İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Bi tane çakmaklık girişli hava pompası her zaman lazım. Bagajımda mini stepne-kriko-çeki demiri-yangın tüpü-reflektör-pompa sabit duran şeyler. Uzun yolda sağlık çantası ekliyorum. İnik lastik üstüne gitmeseydin keşke

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bi tane çakmaklık girişli hava pompası her zaman lazım. Bagajımda mini stepne-kriko-çeki demiri-yangın tüpü-reflektör-pompa sabit duran şeyler. Uzun yolda sağlık çantası ekliyorum. İnik lastik üstüne gitmeseydin keşke

Pompam yoktu maalesef. Bende 3 tane sağlık kiti , 1 tamir kiti var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Baya tedbirliyiz :) Tedbir iyidir.

Önceki araca lpg'yi simit taktırma hatasında bulundum, stepne bagajda kaldı. Bagajda yer kaplıyor diye kızıyordum. İkiz bebek olacağını öğrenince arabayı satılığa çıkarttım bagaj yetmeyecek diye. Babam kızmıştı ne yapacan stepneyi, tamir kiti koy zaten sıfır araçlarda stepne yok diye. Sonra kendisi Trabzon'da köyde fayans kırığını görmemiş, lastiği yanaktan yırtmış fayans kırığı :D Telefonda demiştim tamir kiti yanaktaki yırtığı da dolduruyor mu diye :) 

Yangın tüpünü biri muayene için emaneten rica etti, tüp geri gelmedi. Yenisini alacağım mecburen. Bir daha da kimseye vermeyeceğim. Kalanların hepsini ben de taşıyorum.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Beyler, lastiğin inmiş halini resmini çekmeyi akıl etmedim. İnmiş lastik bu kadar havada durması çok ilginç. runflat lastik gibi görünüyordu. 6 psi hava basıncı vardı. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabada bazen titreşim oluşuyor. bişiler titriyor ama ne bulamıyordum. Dün akşam şansa ne olduğunu buldum. Vites kolunu 1 ile 2 çizgisine getirince titreşim kesiliyor (vitesi takmadan sadece sağa kaydırınca) . O zaman kafama dang etti. Bakım esnasında kırılan, vites kablosunu tutan plastik kırılmıştı. Kablonun klavuzu tekra bulup alıcaktım. Unutmuşum. Bana şimdi klavuz lazım. 

249345.gif

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ali Gök yazdı:

ceza ver o lastiğe yaptırma :D

Kemal Sunal'ın meraklı köftecide eleman gibi olmasın her seferinde köfteye çivi yerleştiren müşteri.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
A101 de michelin satılıyor iyi midir?
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

A101 de michelin satılıyor iyi midir?

Bilmem. Corolla’da bagaja koymuşlar stepne yerine. Ömürlük kullanırım satarken vermem :) 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bilmem. Corolla’da bagaja koymuşlar stepne yerine. Ömürlük kullanırım satarken vermem [emoji4] 
İlanı şikayet ederim eksik araba satıyor diye [emoji23]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

İlanı şikayet ederim eksik araba satıyor diye emoji23.png

Nedir arkadaş, kapısını söküp vermedik sanki 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Fabrikadan gelen Corolla hava pompaları değerinde alınır.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Öğle tatili olsun, şu arabanın lastiğine gene bakayım. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Tüh ya 2.5 psi düşmüş lastik basıncı. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Aha gözün aydın lastikleri yenileyeceksin :D

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Komşular müjdeler olsun. Resimdeki gibi durum vardı . Yaşlı bir amca ya gittim, lastiğe fitil attı. yahu ne fitili dedim kendi kendime. Sonra amcanın hale baktım. Amca üflesen uçacak. Dedim neyse sesimi çıkarmadım.  30 tl verdim öğle tatilinde geldim. Uzman bir lastikçide ben bunu yaptırıcam tekrardan. Şu an hava kaçırmıyor.  

ACtC-3cctmSaYjv72Nu1jaq1Wx2UpLac8iAIe8VG

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Güzelim yeni lastiğe fitil. Hem de 30’a. Üfff. Burada yama 20₺

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Güzelim yeni lastiğe fitil. Hem de 30’a. Üfff. Burada yama 20₺

Soğuk yama için tekrar uzman bir lastikçiye gideceğim. Şimdilik idare etsin. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Ne kadar vida varsa sen mi topluyosun yollardan? :) 

Bir aracımın hep aynı lastiği olmak üzere bir haftada 4 kez farklı farklı yama yapılması gerekmişti. Lastikçi arkadaş 40 kiremit üzerinde kiremitler eriyene kadar su dökünmemi tavsiye etmişti :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

fitilden daha mı iyi yama yapılması?

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Ne kadar vida varsa sen mi topluyosun yollardan? [emoji4] 

Bir aracımın hep aynı lastiği olmak üzere bir haftada 4 kez farklı farklı yama yapılması gerekmişti. Lastikçi arkadaş 40 kiremit üzerinde kiremitler eriyene kadar su dökünmemi tavsiye etmişti [emoji3] 
Bazı lastik markalarında cokca lastik patlıyor sanırım. GT3 model lastik vardı. 4 lastiğin üçüncü çivi vs girmiş yama yaptırmak zorunda kalmıştık. Bunun üstüne sinirlenip nokian 4 mevsim almıştım. Onlarda aynı yollrda kullamama rağmen hiç bişi de olmamıştı. Belkide rastalntidir.
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Lastik hava kaçırmamış. Akşam kontrol ettim. Kaçırana kadar devam edecem. Ev kredisi felan filan derken yine eksiye düştük. Eşimin maaşını bekleyecez. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tamir edilen lastikler genelde hava kaçırmaz? konu neydi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enes Ayan

Bu fitiller çok tehlikeli bence. Geçenlerde arka lastiğe vida girmişti lastikçi fitil atmış. Yolda 90 ile birden birden arkadan bir patlama sesi geldi araç yalpaladı çok şükür bir şey olmadan sağa çektim. Fitil çıkmış yerinden. Tekrar lastik sökmek stepneyi takmak zorunda kaldım işin acı tarafı lastikçi karşı yolda ama karşı yola geçiş yok. Lastiğe içten yama yaptırıp devam ettim.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Lastik akrabam vardı rahmetli derdi ki fitil lastiğin balansını bozar ve risklidir. İçten soğuk yama iyi ve güvenlidir.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Anlaşılan uzun bi süre bu arabaya bineceksin, bi lpg taktırsan rahatlayacaksın, senin güzergahın gibi bir yolda zafira ile yarı fiyatına yol alıyorum daha büyük olduğu halde. İyi bir montaj ile hiçbirşey olmaz arabana. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...