Ümit Türk 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Bu gün bunun Trafik sigortası yapılacak. İban versem destek olurmusunuz Bende para kalmadı Her kez 10 tl verse, arabanın trafiği ve kaskosu yapılırdıu Bu araba niye yalnız? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: Bu araba niye yalnız? Mesleğim gereği labratuardan ayrılamıyorum. Ama tüm idari kesim evden çalışmaya geçti 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Mesleğim gereği labratuardan ayrılamıyorum. Ama tüm idari kesim evden çalışmaya geçti Evden çalışmak adamı kafayı yedirtir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 Selçuk Keleş yazdı: Boş viteste asla araç kullanılmaz , sürüş güvenliği hipermilden önce gelir, ki boştayken enjeksiyonlu bir aracın daha az yakacağını sanmıyorum. Motorun kompresyonu çok ama çok yüksek. Ayak gazdan çekildiğinde hıza ve devire göre 60 newtona kadar kompresyona biniyor. Bu nedenle vitesi boşa atıyordum. Süzülme mesafesi kısalıyor. Dsg nin freilauf özeliğini taklit ediyordum . Ama gerek yok. Vitesde inmeyi tercih ediyorum. Arabanın motor teknik dökümanlarında , pistonları soğutmak için yağ jetleri olduğunu okudum. Bu yağ jetleri piston koluna altan yağ püskürtüyor. Devir düşünce yağ basıncıda düşüyor. Hal böyle oluncada blok ve pistonlar soğutulamıyor. Buna karşı önlem olarak artık vites boşta işini bıraktım. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Yağ jeti denilen arkadaş bizim arabalarda da var mı acep? Dizellerde varmış benzinlilerde yok. 20 Nisan 2021 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ali Gök yazdı: 1000 km yi geçiyor şehir dışı İyiymiş, menzili kısa olunca sıkıcı oluyor. Yakıt tüketimi 7 litrenin altına iniyor demekki. Güzel veri. Ali Darbaz yazdı: Bundan 11 yıl evvel havacılık ile uğraşırken, benimle paylaşılan bir atc sesini yutubeye koymuştum. Adınıda biz inerken lokalizer yoktuki koymuştum. Şimdi instagramda fenomen olmuş. Binlerce ama binlerce video yapmışlar. Tiktoka düşmüş https://www.instagram.com/reel/CKW757AJSFa/?igshid=15uetpfakmqu1 Öyle bir gece sürüşünde önüme domuz çıkmıştı. Lokasyon neresidir bilmiyorum ama bana gece maksimum görüş bilemedin 30 metreyken hiç güvenli gelmiyor. sürat yapmak... Ali Darbaz yazdı: Olmaz , ben bir daha eski araba almam. Toplaması kıvama gelmesi zaman alıyor. Ailecek bu konuda hemfikiriz. Borç bitince sıfır , olmadı iki yaşını geçmemiş araba almayı planlıyoruz. Toyota Corolla 1,5 CVT için şimdiden aileyi yönlendiriyorum. Cruze çok değil en fazla 4 yıl daha kullanırız. CVT? Gerçekten mi? Neden peki? Selçuk Keleş yazdı: Boş viteste asla araç kullanılmaz, kompresyon candır. Sürüş güvenliği hipermilden önce gelir, ki boştayken enjeksiyonlu bir aracın daha az yakacağını sanmıyorum. Normalde cut off sayesinde bence de araç daha az yakmalı viteste süzülürken. Cruze'un vites oranları mı kötü diye düşündüm bir an. Yine de riskli. Bununla ilgili birinin anlattığı bir kaza hatırası vardı. Ankara'da Kuzey Ankara çıkışının olduğu yerde eskiden oldukça dik ve bol virajlı bir iniş vardı. Orada vatandaş vitesi boşa atar inerken. Tam virajda araba stop etmiş. Adam çok ciddi bir kaza yaşamış fren anında şiştiği ve direksiyon dönmediği için. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Abi o tek başıma iken, babamın yanında öyle yavaş gitsem sağa çektirip direksiyona geçer, normalde 120 140 devam 8 litre üstü Arkadaş var, enteresan şekilde hyundai minibüs seviyorlar baba oğul. H100'leri vardı. Sonra starex aldılar. Sordum yakıtı nasıl? diye. Arkadaş 15 litre yakıyor şehir içi deyince babasının bakışını görmen lazımdı Sizde durum tam tersiymiş. Bende babamla yola çıktığımda durum aynı. Bazen böyle manzaralı yollarda sağdan sağdan 80'le gidip etrafı seyretmeyi severim, heme arıza çıkartır "kız tavlamaya çıkmış serseri bebeler gibi sürmeye başladın gene" diye Yıllarca uzun yola oraya buraya gitti. Daha samsunda durup limanda balık ekmek yememiş mesela. Halbuki 38 yıldır Ankara-Trabzon yapar istisnasız her yıl. Ya ben otobüsle gideceğim zaman bile Samsun'a bilet alıp limana gidip orda balık ekmek yiyip sonra Trabzona bilet alıp devam ediyordum. Bir de Antalya yolunda Afyon'dan sonra yoldan çıkıp tarlada 3 km gitmek suretiyle bulduğum aile çay bahçesi adında güzel bir gözlemeci vardı. Çay istiyorsun, sana özel semaver yakıyorlar felan. "Bende niye Ankara'dan Kemer'e gelmen 10 saati geçiyor diye merak ediyordum" diyo 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: CVT? Gerçekten mi? Neden peki? CVT şanzımana bayılırım. Havacılık merakı olan herkes bayılır. Uçaklarda gaz acarsın, piste koşarsın , devir sabit kalır . Aynı o hissi yaşıyorsun. Rampa çıkarken tork artar devir yükselir hissetmezsim. Çok müthiş bir his. Bayıla bayıla kullandım. cvt şanzımanlı arabalar ile 1500 km yakın yol yaptım. yok böyle zevk. Oğuzkan Erışık yazdı: Yağ jeti denilen arkadaş bizim arabalarda da var mı acep? Arabanın şanzımanı 1989 yılı üretimi Getrat F17. Motoru 2005 bahar ayında çıkmış A16xer Karoser ise 2008 yılında fuarda tanıtılmış. Böyle değişik bir araba işte Chevrolet Cruze 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: CVT şanzımana bayılırım. Havacılık merakı olan herkes bayılır. Uçaklarda gaz acarsın, piste koşarsın , devir sabit kalır . Aynı o hissi yaşıyorsun. Rampa çıkarken tork artar devir yükselir hissetmezsim. Çok müthiş bir his. Bayıla bayıla kullandım. cvt şanzımanlı arabalar ile 1500 km yakın yol yaptım. yok böyle zevk. Sevmem, o scuter şanzımanıdır. Ne işi var arabada. Performans katili bir şanzıman tercih edeceksem 4 ya da 5 ileri tork konvertörlü seçerdim Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 16 numaralı parça , Piston yağ memesi diye geçiyormuş Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 Tam olarak şöyle bişiy https://youtu.be/ypa8NgOdLRw?t=36 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Selçuk Keleş yazdı: Ben önceki manuel aracımda anlık tüketimden karşılaştırdığımı hatırlıyorum, boştayken 1'den fazla, vitesteyken 0.2 litre gösteriyordu diye hatırlıyorum. Boştayken saat hesabı gösteriyor çoğu. Saat/LT şeklinde oluyor genelde. Zaten çokta mühim bir fark oluşmayacaktır da riski büyük abi. Bir de uzun bir inişte vites boştayken şanzıman ataletini kaybediyor. Sonra 5. vitese tekrar atıp debriyajı bırakınca hem dişlilere hem baskıya gereksiz yük biniyor. Örneğin 90'la giderken atınca 5'e, şanzıman ve motor devri aracın gitmekte olduğu hıza göre devirlenene kadar araçlardan genelde kulağa hoş gelmeyen sesler çıkıyor 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Boştayken saat hesabı gösteriyor çoğu. Saat/LT şeklinde oluyor genelde. Zaten çokta mühim bir fark oluşmayacaktır da riski büyük abi. Bir de uzun bir inişte vites boştayken şanzıman ataletini kaybediyor. Sonra 5. vitese tekrar atıp debriyajı bırakınca hem dişlilere hem baskıya gereksiz yük biniyor. Örneğin 90'la giderken atınca 5'e, şanzıman ve motor devri aracın gitmekte olduğu hıza göre devirlenene kadar araçlardan genelde kulağa hoş gelmeyen sesler çıkıyor 75 80 ile inerken pamuk gibi birleşiyor. Hissetmezsin. Ama gerek yok. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 (düzenlendi) Hadi gelin size yeni bilgileri paylaşayım. Cruze 750 devirde 18,8 psi yağ basıncı üretir. 3000 devirde ise 95 - 55 psi arasında basınç üretir. Yağ pompası doğrudan krank mili ucunda triger kayışını çeviren dişlinin arkasundadır. Soğutma sıvısı pompası ise 6000 devirde 165 litre su basma gücüne sahip. Rölanti 750 devirde kalsa 18,8 psi yağ basıncı ile 20 litre soğutma suyu tayziki ile hararet alınmaya çalışılacak. 20 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 (düzenlendi) 1800 motor ile 1600 motor arasında fark okadar azki. Adamlar, daha geniş piston takmak için 1600 motorun bloğunu traşlamış. Geri kalan herşey aynı. 20 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: tüm idari kesim evden çalışmaya geçti ne zaman oldu bu Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: ne zaman oldu bu Abi ben yanlış bilgilendirilmişim. Esnek çalışma yapıyorlarmış. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: ben yanlış bilgilendirilmişim. Esnek çalışma yapıyorlarmış bence seni kandırmışlar, adamlar geziyor yahu, kitle ip lerini vesile ile satış showruumda terlerken biz sahilde dondurma yemeğe giderdik 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Mesleğim gereği labratuardan ayrılamıyorum. Ama tüm idari kesim evden çalışmaya geçti Neydi o deneysiz kimya düşünülemez.BUMM. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Nisan 2021 Yazar Paylaş 20 Nisan 2021 Arabanın HGS iptal ettim. 2010 yılından kalma ogs cihazını tanımlamak istiyorum. Ne yapmam gerekecek İnternette illa şübeye gidin demişler. Bankacılar bana bir yol göstersin, benim banka ile uğraştırmayın Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Arabanın HGS iptal ettim. 2010 yılından kalma ogs cihazını tanımlamak istiyorum. Ne yapmam gerekecek İnternette illa şübeye gidin demişler. Bankacılar bana bir yol göstersin, benim banka ile uğraştırmayın mobilden yapılıyor işbank ta Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Arkadaş var, enteresan şekilde hyundai minibüs seviyorlar baba oğul. H100'leri vardı. Sonra starex aldılar. Sordum yakıtı nasıl? diye. Arkadaş 15 litre yakıyor şehir içi deyince babasının bakışını görmen lazımdı Sizde durum tam tersiymiş. Bende babamla yola çıktığımda durum aynı. Bazen böyle manzaralı yollarda sağdan sağdan 80'le gidip etrafı seyretmeyi severim, heme arıza çıkartır "kız tavlamaya çıkmış serseri bebeler gibi sürmeye başladın gene" diye Yıllarca uzun yola oraya buraya gitti. Daha samsunda durup limanda balık ekmek yememiş mesela. Halbuki 38 yıldır Ankara-Trabzon yapar istisnasız her yıl. Ya ben otobüsle gideceğim zaman bile Samsun'a bilet alıp limana gidip orda balık ekmek yiyip sonra Trabzona bilet alıp devam ediyordum. Bir de Antalya yolunda Afyon'dan sonra yoldan çıkıp tarlada 3 km gitmek suretiyle bulduğum aile çay bahçesi adında güzel bir gözlemeci vardı. Çay istiyorsun, sana özel semaver yakıyorlar felan. "Bende niye Ankara'dan Kemer'e gelmen 10 saati geçiyor diye merak ediyordum" diyo Starex ocak söndürür uzun yolda bende bikere durup çay içmeyi severim, ama semaver yakılırsa akşama kadar kalkamam ordan Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Starex ocak söndürür uzun yolda bende bikere durup çay içmeyi severim, ama semaver yakılırsa akşama kadar kalkamam ordan Sorma bende bir ara iyi niyetlendim. Öyle büyük bir araç bakınıyordum, sade bir de tasarım yapacağım içine falan gibi hayaller. Bütçe T4 ya da tertemiz starexe müsait. Starex bakınıyorum falan, peder gördü. Tepkisi şuydu; "biz hasbelkader şirkete vip transferler için bir tane aldık vaktinde, o kadar çok yaktı ki kullanmadık, yıllarca şirketin önünde durdu, sonra sıfır ayarındayken satana kadar göbeğimiz çatladı. Sende al, yakıtından bineme, piyasasından satama, kardeş olsun sana" Tabi hemen vazgeçmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Sorma bende bir ara iyi niyetlendim. Öyle büyük bir araç bakınıyordum, sade bir de tasarım yapacağım içine falan gibi hayaller. Bütçe T4 ya da tertemiz starexe müsait. Starex bakınıyorum falan, peder gördü. Tepkisi şuydu; "biz hasbelkader şirkete vip transferler için bir tane aldık vaktinde, o kadar çok yaktı ki kullanmadık, yıllarca şirketin önünde durdu, sonra sıfır ayarındayken satana kadar göbeğimiz çatladı. Sende al, yakıtından bineme, piyasasından satama, kardeş olsun sana" Tabi hemen vazgeçmiştim. Yunus kasa t4 al, ömürlük bin abi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2021 Yazar Paylaş 21 Nisan 2021 Lpgsiz cruze alın 10 yılda bir ağır bakım yapın. Ömürlük binin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts