İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Benzine üvey evlat muamelesi yaptınız, dizel litre fiyatı uctu gitti. 

Lpg benden ırak olsun. Stok araba gibisi yok. 

Dizelin fiyat avantajı eskidendi. Şimdi litre bazında az yakmasından avantajlı çıkılıyor. Senin "bakın ne kadar az yaktırdım" diye paylaştığın veriyi C segmenti hiç bir araç maksimum ortalamada bile görmez. 8 litre yakan C segmenti dizel araba yok piyasada :) 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Avrupalı benzinliğe girince açık büfe kahvaltı gibi 50 çeşit yakıt görüyor, doğalgaz ethanol 100 oktan, 90 oktan vs bizde ki bazı benzinliklerde lpg bile yok, Ali abi fabrikasyon lpg'li 1.6 cvt honda civic alsa bütün tabuları yıkar, 3 haneli cc hacimli arabayla lpg de ailecek tatile gidersen tabi olumsuz şeyler yaşanır :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Coşkun Basan yazdı:

Benzinli ise turbo benzinli olacak tsi dsg iyidir emoji3.png

Bende ne arar araba alacak para. 

Murat Sahın yazdı:

8 litre yakan

2003 teknolojisi 114 kilo demir blok motor. Emsalleri 10 13 litre ile geziyor. Tabiki 8 litre yakınca sevincem. Babam 10 litre altına hiç düşmedi

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

yani tsi geliyor diyorsun, hayırlı olsun diyelim

İban paylaşayım. 100 bin gönderin. 

Ebrar Tüfek yazdı:

, 3 haneli cc

O arabada en büyük hatam uzun yolda lpg ile gitmek olmuştur. Yazık ettim, canın aldım. Bobin buji enjektör değişti. Dedim neydiki, benzinde git gel. 

Cruze benzinde 8 uzun yol yaptı. Hiç arıza çıkarmadı. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Cruze tüm motor çalışma şemaları var. İncelediğimde çok kompleks bir çalışma sergilediği görünüyor. Yakıt kalitesini ölçebilmesi, çevresel duruma göre motoru soğutması. İhtiyaca göze vermesi gibi daha hatırlayamadığım bir çok kompleks yapıya sahip. Bu yapıya hayran kaldım. Bu sistemleri bypass edip lpg ile motoru kötürüm hale getirmek istemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Coşkun Basan
 2003 teknolojisi 114 kilo demir blok motor. Emsalleri 10 13 litre ile geziyor. Tabiki 8 litre yakınca sevincem. Babam 10 litre altına hiç düşmedi
Ailenin havuz sistemi böyle zamanlar için [emoji121]
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Coşkun Basan yazdı:

havuz sistemi

Havuz mavuz kalmadı. Hep bana hep bana oldu. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Hangi emsalleri mesela? Cruze da 8 litre yakarsan eminim ki emsallerinde 5-6 litre yakarsın :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Hangi emsalleri mesela? Cruze da 8 litre yakarsan eminim ki emsallerinde 5-6 litre yakarsın :)

yahu adamlar motorun lansmanında zaten %14 tüketimi düşürdük. 7,7 litreye kadar düşürdük diyor.  Bizim Skoda forman vardı o yıllarda. Araba 8 litre benzin yakıyordu . Motoru 58 beygirdi. A16xer ise 114 beygir 7,7 litre yakıyor. 900 kilo 1300 motor arabayla kıyaslayınca , çok verimli geliyor zaten. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

yahu adamlar motorun lansmanında zaten %14 tüketimi düşürdük. 7,7 litreye kadar düşürdük diyor.  Bizim Skoda forman vardı o yıllarda. Araba 8 litre benzin yakıyordu . Motoru 58 beygirdi. A16xer ise 114 beygir 7,7 litre yakıyor. 900 kilo 1300 motor arabayla kıyaslayınca , çok verimli geliyor zaten. 
Atmosferikten ornek vereceğim. Bora 1.6 16V ile normal kullanım ile 5.0 ile tamamladığım uzun yolu bununla kasarak 5.4 ile tamamladım. Adı gibi bir motor degil ha belki teknolojisi eco dur ona birşey diyemem.

Kayinbiraderde Golf V Golf VI oldu ve şu an Jetta V ov var. Hepsi de 1.6 6V SR motor. Şehir ici 9-10 litreyi geçmedi ki o abartarak kullanır. Benimde 10-12 litre.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Atmosferikten ornek vereceğim. Bora 1.6 16V ile normal kullanım ile 5.0 ile tamamladığım uzun yolu bununla kasarak 5.4 ile tamamladım. Adı gibi bir motor degil ha belki teknolojisi eco dur ona birşey diyemem.

Kayinbiraderde Golf V Golf VI oldu ve şu an Jetta V ov var. Hepsi de 1.6 6V SR motor. Şehir ici 9-10 litreyi geçmedi ki o abartarak kullanır. Benimde 10-12 litre.

Metin esas motor Z18xer. Bizim motor onun devşirmesi. 2005 mart ayında lansmanı yapılmış. Ülkemiz yasaları gereği 200 cc eksik . A16xer ile a18xer motor tamamen aynı. Ağırlıkları 114 kilo, yükseklikleri , genişlikleri hepsi aynı. Bizdeki subablar konumları nedeniyse 200 cc kayıp var. Bilerek yapılmış. Bunun grafik resmi var. Aslında 140 beygirlik motor bunlar. 

https://www.greencarcongress.com/2005/03/gm_opel_introdu.html

Olması gereken aslında budur . 45 dereceye 60 derece açılı olacak.  Ama izimkiler 90 dereceye 30 derece . Yani aslında 140 beygirlik araba kullanıyoruz ama 115 beygire sınırlandırılmış. 

pmqkfnkkky.jpeg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

1,8 silindir kafası

HTB1R7hUavfsK1RjSszgq6yXzpXae.jpg

Buda 1,6 motorun kafası. Çukurluk yok, Açılar düz. 

Glowica-1-6-16V-A16XER-Astra-H-J-Insigni

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Metin esas motor Z18xer. Bizim motor onun devşirmesi. 2005 mart ayında lansmanı yapılmış. Ülkemiz yasaları gereği 200 cc eksik . A16xer ile a18xer motor tamamen aynı. Ağırlıkları 114 kilo, yükseklikleri , genişlikleri hepsi aynı. Bizdeki subablar konumları nedeniyse 200 cc kayıp var. Bilerek yapılmış. Bunun grafik resmi var. Aslında 140 beygirlik motor bunlar. 
https://www.greencarcongress.com/2005/03/gm_opel_introdu.html
Konumuz bu değil ki. Muadil hiçbir araçtan az yakmıyor bu motor. Avantajı ucuz aldım kullanıyorum benim için :) 48 bine o zamanlar Golf verseler onu alırdım. Golf 2014 te 55 bin lira idi.

40 bine Focus Golf Leon Corolla Honda verseler Cruze alır mıydın dürüst olalım :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Konumuz bu değil ki. Muadil hiçbir araçtan az yakmıyor bu motor. Avantajı ucuz aldım kullanıyorum benim için :) 48 bine o zamanlar Golf verseler onu alırdım. Golf 2014 te 55 bin lira idi.
40 bine Focus Golf Leon Corolla Honda verseler Cruze alır mıydın dürüst olalım :)

Bende zaten bunu diyorum hep 40 bine aldım biniyorum diye. Focus 75000 tl niye vereyim. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bende zaten bunu diyorum hep 40 bine aldım biniyorum diye. Focus 75000 tl niye vereyim. 
Hah iste benim de tek avuntum ucuz aldım sıfır aldım 7 senedir masrafsız bindim ilk kez arıza kaynaklı masraf ettim :) Az yakmış çok yakmış diye mukayeseye kapalı bir motor bu. Tasarım de yol tutuş de donanım de ama bu arabada (motorda) ekonomi deme.

İşin garibi Cruze 1.6 124 hp olan benim 115 hp olandan daha çok yakıyordu. Bizde de vardı Cruze. Ben ilçeye git gel 28 lira yakardım dayioglum 40 lira yakardı.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Tasarım de yol tutuş de donanım de ama bu arabada (motorda) ekonomi deme.

Metin, millet 10 13 litre yaktığı arabayı 15513 kmdir 7,7 litre ile kullanıyorsam, gönül rahatlığı ile  az yakıyorum derim. 

Kmye bakarım, depoyu doldururum. Sonuçların logları aşağida 

https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1154540.html

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

millet 10 13 litre yaktığı arabayı 15513 kmdir 7,7 litre ile kullanıyorsam, gönül rahatlığı ile  az yakıyorum derim. 

Nasıl kullandığı önemli değil mi? 

Şirkette arkadaşımda var. Oda 9-10 litrede geziyorum dedi geçenlerde. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Metin, millet 10 13 litre yaktığı arabayı 15513 kmdir 7,7 litre ile kullanıyorsam, gönül rahatlığı ile  az yakıyorum derim. 
Kmye bakarım, depoyu doldururum. Sonuçların logları aşağida 
https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1154540.html
Yukarıda dedim ki bu arabada 8 litre gördüğünü emin ol o bahsettigin muadillerinde 5-6 litre görürsün ;) Bende onu anlatmaya çalışıyorum.
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Nasıl kullandığı önemli değil mi? 

Şirkette arkadaşımda var. Oda 9-10 litrede geziyorum dedi geçenlerde. 

60 - 80 km hızlarlar sürdüğümü söylemeye gerek varmı. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

60 - 80 km hızlarlar sürdüğümü söylemeye gerek varmı. 

o hızlarla farları aç klimayı aç müziği aç. :) herşeyi kapatıp sürmek olmaz. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Yukarıda dedim ki bu arabada 8 litre gördüğünü emin ol o bahsettigin muadillerinde 5-6 litre görürsün ;) Bende onu anlatmaya çalışıyorum.

Muadil focus 1,6 ti vct , cruzedan az yakmaz ama. Üstelik 105 beygir. 

Ümit Türk yazdı:

o hızlarla farları aç klimayı aç müziği aç. :) herşeyi kapatıp sürmek olmaz. 

Klimayı kullanmaya başladım daha yeni yeni :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şu an en ucuz C

Metin Akbal yazdı:

izde de vardı Cruze. Ben ilçeye git gel 28 lira yakardım dayioglum 40 lira yakardı.

Sizin o cruzeda hava sirkulasyon manifoldu ve 17 inç jant var. Çok etkiler. tüketimi. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Şu an en ucuz C

Sizin o cruzeda hava sirkulasyon manifoldu ve 17 inç jant var. Çok etkiler. tüketimi. 
Bende de 17 var ki. Yazlık kışlık 17.

Muadil focus 1,6 ti vct , cruzedan az yakmaz ama. Üstelik 105 beygir. 

Muadil 1.6 Golf V Golf VI da 105 hp ama benden az yakıyor. Arkadaşımdaki 2011 Focus 9 küsür litrelerde benden az yakıyor. Tek olay beygir olsa 1.6T 180 hp benden az yakması gerekirdi.
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Dizel tam otomatik c segment bir araba şartlara göre 8’i görebilir. Manuel linea bile 6-7lt yakıyor avrupa yakası trafiğinde. Keza psa motorlu mazda, focus manuelleri de 6lt altını görmüyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...