İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Behlül Baş yazdı:

Ortalama hız kaç abi buralarda?

29.9 km/h

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

29.9 km/h

Yine benden iyi. 3000km oldu sıfırlayalı. Ort hız 20 :( 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

8.3 litre yakıt, kilometrede 60 kuruş civarı yakmışsın. Bizdeki zafira ile lpgyi fulledim, full şehir içi 105 km yol gittim bizim evin rampası malum, son 40 km'yi koltukları yatırıp full bagaj bide bisiklet koydum eşya taşıdım. Tekrar lpgyi fulledim 43 tl lik gaz aldı. 3.75 tl den doldurdum. Sence tüketimim nasıl ? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ebrar Tüfek yazdı:

8.3 litre yakıt, kilometrede 60 kuruş civarı yakmışsın. Bizdeki zafira ile lpgyi fulledim, full şehir içi 105 km yol gittim bizim evin rampası malum, son 40 km'yi koltukları yatırıp full bagaj bide bisiklet koydum eşya taşıdım. Tekrar lpgyi fulledim 43 tl lik gaz aldı. 3.75 tl den doldurdum. Sence tüketimim nasıl ? 

100 km de 11 litre gaz yakmışın. Açık yolda sürdüysen çok sayılır. Trafik varsa normal sayılır.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ali Darbaz yazdı:

100 km de 11 litre gaz yakmışın. Açık yolda sürdüysen çok sayılır. Trafik varsa normal sayılır.

20 km sabah normal trafik, geri kalan akşam saati iş çıkışı trafiği.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Eşim çalışıyor olması sebebiyle , normalde Kemer Country neşet suyu yürüyüş parkuruna gidecektik. Hanımın işi çıkınca bizde kızla boş geçmedik. Pullvillage Natural park'a yürüyüşe gittik :D 

ACtC-3f_SBkEJJgsohZds057bVFD4wST8Iu8MQdg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Eşim çalışıyor olması sebebiyle , normalde Kemer Country neşet suyu yürüyüş parkuruna gidecektik. Hanımın işi çıkınca bizde kızla boş geçmedik. Pullvillage Natural park'a yürüyüşe gittik :D 

ACtC-3f_SBkEJJgsohZds057bVFD4wST8Iu8MQdg

Avrupa yakası’na geçildi. Hem de cumartesi. Trafik çileye dönmüşken

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Avrupa yakası’na geçildi. Hem de cumartesi. Trafik çileye dönmüşken

yahu Pullvilage diyorum, eve 3,5 km mesafede. Sen Pullvilage Natural parkı bilmiyonmu :D (Çekmeköy doğa parkı ) 

https://goo.gl/maps/C7j2DPz7T1BHTJJH6

Yutube dostum Fehmi, amtosferik ile turbo yakıt farkını test edip ölçmüş. İyi yapmış fark ortaya çıkmış. :D Her nekadar aleyhime olsada :D 

https://youtu.be/-HWsYEWkvwc

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

yahu Pullvilage diyorum, eve 3,5 km mesafede. Sen Pullvilage Natural parkı bilmiyonmu :D (Çekmeköy doğa parkı ) 

https://goo.gl/maps/C7j2DPz7T1BHTJJH6

Yutube dostum Fehmi, amtosferik ile turbo yakıt farkını test edip ölçmüş. İyi yapmış fark ortaya çıkmış. :D Her nekadar aleyhime olsada :D 

https://youtu.be/-HWsYEWkvwc

Ne bileyim kemer country okudum. O olmadı yakında bir yere gitti dedim heralde. Pull village yazınca orlando çıktı :) her yer doğa park zaten. Bulamadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Turbo sürekli verimi en üst noktada tutuyor. Atmosferikte güç istenen yerde rampalarda verimli devir bantları kaçıyor. Bu yüzden turbo her zaman az yakar zaten. bir de egea 150-200kg daha ağır. 

egea’da gaz kesince 2lt/100 yazıyor ama bu gerçek mi? Onun da yakıt kestiğini düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Turbo sürekli verimi en üst noktada tutuyor. Atmosferikte güç istenen yerde rampalarda verimli devir bantları kaçıyor. Bu yüzden turbo her zaman az yakar zaten. bir de egea 150-200kg daha ağır. 

egea’da gaz kesince 2lt/100 yazıyor ama bu gerçek mi? Onun da yakıt kestiğini düşünüyorum. 

Değil, Alfa da öyleydi. 0 yerine 2 yazıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Değil, Alfa da öyleydi. 0 yerine 2 yazıyor. 

Bence de. Fiat grubu hep aynı. Dizellerde de 2 yazıyor ama rampa aşağı yakıtı tamamen kesmeme durumu olamaz. Ama neden 2 yazıyor? Acaba 100km rampa inilse 2 mi yakar yoksa 0 mı merak ettim :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bence de. Fiat grubu hep aynı. Dizellerde de 2 yazıyor ama rampa aşağı yakıtı tamamen kesmeme durumu olamaz. Ama neden 2 yazıyor? Acaba 100km rampa inilse 2 mi yakar yoksa 0 mı merak ettim :) 

Yakıt kesmek yerine, rölanti benzini ile süzülmeye devam etmesi bence mantıklı geliyor. Yakıt kesmek çok fazla kompresyona düşürüyor arabayı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

Benim arabanın termal verimliliği seninkini döver

Termal kısmıyla ilgileniyorum. Güzel salonlar varmış diyorlar :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Cut off devredeyken 2 litre gösteriyor ama devrede. Ben biraz araştırdım. Bu sayede çoğu durumda yol bilgisayarının ortalama tüketim verisi pompa değeri ile çok yakın çıkıyor. Yani ne kadar mantıklı tüketim değerini bu şekilde doğrultmak bilmiyorum ama mevcut şekilde pompa değeri ile ekran değeri 0,2 litreden fazla şaşmadı bende şimdiye kadar. 

Not: Termal verimlilik ne? Dizel az yakar (nokta) :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Cut off devredeyken 2 litre gösteriyor ama devrede. Ben biraz araştırdım. Bu sayede çoğu durumda yol bilgisayarının ortalama tüketim verisi pompa değeri ile çok yakın çıkıyor. Yani ne kadar mantıklı tüketim değerini bu şekilde doğrultmak bilmiyorum ama mevcut şekilde pompa değeri ile ekran değeri 0,2 litreden fazla şaşmadı bende şimdiye kadar. 

Not: Termal verimlilik ne? Dizel az yakar (nokta) :D 

Termal verimlilik şöyle bir şey benim için 😁

images?q=tbn:ANd9GcSs7DP6MkPju3CEB1BXedF

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Termal verimi felan boş verin. Gelin 130000 km de olan ve 12 yaşına basan bu kore malının benim cüzdana yansımasını hesaplıyalım. 

giphy.gif

Araba bende iken 14324 km yol yaptı. 

Bu araba babam tarafından bana hibe edildiği için yaptığım benzin masrafınıda , bir masraf kalemi olarak göreceğimi şimdiden belirtmek isterim . Araba sahip olmasaydım, benzin masrafımda olmazdı. 

Yaptığım 14324 km yol için 7544,3 tl yakıt masrafı yaptım. 

Arabanın bakımı için 4760 tl harcandı 

13.03.2021    129.410    İnci 60Ah Akü    330,00

27.02.2021    128.889    Gergi Rulmanı    100,00

27.02.2021    128.889    Ön fren diskleri tornalama, Ön fren balataları değişimi.    380,00

27.02.2021    128.889    Şanzıman yağı Shell ,Hidrolik Yağı ElfMotor yağı 5 litre Liqui Molly Toptec 4300Lemförder 2 adet amorstisör üst takozuDelpi Rotlar , Lemförder Z-rotlar Sachs Debriyaj baskısı ve balatası FTE debriyaj merkezi. Polen filtresi değişimi.    2.600,00

17.07.2020    117.307    Yağ bakımı, Filtre değişimi, Balata değişimi, Şanzıman keçesi, Aks körüğü , şanzıman yağı Disklere torna    1.350,00

Muayene için 420 tl ödedim. 

Lastikleri için 2070 tl ödedim. 

Kasko için 1380 tl ödedim. 

Toplamda arabanın bana maliyeti 16174 tl ödedim

Çalıştığım firma tarafından bu masrafın 7172 lirası karşılanmış. 

Arabanın doğrudan benden harcadığı para 9000 Tl olarak çıkıyor. 

Arabanın vergilerini babam ödediği için onlar bana yansımıyor.  Geriye kalan 9000 lirayı sene sonuna kadar tasarruf ile kapatmayı plana koyduk. Eşimin alacağı yol parası ve benim yakıttan yaptığım tasarruf ile üzerime düşen 9000 lirayı tamamını olmadı yarısını kapatmayı düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Dünya ekonomik kaldıracına ters olur, yağmurda yürümeden işe gidilirken hiç para harcanmaması.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Dün arabayı yıkadım, bu sabah çamur içindeydi. Ne bahsız adamım.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Dün arabayı yıkadım, bu sabah çamur içindeydi. Ne bahsız adamım.

Para vermediysen sıkıntı yok.  Hipermile tamamdır. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Para vermediysen sıkıntı yok.  Hipermile tamamdır. 

5 tl verdim.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Merhaba 

Şimdi arabanın 3 ncü dönemi başlayacak.  Biz bu 3 ncü denem maliyetlerini aşaği çekmemiz lazım. 

Arabanın vergisi 760 tl 

Tahmini Kaskosu 1300 tl 

Tahmini trafik sigortası 951 tl 

Tahimi bakım 700 tl 

Arabanın deposunu yakıt koymadan el freni çekik bana 3711 tl maliyet çıkarıyor. :( 

Bu durum çok üzücü, arabayı satası geliyor insanın. 

benim bu parayı amorti etmem 17000 km yol yapmam lazım :( 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

5 tl verdim.

Hani panoo hani gabloo..

sheldeki sistemle mi? 

Araba yatsada yatmasada masraf zaten. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

%35 verimli olan motorumu sömüren direksiyon pompasının kayışını söksem, kas gücü ile çevirsem ne olur :D

giphy.gif

Öyle bir yağmur yağdıki, arabanın üstündeki tüm çamur gitti. 

ACtC-3ctcQe3RVYzI3URS4i-4rRhNJxXq7Qz-ZVH

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...