Ali Darbaz 30 Mart 2021 Yazar Paylaş 30 Mart 2021 Bu sabah gene işe geldik. Arabayı park ettim, kapıyı açıp hemen yanımdaki fiesta gözüme ilişti. Fiestanın ön tekeri full balata tozu dolu idi. Ama arka teker tertemizdi. Sonra aklıma geldi, taze durmuşum kendi balatalarıma bakayım dedim. Ön ve arkada balata tozu yok. Dört fren balatası sıcaklığı ise aynı idi. Neredeyse aynı sıcaklıktalardı. Anlaşılan benim frenler 4'dü aynı anda sıkıyordu. Hatırıma geldi, eski i10da sadece önler fren yapar arkalar pek fren yapmazdı. Yine her zaman ön taraf balata tozu ile kaplanırdı. Burdan yola çıkarak, Cruze için 4 disk freni neredeyse aynı anda sıkıyor diyebiliriz. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Bu sabah gene işe geldik. Arabayı park ettim, kapıyı açıp hemen yanımdaki fiesta gözüme ilişti. Fiestanın ön tekeri full balata tozu dolu idi. Ama arka teker tertemizdi. Sonra aklıma geldi, taze durmuşum kendi balatalarıma bakayım dedim. Ön ve arkada balata tozu yok. Dört fren balatası sıcaklığı ise aynı idi. Neredeyse aynı sıcaklıktalardı. Anlaşılan benim frenler 4'dü aynı anda sıkıyordu. Hatırıma geldi, eski i10da sadece önler fren yapar arkalar pek fren yapmazdı. Yine her zaman ön taraf balata tozu ile kaplanırdı. Burdan yola çıkarak, Cruze için 4 disk freni neredeyse aynı anda sıkıyor diyebiliriz. fiestanın ve i 10 nu arka frenler kampana alabilir mi? baktınız mı kampana dışarı toz vermez önler gibi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Mart 2021 Yazar Paylaş 30 Mart 2021 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: fiestanın ve i 10 nu arka frenler kampana alabilir mi? baktınız mı kampana dışarı toz vermez önler gibi Benim i10 arkası disk frendi. Ford Fiesta 1,5 tdci Trend X modellerde arka frenler disk geliyor hocam. Araç sahibi tanıdık. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 4 diskin aynı sıcaklıkta olması 4 ünün de aynı sıktığı anlamına gelmez ki. Önlerin daha fazla sıkıp daha fazla ısınması lazım ancak önler daha çok rüzgara maruz kaldığından arkalara yakın sıcaklığa düşebilir , bence. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Mart 2021 Yazar Paylaş 30 Mart 2021 Yasin Mümin Şimşek yazdı: 4 diskin aynı sıcaklıkta olması 4 ünün de aynı sıktığı anlamına gelmez ki. Önlerin daha fazla sıkıp daha fazla ısınması lazım ancak önler daha çok rüzgara maruz kaldığından arkalara yakın sıcaklığa düşebilir , bence. Benim araba geri geri giderken frene basınca arkalar ötüyor. Kronik cruze sorunu. 50/50 fren dağıtımı yapmıyorsa bile en az %35 vardır. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Benim araba geri geri giderken frene basınca arkalar ötüyor. Kronik cruze sorunu. 50/50 fren dağıtımı yapmıyorsa bile en az %35 vardır. %35 normal bir değer olması gerek. Benim aracımda da ara sıra geri giderken ötüyor. Ancak tanıdığımın cruze unda hiç öttüğünü duymadım kendim de bir çok kez kullandım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Mart 2021 Yazar Paylaş 30 Mart 2021 Yasin Mümin Şimşek yazdı: Ali Darbaz yazdı: Benim araba geri geri giderken frene basınca arkalar ötüyor. Kronik cruze sorunu. 50/50 fren dağıtımı yapmıyorsa bile en az %35 vardır. %35 normal bir değer olması gerek. Benim aracımda da ara sıra geri giderken ötüyor. Ancak tanıdığımın cruze unda hiç öttüğünü duymadım kendim de bir çok kez kullandım. Bir kere yaptırdım. 10000 km ötmeyi kesti. Ama tekrar ötmeye başladı. Araba nın hem ön hemde arka disk değişimi yakındır . 2 sene öteleyebilsem mutlu olucam. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Mart 2021 Yazar Paylaş 30 Mart 2021 Mert Gulkokan yazdı: Eski balatalar ötüyordu dökülme başlamış Diskler aşınmış ön set komple değişti Mga disk Bosch balata ses yapmıyor artık Bizde bosch taktik ama 10 bin dayanmadı. Gene sesi başladı Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Yakıt parası olmazsa cruze evde yatar sanırım Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Mart 2021 Yazar Paylaş 30 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yakıt parası olmazsa cruze evde yatar sanırım Haftasonu gezi maksadı ile almıştık. Senede 12000 km öngörüyorduk. Zaten uzun yol yaptı 8 9 defa. maksadını yerine getiriyordu. Şirket veremsede , ben bu arabayı sürerdim "haftsonu" olarak. Bana batmaz haftada 200 km yapmak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Mert Gulkokan yazdı: Eski balatalar ötüyordu dökülme başlamış Diskler aşınmış ön set komple değişti Mga disk Bosch balata ses yapmıyor artık Boschlardan tutma yönüyle memnun musunuz? Ayrıca çok toz yapıyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Mehmet Yeter yazdı: Boschlardan tutma yönüyle memnun musunuz? Ayrıca çok toz yapıyor mu? ben mazda’da icer marka balata kullandım. Ünlü markaların standart piyasa balatalarından çok daha iyi. Fazla toz çıkarmıyordu. Çok güzel tutuşu vardı. Bilginize 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben mazda’da icer marka balata kullandım. Ünlü markaların standart piyasa balatalarından çok daha iyi. Fazla toz çıkarmıyordu. Çok güzel tutuşu vardı. Bilginize Balatalar bitmeye başladı arada seste çıkartıyor bir araştırıp ondan sipariş verebilirim teşekkürler. 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Delphi al kafan rahat olsun. Ötme ömrünü tamamlamaya yakın yapıyor. Tutunma çok güzel. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Mert Yeldan yazdı: Delphi al kafan rahat olsun. Ötme ömrünü tamamlamaya yakın yapıyor. Tutunma çok güzel. İcer bizde kullanılmıyor bir de delphiye bakalım. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Mga bende çok ses yaptı bendix taktım disk de bendix çok beğendim 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 30 Mart 2021 Paylaş 30 Mart 2021 Ali abi al bir delphi. Bir sonrakine 8000 km önce kendim değiştirmiştim disklerle balataları delphi markayla. Çok şükür hiç ses olmadı ve ayrıca fren de zımba gibi. Balata tozu ise birazcık var. Diğer arabalarla kıyaslarsam kesinlikle daha az. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Mart 2021 Yazar Paylaş 30 Mart 2021 Balata seneye değişir. Şimdi ekonomiyi toparlama zamanı Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Balata seneye değişir. Şimdi ekonomiyi toparlama zamanı Ses gıcık verir ve aracı gerektiği şekilde dinleyemezsin değiş bence. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mart 2021 Yazar Paylaş 31 Mart 2021 Koray Demir yazdı: Ses gıcık verir ve aracı gerektiği şekilde dinleyemezsin değiş bence. Geri geri giderken ötüyor. Rahatsız etmez. Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Geri geri giderken ötüyor. Rahatsız etmez. Onu yazmamışsın. Bu durumda sorun teşkil etmez Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mart 2021 Yazar Paylaş 31 Mart 2021 (düzenlendi) Sabah sabah araba bana supriz yaptı. Arka lastik bir şekilde inmiş. 6 psi basınç kalmış. bir gecede nasıl bu kadar havası iner aklım almıyor. Lastik inik olmasına rağmen kalın yapısı nedeniyle yere çökmemiş . Bu haliyle pompacıya kadar 2 km sürmek zorunda kaldım. 35 psi şişirip , yola koyuldum . 22 km yol geldim. Halen 35 psi olarak ölçüyor. Sebebi neydi, neden tek gecede bu kadar basınç düştü bilemedim. tetikte bekliyorum, bakalım çoçukların bir işi olabilir mi. Öğle tatlinde tekrar ölçüceğim. İnerse tamirci yolu görüncek. 31 Mart 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mart 2021 Yazar Paylaş 31 Mart 2021 Ali Gök yazdı: Vida vardır Aynı lastikin 2 nci vukuatı. Geçende vida çıkmıştı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts