Tansu Kalafatoğlu 16 Nisan 2021 Paylaş 16 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: 6,1 litreden 6.0 litreye düştü. O düşüş günlük rüzgardan, atmosfer basıncından, nemden, hatta arabanın keyfiyetinden bile olur tak artık şu lpg’yi yavv şahan acaba telif ister mi bu arada bilemedim 10 yıllık farklı kullanıcıların videosu bile silinmemiş. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Nisan 2021 Yazar Paylaş 16 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: keyfiyetinden yahu benim keyfim hypermil. Keyfimi niye elimden almak istiyorsun. Arabaya lpg takmam.. Taktırmam. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 Nisan 2021 Paylaş 17 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Keyfimi niye elimden almak istiyorsun. Taklit yapıyorsun 🙈 lpg ile gerçek keyif yaşarsın 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Nisan 2021 Yazar Paylaş 17 Nisan 2021 (düzenlendi) Arabanın sesizleşen motorundan dolayı, kulağıma gelen direksiyon pompası zırıltısından rahatsız olmaya başladım. Daha önce böyle bir ses yoktu. Şehir içi düşük süratte direksiyon çevirmediğimiz halde pompanın kendisi zır zır ses çıkarıyor. Bu ses ara ara gidip geliyor. Düşük hızlarda devreye giriyor. Yani direksiyonun sertleşmeyi bırakıp yumuşaklaştığı zaman duyuyorum. İşin kısa özeti direksiyon pompası yüke binmeye başladığında zırıltı çıkarıyor. Sanırım bir süre sonra hakkı rahmetine kavuşacak. Ama en az 20000 km gideri var. https://youtu.be/Pmq9WPCag3c 17 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Nisan 2021 Yazar Paylaş 17 Nisan 2021 Direksiyon pompası orjinali 2500 tl, yan sanayi 465 tl. Lakin Oem alırsan 850 tl . Çokta matah bir fiyatı yokmuş. Neyse ne zaman bozuldu o zaman sökülür. değişlir. https://www.enhizliparcaci.com/direksiyon-pompasi-astra-j-cruze-a16xer-b16xer-f16d4-10-96837813-23559 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Nisan 2021 Paylaş 17 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Şehir içi düşük süratte direksiyon çevirmediğimiz halde pompanın kendisi zır zır ses çıkarıyor. önce hunter rot cihazında ayara girmeli Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Nisan 2021 Yazar Paylaş 17 Nisan 2021 Arabanın yağ seviye sensörü oringinde oluşan kaçağı inceledim. Sanırım katılaşan yağ kurumu sayesinde kaçak durmuş. Yağ seviyesi eksilmiyor. Alttaki çirkin yağ kurumu dışından bir sıkıntı yok. Yıkarsam yağ kaçağı tekrar başlar gibime geliyor. Yara kabuk bağlamış gibi . Ufak conta değişmesi için karterin sökülmesi gerek. O karter sökülürken kaç tane vida yalama olur yada kaç tanesi kopar yerinden riske girmek istemiyorum. Çünkü her servise gittiğimde bir iki ekstra sorun ile karşılaşıyorum. Parcaların elde kaldığı durumlar yaşanıyor. O nedenle ben bu conta kaçağını dikkatli takip edip sorun olmaya başladığında müdehale etmeye karar verdim. https://youtu.be/kZQPP5s56Dc Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Nisan 2021 Paylaş 17 Nisan 2021 yazın sivas a uzun yol yapınca ısınıp kaçak başlar ise, sivasa giden arabalar nasıl bozuluyor tespit etmiş oluruz 6 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Nisan 2021 Yazar Paylaş 19 Nisan 2021 Devletimiz pandemi önlemleri adı altında yarattığı İstanbul Trafik Kaosuna rağmen 55 litre ile 665 km yol yapmayı başardık. 100 km / 8,27 litre benzin yakmış olduk. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Devletimiz pandemi önlemleri adı altında yarattığı İstanbul Trafik Kaosuna rağmen 55 litre ile 665 km yol yapmayı başardık. 100 km / 8,27 litre benzin yakmış olduk. Arabanın deposu kaç litre ki? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Arabanın deposu kaç litre ki? 60 lt diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: 60 lt diye biliyorum. Maşallah. Araba zaten ben yakarım mesajını depo hacmiyle veriyormuş 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Maşallah. Araba zaten ben yakarım mesajını depo hacmiyle veriyormuş B5 ve B5,5 1.9 TDI passatların 62 litre depo kapasitesine sahip olması desem 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Nisan 2021 Yazar Paylaş 19 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Maşallah. Araba zaten ben yakarım mesajını depo hacmiyle veriyormuş Araba Adac ecoteste karayolu 5.8 litre test tüketimi yakalamış. 1000 km menzili aşıyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Araba Adac ecoteste karayolu 5.8 litre test tüketimi yakalamış. 1000 km menzili aşıyor. İteklemişlerdir. Başka türlü 5,8 litre ortalama tutturamaz. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 İteklemişlerdir. Başka türlü 5,8 litre ortalama tutturamaz. 5.1 i attırmayın bana buraya [emoji16] hemde 400 küsür km. 1000 küsür km nin ortalaması da 5.4 [emoji16]Hem de full dolu [emoji41] Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: 5.1 i attırmayın bana buraya hemde 400 küsür km. 1000 küsür km nin ortalaması da 5.4 Hem de full dolu Opel o, o ayrı. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Opel o, o ayrı. E tabi pandemi dolayısı ile düğün salonları da kapandı oynayamıyoruz 😂 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Nisan 2021 Yazar Paylaş 19 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Opel o, o ayrı. Dışlamayalım Chevy-çan üzülür. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: E tabi pandemi dolayısı ile düğün salonları da kapandı oynayamıyoruz 😂 Şimdi bazı kişilere göre cruze astra ile hemen hemen aynı araba. Benim bakış açıma göre ise öyle değil. Temel mantığım şu bu tarz markalarda, aynı kalitede, aynı mühendislikte yapar da uygun fiyatla verirse ana markayı satamaz. Fiyatı uygun tutmazsa bu sefer alt markayı satamaz. Söz gelimi superb güzel araba, bence tercih edilesi araba, ama asla bir passat kalitesinde değil (işçilik ve malzeme). Eğer aksi söz konusu olsa passat biterdi. Fabia polo kalitesinde olsa polo biterdi. Dacia kendi klasmanında güzel araçlar yapıyor lakin bir röno değil. Zaten aynı ayarda olsa, daha ucuza daha çok donanım vaat eden tercih edilir. Sizin aracın motorundan aktarmasına, aerodinamisinden lastiklerine, bir sürü etken vardır az yaktıran. O da yolda optimum koşullar ile ancak yakalanır öyle bir veri. Karadeniz sahil yolu yapılmadan önce Trabzona giderdik. Dağlar, bölünmemiş yollar falan. Arabalar atmosferik, eski teknoloji. Bir tır sollamaya çıkılır, araba kıçını toplayamaz falan. 2 depo benzinle varmadı doğan köye Şimdi yollar bölünmüş, arabalar güçlü, çok dik rampalar tüneller ile düzeltilmiş, en olmado dolgu vb. metodlar ile evcilleştirilmiş. 82'ye sabitle, az yaksın, videosunu çekmiştim, sonra telefonu formatladım. Radar diye uyarı koymuşlar yola, mecburen yavaşladım. 5. viteste 82 km/h sabit hız ile yaklaşık 4 km gittim, (ayak sabiti, cc yok) 3,5 litre diyor benim araba klima açıkken Gidebiliyorsanız ne ala, ben dayanamıyorum Radar aracını geçince yine 120-130... 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Sen bu aracı kullananlara yol gösteriyorum diyorsun ya, bu aracın çoğu lpg'li. Sen lpg'li ne yaparsan yap, daha fazla kişi faydalanacak. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Dışlamayalım Chevy-çan üzülür. Abi chevy güzel araba, ben beğeniyorum, benim arabayı cebinden çıkartır. Ama reelde ne olduğunu da kabul edelim. Opel ile aynı ayarda aynı kalitede olsa astra satamazlardı. Mahmut Yıldız yazdı: Sen bu aracı kullananlara yol gösteriyorum diyorsun ya, bu aracın çoğu lpg'li. Sen lpg'li ne yaparsan yap, daha fazla kişi faydalanacak. Abi arabası emanet. Bence kendinin olsa taktırırdı. Şimdi adam titiz ve bu tarz konularda takıntılı. Eminim araştırıp beğendiği bir lpg kiti vardır ve o kitin fiyatı da 8-10 bin lira bandındadır. Yanılıyorsam buyursun söylesin 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Şimdi bazı kişilere göre cruze astra ile hemen hemen aynı araba. Benim bakış açıma göre ise öyle değil. Temel mantığım şu bu tarz markalarda, aynı kalitede, aynı mühendislikte yapar da uygun fiyatla verirse ana markayı satamaz. Fiyatı uygun tutmazsa bu sefer alt markayı satamaz. Söz gelimi superb güzel araba, bence tercih edilesi araba, ama asla bir passat kalitesinde değil (işçilik ve malzeme). Eğer aksi söz konusu olsa passat biterdi. Fabia polo kalitesinde olsa polo biterdi. Dacia kendi klasmanında güzel araçlar yapıyor lakin bir röno değil. Zaten aynı ayarda olsa, daha ucuza daha çok donanım vaat eden tercih edilir. Sizin aracın motorundan aktarmasına, aerodinamisinden lastiklerine, bir sürü etken vardır az yaktıran. O da yolda optimum koşullar ile ancak yakalanır öyle bir veri. Karadeniz sahil yolu yapılmadan önce Trabzona giderdik. Dağlar, bölünmemiş yollar falan. Arabalar atmosferik, eski teknoloji. Bir tır sollamaya çıkılır, araba kıçını toplayamaz falan. 2 depo benzinle varmadı doğan köye [emoji3] Şimdi yollar bölünmüş, arabalar güçlü, çok dik rampalar tüneller ile düzeltilmiş, en olmado dolgu vb. metodlar ile evcilleştirilmiş. 82'ye sabitle, az yaksın, videosunu çekmiştim, sonra telefonu formatladım. Radar diye uyarı koymuşlar yola, mecburen yavaşladım. 5. viteste 82 km/h sabit hız ile yaklaşık 4 km gittim, (ayak sabiti, cc yok) 3,5 litre diyor benim araba klima açıkken [emoji4] Gidebiliyorsanız ne ala, ben dayanamıyorum [emoji3] Radar aracını geçince yine 120-130...Tabiki canım orda hemfikiriz [emoji16] Astra Sedan ile HB arasında bile fark var. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Devletimiz pandemi önlemleri adı altında yarattığı İstanbul Trafik Kaosuna rağmen 55 litre ile 665 km yol yapmayı başardık. 100 km / 8,27 litre benzin yakmış olduk. Pasıfıc petrol istasyonuna benzettim sanki :):) ucuza benzin bedavadan biraz pahalı :P Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Abi chevy güzel araba, ben beğeniyorum, benim arabayı cebinden çıkartır. Ama reelde ne olduğunu da kabul edelim. Opel ile aynı ayarda aynı kalitede olsa astra satamazlardı. Abi arabası emanet. Bence kendinin olsa taktırırdı. Şimdi adam titiz ve bu tarz konularda takıntılı. Eminim araştırıp beğendiği bir lpg kiti vardır ve o kitin fiyatı da 8-10 bin lira bandındadır. Yanılıyorsam buyursun söylesin Arabanın emanet olduğunu biliyorum. Mesele olayı yavaş yavaş işlemekle ilgili. Her gün şöyle az yaktım, böyle az yaktım diye anlatacağına araba çok yakıyor deseydi, lpg taktırmaya ikna ederdi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts