İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Bu araba batıracak seni Ali hocam. Hadi yakıtta hyper tamam da, o kadar çok tamir/bakım masrafı ettin ki araca...

Her sesi duymamalısın. Hatta araçta müzik dinlemelisin duymamak için. Emin ol harcadığı elektriğe değecek, fazlası ile para cepte kalacak. 

Yok olmaz öyle. Sene yağ bakımında alt yağ karterini söktürecem. Sızıntılarıda halledince miss. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Yok olmaz öyle. Sene yağ bakımında alt yağ karterini söktürecem. Sızıntılarıda halledince miss. 

E sen hyper ile 2 birim kar ettin, 12 birim harcadın, 10 birim zarardasın :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

yahu bu araba aile hizmetine tahsis edilmiş bir ulaşım aracı. Ailenin mutluluğu sağlansında zararını karşılar. Eksik iş yapamıyorum. Yapım böyle. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

Katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

yahu bu araba aile hizmetine tahsis edilmiş bir ulaşım aracı. Ailenin mutluluğu sağlansında zararını karşılar. Eksik iş yapamıyorum. Yapım böyle. 

Abi iyide ben sana arabanın bakımlarını yaptırma, bozuk bin demiyorum ki :) Her sesi duyma diyorum. 12 yaşında araba. İllaki bir takım sesler duyacaksın. Her sesin peşine düşersen işin zor diyorum. Yoksa tabi ki bakımlarını yaptır, arızalarını gider.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Hiç sağlam parça değiştirdin mi Ali abi. 

Yoooo, haşa sağlam parça değişilimi. Sadece çinden gelen termostat, termostatın gövdesini patlattı. Bende sattım başkasına

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arkadaşlar, genel olarak şöyle bir son yazılanlara okudumda kendimi papağan gibi tekrarlıyormuşum gibi geldi :D

Ben bu arabayı 15000 tl peşin 25000 kredi çekrek aldım :D

15000 tl Babam peşin verdi. 

25000 tl Kardeşim kredi çekti. 

Kasko + bakımları ve yakıtı ise benim kesemden karşılanıyor. :D

Arabanın hissesi %45 Kardeşime %40 Babama %15 bana ait. :D 

Alın terimiz buna yetti. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yaş 18. Üni’yi kazanınca alınmıştı. Traktör gibi sesli çalışıyordu ama daha az yakanı görmemiştim. 

E3-AA6-D1-C-5-D39-4-B6-D-8446-56-A637962

Bende üniversiteyi kazanınca dizel otomatik corolla verilmişti, onunla okula gidiyordum, 3.9 litre ortalama ile giderdim, giderken 1 dönerken 6 kişi gelirdik :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

yahu bırakın ufak tefek öğrenci arabalarını. Adac testini yapan test sürücüsü bile iç hacminin Bmw 5 ile yarışır düzeyde olduğunu söylemiş Chevrolet Cruze için. 

Ok gibi maşallah 

ACtC-3d7ju-w8Hyj4kPelQAaZhExP9-PwoGz4q6H

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

iç hacminin Bmw 5 ile yarışır düzeyde olduğunu söylemiş Chevrolet Cruze için. 

hayret dıştan büyük gibi duruyor? o kadar ufak mı içi?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

hayret dıştan büyük gibi duruyor? o kadar ufak mı içi?

Abi neresi büyük. Çok alçak. İnmesi ve binmesi dert. Linea ile yan yana koy çok fazla narrow kalıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hem ev hem araba için düşündüğüm yeni oyuncağım. Test edip gerekli bilgileri verecem :D

ACtC-3ei0C2TnSD0qmuy12tk__Q3VrjqpSIiKbmLACtC-3eyaFJJe5mauh2NjaMRtDpzZbokV2nlE-6c

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

dar demek daha kolay değil mi? :D 

Ok gibi işte. Arabaya verdikleri lakap bu. Ok gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Amerikalılar a göre narrow dur. Bize göre wide bile sayılır. Nereden bakildigina bağlı birazda.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Hacı Şenyurt yazdı:
Ali Darbaz yazdı:

Amerikalılar a göre narrow dur. Bize göre wide bile sayılır. Nereden bakildigina bağlı birazda.

Hayvani ebatlarda v8'lerinden bakınca aynen, narrow olabilir. Çinlilerin japonların minyatürlerinden bakınca da extra wide bile çıkar :) Bizim ülkemizde C segmenti çoğu arabadan geniş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabanın klimasına termometreyi dayadım. Ama istediğim kadar verimli çalışmıyor. Bu nedenle eve koymayı uygun gördüm. 

Yaptığım ızgara testini paylaşıyorum. 

https://youtu.be/_ZeeHKsS0vI

Performans tablosundaki değerleri tutuyor. Klima son derece sağlam çalışıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Arabanın klimasına termometreyi dayadım. Ama istediğim kadar verimli çalışmıyor. Bu nedenle eve koymayı uygun gördüm. 

Yaptığım ızgara testini paylaşıyorum. 

https://youtu.be/_ZeeHKsS0vI

Performans tablosundaki değerleri tutuyor. Klima son derece sağlam çalışıyor. 

havalandırmadan gelen hava ısı testi için içeri doğru 8-12 cm aralığında prob sok der servis manüeli. teknik bir test olmaz bunun dışındakiler

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

havalandırmadan gelen hava ısı testi için içeri doğru 8-12 cm aralığında prob sok der servis manüeli. teknik bir test olmaz bunun dışındakiler

Abi prob alıcam, bu alet eve göre yapılmış. arabada pek faydalı olmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Rölantide kompresör tam randımanlı çalışıyor mu? Benim kullandığım arabalarda rölantide hep az soğutma oluyordu. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Rölantide kompresör tam randımanlı çalışıyor mu? Benim kullandığım arabalarda rölantide hep az soğutma oluyordu. 

El kitabında 2000 devirde sağladığı performansı 850 devirde verdi. Ama çok uzun sürüyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

düşük devirde gaz basıncı hali ile azalır  soğutma da azalır, klimaya cvt gibi bir sistem takılırsa bu düzelir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

El kitabında 2000 devirde sağladığı performansı 850 devirde verdi. Ama çok uzun sürüyor. 

Dışarısı 21 derece diyor. Ondandır belki. Güneş altında kalmış, 30 derece dış sıcaklıkta aynısı yapamaz. Klimanın en çok ihtiyaç olduğu andır şehir içinde. Arabanın içi cehennem gibi. Trafik de var. Hızlanamazsın. Klima da tam randımanlı çalışmaz. Öff. Bu yaz hibritte buna da bakacam. Motordan bağımsız çalışıyor nasılsa

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

serviste bunu bu mevsimde garantideki müşteriye yazılı veririsen  , ağustosta sana dava açıp yeni araba almaya hak kazanır, müdürün de seni kovardı :f1:

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...