Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 (düzenlendi) Arabanın tekerleri 44 psi yapıp 1 depo tüketim ölçmeyi düşünüyorum. Benim arabayı dahada ekonomik kullanmam lazım. Masraflarını amorti edemiyorum . Arkaya hava direncini 0,31 - 0.30 düşürmek için kuyruk takmayı planlıyorum. Eğer istediğim rakama inersem eşimin çalışmasına gerek kalmaz. 24 Mart 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Eğer istediğim rakama inersem eşimin çalışmasına gerek kalmaz. Aylık ne kadar benzin alıyorsun ki? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 Mert Gulkokan yazdı: 44 de ön takım bozulacak ek masraf Sürtünme katsayısını düşürmek için en iyi yöntem alttan giren havayı kesmek ya yere basacaksın ya da yere yakınlaştıran tampon ekleri olabilir ama ortalama tüketime olsa olsa 0.3 etkisi olur en fazla İşte kendime en temiz yolu çıkardım. Alt takımı bozmak için yolun bozuk olması gerekiyor. Kullandığım yolda bir iki hız tuzağı dışında bir şey yok. Debriyajın matematiksel tork artırma avantajını kullanıp vites 2 de düşük hızda sürmeye çalışıyorum. Durma noktasına gelmeden, vitesi düşürmeden 2 de devam ederek bunu avantaj haline getireceğim. Murat Sahın yazdı: Aylık ne kadar benzin alıyorsun ki? 850 tl Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Mert Gulkokan yazdı: 44 de ön takım bozulacak ek masraf Sürtünme katsayısını düşürmek için en iyi yöntem alttan giren havayı kesmek ya yere basacaksın ya da yere yakınlaştıran tampon ekleri olabilir ama ortalama tüketime olsa olsa 0.3 etkisi olur en fazla O zaman arabanın üstündeki rüzgar arabayı daha çok yere bastırır. Bu yol tutuşunu artırır ama fazla yakıt tüketimine sebep olur. ali bu arabayla ekonomi olmaz. Benzinle olmaz en azından Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: O zaman arabanın üstündeki rüzgar arabayı daha çok yere bastırır. Bu yol tutuşunu artırır ama fazla yakıt tüketimine sebep olur. ali bu arabayla ekonomi olmaz. Benzinle olmaz en azından herkes gibi kolaya kaçıp, hayatı iyice monotonlaştıralım dimi. Alacağım kanat "Gm daewoo 95404355" numaralı olan. Arabanın aerodinamik yapısını dğiştiriyor. Bu tünnelde yapılan araştırmalar sonucunda gerekli bir iyileştirme olduğu görülmüş. https://youtu.be/IWsS1jCJpVM 24 Mart 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 İstanbulun trafiğinden kurtulmak için 30 dakika erken yola çıksam 2 litre az yakıyorum. Ama bu sabah uyuya kaldım, ama para kıymetli, atık erken yatacam. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: İşte kendime en temiz yolu çıkardım. Alt takımı bozmak için yolun bozuk olması gerekiyor. Kullandığım yolda bir iki hız tuzağı dışında bir şey yok. Debriyajın matematiksel tork artırma avantajını kullanıp vites 2 de düşük hızda sürmeye çalışıyorum. Durma noktasına gelmeden, vitesi düşürmeden 2 de devam ederek bunu avantaj haline getireceğim. 850 tl NE kadarını şirket ödüyor Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 (düzenlendi) Mert Yeldan yazdı: NE kadarını şirket ödüyor Eşimden dolayı çok feci trafiğe giriyorum 9 - 10 litrelere çıktı. 840 tl 24 Mart 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Arkaya hava direncini 0,31 - 0.30 düşürmek için kuyruk takmayı planlıyorum. işe gidip gelirken 110 km/h üstünde mi gidiliyor? Ali Darbaz yazdı: Masraflarını amorti edemiyorum o kolay. çözüm Tsi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 Sadede gelirsek, Son depo ölçümü 8,5 litre çıkmış. Yani 100 kmde 60 tl para yakmış araba. Şirket finansman desteği 100 kmde 85 tl. 100 kmde araba sağlığı için kala 25 tl. Benim arabaya yaptığım masraf 9000 tl.. 9000 / 25 = 360 yani 36000 km yapmadan yapılanı amorti edemem. Hedefim tüketimi 5,5 litreye çekmek. 5,5 litre yakarsam 39 liraya düşer. Arabanın sağlığı için 46 lira kalır. 9000 / 46 = 196 yani 19600 km yol yaparsam amorti edebilirim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Şirket finansman desteği 100 kmde 85 tl. gelir süper ötesi, gideri az araba kullanmamak müşteri hatası , leptola ceviz kırarken kasa çatlamışsa üretici ne yapsın.... vesile ile uygun ekran yoksa, cevizi kasa ile ekran arasına sıkıştırmayınız tavsiye değildir 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: gelir süper ötesi, gideri az araba kullanmamak müşteri hatası , leptola ceviz kırarken kasa çatlamışsa üretici ne yapsın.... vesile ile uygun ekran yoksa, cevizi kasa ile ekran arasına sıkıştırmayınız tavsiye değildir Arabanın yıpranmay payı, kaskosu ve sigortası vs derken aslında 100 km si 110 lira maliyeti var.. Sadece benzin olarak düşülmemeli. yılda 15000 km yapan tsi da bu rakam 100 kmde 100 bilemedin 85 lira felandır Chevrolet Cruze bana km maliyeti 1,13 lira olarak çıkarmış :https://www.spritmonitor.de/en/cost_analysis/1154540.html Eski arabamın geçen sene bana maliyeti km de 0,69 lira : https://www.spritmonitor.de/en/cost_analysis/762370.html Buna arabamın bakım maliyetleri dahil değil. Bakımıda ekleseydim karşıma çıkacak değer 0,85 kuruşu dayanırdı. 24 Mart 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Eski arabamın geçen sene bana maliyeti km de 0,69 lira o daha iyi bir seçim olurmuş demek ki pandemi kuralları için Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 Çağlar Bayur yazdı: o daha iyi bir seçim olurmuş demek ki pandemi kuralları için Abi 3 ay boyunca durum değerlendirmesi yaptım. Babamın arabasını feda etmek yerine kendi arabamı feda ettim. Böylesi daha iyi , çünkü başkasının malı üzerinden yuva kuramazdım. Babam zaten aylık 1000 tl kira yardımı veriyor. Üstüne arabasını emanet etmiş, Babam aylık emekli maaşı ile geçiniyor. Onada ayıp o kadar desteke köstek olmuyom. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 (düzenlendi) teknik inceleme başka, sosyal durum başka. yoksa herkes ferrariye binmek ister 24 Mart 2021 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 Bu arada arabam .com arabaya 91650 lirayı layık görmüş. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 Mert Yeldan yazdı: Satış Zorluğu : Zor Satacağımız zaman bakarız, gerci en az 2 senesi var:D Yorum bağlantısı
Ümit Türk 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Mert Yeldan yazdı: Satış Zorluğu : Zor Bu fiyata zor mu demek istiyor acep 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Ali hocam aynı noktada takılı kaldım. 850 liralık benzin alıyorsun aylık. Buradan edeceğiniz tasarruf ile eşinin çalışmasına gerek kalmamasından bahsediyorsun. 850 lira yakıt yardımını alıp arabayı işe yelkenle götürsen yine sana kalan 850 lira. Bu durumda yenge niye çalışıyor ki? Yani 850 liranın bir kısmını tasarruf ederek yenge çalışmadan idare edebiliyorsan yenge boşa çalışıyor gibi görünüyor çünkü bu 850 liralık benzinin bir kısmı yengeyi işe bırakırken yapılıyor. Haliyle o çalışmazsa aylık yapılan yol azalacak, yakıt ta otomatik azalacak. Denklemi yanlış mı kuruyorum? 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Bu arada arabam .com arabaya 91650 lirayı layık görmüş. düzletelim, ilan verenlerin rakam ortalamasına göre bir hesap yapıp sunmuş, yoksa site arabadan anlamaz Yorum bağlantısı
Ümit Türk 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Çağlar Bayur yazdı: düzletelim, ilan verenlerin rakam ortalamasına göre bir hesap yapıp sunmuş, yoksa site arabadan anlamaz Sarı site ile bu sitede ortalaması çok farklı. İlgi az. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Ali hocam aynı noktada takılı kaldım. 850 liralık benzin alıyorsun aylık. Buradan edeceğiniz tasarruf ile eşinin çalışmasına gerek kalmamasından bahsediyorsun. 850 lira yakıt yardımını alıp arabayı işe yelkenle götürsen yine sana kalan 850 lira. Bu durumda yenge niye çalışıyor ki? Yani 850 liranın bir kısmını tasarruf ederek yenge çalışmadan idare edebiliyorsan yenge boşa çalışıyor gibi görünüyor çünkü bu 850 liralık benzinin bir kısmı yengeyi işe bırakırken yapılıyor. Haliyle o çalışmazsa aylık yapılan yol azalacak, yakıt ta otomatik azalacak. Denklemi yanlış mı kuruyorum? Benim hesaplarıma akıl sır erdiremezsiniz. Orada çok farklı logaritmalar var. Eşimin çalışmadığında aylık giderlerde (-) düşmemeyi hesaplıyorum. Tabi hanm çalıştıkca +binler oluyor. Hanım çalışmadığında evin giderleri - vermemesi üzerinden yürüyorum. Çağlar Bayur yazdı: düzletelim, ilan verenlerin rakam ortalamasına göre bir hesap yapıp sunmuş, yoksa site arabadan anlamaz Ümit Türk yazdı: Sarı site ile bu sitede ortalaması çok farklı. İlgi az. Ben bu saaten sonra tanımadığım adama kolay kolay araba satmam. Sıfırı alırken takasda bırakırım, Şirket zaten bizim, bana güzellik yapıyorlar. Ama araba Fiat, Ford, Alfa, Volvo ve Jeep markası olması gerekiyor Yorum bağlantısı
Ümit Türk 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: . Sıfırı alırken takasda bırakırım, takasta öldürüyorlar mı ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 Ümit Türk yazdı: takasta öldürüyorlar mı ? Bana torpil geçerler , sıkıntı yok. Yorum bağlantısı
Recommended Posts