İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Mert Gulkokan yazdı:

Ali önceden de yazdım tekrar yazıyorum 76 bin km 1.2 tsi euro 6 kullandım 90 hp hemde tek başıma
Vites yükseltme uyarısı ekonomi odaklıdır 1.2 tsi maksimum torku vermeye başladığı devirde vites at diyor yani 4. Viteste 60 km hız ile giderken vites at diyor o anda da devir 2200 olması lazım

sen 5 e geçtiğinde 1400 devirde 60 km hızda oluyorsun buraya kadar sorun yok
Tamam araç maksimum torkunu veriyor 1400 devirde 160 nm 5. Vitestesin ama 60 km hızda iken gaza bastığında bu araba iyi tepki veremiyor yani hızlanıyor ama zorlanıyor sen araç kendini toplayana kadar gaza fazla basmaya ihtiyaç oluyor işte bu anda gaza bastığında içeri fazlaca benzin atıyorsun yanma oluşuyor ama fazla yakıt ile birlikte yanma odasında fazla yakıt ile birlikte fazlaca sıcaklık oluyor

Bu seferde piston üst yüzeyinde erime oluyor artık kaç km de olur senin kullanmana bağlı
Yüksek vites düşük devirde gaza basmak bu nedenle pek iyi bir şey değil hatta tsi larda piston kafası erimesinin bir yabancı tanımı var daha önceden forumda da konuşuldu internette rahatça bulursun

Sonuç olarak düşük devir yüksek vites sana ekonomi odaklı sürüş sağlarken gaza biraz fazla bastığında o anlık fazla yakıt ileride sorun yaratıyor

Kısacası arada devirli kullan 7.9 yakacam derken motoru yavaş yavaş öldürecek şeylere sebep olma

Bu durumu ingilizce olarak araştıracam. Bakalım neler çıkıcak karşıma. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Mert Gulkokan yazdı:

Ali önceden de yazdım tekrar yazıyorum 76 bin km 1.2 tsi euro 6 kullandım 90 hp hemde tek başıma
Vites yükseltme uyarısı ekonomi odaklıdır 1.2 tsi maksimum torku vermeye başladığı devirde vites at diyor yani 4. Viteste 60 km hız ile giderken vites at diyor o anda da devir 2200 olması lazım

sen 5 e geçtiğinde 1400 devirde 60 km hızda oluyorsun buraya kadar sorun yok
Tamam araç maksimum torkunu veriyor 1400 devirde 160 nm 5. Vitestesin ama 60 km hızda iken gaza bastığında bu araba iyi tepki veremiyor yani hızlanıyor ama zorlanıyor sen araç kendini toplayana kadar gaza fazla basmaya ihtiyaç oluyor işte bu anda gaza bastığında içeri fazlaca benzin atıyorsun yanma oluşuyor ama fazla yakıt ile birlikte yanma odasında fazla yakıt ile birlikte fazlaca sıcaklık oluyor

Bu seferde piston üst yüzeyinde erime oluyor artık kaç km de olur senin kullanmana bağlı
Yüksek vites düşük devirde gaza basmak bu nedenle pek iyi bir şey değil hatta tsi larda piston kafası erimesinin bir yabancı tanımı var daha önceden forumda da konuşuldu internette rahatça bulursun

Sonuç olarak düşük devir yüksek vites sana ekonomi odaklı sürüş sağlarken gaza biraz fazla bastığında o anlık fazla yakıt ileride sorun yaratıyor

Kısacası arada devirli kullan 7.9 yakacam derken motoru yavaş yavaş öldürecek şeylere sebep olma

Hızlanacaksan vites düşüneceksin. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Eccomoder ve clean mpg sitelerinde böyle bir sorundan bahseden görmedim. 

merso forumlarında da pas tan hiç bahsedilmez mesela, gagıl dünyanın en güvenilir kaynağı değil

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

merso forumlarında da pas tan hiç bahsedilmez mesela, gagıl dünyanın en güvenilir kaynağı değil

2000 model ve üstü su bazlı boya beladır diyen vardır ya. Ama zengin dert etmez. Mercedes komple boyanır çünkü parça boya fakir işidir

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Mert Gulkokan yazdı:

