Çağlar Bayur 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Ozaman buna ne ad verelim, çökelti olsunmu görseldeki kalıntı kurum değil. zift diyebiliriz mesela. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Astra F'yi aldığımda 270 bin km'deydi. Hem alttan bakıp durum tahlili yapmak, hem bu tortuyu temizlemek amacıyla karteri söktürmüştüm. Karter bu fotoğraftakinden çok çok daha temizdi. Araç lpg'liydi ve böyle afr ayarı falan yapılabilen değil, ilk nesil sıralı lpg sistemlerinden dandik bir lpg kiti ile 100 bin km'den fazla kullanılmış bir arabaydı Bence de katil yağ... 270'de alıp kaça kadar kullandın abi daha önce motor yapılı mıydı ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Nisan 2021 Yazar Paylaş 26 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Yağ Kurumu içerisine hapsetmek için zaten özel deterjanlar gezdiriyor blok içinde. Bende Motor Bloğunun bu hale gelmesinden motoru değil yağı suçlu bulanlardanım. 6 binde bi yağ değiştiriyorum daha da motor içi kurum bağlayacaksa napalım Murat Sahın yazdı: Astra F'yi aldığımda 270 bin km'deydi. Hem alttan bakıp durum tahlili yapmak, hem bu tortuyu temizlemek amacıyla karteri söktürmüştüm. Karter bu fotoğraftakinden çok çok daha temizdi. Araç lpg'liydi ve böyle afr ayarı falan yapılabilen değil, ilk nesil sıralı lpg sistemlerinden dandik bir lpg kiti ile 100 bin km'den fazla kullanılmış bir arabaydı Bence de katil yağ... Sizin motorlarda oil temp 130 dereceye çıkıyormu. Önce bunu araştırmak lazım. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Sizin motorlarda oil temp 130 dereceye çıkıyormu. Önce bunu araştırmak lazım. 1.6 16v gri kapak ekotek 100 yada 101 hp idi. 98 model araç. Gerisini bilmem Çağrı Alaf yazdı: 270'de alıp kaça kadar kullandın abi daha önce motor yapılı mıydı ? Sadece silindir kapak contası değiştirdik. Araç İzmir plakalıydı, orada antifiriz falan koymamışlar, musluk suyu kullanılınca conta zaman içinde çürümüş. Onu yaptırmak için sökülünce daha önce açılmamış demişti ustam. 300 bin civarı km'de ben sattım, alan yine tanıdık, 350 bin olmuştur km'si. Motor yaptırmadı kimse 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: 1.6 16v gri kapak ekotek 100 yada 101 hp idi. 98 model araç. Gerisini bilmem Motorumuz aynı galiba senle 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Motorumuz aynı galiba senle Aynı motorun üst kapak değişik versiyonu 2004 astra g aracımda vardı, aynı olan odur tahminim. Güç vb. konularda değişiklik yok ama bir takım iyileştirmeler var diye biliyorum G kasalarda yer alan üst kapağı farklı olan gri kapak ekotekte Aynı motora sahip iki astram oldu farklı kasalarda yani, ikisinde de çok memnundum motordan 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Nisan 2021 Yazar Paylaş 26 Nisan 2021 Motorun yağ basıncını ölçtüğü yere bakın Aynı yere sensör bağlamyı düşünmüştüm. Emme vazgectim https://youtu.be/AsaB0kSueRE Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Motorun yağ basıncını ölçtüğü yere bakın Aynı yere sensör bağlamyı düşünmüştüm. Emme vazgectim https://youtu.be/AsaB0kSueRE O değilde bu motora geçen bahsettiğin silindir kapağını taksak 1.8 mi oluyor? Performansa katkısı ne oluyor? Gerçi senin için performans çok öncelikli değil ama araştırmışsındır kesin. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Aynı motora sahip iki astram oldu farklı kasalarda yani, ikisinde de çok memnundum motordan Manuel olup Opel olan Yolda bırakmaz ki abi, bir tek B kasa Vectradan emin değilim. O araba bana güven vermiyor. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Manuel olup Opel olan Yolda bırakmaz ki abi, bir tek B kasa Vectradan emin değilim. O araba bana güven vermiyor. Bakımlı olanını denk getirirsen iyidir o da. Kullandım oradan biliyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Kavacık'da köprüyü geçtikten sonra patlayan bir arabam daha var. Aşırı sıkışık trafikte 15 dakika dayanamadı. Dedemi taksiyele göndermek zorunda kalmıştık. Lpg siz Cruze da yolda kalmamış mıydı? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Bakımlı olanını denk getirirsen iyidir o da. Kullandım oradan biliyorum B kasa taştır taş 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Nisan 2021 Yazar Paylaş 26 Nisan 2021 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Ali Darbaz yazdı: Kavacık'da köprüyü geçtikten sonra patlayan bir arabam daha var. Aşırı sıkışık trafikte 15 dakika dayanamadı. Dedemi taksiyele göndermek zorunda kalmıştık. Lpg siz Cruze da yolda kalmamış mıydı? Gerginin bilyası koptu, 2 saate çözdük. Ama lacetti 4 gün, İ10 15 gün, Admire ise 7 gün servisde kaldı. Motorumdaki yağ sızıntılarının tıkalı pcv valfi kaynaklı olma ihtimali olduğunu düşünmekteyim . Bakması test etmei çok kolay. Krank Gövdesi Havalandırma Sistemi Kontrolü/Diyagnozu -- LDE, LED, LFJ, LXV, 2H0, LUW Yanlış Kullanımın Sonuçları Tıkalı bir pozitif krank gövdesi havalandırması (PCV) boğazı veya hortumu, aşağıdaki sorunlara yol açabilir: • Kaba rölanti • Bayılma veya yavaş rölanti devri • Yağ sızıntıları • Gaz kelebeği gövdesinde yağ • Motorda tortu İşlevsel Kontrol Bu sistemlerde çok aşınmış bir motordan, uzun süre ağır yükten vs. kaynaklanan sistem kapasitesini aşan her türlü kaçak gaz, gaz kelebeği gövdesine gönderilir ve motora çekilir. Krank gövdesi havalandırma sisteminin doğru çalışması, sızdırmazlığı sağlanmış bir motora bağlıdır. Tortu veya seyrelme tespit edilirse ve krank gövdesi havalandırma sistemi düzgün çalışıyorsa, olası sebep için motoru kontrol edin. Varsa sorunları düzeltin. Motor kaba rölanti yapıyorsa tıkalı bir PCV boğazı, kirli bir havalandırma filtresi, hava filtresi elemanı veya tıkalı bir hortum olup olmadığını kontrol edin. Gereken şekilde değiştirin. Aşağıdaki prosedürü kullanın: • Tıkalı hortumlar • Manifold ağzı PCV hortumunu külbütör kapağından çıkartın. Motoru rölantide çalıştırın. Vakum olup olmadığını kontrol etmek için parmağınızı hortumun ucuna yerleştirin. Hortumda vakum yoksa aşağıdaki öğeleri kontrol edin: Motoru KAPALI duruma getirin. Külbütör kapağındaki PCV boğazını kir veya tıkanma açısından kontrol edin. Pozitif Krank Gövdesi Havalandırma Hortumu/Borusu/Tübü Değişimi -- 1.6L LDE, LXV, 1.8L 2H0 ve LUW Sökme Prosedürü Kaputu açın. ECM kablo demeti soket kılavuzu (3) klipslerini silindir kapaktan ayırın. 2 pozitif krank mili havalandırma borusu bağlayıcılarını (1) ayırın. Pozitif krank gövdesi havalandırma borusunu (2) sökün. Takma Prosedürü Pozitif karter havalandırma borusunu (2) takın. 2 pozitif krank mili havalandırma borusu bağlayıcılarını (1) takın. ECM kablo demeti soket kılavuzu (3) klipslerini külbütör kapağından ayırın. Kaputu kapatın. 26 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Bakımlı olanını denk getirirsen iyidir o da. Kullandım oradan biliyorum Bakmayın Multijetle gezdiğine o da bir zamanlar EcoTekçiydi Ali Darbaz yazdı: Yok hoca yok, hiç bir güç beni lpgye geri döndiremez. Arabanın komplike olan çalışma sistemini baypas edemem. 90 km hızla, 100 derece soğutma suyu harareti ve 115 derece yağ harareti ile yürüyor otomobil. Zaten yeterince sıcak, 10 derece daha yükselmesine izin veremem. Sonra egzantrik yağ kurumları ile dolacak. Şekil 1: Güç, Şasi, Seri Veriler ve MIL Şekil 2: 5V ve Düşük Referans Veriyolu (1/2) Şekil 3: 5V ve Düşük Referans Veriyolu (2/2) Şekil 4: Motor Veri Sensörleri - Basınç ve Sıcaklık Şekil 5: Motor Veri Sensörleri - Gaz Kelebek Kontrolları Şekil 6: Oksijen Sensörleri ve Ateşleme Sistemi Şekil 7: Ateşleme Kontrolleri - Eksantrik Mili, Krank Mili ve Vuruntu Sensörleri Şekil 8: Yakıt Kontrolleri - Yakıt Enjektörleri ve Yakıt Pompası Şekil 9: Yakıt Kontrolleri - Buharlaşıcı Emisyon, Depo Basıncı, Oktan Seçimi Şekil 10: Kontrol Altına/İzlenen Alt Sistem Referansı Hararet görmüş ve üstüne soğutucu görmüş motordaki yağ kurumu. Buda benim lpg değmemiş motorum. Abi aslında Yağı ona göre kullansan 10 derece fark yapmaz gibi. Testler de Mobil1 Espyi bir türlü yaktıramıyor adamlar, 280 derecede deniyorlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Ali Darbaz yazdı: Kavacık'da köprüyü geçtikten sonra patlayan bir arabam daha var. Aşırı sıkışık trafikte 15 dakika dayanamadı. Dedemi taksiyele göndermek zorunda kalmıştık. Lpg siz Cruze da yolda kalmamış mıydı? sivasa giderken mi? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Nisan 2021 Yazar Paylaş 26 Nisan 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: sivasa giderken mi? Sivas'a giderken gergi bilyası koptuya 26 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Nisan 2021 Yazar Paylaş 26 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Abi aslında Yağı ona göre kullansan 10 derece fark yapmaz gibi. Testler de Mobil1 Espyi bir türlü yaktıramıyor adamlar, 280 derecede deniyorlar. Liqui Molly Top Tec 4600 aldım. Daha iyisi yok heralde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Sivas'a giderken gergi bilyası koptuya 3 sayfa önce gitti geldi 3 defa birşey olmadı da dediydin Ali Darbaz yazdı: Liqui Molly Top Tec 4600 aldım. Daha iyisi yok heralde bizim piyasada mı dünyada mı, neye göre iyi krtier ney 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Nisan 2021 Yazar Paylaş 26 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: 3 sayfa önce gitti geldi 3 defa birşey olmadı da dediydin Ali Darbaz yazdı: Abi sen teşhis komuştun gitmeden evvel. Whatsupdan yazışmışık. Gergi bilyası bozuk dedin 4 gün sonra bilya koptu. Cruze sivasa 3 değil 4 defa gitti abi. 5 nciye gidicek. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Abi sen teşhis komuştun gitmeden evvel. Whatsupdan yazışmışık. Gergi bilyası bozuk dedin 4 gün sonra bilya koptu. Cruze sivasa 3 değil 4 defa gitti abi. 5 nciye gidicek. kabahat büyük, arızalı araba ile yola nie çıkıon, sonra cruze yollarda kalır tabii Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Bakmayın Multijetle gezdiğine o da bir zamanlar EcoTekçiydi Niye öyle diyon ki şimdi? Aç 1.3 cdti motorlu astraların motor kaputunu bak bakalım ne yazıyor orada? Ecotec. Motor aynı motor olduğuna göre halen ecotekçiyim Şaha bir yana, daha önce de konuştuk ya, bulduğuma bütçem yetmedi, bütçemin yettiğini ben bulamadım derken yerliye döndük. Yoksa astra h aradım baya. Hatta şu an forumda satılık olan Zafer üstadın astraya da bir hevesle baktım ama hb çıktı Yoksa hemen lineayı satılığa çıkaracaktım Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Nisan 2021 Yazar Paylaş 26 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: kabahat büyük, arızalı araba ile yola nie çıkıon, sonra cruze yollarda kalır tabii yahu abi, babam ustaya gitmiştide " bundan bişiy olmaz git gelince yaparız" dememişmiydi. Hepsini yazdık buraya. Hatta sen demiştin, "araba yolda kalırsa usta parayı ödeyecekmiymiş" Klasik Çağlar abi cevabı verdiydin. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: yahu abi, babam ustaya gitmiştide " bundan bişiy olmaz git gelince yaparız" dememişmiydi. Hepsini yazdık buraya. Hatta sen demiştin, "araba yolda kalırsa usta parayı ödeyecekmiymiş" Klasik Çağlar abi cevabı verdiydin. ve klasik olarak yolda kaldı, usta ödeme yaptı mı? Murat Sahın yazdı: astraya da bir hevesle baktım ama hb çıktı yemekte salça astra da Hb olan yakışır, sedan astra nedir yahu Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: ve klasik olarak yolda kaldı, usta ödeme yaptı mı? yemekte salça astra da Hb olan yakışır, sedan astra nedir yahu Abi sen hiç ikiz bebek arabası gördün mü? Lineanın bagaja bile sığmıyor, çapraz şekilde tıkıştırma metodu kulanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Liqui Molly Top Tec 4600 aldım. Daha iyisi yok heralde Çok güzel bir yağ evet. Aşındırma da en iyi değil ama Sıcaklıktan doğan Yağ yanığı bırakmıyor blokta. Murat Sahın yazdı: Şaha bir yana, daha önce de konuştuk ya, bulduğuma bütçem yetmedi, bütçemin yettiğini ben bulamadım derken yerliye döndük. Hayırlısı böyle olmuştur belki abi kader işte. Bende Excellence İnsignia'lara çok bayılıyorum.Opel huy olmuş bende direksiyonda başka bir amblem görünce arabayı kiralamış, benim değilmiş gibi hissediyorum. En iyileri bizim olur İnşallah ❤️ 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts