İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ümit Türk

Bu arada kaporta dökülmeye başlamış pas tutmadan el at. Yakından görünce bu Ali Darbazın aracı olamaz dedim.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Bu arada kaporta dökülmeye başlamış pas tutmadan el at. Yakından görünce bu Ali Darbazın aracı olamaz dedim.

Ona sıra daha gelmedi. Önce yağ kaçağını çözecez'. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Merhaba 

Araba karterden yağ eksiltiyor biliyorsunuz. Karter için usta ile görüştük. Tarihlerde anlaştık. 

İlk yağ kaybında 842 km mesafede 400 ml yağı sızdırmıştı. Araba yağ seviyesi uyarı lambaları yakmıştı

Şu an 1582 km yol yaptım halen herhangi bir uyarı almadım. havalar ısınmış olması etkiliyor sanırım. 

Ayrıca arabanın yağ harareti yapacağı durumlara sokmuyor. Trafik sıkışık ise paralı yola çıkıyorum. 

Dağ yollarına girmeden uzun süreli rampa çıkmayacağım yerlerden sürüyorum. 

Amaç randevu zamanına kadar sabretmek . Araba yağ atmamasını sağlamak. 

Bu yöntemler başarılı görünüyor. Yağ seviyesinde çok az eksilme gördüm. 

Karter altındaki muhafazda yağ ıslaklık görüntüsü kurumaya başladı.

Motorun yağ harareti artıkca eksilmenin artığını düşünüyorum. 1050 km sonra bakım için 1300 tl gibi bir bedel karşılığında sızıntılardan kurutlacağız. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Darbaz yazdı:

Merhaba 

Araba karterden yağ eksiltiyor biliyorsunuz. Karter için usta ile görüştük. Tarihlerde anlaştık. 

İlk yağ kaybında 842 km mesafede 400 ml yağı sızdırmıştı. Araba yağ seviyesi uyarı lambaları yakmıştı

Şu an 1582 km yol yaptım halen herhangi bir uyarı almadım. havalar ısınmış olması etkiliyor sanırım. 

Ayrıca arabanın yağ harareti yapacağı durumlara sokmuyor. Trafik sıkışık ise paralı yola çıkıyorum. 

Dağ yollarına girmeden uzun süreli rampa çıkmayacağım yerlerden sürüyorum. 

Amaç randevu zamanına kadar sabretmek . Araba yağ atmamasını sağlamak. 

Bu yöntemler başarılı görünüyor. Yağ seviyesinde çok az eksilme gördüm. 

Karter altındaki muhafazda yağ ıslaklık görüntüsü kurumaya başladı.

Motorun yağ harareti artıkca eksilmenin artığını düşünüyorum. 1050 km sonra bakım için 1300 tl gibi bir bedel karşılığında sızıntılardan kurutlacağız. 

Farklı bir yağ ile değişim yapıldıysa o da etkilemiş olabilir. Soğuk havada sertleşen contalar, keçeler tam olarak yüzeyi örtemezse terleme kaçak olur. 

Sorunun sebebi belli ise ve çok maliyetli değilse yapılmasında fayda var tabi.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

sen daha evveldemi karterle ilgili bir işlem yaptırmıştın bu araca ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

sen daha evveldemi karterle ilgili bir işlem yaptırmıştın bu araca ?

Hayır 13 yıllık conta var karterde. 

Ü.Emre Kartal yazdı:

Farklı bir yağ ile değişim yapıldıysa o da etkilemiş olabilir. Soğuk havada sertleşen contalar, keçeler tam olarak yüzeyi örtemezse terleme kaçak olur. 

Sorunun sebebi belli ise ve çok maliyetli değilse yapılmasında fayda var tabi.

Sadece bir defa toptech 4600 motor yağı kullandım. Sonra tekrar Gm5w30 yağa döndüm. 4 bakımın 3 ünde gm 5w30  kullanıldı . 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile, yıllık 10 bin km de , mjet ile 6000 tl kara geçerdin, yılda 20 bin yapıyorsan 1.5 sene yapar yaklaşık. yani 2020/09 un cu ayından beri mjet linea ile gezse idin şimdi 18 bin cepte idi, tüm borçlarını bitiriyor üstelik , yokuşlardaki keyif te üstüne zevkkalır

1.2 tsi dsg ibiza sport tourer diyorum :) Sürekli geziye çıkıyor bagajı da kocaman tam Ali abiye göre. Şehir içinde 4 litre ile çok rahat gezer. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu sabah Mehmet emmi ile bir görüşmem oldu. Kredi kartımdan 1300 liralık güzel bir bedel uctu gitti.  Mehmet emmi speklerine uygun bir trafik sigortası için 1300 tl 3+3 taksit imkanı ile yaptırmış oldum. 

Ebrar Tüfek yazdı:

1.2 tsi dsg ibiza sport tourer diyorum :) Sürekli geziye çıkıyor bagajı da kocaman tam Ali abiye göre. Şehir içinde 4 litre ile çok rahat gezer. 

Bir aile bir araba yeter. Bizim araba alacak ekonomik gücümüz yok. Eldeki ile idare edeceğiz. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabanın deposunu fulleyerek bayrama girmiştik. Ama neredeyse hiç bir şey yapamadan bayramı bitirdik. Neyse sağlık olsun, hayat devam ediyor. Dolu depo ile işe gider geliriz artık. 

AM-JKLXjkilUFbJpEuaLK1bBOSWcgmPL0olTM7ib

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Dostlar merhaba , 

Evin içinde koliler eşyalar yığılı sivas yolcuğunu beklerken, araç kiralamayı düşündük. Dacia lody 3 gün kirası 1000 tl gibi bir rakamdı. Sonra emekli bir akrabam Sivas'a gideceği için babamdan destek istemiş. Kendisi uzun yol süremeyeceğini , babamdan yardımcı olmasını isteyince araba sayısı 2 ye çıkmış oldu. Bizde Dacia lody kiralamaktan vazgectik. 

Ben tüm evin yükünü Cruze içine doldururum. Babam ve annemde Emekli yakınımızın Opel Astra J 1,6 Cdi otomatik aracıyla yola giderken, bende arkalarında Chevrolet Cruze 1,6 Ls ile gideceğim. Arabanın tüm boşluklarına evin birçok malzemesini sığdırmaya çalışıcağım. Lakin tek seferde götürmek değil amaç .Bayramda ikinci bir seferimiz daha olacak. 

Ağzına kadar dolu Chevrolet cruze ile Sivas yolunda saate 90 80 km hızlarla tek başıma gitmeyi planlıyorum. Her nekadar 2 araba olarak gitsektte babamın temposunda süremeyeceğim için 2 saat geç ulaşabilirim. 

Yüksek tempoda , ağır yük ile Cruze sürmenin arıza ihtimalini artıracağı için , aynı zamanda yakıt ekonomisi yapıp yolculuğu 1000 tl altında tutmak maksadıyla özen göstereceğim. 

Cumartesi arabayı ustaya götürüp, aracı inceleteceğim. Arabanın bakımlarını yapmayacağım. Bakım km dolmadığı için yapmayı düşünmüyorum. 

Allah yolumuzu açık etsin. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Yolculuk ne zaman?

Araç full eşya olacaksa yakıt hatrı sayılır şekilde artacaktır.

iyi yolculuklar

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

yakıt ekonomisi yapıp yolculuğu 1000 tl altında

Tek yön için mi bu?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Alptuğ Özcan yazdı:

Yolculuk ne zaman?

Araç full eşya olacaksa yakıt hatrı sayılır şekilde artacaktır.

iyi yolculuklar

pazartesi - salı bağlayan gece olarak düşünüyorum. hedef 1000 tl aşmadan gitmek. Lastikleri yükden dolayı 39 psi basarım. Depoyuda bu günden doldurucağım, pazartesine kadar zam felan gelir zarar yazarız. 

Ümit Türk yazdı:

Tek yön için mi bu?

Tek yön için 1000 tl.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ali Darbaz yazdı:

pazartesi - salı bağlayan gece olarak düşünüyorum. hedef 1000 tl aşmadan gitmek. Lastikleri yükden dolayı 39 psi basarım. Depoyuda bu günden doldurucağım, pazartesine kadar zam felan gelir zarar yazarız. 

Saatte 90 km/s hız ile 900 km yol, Allah sabır versin.

Ben sabredemem tüm yol boyu

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Alptuğ Özcan yazdı:

Saatte 90 km/s hız ile 900 km yol, Allah sabır versin.

Ben sabredemem tüm yol boyu

Valla bana kalsa tüm yolu saate 80 km hızla bitirmek istiyorum.  Araba her sivas yolculuğunda arıza verdiği için, bozulmadan gitti en temiz süratte köye varmalıyım. Yolda kalsam yaptıracak param yok. o derece herşey ucu ucuna. Yemek işini Setcard , yakıt işini Opet kart ile çözüyorum. Maaş hesabımdan tek kuruş harcamadan Sivas dağlarına ulaşmalıyım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Benzinli atmosferik ve yük. Off, 90 ile gitsen bile en az 7 litresi var. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yüklü 105 km hızla 6 ,6 litre yakıyor zaten. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ali Darbaz yazdı:

Valla bana kalsa tüm yolu saate 80 km hızla bitirmek istiyorum.  Araba her sivas yolculuğunda arıza verdiği için, bozulmadan gitti en temiz süratte köye varmalıyım. Yolda kalsam yaptıracak param yok. o derece herşey ucu ucuna. Yemek işini Setcard , yakıt işini Opet kart ile çözüyorum. Maaş hesabımdan tek kuruş harcamadan Sivas dağlarına ulaşmalıyım. 

Allah kolaylık versin o zaman

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Demek istediğim buydu

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Yüklü ağırlığın ne olacağına bağlı tabi. Ben tek seyehat etse idim ve hızım 90 civarında kalacak olsa idi yolculuk öncesi ve sırasında hafif yiyecekler tercih ederdim. Yük miktarı fazla ise mutlaka yanıma lastikeri sistebilecegim bir pompa alırdım. Gerisi artık takdiri ilahi. Şimdiden iyi yolculuklar.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:

Lastikler fazlaca şişilmeli en önemli nokta o. 

39 psi basıcam zaten. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hayırlı yolculuklar şimdiden, ne tip eşyalar var mobilya gibi mi ufak tefek ama çok sayıda eşya mı?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Nasılsa 2.araba varmış.Tek araba gidin. Eşyaları önden kargo yada ambar ile gönderin. Eşya nakil masrafı oldukça düşer. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Köksal Yılmaz yazdı:

Hayırlı yolculuklar şimdiden, ne tip eşyalar var mobilya gibi mi ufak tefek ama çok sayıda eşya mı?

Lcd ekran felan filan var. Tabak çanak vs. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...