Araba diyor sana 5. Vitese yükselt diye sen o esnada gaza bastığında düşür demiyor
Ha araç 5. Viteste frene basarsın hızın 40 a düşer ozaman sana düşür diyor
Ali gibi ekonomi modunda kullanan birçok kişi vites düşürmeyi istemez

Lamba hatalı o zaman bence, gaza yüklendiğin zaman vites düşür demeli. DSG gibi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Mercedes komple boyanır çünkü parça boya fakir işidir

budur :king:

Yorum bağlantısı
Ali Gök

ya şu video sitesinden öyle videolar aklıma geliyorki bu başlıkta paylaşacak şeetmiyorum yasak masaktır die

hatataaa vuuuu vuuuuuu tan tan tannnn 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

ya şu video sitesinden öyle videolar aklıma geliyorki bu başlıkta paylaşacak şeetmiyorum yasak masaktır die

Ali sen eskiden böyle değildin. Passat seni çok bozdu,

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Gök yazdı:

Layıkıyla süren adam başka hatata ta hataa hata. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Ali sen eskiden böyle değildin. Passat seni çok bozdu,

honda videosu bu yahu pasat nerden çıktı

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Layıkıyla süren adam başka hatata ta hataa hata. 

bide elini cama vuruşu var ya tam efsane. videonun sonundada bi honda çıkıyor göğü yeri inletip 3 4 vites atıyor 100 bile demiyor ama :D 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Gök yazdı:

honda videosu bu yahu pasat nerden çıktı

bide elini cama vuruşu var ya tam efsane. videonun sonundada bi honda çıkıyor göğü yeri inletip 3 4 vites atıyor 100 bile demiyor ama :D 

O basmaya o uzayamayişi bizi bitirdin bee

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Honda gazlamasını nesi yasak. bende hentai felan paylaşıcaksınız sandım. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Yok yahu ardı önü honda videosuydu ama şu telif hakkı işinden dolayı paylaşmak serbestmi yasakmı şimdi kafalar karıştı iyice

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

Yok yahu ardı önü honda videosuydu ama şu telif hakkı işinden dolayı paylaşmak serbestmi yasakmı şimdi kafalar karıştı iyice

belli olmaz bugün paylaştığın çizgisel resimler (karikatür demiyorum) yarın gelip tırmalıyor.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Ali abi gece uyurken arabasını kaçırıp lpg takalım. Atiker kırmızı enjektörleri döşşeyeceksin motorun üstüne en görünen yere üfff.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ebrar Tüfek yazdı:

Ali abi gece uyurken arabasını kaçırıp lpg takalım. Atiker kırmızı enjektörleri döşşeyeceksin motorun üstüne en görünen yere üfff.

Cruze ile aramda bir bağlanma durumu var. Şunun güzelliğine nasıl kıyıpda kırmızı memeli enjektör takarım. Çok üzülürüm :( 

ACtC-3eG9LXZ2U-7Gi_neivfNWjuKPYCZklHyWCf

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Behlül Baş

Yahu bu kırmızı enjektör size ne yaptı 🤦🏻‍♂️🤣 Arabanın landirenzo enjektörleri bozulunca usta(?!) bu kırmızı atiker enjektörlerden takmıştı ve nerdeyse 40.000 km’dir onlar var üzerinde ama halen kafamı karıştırıyor eski enjektörleri tamir ettirip(eğer tamir sağlıklı olacaksa) geri taksam mı diye. Arabanın stft ltft değerlerine bakınca bir sorun yok gibi ama işte yine de bilemiyor insan 😅

https://i.hizliresim.com/DQlcC2.png

Bu resim 270 km’lik uzun yoldan sonra çekildi

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Yavaş sürmek yeterli değil, yavaş sürerken hangi vitesi seçtiğin önemli. Fiesta 1,5 dizel kullanan  birisi 80 km hızı geçmeden  5 nci vitese takmıyor.  Ona göre 4 olması gerekirmiş. Böyle durumlarda var.  70 km hzıla giderken 5 nci vitese takmıyor adam, 4 ile sürüyor. 

Dizelin kullanım şekli o olmalı zaten. 80 km ile 5. vitese takınca tdci focus hiç hoşlanmazdı bu durumdan mesela. Motorun sesi söylerdi mutsuzum ben bu devirde diye :) 

Ali Darbaz yazdı:

Ben 14000 km 1,5 econetic fiesta kullandım. Vitesi 5 takıldığında saate 70 75 km hızla gayet sesiz sedası ilerliyor. Ama bunu arkadaşa anlatamıyoruz. 

ACtC-3ep4skj_qXQcxU0OQdLMK3BiGxsAD9sZKup

Araba şahsına ait olursa, bu şekilde kullanırsan yaptığın yıllık km'yi de baz alınca, 2 yılda bir tamircilerle kanka olursun. Öyle egrsi olmayan benzinli cruze kullanmaya alışıp aynısını egrli dpfli dizel arabada yapınca sonuç çok güzel oluyor (tabi servisler tamirciler açısından, para kazanıyorlar neticede)

Ali Darbaz yazdı:

Mert böyle bir sorun var ise neden bana 5 nci vitese takmam için uyarı veriyor. 

Araçlar ekonomi odaklı. O uyarıyı veriyor çünkü hep maksimum ekonomi ile yürümek istiyor. Sonra yakıta vermediğin parayı gidip servise bayılıyorsun. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Cruze ile aramda bir bağlanma durumu var. Şunun güzelliğine nasıl kıyıpda kırmızı memeli enjektör takarım. Çok üzülürüm :( 

ACtC-3eG9LXZ2U-7Gi_neivfNWjuKPYCZklHyWCf

Buna takacan düşük dirençli kaliteli enjektörleri. Sonra çok güzel bi yol ayarı yapacaksın. Yarım saat gezerek halledilir. Harika olur hiç de sorun çıkarmaz. Montajı da sağlam ustada yaptıracaksın

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Dizelin kullanım şekli o olmalı zaten. 80 km ile 5. vitese takınca tdci focus hiç hoşlanmazdı bu durumdan mesela. Motorun sesi söylerdi mutsuzum ben bu devirde diye :) 

Araba şahsına ait olursa, bu şekilde kullanırsan yaptığın yıllık km'yi de baz alınca, 2 yılda bir tamircilerle kanka olursun. Öyle egrsi olmayan benzinli cruze kullanmaya alışıp aynısını egrli dpfli dizel arabada yapınca sonuç çok güzel oluyor (tabi servisler tamirciler açısından, para kazanıyorlar neticede)

Araçlar ekonomi odaklı. O uyarıyı veriyor çünkü hep maksimum ekonomi ile yürümek istiyor. Sonra yakıta vermediğin parayı gidip servise bayılıyorsun. 

Her 20 dakikalık sürüşte en az 5 dakika kompresör ile hava tutuyorum dpf'ye. basınçlı hava ile temizlenirken kurum bağlayacağını sanmam. Benim hiç bir dizel arabam kurum bağlamadı. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Gulkokan yazdı:

Her seferinde basınç sensörünü söküp hava tutabilmen ilginç
Sıcak su bile zor temizliyor basınçlı havanın gözenekleri tıkanmış dpf yi temizlemesi imkansıza yakın
Bol sıcaklık ve kimyasal şart

Ayağı gazdan çekersin kompresyona düşersin. Tertemiz. Katılaşmadan uçuruyorsun. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben Hipermil forumlarında , özelikle yabancı menşeili dpf sorunu yaşan bir başlık görmedim. 

Bu da benim katalitik konverterim. 

ACtC-3ckNTEWDJ8nNGxGJsdAIfjUoT0pFVHjkiyz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

yabancı menşeili dpf sorunu yaşan bir başlık görmedim. 

yabancı 2010 model araba ile geziyor mu 2021 de hala?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

yabancı 2010 model araba ile geziyor mu 2021 de hala?

Hiperciler geziyor abi. Genelde eski arabalar kullanıyorlar. 

Ayrıca şunuda beliteyim, Vag grubu dizel arabaların 80 km hızla giderken seyir videolarını izledim.  7 nci vitesde 1200 -1600 devir bandında gidiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Gulkokan yazdı:

2 bin Euro'ya araba alıp bozulana kadar binip sonra çöpe atan adamlar hypermil mi yapıyorlar emoji1787.pngemoji1787.pngemoji1787.png

En çok evsizin olduğu ülkelerden biri. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...