İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Yurdaer Elay yazdı:

Kabak lastikle sürtünme artmaz mı?

Belki Volkswagen'in teknolojisi farklı olabilir ama bu mild hibrit olayına başka markalar da girdi diye biliyorum..

Evet. Çoğu üretici dahil. Sonları hayrolsun inş. Sistemler çok karıştı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Selçuk Keleş yazdı:

Bu kayıt cihazı elektrik sarfiyatı yaparak alternatöre yük bindiriyor ve ekstra yakıt harcıyor

Yok powerbank ile şarj ediyorum. Sıkıntı yok. 

https://youtu.be/Hlg-sgqPz84

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mert Gulkokan yazdı:

Araç zaten çok yakıyor abi Alide kabul ediyor
Önemli olan yakabildiği kadar az yaktırmak

Ama bu arabanın az yakmayacağını bir türlü kabul etmiyor sorun orda :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Daha öncede belirtmiştim. Eşimin servis aracı artık yok. Kendim işe bırakıyorum. Ataşehir trafiğine giriyoruz. Ordan imes trafiğinde bekliyoruz. Bu koşullarda 7,9 litre yakıt tüketiyor araba. Fabrika verisi nedir bir bakmanızı tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Valla sıcak motor soğuk motor olayını anlattıktan sonra ben inancımı yitirdim desem?

Bu yüzden eminim bir çok insan benim arabamda bir gariplik mi var diye düşünmeden edemiyordur, hatta belki de gereksiz masraf etmişte olabilir olmayan bir sorunun çözümünü aramışlardır para harcamışlardır vs. Bu da vebaldir benim nazarımda. Seni bilmem.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Valla sıcak motor soğuk motor olayını anlattıktan sonra ben inancımı yitirdim desem?

Bu yüzden eminim bir çok insan benim arabamda bir gariplik mi var diye düşünmeden edemiyordur, hatta belki de gereksiz masraf etmişte olabilir olmayan bir sorunun çözümünü aramışlardır para harcamışlardır vs. Bu da vebaldir benim nazarımda. Seni bilmem.

Ben bişey anlamadım dediğinden desem 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sabah kızımı okula bırakıyorum, kendi okuluma gidiyorum, ortalamam 5.8 litre. Yavaş gidiyorum genelde. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

Sabah kızımı okula bırakıyorum, kendi okuluma gidiyorum, ortalamam 5.8 litre. Yavaş gidiyorum genelde. 

Yavaş sürmek yeterli değil, yavaş sürerken hangi vitesi seçtiğin önemli. Fiesta 1,5 dizel kullanan  birisi 80 km hızı geçmeden  5 nci vitese takmıyor.  Ona göre 4 olması gerekirmiş. Böyle durumlarda var.  70 km hzıla giderken 5 nci vitese takmıyor adam, 4 ile sürüyor. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bazı dizellerde üst vites ile yavaş gidemiyorsun, zangır zangır titrer. Ama benzinlilerde sorun yok pek. Multijet bu konuda iyi 1300,1400 devirde bile güzel , yumuşak çalışıyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

Bazı dizellerde üst vites ile yavaş gidemiyorsun, zangır zangır titrer. Ama benzinlilerde sorun yok pek. Multijet bu konuda iyi 1300,1400 devirde bile güzel , yumuşak çalışıyor. 

Ben 14000 km 1,5 econetic fiesta kullandım. Vitesi 5 takıldığında saate 70 75 km hızla gayet sesiz sedası ilerliyor. Ama bunu arkadaşa anlatamıyoruz. 

ACtC-3ep4skj_qXQcxU0OQdLMK3BiGxsAD9sZKup

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Ben 14000 km 1,4 econetic fiesta kullandım. Vitesi 5 takıldığında saate 70 75 km hızla gayet sesiz sedası ilerliyor. Ama bunu arkadaşa anlatamıyoruz. 

Kurum yapar diye korkuyor insanlar. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:

Kurum yapar diye korkuyor insanlar. 

Bunu söyleyen arkadaşın, eu5 veya eu6 standartlarından , katalitik konverterden haberi yok. Kurum yapar desen, sobamı lan bu der. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Gulkokan yazdı:

Euro 5 lerde dpf sorunu var 1500 devirde kullanırsan sürekli erkenden doldurursun al başına belayı lpg enjektörü gibide ucuz değil
Sadece sökülüp temizlenmesi bile en kötü 1200 tl

Mert böyle bir sorun var ise neden bana 5 nci vitese takmam için uyarı veriyor. 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Ali Darbaz yazdı:

Mert böyle bir sorun var ise neden bana 5 nci vitese takmam için uyarı veriyor. 

Valla alicim öyle kulanılmaz o arac benım kız gıbı kullancan yerı geldı 160-170 yeri geldi normal 70 le gıdılmıyor malesef sagını solunumu arkayımı kollucan tamam en az yakdıgı nokta 70 ama gıdılmıyor 70 le 4 lt yakıyorsa 130-160 arası 5,5-6 yakıyor 1,5 lt mazotda fazla yakıversın musade et 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Erkan Işık yazdı:

Valla alicim öyle kulanılmaz o arac benım kız gıbı kullancan yerı geldı 160-170 yeri geldi normal 70 le gıdılmıyor malesef sagını solunumu arkayımı kollucan tamam en az yakdıgı nokta 70 ama gıdılmıyor 70 le 4 lt yakıyorsa 130-160 arası 5,5-6 yakıyor 1,5 lt mazotda fazla yakıversın musade et 

Abi d100 de sürünce 80 km hız limiti var. Yolun trafiği en fazla 65 70 izin veriyor. Yoksa otobanda 110 la çok gittim. Resimleri var atabilirim. 

Mesai sonrası d100 trafiğinde 70 ile giderken 5 nci vitesde gidiyorum.  Mecburiyetten 70 le gidiyorsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bir abimiz yanıma binmişti, şehir içinde düşük devir yüksek vitesle sürüyorum,

la la 5e taktın diyordu :D 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

Bir abimiz yanıma binmişti, şehir içinde düşük devir yüksek vitesle sürüyorum,

la la 5e taktın diyordu :D 

Benim araba sürerken yaptığım düşük devirde yüksek viteste kullanmak, fren yerine süzülerek durmak. 

giphy.gif

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

düşük devirde yüksek viteste kullanmak

sonra subap neden yandı konusu açma ama

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

Abi hipermil yaparken subab yakanı okumadım. Eccomoder ve clean mpg sitelerinde böyle bir sorundan bahseden görmedim.  Cruze egt 550 civarında geziyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

rölantide dalgalanmalar niye oluyo :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Çok özür dilerek düzeltiyorum. Arabanın obd kayıtlrına baktım. Egzos gazı çıkış sıcaklığı 80 km hızda 650 derece bandında seyrediyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Çok özür dilerek düzeltiyorum. Arabanın obd kayıtlrına baktım. Egzos gazı çıkış sıcaklığı 80 km hızda 650 derece bandında seyrediyor. 

Mümkün değil en az 800 çıkar

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

Mümkün değil en az 800 çıkar

Ali hipermil yaparken 650, 

Gaza yüklendiğinde sollama hareketinde 800 derece, 

Dip gaz rampada 975 derece görmüş. 

Ayak gazdan çekince 550 dereceye kadar düşüyor 

Ama ortalama 650 etrafında olanıyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şehir trafiğinde sürüş taktiklerimi gösterdiğim harika videomu paylaşıyorum. Sunum olarak vasat ama, hem hipermil hemde sürüş zor oluyor . Sonraki çekim kafa kamerasında yapacam. 

https://youtu.be/hjeLgGf_8nY

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...