Murat Sahın 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Benim reflüyü patlatmaya niyetinmi var. Corolla cvt pahalı, buna gözüm gidiyor https://youtu.be/q51OOX4nUGI Sıfır? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Nisan 2021 Yazar Paylaş 23 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Sıfır? 4 seneye ikinci ile düşer 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Benim reflüyü patlatmaya niyetinmi var. Corolla cvt pahalı, buna gözüm gidiyor https://youtu.be/q51OOX4nUGI 3-5 seneye 4.jen yaris hybrid alırsın. 2,5lt ile gezersin 23 Nisan 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Benim reflüyü patlatmaya niyetinmi var. Corolla cvt pahalı, buna gözüm gidiyor https://youtu.be/q51OOX4nUGI 3000 devirde 10. Vitesle 160 ile giden tam otomatik cvt atmosferik yalnız bu 10 kademeli cvt, olayı başka yere çekmiş. Cvt zevksiz diyenler tekrar gözden geçirmeli. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Sen yine lpg taktır ama bu elemanın da başka bir olayı vardır. Ya motor çok fakirde çalışıyor ya da benzin takviyesi var. Yoksa atmosferik arabanın benzin anlamında 4,7lt yakması mümkün müEski arabamda 4.4 rekorum var Hatta 4.1 de varda onların fotosu yok.Uzun yol 4.7 litre var. Merzifon Rize Ardeşen arası. Bütün ışıkların hepsine takıldım. Kış lastiği ve araba ağız burun yüklü. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Eski arabamda 4.4 rekorum var Hatta 4.1 de varda onların fotosu yok. Uzun yol 4.7 litre var. Merzifon Rize Ardeşen arası. Bütün ışıkların hepsine takıldım. Kış lastiği ve araba ağız burun yüklü. Aha gerçek alman gelmiş yav arkadaş madem atmosferikler bu kadar az yakıyordu da, ne diye turbo turbo diyorsunuz. Turbolar bu kadar az yakmıyor yani. Gereksiz yere almayın şu turboluları madem. Atmosferikler 4-5 lt arası yakıyor işte. Bi öylesiniz bi böyle haa 😁😁 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Nisan 2021 Paylaş 23 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: test amaçlı, yoksa öyle gidilmez yola insanın uykusu gelir çok tehlikeli Otomatik F1 4.6 hemde LPG de. Ama otobanin hiç zevki olmuyor. Bende gençken test ederdim arada kondisyonunu ölçmek için. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Nisan 2021 Yazar Paylaş 23 Nisan 2021 Hyundai i10da ortalama tüketim yoktu. Hep pompada ölçtüm. 4.6 litre tüketim pompa verisidir. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Aha gerçek alman gelmiş [emoji4] yav arkadaş madem atmosferikler bu kadar az yakıyordu da, ne diye turbo turbo diyorsunuz. Turbolar bu kadar az yakmıyor yani. Gereksiz yere almayın şu turboluları madem. Atmosferikler 4-5 lt arası yakıyor işte. Bi öylesiniz bi böyle haa [emoji16][emoji16]Arkadaş atmosferik turbodan az yakar anlamı mı çıkıyor burdan [emoji8]Atmosferik imkansız gibi birşey edin ispatlı örneği işte [emoji4] Alman Rus Biontech Sputnik farkedermi [emoji16]Iftari Trabzon saatine gore açmıyorsun degil mi?Nerde yazıyor Vermidon diye bir video vardı o aklıma geldi [emoji23] 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 4.4 ü buldum. Turbodan az yakıyor veya Trabzon da ezan okununca tüm Trabzonlulara iftar vakti anlamı çıkmasın. Sonra demeyin muftuye hocam bende orucu kaza edecek miyim diye [emoji16] Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Arkadaş atmosferik turbodan az yakar anlamı mı çıkıyor burdan Atmosferik imkansız gibi birşey edin ispatlı örneği işte Alman Rus Biontech Sputnik farkedermi Iftari Trabzon saatine gore açmıyorsun degil mi? Nerde yazıyor Vermidon diye bir video vardı o aklıma geldi İyi de fitneliği kim çıkaracak o zaman. Benimki memleket icabı görev bilinci 😁 şimdi geri sayfalara gitsem az yakan araba diye herkes tsi da tsi önermiş ali’ye. Turbolu az yakarmış. Halbuki hepsi boşmuş. Hele şu rakamlara bak. 6’yı gören yok. Hatta 5’i bile 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Hay sizin Tiesayınızı eşşek depsin hemi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Lpg nedeniyle patlayan bir Cruze daha https://youtu.be/Hy1TKBdXzSI Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Lpg nedeniyle patlayan bir Cruze daha https://youtu.be/Hy1TKBdXzSI LPG'den değil o. Bu işi çok araştırdım vaktinde. Bizim ülkede merdivenaltı montaj çok fazla. Üç kuruşluk kelepçenin, beş kuruşluk hortumun bile ucuz çin malı olanını tercih ediyorlar. Filtre değiştirmiyorlar. Bizim insanımız hemen suçlu bulur zaten. Asla kendisi suçlu değildir. Yakın zamanda birinin focus 1 aracının motor kısmı yandı. Araba benzinli üstelik. Arabada yangın söndürme tüpü yok. Bunlar yanan arabalarına boş boş bakarken söndürmüşler. Neyse, netice olarak göğüste bile erime var. Sordum nasıl yandı diye, bir süredir benzin kokusu geliyormuş aracın içine, bir türlü fırsat bulup baktıramamış. Muhtemelen araç yakıt sızdırmış. Bu zaten focus mk1'lerde kronikmiş, benzin hortumlarının yeri yanlışmış vs. vs. Allah aşkına, arabanın içine sürekli benzin kokusu gelir de binilir mi? Ben olsam kontağı kapatır çekiciyle sanayiye götürürüm. Binilir mi yoğun benzin kokan arabaya. Ama suçlu o kokuya rağmen o arabaya baktırmayan, binmeye devam eden değil de focusun tasarımı. Hemen yapıştırırlar kronik diye LPG'de de aynı. LPG yapısı gereği soğutma sisteminde ve ateşleme sisteminde var olan sorunları açığa çıkartır. Emin ol sahibinin bildiği ama yaptırmadığı bir sorun vardır o araçta. 2 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Lpg nedeniyle patlayan bir Cruze daha Abi sen olsan o hortumun patlayacağını önceden farkeder ve değiştirirdin. Lpgli cruzeları kötü göstermekten vazgeç bence [emoji23] normal kullanımda lpgli cruze hypermil yapılan benzinli cruze'a oranla az yakar bu bir gerçek [emoji23] 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Lpg nedeniyle patlayan bir Cruze daha https://youtu.be/Hy1TKBdXzSI Adam antifriz kullanmamış veya zamanında saf su+antifriz ile değişim yapmamış ki pas içinde her taraf. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 (düzenlendi) LPG takacak adam Cruze almasın beyler. Başka araba baksın. Ne biliyim Corolla alsın, Honda civic alsın. Olmadı Renault 1,4 motor alın.. Motor cayır cayır yanıyor. Baş edemezsiniz bu hararetle . Cruze fabrikasyon lpg olanı var. O motoru kullanan versiyonu alın. Rahat rahat sürün . Arkasında LS yazmayan sadece Cruze yazan teneke jantlı Cruze modeli. Alın ölene kadar binin. F16d3 motorda EGR var. Motor yanma odası ısısı artınca egzos basıyor içeri. Ama f16d4 öyle değil. Egr yok, Yağ ile soğutma var. Motor yağı ile soğutma yapmak içinde devirli kullanmak lazım. Dur kalk trafikte haşlanıyor alet. Lpgli Cruze'mu istiyorsunuz. Alın bunu kullanın. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-sahibinden-hasarsiz-degisensiz-cruze-897735723/detay 24 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 (düzenlendi) Hararet düşük devirde ne kadar yüksek. Benzinde bu kadar sıcak yağ ve soğutma sıvısı olan arabadan bahsediyoruz. Bunu lpg ile zapt etmek için soğurma sistemi hep limitlerde çalışacak. Blok demir olabilir ama kafası aliminyum. Valflerde yakan yakana. 24 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 (düzenlendi) Şu borudaki basınca bakın Benzinli iken basınç böyle ise, lpg neler olur merak ederim. not : Yanına lpgli cruze hortumu koydum. Basınc farkını kendiniz görün 24 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Şu borudaki basınca bakın [emoji3] Benzinli iken basınç böyle ise, lpg neler olur merak ederim. [emoji3] Yani benzinde atıyorum 100 bar olan su basıncı lpg de 200 mu oluyor? Suya lpg mi karışıyor? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Ali Darbaz yazdı: Şu borudaki basınca bakın Benzinli iken basınç böyle ise, lpg neler olur merak ederim. Yani benzinde atıyorum 100 bar olan su basıncı lpg de 200 mu oluyor? Suya lpg mi karışıyor? Yok basıncdan boru patlıyor. Suyu boşaltıyor. Akabinde hararet yapıp conta yakıyor. En fazla conta yakan cruze hangi bölgelerde diye istatistik yapılsa çok büyük çoğunluğu ülkemizde çıkar. Sürekli limitlerde olmak malzemelerin hızlı yıpranmasına sebep oluyor. Facebookda çok ama çok fazla var. Limitte çalışan arabalar genelde önce bobin bozar ve T/C patinaş ışığı devre dışı ikazı verir. 24 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Yok basıncdan boru patlıyor. Suyu boşaltıyor. Akabinde hararet yapıp conta yakıyor. En fazla conta yakan cruze hangi bölgelerde diye istatistik yapılsa çok büyük çoğunluğu ülkemizde çıkar. Hangi basınçtan işte? Bu araba lpg de de 105 te termostat açıyor benzinde de. Bu yüzden lpg su basıncı fazla diyemeyiz. Birçok konuda teknik yorumluyorsun eyvallah ta bu konuda varsayım olarak ilerleyemezsin ki. Bunun teknik dokümanı var mı? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2021 Yazar Paylaş 24 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Ali Darbaz yazdı: Yok basıncdan boru patlıyor. Suyu boşaltıyor. Akabinde hararet yapıp conta yakıyor. En fazla conta yakan cruze hangi bölgelerde diye istatistik yapılsa çok büyük çoğunluğu ülkemizde çıkar. Hangi basınçtan işte? Bu araba lpg de de 105 te termostat açıyor benzinde de. Bu yüzden lpg su basıncı fazla diyemeyiz. Birçok konuda teknik yorumluyorsun eyvallah ta bu konuda varsayım olarak ilerleyemezsin ki. Bunun teknik dokümanı var mı? Varsayımla ilerlemiyorum, sosyal medayada ve facebookda zaten bir sürü hararet yapan conta yakan, bobin bozan, yağ tayzik subabı eriten , subab yakan onlarca Cruze hakkında yazı okuyabilirsin. Cruze sıcaklık göstergesi 140 dereceye kadar , 124 beygir olanlar 117 dereceye kadar normal çalışabiliyor. 120 ve üzeri tehlikeli. Kapak sağlamsa basıncı atar. Ama kapak sıkıntılı ise o basıncın bir yerden çıkması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Nisan 2021 Paylaş 24 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Varsayımla ilerlemiyorum, sosyal medayada ve facebookda zaten bir sürü hararet yapan conta yakan, bobin bozan, yağ tayzik subabı eriten , subab yakan onlarca Cruze hakkında yazı okuyabilirsin. Cruze sıcaklık göstergesi 140 dereceye kadar , 124 beygir olanlar 117 dereceye kadar normal çalışabiliyor. 120 ve üzeri tehlikeli. Kapak sağlamsa basıncı atar. Ama kapak sıkıntılı ise o basıncın bir yerden çıkması gerekiyor. Bu motorun kullanıldığı başka araç yok mu gm grubunda? Yorum bağlantısı
Recommended Posts