İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Lpg ile 400 lira emoji23.png

400 tlye gidemezsin :D

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

400 tlye gidemezsin [emoji3]
Hatırlatırım Ağustosta 200 küsür liraya 1000 km gittiğimi ;) Hadi olsun şimdi 500 lira :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Hatırlatırım Ağustosta 200 küsür liraya 1000 km gittiğimi ;) Hadi olsun şimdi 500 lira :)

yahu uzun yolda bari benzinden git. Saatlerce haşlanmasın motor. Zaten uzun yolda az yakıyor araba.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

yahu uzun yolda bari benzinden git. Saatlerce haşlanmasın motor. Zaten uzun yolda az yakıyor araba.
Az mı yakıyor? Neredeyse yarı yarıya fark ediyor :)
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Az mı yakıyor? Neredeyse yarı yarıya fark ediyor :)

Bence hiç gitmemeli, ne motor ısınsın, ne para gitsin :D

#evdekal

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bence hiç gitmemeli, ne motor ısınsın, ne para gitsin [emoji3]

#evdekal
Işte öyle sis kebap olmuyor [emoji23]
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şimdi akla mantığa aykırı bişey planladım. 

Önümüzdeki Mayıs sonu cuma akşamı yola çıkıcam, Marmarise gideceğim. 

Cumartei giriş, Pazartesi çıkış. 

Pazartesi çıkışı yapıncada Antalya Sideye gideceğim. Pazartesi 14:00 kaçırmadan orda olmaya çalışacağım :D

İstanbul marmaris - 772 km 

Marmaris - Side 404 km 

Side istanbul 750 km . 

Cruze 3 stoplu uzun yolu 1920 km . 1052 liralık benzin tüketimi. Uzun yol sabit hız ile gidersem ise 816 km . 

Esas sıkıntım, Marmaris - Side arasını ne kadar sürede alacağım :D . sahildenmi gitsem karayolundanmı düşünüyorum halen. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Esas sıkıntım, Marmaris - Side arasını ne kadar sürede alacağım :D . sahildenmi gitsem karayolundanmı düşünüyorum halen. 

maps ten bakınca süre farkı nedir?

Ali Darbaz yazdı:

Pek belli olmuyor

4106000-20bmw-20citroen-20peugeot-20ep6t

images?q=tbn:ANd9GcQFPyIrcJRePmLXB4zcpZV

3 oyuk var, eski motorlarda 4 lü 5 li çıkabilir

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

B16XER de egzantrik dişlisi mi kasnağı mi neydi o sorun var. Supaplarla arası nasıl bilgim yok. Birde sanırım dexos 1 gen 2 yağ kullanılıyor.

Arkqdaşım 2017 Astra sedan olan aracında lpg den dolayı krank sensörü gibi (tam hatırlamıyorum) bir sorun yaşamıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Arkqdaşım 2017 Astra sedan olan aracında lpg den dolayı krank sensörü gibi (tam hatırlamıyorum) bir sorun yaşamıştı.
Bana demistin ya abi o zamanlar. 2016 dan sonraki modellerde dişli sorunu vardı.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Egzantrik disli sorunu dediğimiz şey, varyatör arızası. 2005 yılından beri vardır. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim canımı sıkan tek şey, yakıt tüketimi maliyetleri değil. Arabama güven duygum azaldı. Bu arabayla sorunsuz tatile gidip gelmek istiyorum. 1000 liralık benzin yaksın sıkıntı olmaz. 10 yaşını aşan parçaları var. Karterde yağ kaçağı var. Bunları tekrar servisde gösterecem. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sıfır porş, marmarise giderken motor çatlatmıştı, olur öyle şeyler, hem macerqa olur, vlog malzemesi tam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

sıfır porş, marmarise giderken motor çatlatmıştı, olur öyle şeyler, hem macerqa olur, vlog malzemesi tam

Türkiyede benzin fiyatları düşmüş. Eskiden şu sitede benzin litre fiyatı en pahalı ülkelerde 3 ncü sıradaydık.  Şimdi bakıyorum benzin en ucuz olduğu ülkerler arasındayız. Yunanistanda Benzin 2 euro litre fiyatı var. Bizde ise 0,8 euro. Amerika ile aynı fiyata benzin alıyoruz.. Lpg gerek yok diyom ayni :D

https://www.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Darbaz yazdı:

Türkiyede benzin fiyatları düşmüş. Eskiden şu sitede benzin litre fiyatı en pahalı ülkelerde 3 ncü sıradaydık.  Şimdi bakıyorum benzin en ucuz olduğu ülkerler arasındayız. Yunanistanda Benzin 2 euro litre fiyatı var. Bizde ise 0,8 euro. Amerika ile aynı fiyata benzin alıyoruz.. Lpg gerek yok diyom ayni :D

https://www.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

Asgarî ücretleri de beraber listele de bakalim  ne kadar zenginiz

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bizde asgarî ücret ortalama ücret gibi, adamların yüzde 10u falan asgari ücret alıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Asgarî ücretleri de beraber listele de bakalim  ne kadar zenginiz

Bakmayalım moralimiz bozulur :) 

Ali Darbaz yazdı:

2019 raporuna göre israil ile aynı yunanistandan daha iyiasgari ücret veriyormuşuz. Ama 2019 için. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Minimum_wage

Bizde ve bahsettiğin diğer iki ülkede çalışan nüfusun yüzde kaçı asgari ücrete çalışıyor buna da bak istersen :) İsrailde İsraillilerin asgari ücretle çalıştığına inanıyor musun? :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Dostlar hepiniz haklısınız. Ben sadece mizansen yapıyorum. Birde tespitimi dile getirdim. Hipermilci olduğum için bu yakıt sitesine çok kez girip bakmışımdır. Uzun süredir bakmadığım aklıma geldi. Gördüğüm manzara komik oldu :D. Daha öncede belirttiğim gibi en pahalı benzin satan 3 ncü ülke konumundan, oldukca gerilere düşümüşüz. 

Tamam hayat ülkemizde çok kötü , 12 lira parası kalan adam intihar ediyor. Ama biz türküz, yapılan bir araştırmada bir insanın açlıktan ölme ihtimali en düşük ülke Türkiye .  Açlıktan ölen insanların olduğu bir sürü , durumu bizden çok daha kötü ülkeler var.  Yine biz birbirimize hep yardım ediyoruz. Yardımlaşma oldukca iyi seviyede.  Ölmeyiz ama biraz sürünürüz. Sonucta çoktan çok azdan az gider. Moralinizi bozmayın. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Ölmeyiz ama biraz sürünürüz.

Biraz? :D 

Bence bu bizim için yaşamın bir parçası :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Biraz? :D 

Bence bu bizim için yaşamın bir parçası :) 

Para harcamayı bilmiyoz. İntihar eden adamlar instagrama video atarken 4 5 binlik telefon kullanıyor. 

Bizim eski çaycı 4000 liralık telefonu taksitle aldı. Ödeyemedi haciz geldi. 

Ayağı yorgana göre uzatcan. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Para harcamayı bilmiyoz. İntihar eden adamlar instagrama video atarken 4 5 binlik telefon kullanıyor. 

Bizim eski çaycı 4000 liralık telefonu taksitle aldı. Ödeyemedi haciz geldi. 

Ayağı yorgana göre uzatcan. 

Peki, LG g3 Beat kullanıyom. Çoooook eski. Artık uygulamalrı desteklemiyor, desteklerini de açarken acayip kasılıyor. Telefon alacam. Ne almalıyım sence? Fiyatıyla birlikte tavsiye bekliyorum senden...

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Murat Sahın yazdı:

Peki, LG g3 Beat kullanıyom. Çoooook eski. Artık uygulamalrı desteklemiyor, desteklerini de açarken acayip kasılıyor. Telefon alacam. Ne almalıyım sence? Fiyatıyla birlikte tavsiye bekliyorum senden...

Telefona ayırabileceğin bir bütçe verirsen sana güzel bir şey ayarlarım abi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Dostlar hepiniz haklısınız. Ben sadece mizansen yapıyorum. Birde tespitimi dile getirdim. Hipermilci olduğum için bu yakıt sitesine çok kez girip bakmışımdır. Uzun süredir bakmadığım aklıma geldi. Gördüğüm manzara komik oldu :D. Daha öncede belirttiğim gibi en pahalı benzin satan 3 ncü ülke konumundan, oldukca gerilere düşümüşüz. 

Tamam hayat ülkemizde çok kötü , 12 lira parası kalan adam intihar ediyor. Ama biz türküz, yapılan bir araştırmada bir insanın açlıktan ölme ihtimali en düşük ülke Türkiye .  Açlıktan ölen insanların olduğu bir sürü , durumu bizden çok daha kötü ülkeler var.  Yine biz birbirimize hep yardım ediyoruz. Yardımlaşma oldukca iyi seviyede.  Ölmeyiz ama biraz sürünürüz. Sonucta çoktan çok azdan az gider. Moralinizi bozmayın. 

Umutsuzluk öldürüyor daha çok. En kötüsü o bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...