmıyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2022 Selim Bilgin yazdı: Babanın evinin eşyalarını taşıyorsun, baban da ev yaptırdığına göre parası vardır, niye deponu doldurmuyor? Doldursun deponu, lastik almak istiyorsa onu da alsın, sen de müziğini aç keyifli keyifli git gel. 1000 km'lik yola ha benzin bitti ha bitecek diye gitmek çok tehlikeli. Evin dayanıp döşenmesi için ciddi bir mebla harcıyacaz. babamın üstünde kredi borcu var, Kardeşimde kredi borcu var. Ben zaten Ev kredisi borcum var. Yolculuk için şirketten aldığım hediye yakıt puanını kullanıyorum. Ailem istanbulda kaldığı için onlarada maaşın yarısını bıraktım. Olası bir kötü durumda bankadan 3 yıl vadeli kredi çekip çözeceğim. Yapacak bişey yok. Hiperenflasyon olduğu şü dönemde babam köye dönüş yapmayı planlıyor. Hepimiz için en hayırlısı ve sağlıklısıda budur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 2 araba olunca cruze da sadece eşya yüklü sandıydık, code 74 için de yağ kalite kontrol uyarısı diye link atmıştın, seviye uyarısıdır diye yazdıydık, gagıldan gelen olursa kafası karşımasın diye. uzun yolda sabit devirde su hortumları strese girer, arada suyu da kontrol et. Ali Darbaz yazdı: Hiperenflasyon olduğu şü dönemde babam köye dönüş yapmayı planlıyor. istanbulda evi kiraya verirse orada çok rahat yaşar, ekilecek tarladan da getiri olur ise seneye 4x4 e geçersin 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2022 saate 80 ile 90 km hızla süreceğim konusunda babama bilgi verdim. Kendisi ile arka arkaya gitmiyecez. Onun altında 1,6 cdi Astra J kasa otomatik araç olucak. İçinde 5 yolcusu ile rahar rahat seyrini yapsın. Ben ondan en az iki saat geç ulaşırım Sivas'a. Sadece Sivas'a git gel için 2600 lira gibi korkunç ötesi bir yakıt masrafı ile karşı karşıyayız. Ucak bileti baktım kızım ve hanım için. 1400 lira gibi ek korkunç bir mebla karşıma çıktı. Hanımı bu nedenle İstanbulda bırakıyorum.Daha öncede belirttiğim gibi babam emeklilik hayatında geçinmekte zorlandığı için arabasını evini bırakıp Sivas'a yerleşmenin peşinde. Sivas'da seralarımız ve bostanlarımız var. Çok güzel ürün veriyorlar. Geçen sene baba 6 ay Sivasda kaldı. Hizmete açamadığımız 2 3 tarlayı sürdü, ekim yapıldı. İstanbulda 2500 lira emekli maaşı ile geçinmek zor. İstanbul - Sivas git gel yakıt parasını bile karşılamıyor. Benim durumumda sıkışık, Sivasa ev yaptık ancak ulaşım maliyetlerini üstlenebiliyorum. Çağlar Bayur yazdı: 2 araba olunca cruze da sadece eşya yüklü sandıydık, code 74 için de yağ kalite kontrol uyarısı diye link atmıştın, seviye uyarısıdır diye yazdıydık, gagıldan gelen olursa kafası karşımasın diye. uzun yolda sabit devirde su hortumları strese girer, arada suyu da kontrol et. istanbulda evi kiraya verirse orada çok rahat yaşar, ekilecek tarladan da getiri olur ise seneye 4x4 e geçersin Emaar avm ordaki evi satıp, Çekmeköyden 2+1 ev al diyorum. Artan ile borcunu kapatır, bir tanede 1,9 dizel doblo alırız altına. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 ev iyidir güzel yatırım, iyi ki ingilterede arsan yok köyde, ev yapmak yasak mesela şükretmeli Yorum bağlantısı
Metin Akbal 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Alpay Sumer yazdı: Kasis varmıydı yolda 😂 Kasis olan yolda bu kadar az tüketim olur muydu? Cruze dan bile az tükettim TSI a yaklaştım hybrid platform dışı 😀 1 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Metin Akbal yazdı: TSI a yaklaştım hybrid platform dışı 😀 anca yaklasabilirsin 😎 Selim Bilgin yazdı: ...yola ha benzin bitti ha bitecek diye gitmek çok tehlikeli. ben stres oldum niyeyse 😂 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 80,90 km hızla o yol bitmez gibi geliyor bana, çok yorucu olur, uyku gelir. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 anca yaklasabilirsin [emoji41]TSI yi yenerim diye bı iddiam yok ki gerçekler ortada TSI az yakar [emoji28] 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 O kadar uzun mesafeye 2 saat çok iyimser bir rakam, Sivas Yozgat arası güncel bir araç ile Uno arasında 30 dk fark ediyor, unoyla 80 90 gitmediğim halde. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Otobüs 110 ile gidiyor, maks. 4-5 saat sürüyor bir şoför, ayrıca uyaran bir çok etken var içeride. Tır 90 ile ama hem çok daha rahat hem de kesintisiz gidemiyorlar. Tecrübe de var tabi. Tek başına 80-90 Sivas’a gidilmez. 110-120 ideal. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Gider ya. Tırların arkasına takil devam serit ihlal edip kufur yeme yeter 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Ali Darbaz yazdı: Çekmeköyden 2+1 ev al diyorum. yeditepeden alınabilir, çekmeköyün kreması sınıırlı Selim Bilgin yazdı: Otobüs 110 ile gidiyor, maks. 4-5 saat sürüyor bir şoför, ayrıca uyaran bir çok etken var içeride. Tır 90 ile ama hem çok daha rahat hem de kesintisiz gidemiyorlar. Tecrübe de var tabi. Tek başına 80-90 Sivas’a gidilmez. 110-120 ideal. çiftlik villasının açılışına gidiliyor, bence sorunsuz gidilir, heyecan ve adrenail söz konusu , yani nereye ne için gidildiğine bağlı, motivasyon var Mustafa Tüfekçi yazdı: Gider ya. Tırların arkasına takil devam serit ihlal edip kufur yeme yeter picasso olsa, tek araba yeterdi, tasarrufu düşün Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Kurban da gidicem. Yemek masasi felan götürecem gibi gelirken de malzeme olur illaki 2 depo git gel Erzincan 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts