İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Ali Darbazhanım mazda’yı 3 kere minik minik vurdu. Bi de ben stop çatladı diye değiştirdim. Toplam tramer 2019’da 11bin tl oldu. O günden beri canıma okudurlar. 2020 ve 2021 iki kasko döneminde hiç kazam olmamasına rağmen bu fiyatları çıkarmaları bence haksızlık. İlk sene tamam ama 2 sene üst üste hiç dosya açılmamış. Hala neyin derdindeler anlamış değilim. Sigortalar birliğine mi gitsem acaba?

@Mehmet Ozyurek eğer ucuz oluyorsa noter parasını gözden çıkarırız artık. Bu işin bir de sonraki senesi de var

Hasarın rakamı az önemli. 
Sayısı çok önemli. 
Normalde aynı yıl 3. hasarda poliçeyi hasar çokluğu sebebiyle iptal ederek ödeme yaparlar ve sicile işlenir.  
Devir işi nasıl olur bakacağım.  

Ümit Türk yazdı:

Kasko yapınca o yıl birşey olmazsa ki olmasın kimsenin canına malına gelmesin Allahın izniyle, verdiğiniz para çöp oldu diye düşündüğünüz oluyor mu? Ne yapıyorsunuz bu durum da :D 

Onu düşündüğüm gün arabayı çarpmıştım. 6 yıllık ödediğim para kadar hasar oluşmuştu.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sayısı çok önemli. 
Normalde aynı yıl 3. hasarda poliçeyi hasar çokluğu sebebiyle iptal ederek ödeme yaparlar ve sicile işlenir.  

Ben bunu geç öğrendim. Hasarlar ufak diye önemsememiştim. 

Ali Darbaz yazdı:

Kaskodan çok Hibrid için endişe etmeye başladım :D Hanım onuda vurmaz inşallah. Çarpışma önleme sistemlerin aktifmi. 

O dönem gebelik vardı işte. Buraları okuyana tecrübe olsun :) 

aktif çarpışma da başka dert. Kapatsan bile her startta otomatik açılıyor. Ani durumda bir köklüyor frene. Kemer takılı değilse yolcular direkt camda. Arkadaki araçlar zaten takip mesafesi tanımıyor. Arka tampondan korkuyorum :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arka tampondan korkuyorum :) 

Arka tampondan banane? Sonuç olarak orada oluşacak hasarda çarpan tam kusurlu... Öndekine, hele önüne çıkacak yayaya falan çarpmanı engelliyorsa güzel iş yapıyor demektir Tansu hocam.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Arka tampondan banane? Sonuç olarak orada oluşacak hasarda çarpan tam kusurlu... Öndekine, hele önüne çıkacak yayaya falan çarpmanı engelliyorsa güzel iş yapıyor demektir Tansu hocam.

Orası öyle. Çarpışma önleme güzel çalışıyor. Bazen hani olur ya, yayayı-arabayı-bisikletliyi hesaplarsın da kurtarır dersin, ona göre hamleler planlarsın kafanda.  O yakın geçmenin az riski alırsın. Geçerim dersin. İşte o an çarpışma önleme sisteminin sesini duyunca irkiliyorum. Aha şimdi gereksiz yere frene kökleyecek diye. Tam o an tedirgin ediyor sistem. Yoksa tabiki dalgınlıkla birine vurmamak için çok iyi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Orası öyle. Çarpışma önleme güzel çalışıyor. Bazen hani olur ya, yayayı-arabayı-bisikletliyi hesaplarsın da kurtarır dersin, ona göre hamleler planlarsın kafanda.  O yakın geçmenin az riski alırsın. Geçerim dersin. İşte o an çarpışma önleme sisteminin sesini duyunca irkiliyorum. Aha şimdi gereksiz yere frene kökleyecek diye. Tam o an tedirgin ediyor sistem. Yoksa tabiki dalgınlıkla birine vurmamak için çok iyi. 

Ben senin videoyu şimdi izleyecem. Bakalım neler var. 

Arkadaşım yeni 4F-EF motorlu Toyota Stralet aldı. Motorun durumu vahim :( 

AM-JKLWzNfCzqQCSC9_VA0sNp483EzZN8xrFtWM6AM-JKLVtaiq1PWD_jKVd_cWI3ftUIw0AcP1yDjG3AM-JKLXm8kWIYStu1oHv-lFlxNFzXCr5lUFwUDN6

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Ben senin videoyu şimdi izleyecem. Bakalım neler var. 

Pc’den konuşma metnini aç bence

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

AM-JKLWG1VWlPabfFOFubAQiGrmI2a7qgIghpWtK

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Pc’den konuşma metnini aç bence

Emmi kasko parasını ödeyecem , kartı ayarlamaya gidiyom. Sonra izliycem. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Darbaz yazdı:

Son haftalarda ciddi trafik kahrı çekiyorum. Bu gün yağı kontrol ettim. Motor yağının rengi ve kıvamı değiştiğini gördüm. Yağın eskidiği her halinden belliydi. Yaptığım işkence testleri ve son günlerin berbat trafiği çiçek balı gibi pırıl pırıl olan yağı, koyu ama siyah olmayan, yapış yapış bişeye çevirmiş. Bu durum hiç hoşuma gitmedi. Yağ değişimini 15000 km den önceye çekicem. 

Motor soğuduğunuda tekrar bir kontrol yapıp resim çekicem. En iyisi yağ kmsini 10 binde / 1 olacak şekildemi yapsam. İstanbul'a yağ dayanmıyor. Kaç seferdir söylemiştim. Yağ harareti sürekli yüksek durumlarda kaldım. Rampa yukarı durkalk trafik çektim. 

Ayarlayabilirsem bu gün bile değişmeyi düşünüyorum. :(

En son hatırladıgım 30 k diyordun? Zorlu testler vs vardı.. Pratik ve teorik birbirini sevmedi.. Normal sartlara dön bence 🤗

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Alpay Sumer yazdı:

Pratik

Boşa sürekli incelemiyorum.  Hedefime ulaşamıyacam. Bu yağ hoşuma gitmedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Darbaz yazdı:

İste onu anlatıyorduk.. Hicbiriyle ulasamayacaksın.. Cünkü bahsettiğin km ler ciddi rakamlar.. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Alpay Sumer yazdı:

İste onu anlatıyorduk.. Hicbiriyle ulasamayacaksın.. Cünkü bahsettiğin km ler ciddi rakamlar.. 

İşkence testinin sonuçları. Yağ hararetini en az 3 kez tavana çıkardım. Yağ soğutucusu, yağ pompası contası patlar diye beklerken, yağı bozduk. 

Neyse yapcak bişiy yok. 

Yorum bağlantısı
Behlül Baş
Ali Darbaz yazdı:

Haydaa ben de bu bakımda Liqui moly deneyecektim abi. Benim yağım LMnin fiyatını da geçmiş 😁

Ama istersen bir Mobil1 esp yi dene bakalım onda durum ne olacak sende? Ben son 2 bakımdır onu kullanıyorum daha önce de kullanmıştım severim kendisini

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Behlül Baş yazdı:

Haydaa ben de bu bakımda Liqui moly deneyecektim abi. Benim yağım LMnin fiyatını da geçmiş 😁

Ama istersen bir Mobil1 esp yi dene bakalım onda durum ne olacak sende? Ben son 2 bakımdır onu kullanıyorum daha önce de kullanmıştım severim kendisini

Bu video yalan değilse, bu yağı alabilirim. 

https://youtu.be/TGIBOmdIXQE

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Bilindik yağlardan birini 10 binde değişerek bak keyfine videoları ciddiye alma hangisini izlesen efsane zaten

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

Bilindik yağlardan birini 10 binde değişerek bak keyfine videoları ciddiye alma hangisini izlesen efsane zaten

Aynen öyle. Shell kötü yağ değil. Araba da çok hassas değil. Uygun ve orijinal dexos 2 yağı al geç. Shell bence çok makul

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Marka farketmeksizin tüm bilindik yağların kaliteli olduğunu düşünüyorum. İthal edilen adı duyulmamış yağlar bile var.  Bilen alıyor sorunda yaşamıyor.  Hatta ithal yağ daha uygun. Tabi sahte olmasına dikkat edilecek.  bilindik bir yerden alınacak. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Ali Darbazhanım mazda’yı 3 kere minik minik vurdu. Bi de ben stop çatladı diye değiştirdim. Toplam tramer 2019’da 11bin tl oldu. O günden beri canıma okudurlar. 2020 ve 2021 iki kasko döneminde hiç kazam olmamasına rağmen bu fiyatları çıkarmaları bence haksızlık. İlk sene tamam ama 2 sene üst üste hiç dosya açılmamış. Hala neyin derdindeler anlamış değilim. Sigortalar birliğine mi gitsem acaba?

@Mehmet Ozyurek eğer ucuz oluyorsa noter parasını gözden çıkarırız artık. Bu işin bir de sonraki senesi de var

Mehmet Ozyurek yazdı:

Sayısı çok önemli. 

Sıkıntılı olan durum şu. Muhtemelen tutanaklarda Tansu nun eşinin ismi olduğu için muhtemelen çok birşey değişmeyecek.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Akbal yazdı:

Sıkıntılı olan durum şu. Muhtemelen tutanaklarda Tansu nun eşinin ismi olduğu için muhtemelen çok birşey değişmeyecek.

Çalıştım bunu.. Eşine kasko ucuz oluyor ama, 

Noter masrafı ve trafik sigortasından gelecek farkı hesaplayınca başa baş geliyor. 

Bu sene için kar etmeyecek bir işleme uğraşmaya gerek yok. Seneye tekrar değerlendireceğiz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Beklene oldu. Bu yıl yaptığım masraf, yaptığım km ile hesaplandığında  1 km için 1 tl barajını aştım :D

13097 tl masraf yapmışım. Allah beni ıslah etsin. 

Not : Şirketime 6030 tl masraf yazmışım.  6970 tl çepten çıkmış. :( 

EdvwMMcl62PnLbqrgBXup3mQQokm-0q-_Ti33XV3

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çalıştım bunu.. Eşine kasko ucuz oluyor ama, 

Noter masrafı ve trafik sigortasından gelecek farkı hesaplayınca başa baş geliyor. 

Bu sene için kar etmeyecek bir işleme uğraşmaya gerek yok. Seneye tekrar değerlendireceğiz. 

Ümit Türk yazdı:

Belli ücret karşılığı üzerimden ucuza kasko yapılır :D 

Kaskosu yüksek çıkan arabalarınız öldüm fiyata alınır.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ali Darbaz yazdı:

İşkence testinin sonuçları. Yağ hararetini en az 3 kez tavana çıkardım. Yağ soğutucusu, yağ pompası contası patlar diye beklerken, yağı bozduk. 

Neyse yapcak bişiy yok. 

Yağ sıcaklığı kaç oluyor? Benim arabada çok yükselmiyor, yağı da bozmuyor diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Cam rüzgarlığı 250 Tl öhö öhö öhööö

Yakıtı masraftan sayma cebinden çıkmıyor zaten :D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Delikanlı adam eşinin ismini yazdırır mı tutanağa :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...