Ebrar Tüfek 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: 2 araç bana göre makul değil. Şöyle düşünüyorum, iki ayrı araç olması sebebi ile harcanacak ekstra kasko sigorta vb. masraflar sebebiyle şehir içi için aldığım araç bana ekonomi sağlamaz Zaten kişisel olarakta mesela kapının önünde söz gelimi bir yaris bir avensis olsa, ben her yere avensis ile giderim Yarise boşa sigorta kasko yaptırırız. Hangi 2 arabaya sahip olduğuna göre değişir, bu konuyu ben açmıştım, bi oku abi ne demek istediğimi anlarsın https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/304310-kapıda-iki-araba-olmasının-ekonomikliğini-hesapladım/ Yorum bağlantısı
Ümit Türk 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Geçtiğimiz kış lastikleri 36 psi yaptığım lastikler, şu an 38 derece ölçüyor. Lastikler ısınan havadan etkilenip şişmiş. Bende ne yaptım. Hepsini 35 psi düşürdüm. Miss gibi oldu. Şu havayı bir rahat bırak yahu 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Nisan 2021 Yazar Paylaş 1 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: Şu havayı bir rahat bırak yahu Öyle kolay mı, 1 ay içinde 2 defa lastik patladı, 1 defa sibob bolzuldu. Lastikler ile aram düzelince ancak . Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: İstanbul trafiğinde a ile b noktası arasında en hızlı intikal eden sürücü sıfatını kendime layık görüyorum. Hiç makas atma veya sürat yapmadan yan yol ve aka şerit kombinleri ile mesai saati trafiğinde çok çabuk hedefime varıyorum. Siz beni tin tin gidiyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz:D Çıtayı yüksek tut beklentiyi düşürme biz dünyanın en iyi şöförü ve kendi klasmanında en az yakan aracı olarak lanse edecektik 😀 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: İstanbul trafiğinde a ile b noktası arasında en hızlı intikal eden sürücü sıfatını kendime layık görüyorum. Hiç makas atma veya sürat yapmadan yan yol ve aka şerit kombinleri ile mesai saati trafiğinde çok çabuk hedefime varıyorum. Siz beni tin tin gidiyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz:D videolardaki senin cruze değil mi yani? dobloyu falan sıkıştıran kimdi tintin gidiyor denemez asla, maceracısın Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Hangi 2 arabaya sahip olduğuna göre değişir, bu konuyu ben açmıştım, bi oku abi ne demek istediğimi anlarsın https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/304310-kapıda-iki-araba-olmasının-ekonomikliğini-hesapladım/ Emsal teşkil etmez. Arabanın biri multivan 2,5 TDİ O klasman dışı. Yoksa AS950 alır onla kıyas yaparım O hesabı standart kullanıcı için birlikte yapalım mı? Senede 20-25 bin km civarı yapıyor(d)um ancak bunun minimum 15 bin km'si uzun yol sayılabilecek nitelikte. İşe gittiğim güzergahta yolun bir kısmında trafik ve lamba yok ve yolun yarısı bu şekilde, rahat rahat 90'a cc açılıp gidilir. Kalan kısmı ise trafik lambaları var ama trafik yok. Yine 82'ye cc açılıp yeşil dalga çerçevesinde cc ile yol tamamlanabilir. Dönüş yine aynı şekilde. Ayda iki kez şehir içi dur kalk vb. trafiğe giriyorum. Şehir içi sayılacak kısım bu aslında ve toplam yaptığım km'nin bilemedin %20'sini oluşturuyor. İşte burada aracın yakıt sarfiyatı artıyor. Bu saydıklarımın dışında ortalama yılda 2 kez şehir dışı uzun tatil turlarım oluyor, 2 kez de hanımın eğitimi vesilesi ile yine şehir dışına gidiyoruz. Senede 20 bin km yaptığımı var sayarsak, bunun yaklaşık 15 bin km'si uzun yol (buraya cc açabildiğim işe gidiş geliş güzergahımı da ekliyorum), 5 bin km'si dur kalk trafikli şehir içi. Tabi benim 2,5 TDİ multivan gibi bir ihtiyacım yok. Almayı planladığım dizel araç (2005 santa fe 2000CRDİ) maksimum 10 litre şehir içi yakıt tüketimine sahip. Uzun yolda da 6 litreye düşüyor. Bu da ekstrem bir durumda alacağım araç. Bu gidişle 1.6 turbo dizel D segmentlerinden birine yanaşacağım ama senin hatırın için santa fe ile hesap yapalım. Senede yapacağım yolun 15 bin km'si her şekilde çok yaktığını var saydığımız araç ile yapılacak o yüzden bu kısmını hiç hesaplamaya gerek yok. Şehir içini hesaplayalım; Senede 5 bin km 100 km'de 10 litre yakınca 500 litre motorin tüketimim olur 5 bin km'de sanırım. Bu da mevcut fiyatı (6,50/lt) ile 3250 lira eder. Senede 5 bin km yolu senin eski clio ile yapsam 100 km'de 9,5 litre lLPG'den hesapla 475 lt LPG tüketimim olur. Bu da mevcut fiyatı ile 1600 lira civarı bir şey yapar. 3250-1600=1650 lira yakıttan kar ettim. Emmi bu paraya kasko+sigorta yapar, buradan kar edemedik Kar zarar yok burada. Bakım maliyeti hesaplamayı çok anlamlı bulmuyorum zira 2 yılda bir bakım ediyor santa fe'yi kullanırsam. Clio alırsam yıl dolduğu için aynı 2 yılda 2 bakım yaptırmam gerekecek, santa fe'nin bir bakımı ile clionun iki bakımı yakın çıkar, yine eşdeğer kuvvetler birbirini tertemiz eder, buradan da kar etmiş olmam. Bu durumda şehir içinde clio'ya binersem santa fe'yi daha az yıpratmış olurum, ama niceliğe baktığımızda ben bir araca maksimum 2-3 yıl (bu güne kadar hiçbir taşıtım ikinci sigortayı görmedi linea hariç) binerim, 15 bin km eder yani totalde. Gözardı edilebilir bu yıpranma payı. En büyük avantaj park meselesi olur şehir içinde, ama onu da sürekli park yeri bulmam gereken 2 araç olacağı gerçeği ile yine eşdeğer kuvvetler birbirini tertemiz eder, oradan avantajım olmaz. Yine bu durumda santa fe'ye binersem arabam gözardı edilebilecek kadar fazladan yıpranacak, park yeri konusunda ufaktan sıkıntı yaşayacağım (şehir içinde araba park edeceksem parasını verip otoparka bırakıyorum) ama ticari taksiler, arka camında tuğra olan doblolar falan üzerime gelemeyecek Dolmuşçular bile 2 kez düşünecek sıkıştırmadan. Daha güvende olacağım. Daha rahat olacağım. Hadi bakalım nasıl olacak şimdi 1 1 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Emsal teşkil etmez. Arabanın biri multivan 2,5 TDİ O klasman dışı. Yoksa AS950 alır onla kıyas yaparım O hesabı standart kullanıcı için birlikte yapalım mı? Senede 20-25 bin km civarı yapıyor(d)um ancak bunun minimum 15 bin km'si uzun yol sayılabilecek nitelikte. İşe gittiğim güzergahta yolun bir kısmında trafik ve lamba yok ve yolun yarısı bu şekilde, rahat rahat 90'a cc açılıp gidilir. Kalan kısmı ise trafik lambaları var ama trafik yok. Yine 82'ye cc açılıp yeşil dalga çerçevesinde cc ile yol tamamlanabilir. Dönüş yine aynı şekilde. Ayda iki kez şehir içi dur kalk vb. trafiğe giriyorum. Şehir içi sayılacak kısım bu aslında ve toplam yaptığım km'nin bilemedin %20'sini oluşturuyor. İşte burada aracın yakıt sarfiyatı artıyor. Bu saydıklarımın dışında ortalama yılda 2 kez şehir dışı uzun tatil turlarım oluyor, 2 kez de hanımın eğitimi vesilesi ile yine şehir dışına gidiyoruz. Senede 20 bin km yaptığımı var sayarsak, bunun yaklaşık 15 bin km'si uzun yol (buraya cc açabildiğim işe gidiş geliş güzergahımı da ekliyorum), 5 bin km'si dur kalk trafikli şehir içi. Tabi benim 2,5 TDİ multivan gibi bir ihtiyacım yok. Almayı planladığım dizel araç (2005 santa fe 2000CRDİ) maksimum 10 litre şehir içi yakıt tüketimine sahip. Uzun yolda da 6 litreye düşüyor. Bu da ekstrem bir durumda alacağım araç. Bu gidişle 1.6 turbo dizel D segmentlerinden birine yanaşacağım ama senin hatırın için santa fe ile hesap yapalım. Senede yapacağım yolun 15 bin km'si her şekilde çok yaktığını var saydığımız araç ile yapılacak o yüzden bu kısmını hiç hesaplamaya gerek yok. Şehir içini hesaplayalım; Senede 5 bin km 100 km'de 10 litre yakınca 500 litre motorin tüketimim olur 5 bin km'de sanırım. Bu da mevcut fiyatı (6,50/lt) ile 3250 lira eder. Senede 5 bin km yolu senin eski clio ile yapsam 100 km'de 9,5 litre lLPG'den hesapla 475 lt LPG tüketimim olur. Bu da mevcut fiyatı ile 1600 lira civarı bir şey yapar. 3250-1600=1650 lira yakıttan kar ettim. Emmi bu paraya kasko+sigorta yapar, buradan kar edemedik Kar zarar yok burada. Bakım maliyeti hesaplamayı çok anlamlı bulmuyorum zira 2 yılda bir bakım ediyor santa fe'yi kullanırsam. Clio alırsam yıl dolduğu için aynı 2 yılda 2 bakım yaptırmam gerekecek, santa fe'nin bir bakımı ile clionun iki bakımı yakın çıkar, yine eşdeğer kuvvetler birbirini tertemiz eder, buradan da kar etmiş olmam. Bu durumda şehir içinde clio'ya binersem santa fe'yi daha az yıpratmış olurum, ama niceliğe baktığımızda ben bir araca maksimum 2-3 yıl (bu güne kadar hiçbir taşıtım ikinci sigortayı görmedi linea hariç) binerim, 15 bin km eder yani totalde. Gözardı edilebilir bu yıpranma payı. En büyük avantaj park meselesi olur şehir içinde, ama onu da sürekli park yeri bulmam gereken 2 araç olacağı gerçeği ile yine eşdeğer kuvvetler birbirini tertemiz eder, oradan avantajım olmaz. Yine bu durumda santa fe'ye binersem arabam gözardı edilebilecek kadar fazladan yıpranacak, park yeri konusunda ufaktan sıkıntı yaşayacağım (şehir içinde araba park edeceksem parasını verip otoparka bırakıyorum) ama ticari taksiler, arka camında tuğra olan doblolar falan üzerime gelemeyecek Dolmuşçular bile 2 kez düşünecek sıkıştırmadan. Daha güvende olacağım. Daha rahat olacağım. Hadi bakalım nasıl olacak şimdi Benim gittiğim şehiriçi yolda multivan 14 litre yakıyordu benim şahsıma göre çok ciddi kârlı oldu bide niye multivan klasman dışı oluyor abi, mis gibi konforlu geniş aile arabası işte 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Benim gittiğim şehiriçi yolda multivan 14 litre yakıyordu benim şahsıma göre çok ciddi kârlı oldu bide niye multivan klasman dışı oluyor abi, mis gibi konforlu geniş aile arabası işte Ebrar aile arabası dediğin station, hadi bilemedin mpv olur otobüs değil 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Ebrar aile arabası dediğin station, hadi bilemedin mpv olur otobüs değil Abi 6 koltuklu 4.9 metre bi minibüs, t5 kasanın en kısa modeliydi bide, uzun şase caravelle olsa tamam diyeceğim bizimki azcık büyük aile arabası kabul ediyorum, ama ihtiyaç meselesi tabii 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Abi 6 koltuklu 4.9 metre bi minibüs, t5 kasanın en kısa modeliydi bide, uzun şase caravelle olsa tamam diyeceğim bizimki azcık büyük aile arabası kabul ediyorum, ama ihtiyaç meselesi tabii 4 motion caravelle olursa o klasmana dahil olur ama bak Aile kaç kişi ki? 6 kişi dediğin Nissan QQ'ya da sığıyor hatta bir kişilik yer de kalıyor Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 4 motion caravelle olursa o klasmana dahil olur ama bak [emoji3] Aile kaç kişi ki? 6 kişi dediğin Nissan QQ'ya da sığıyor hatta bir kişilik yer de kalıyor [emoji4] 7 kişiydik, 6 ya düştük, abi şimdi şöyle oluyor, 6 kişi nissan qq ya sığıyor ama o 6 kişi oturunca bu eşyalar qq bagajına sığacakmı Bu benim uzun yol bagajım, tavana kadar dolu + içeride yiyecek çantası ve bir koli 0.5 lik su falan. 6 koltuk+ bu gördüğün yükü taşıyacak "otomobil" görmedim, hemde bu kadar yüke rağmen araban rampada bayılmayacak, rahat gideceksin, içeride sıkışarak oturmayacaksın. Bu saydığım istekleri vito, multivan tarzı arabalar anca karşılıyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Turbo hariç benzin haram Buradayım size birkaç güne kışlık lastiklerle 4,5 ay 3700km’lik gerçek istanbul trafikli tüketimi sunacağım. He mi de benzin Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Buradayım size birkaç güne kışlık lastiklerle 4,5 ay 3700km’lik gerçek istanbul trafikli tüketimi sunacağım. He mi de benzin Seninki hileli Tansu abi, elektrik var Mazda ile kaç litre benzin yakıyordun onu konuşalım 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Nisan 2021 Yazar Paylaş 1 Nisan 2021 Koray Demir yazdı: Çıtayı yüksek tut beklentiyi düşürme biz dünyanın en iyi şöförü ve kendi klasmanında en az yakan aracı olarak lanse edecektik 😀 Eşim işten çıkarsa belki Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Bu saydığım istekleri travego 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Seninki hileli Tansu abi, elektrik var Mazda ile kaç litre benzin yakıyordun onu konuşalım Çok yakanlar kulübünde vip’tim 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: travego Anca kurtarır Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çok yakanlar kulübünde vip’tim Onu bildiğimden söyledim zaten atmosferik düz benzinli arabada lpgyi savunurum her zaman 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Nisan 2021 Yazar Paylaş 1 Nisan 2021 Her sabah karıcığımı alıp, onunla sohbet ede ede, güle güle geçen fazladan yarım saat, trafikte boş geçen yarım saatten daha verimli oluyor. Sabahları ve akşamları iple çekiyorum. kakara kikirimiz eksik olmuyor . Bu gün karıcığım çalıştığı firmadan yol parasını aldı. Onunla çarşıdan alışverişini yaptı. 1 haftalık erzak almış. Ayrıca birde arkadaşını götürüyorum. Onada sevap oluyor, yağmurda çamurda kalıp, otobüslerde virus kapmıyor. Otobüse vereceği parayı sayende evine erzak alıyor. Eşime ve iş arkadaşına 4,6 metrelik geniş gövde Chevrolet Cruze ile eşsiz bir sürüş deneyimi sunuyorum. Kara kışta, sıcacık kaloriferin üfürdüğü 96 derecelik sıcak hava ayaklarından yukarı süzülürken , camdan yağan karı izliyorlardı . https://youtu.be/Xse0tEjbs-4 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Buradayım size birkaç güne kışlık lastiklerle 4,5 ay 3700km’lik gerçek istanbul trafikli tüketimi sunacağım. He mi de benzin Sayılmaz. Akülü araba o. 4-5 yaşına gelince benim oğlana da alacam Ebrar Tüfek yazdı: Seninki hileli Tansu abi, elektrik var Mazda ile kaç litre benzin yakıyordun onu konuşalım Onu söylemiyor tabi hiç Ebrar Tüfek yazdı: 7 kişiydik, 6 ya düştük, abi şimdi şöyle oluyor, 6 kişi nissan qq ya sığıyor ama o 6 kişi oturunca bu eşyalar qq bagajına sığacakmı Bu benim uzun yol bagajım, tavana kadar dolu + içeride yiyecek çantası ve bir koli 0.5 lik su falan. 6 koltuk+ bu gördüğün yükü taşıyacak "otomobil" görmedim, hemde bu kadar yüke rağmen araban rampada bayılmayacak, rahat gideceksin, içeride sıkışarak oturmayacaksın. Bu saydığım istekleri vito, multivan tarzı arabalar anca karşılıyor Römork kullansak olmuyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 1 Nisan 2021 Paylaş 1 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Römork kullansak olmuyor mu? Multivana otobüs diyorsun römorklu araba multinin 2 katı uzun olacak, ben öyle 90 ile yol bitiremem sonra yan rüzgarı yiyince sağa sola çimento gibi sıvanırız 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Nisan 2021 Yazar Paylaş 2 Nisan 2021 Son birkaç gündür, İstanbul trafiği azalıyor. Daha seri gelmeye başladım. Bu gün cuma ama trafik o kadar azdı ki, ışıklar dışında durmadım. Eşimi bıraktığımda araba daha ısınmamıştı. . Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Multivana otobüs diyorsun römorklu araba multinin 2 katı uzun olacak, ben öyle 90 ile yol bitiremem sonra yan rüzgarı yiyince sağa sola çimento gibi sıvanırız İhtiyaçlar diyelim o zaman Passatın, mondeonun falan station olanları var, bana fazla bile gelir Hadi en ekstrem durumda dediğim gibi 2004 santa fe diyelim Fazlası bana fazla cidden. Ama sende ihtiyaç demek ki Ben hanım ve 2 çocuk içine, yükümüz de bagaja sığınca sorun yok. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Nisan 2021 Yazar Paylaş 2 Nisan 2021 Arabamın bir dehaki bakımını bu adama gideceğim. Cruze bakıyormuş. BB OTOMOBİL SERVİS HİZMETLERİ https://youtu.be/3t-1CkkffY8 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: İhtiyaçlar diyelim o zaman Passatın, mondeonun falan station olanları var, bana fazla bile gelir Hadi en ekstrem durumda dediğim gibi 2004 santa fe diyelim Fazlası bana fazla cidden. Ama sende ihtiyaç demek ki Ben hanım ve 2 çocuk içine, yükümüz de bagaja sığınca sorun yok. İşte küçük ailenin taşıt maliyeti de düşük oluyor, 4 kişiye passat variant yada audi avant çok ideal 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts