Mustafa Tüfekçi 9 Şubat 2021 Paylaş 9 Şubat 2021 Petek sökmek mi yeaaahhhhhh Yedek su deposuna giren ince hortumu çıkar. Yedek su deposu kapağı açık olsun. Hortumu aşağı şal üstten de su ekle. Hortumdan kesik kesik su gelmeyi kesince geri yerine tak. Depon kirli. Çünkü contan gidiyah 😛 Depo kirli ise yeni depo al tak. Kapağı açmaya gerek kalmaz sonrakilerde 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Şubat 2021 Yazar Paylaş 9 Şubat 2021 Mustafa Tüfekçi yazdı: Petek sökmek mi yeaaahhhhhh Yedek su deposuna giren ince hortumu çıkar. Yedek su deposu kapağı açık olsun. Hortumu aşağı şal üstten de su ekle. Hortumdan kesik kesik su gelmeyi kesince geri yerine tak. Depon kirli. Çünkü contan gidiyah 😛 Depo kirli ise yeni depo al tak. Kapağı açmaya gerek kalmaz sonrakilerde Valla bende öyle yapacam bakımda. İnternetten Gm 6 litre hazır karışım antifirz alacam . İkisi beraber komple değişicem. Böyle olmuyor. inceleme yapamıyom. Depo iyice sarardı. bişey belli olmuyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Şubat 2021 Yazar Paylaş 10 Şubat 2021 Saf su bulamadım, musluk suyuda koymadım. Şileden getirdiğim içme suyundan ekleme yaptım. Yer altı içme suyu kullanmamda sakınca varmı. Fikri olan.. Bu arada havasını aldım, şırıltı kesildi. Münasip bir zamanda arabayı 24 saat arabayı soğutup fazla suyu çekmem gerkcek. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Şubat 2021 Paylaş 10 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Saf su bulamadım, musluk suyuda koymadım. Şileden getirdiğim içme suyundan ekleme yaptım. Yer altı içme suyu kullanmamda sakınca varmı. Fikri olan.. yeraltı suları mineral bakımdan zengindir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Şubat 2021 Yazar Paylaş 10 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: yeraltı suları mineral bakımdan zengindir. Yani iyimi kötümü. Mineralli su pas yaparmı diye aratınca, böbreklere iy geldiği hakkında yazılar çıkıyor Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Şubat 2021 Paylaş 10 Şubat 2021 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Yani iyimi kötümü. Mineralli su pas yaparmı diye aratınca, böbreklere iy geldiği hakkında yazılar çıkıyor Pas değil de taş yapar böblerlerde motorda ince su kanallarında sıkıntı çıkarır ama senin koyduğun eser miktardan bir şey olmaz bence. Benzinliklerde 1lt’lik satılıyor aslında ondan alaydın ya taş yapmaz yav. Suda eriyen mineraller bunlar. Bir şey olmaz motora da 10 Şubat 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Şubat 2021 Yazar Paylaş 12 Şubat 2021 Arabayı tekrar kullanmak zorunda kaldım. 3 gündür tüm koltukları dolu hareket ediyorum. İş arkadaşlarımı, eşimi ve iş arkadaşlarını yol boyunca dolmuş gibi bırakıyorum. Araba içinde saatlerce durkalk yapıyorum. Maalesef gaza basıp çekmekten diz kapağı kilitleniyor. Büyük rahatsızlık duyuyorum. Netekim bununlada kalmıyor arabada tepkisini koydu. Motor yağında eksilme var. Son kontrolumden bu yana yaklaşık 0.1 mililitre yağ eksilmiş. Fabrika azami 1000 kmde 0.6 mililitre kadar eksilme normal diyor. Lakin aylardır bu kadar hızlı eksilme olmamıştı. Trafik + tam yük etkisi olsa gerek. Araba 1 aydan fazladır trafikten kurtulamadı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Şubat 2021 Paylaş 12 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Arabayı tekrar kullanmak zorunda kaldım. 3 gündür tüm koltukları dolu hareket ediyorum. İş arkadaşlarımı, eşimi ve iş arkadaşlarını yol boyunca dolmuş gibi bırakıyorum. Araba içinde saatlerce durkalk yapıyorum. Maalesef gaza basıp çekmekten diz kapağı kilitleniyor. Büyük rahatsızlık duyuyorum. Netekim bununlada kalmıyor arabada tepkisini koydu. Motor yağında eksilme var. Son kontrolumden bu yana yaklaşık 0.1 mililitre yağ eksilmiş. Fabrika azami 1000 kmde 0.6 mililitre kadar eksilme normal diyor. Lakin aylardır bu kadar hızlı eksilme olmamıştı. Trafik + tam yük etkisi olsa gerek. Araba 1 aydan fazladır trafikten kurtulamadı. Litre - mililitre hesaplaması yanlış olmuş. Ama esas konu o değil. Normal şeyler bunlar. Daha acı şeyler olacak. Mesela üzüle üzele bir numara kalın yağa geçeceksin. Makine bu. Yaşlanıyor. İşin doğalı bu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Şubat 2021 Paylaş 12 Şubat 2021 konudaki yutub linkleri ileride ceza alrı mı? Yorum bağlantısı
Emin Önal 12 Şubat 2021 Paylaş 12 Şubat 2021 Çağlar Bayur yazdı: konudaki yutub linkleri ileride ceza alrı mı? Büyük ihtimalle Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Litre - mililitre hesaplaması yanlış olmuş. Ama esas konu o değil. Normal şeyler bunlar. Daha acı şeyler olacak. Mesela üzüle üzele bir numara kalın yağa geçeceksin. Makine bu. Yaşlanıyor. İşin doğalı bu 12000 kmde toplam 200 miligram motor yağım azaldı. Kalın yağ koymak için henuz çok erken. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: 12000 kmde toplam 200 miligram motor yağım azaldı. Kalın yağ koymak için henuz çok erken. 12000km de değil. arabaya 5 kişi binince fark edilen bir azalma var söylendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: 12000km de değil. arabaya 5 kişi binince fark edilen bir azalma var söylendi Beş kişi olmasa bile motor yağı eksilmesi yaşanırdı. Araba önden yellenmiyor. Sürekli dur kalk yapıyor. Hava soğuk olmasına rağmen , intake sıcaklığıda çok yüksek. Dip dibe sürüldüğü için emdiği havanın kaliteside düşük. Gaza bastığımda aldığım tepki zayıf. Motor düşük kademe fanla trafikte devam ediyor. 107 derece motor suyu sıcaklığına ulaşıyoruz. Buda motor yağının buharlaşmasına sebep oluyor. Çok fazla yağ buharının yanma odasına intikal ettiğine eminim. Veriler onu gösteriyor. 100 mililitrelik eksilme 40 günlük bir periyodu gösteriyor. Yani öyle 2 günlük bir durum değil. 40 gün içinde oluşan bir azalma . 13 Şubat 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 (düzenlendi) Pow video çektim. Yamalı lastik yapıldıktan sonra lastikci hava basmış. Soğuk havanında etkisi ile abudik gubudik değerler olmuş. Hepsi konfor için 31 psi olarak ayarladım. 13 Şubat 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Aküm bitti Ali abi. Az önce çalıştıramadım arabayı marş gıyk edip bırakıyor göstergeler yanıp sönüyor. Ömrümde ilk defa akü biten arabam oldu acil bir durum olsa ne yapardık acep. Üzgünüm gitti 500 liracık Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 Ümit Türk yazdı: Aküm bitti Ali abi. Az önce çalıştıramadım arabayı marş gıyk edip bırakıyor göstergeler yanıp sönüyor. Ömrümde ilk defa akü biten arabam oldu acil bir durum olsa ne yapardık acep. Üzgünüm gitti 500 liracık AKüye 500 lira verene kadar önce bir şarj ettirseydin keşke. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: AKüye 500 lira verene kadar önce bir şarj ettirseydin keşke. Almadım ki daha. Alıcam manasında. Nasıl şarj edicem Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 Ümit Türk yazdı: Almadım ki daha. Alıcam manasında. Nasıl şarj edicem Akücüler şarj ediyorr. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 13000 km de eksilen yağ miktarı. Max ile min arası 1 litre olarak ölçülüyor. Araba 4.5 litre yağ ile çalışıyor. 13000 km de 300 mililitre eksilmiş. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: 13000 km de eksilen yağ miktarı. Max ile min arası 1 litre olarak ölçülüyor. Araba 4.5 litre yağ ile çalışıyor. 13000 km de 300 mililitre eksilmiş. Temiz bi yağ ölçümü. Corolla’da rezil bi ölçüm olayı var. Yağ çubuğu nasıl çekersen çek her yeri yağ içinde kalıyor ve seviye belli olmuyor. Böyle üstün bi arabadır kendisi. Yağ ölçülemiyor ben beceremedim demek istemiyorum. İlk arabam değil 4 farklı deneme 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Temiz bi yağ ölçümü. Corolla’da rezil bi ölçüm olayı var. Yağ çubuğu nasıl çekersen çek her yeri yağ içinde kalıyor ve seviye belli olmuyor. Böyle üstün bi arabadır kendisi. Yağ ölçülemiyor ben beceremedim demek istemiyorum. İlk arabam değil 4 farklı deneme Senin motor yağı çok ince, 0w20 olması lazım. Üstüne üstlük a5 tip motor yağı. Benim yağ kalın. C3 sınıfı bir yağ. Senin motor yağının kinometik sensivitesinin iki katı yavaş akışkanlığı var. Aynı durum Hyundai i10 dada yaşıyordum. Senin cubuk gibi çok ince yağ çıkardı. sabaha karşı ancak ölçebiliyordum. Sıcak iken ölçülmüyor. çubukda durmuyor. 1 gün dinlenmesi lazımdı 13 Şubat 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Temiz bi yağ ölçümü. Corolla’da rezil bi ölçüm olayı var. Yağ çubuğu nasıl çekersen çek her yeri yağ içinde kalıyor ve seviye belli olmuyor. Böyle üstün bi arabadır kendisi. Yağ ölçülemiyor ben beceremedim demek istemiyorum. İlk arabam değil 4 farklı deneme Yağ fazla gibi geldi bana. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 Evren Erakçora yazdı: Yağ fazla gibi geldi bana. Yağ fazla olduğundan değilde, sanki motor sıcak iken ölçmeye çalışmış gibi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 (düzenlendi) Evren Erakçora yazdı: Yağ fazla gibi geldi bana. Bilmiyorum fazla mı ölçemedim ki. Ali Darbaz yazdı: Yağ fazla olduğundan değilde, sanki motor sıcak iken ölçmeye çalışmış gibi yağ zaten sıcakken ölçülür. 5-10dk beklenir sonra ölçülür. Hatta burada daha fazla da beklemiş olabilirim. 13 Şubat 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2021 Yazar Paylaş 13 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bilmiyorum fazla mı ölçemedim ki. yağ zaten sıcakken ölçülür. 5-10dk beklenir sonra ölçülür. Hatta burada daha fazla da beklemiş olabilirim. o dediğin normal motorda. Dcvvt gibi değişken subab zamanlaması olan arabalarda yağın aşaği süzülmesi çok uzun sürüyor. İ10da bunu çok net şekilde görebildim. motor stop edip 1 saat sonra yaptığım test ile 10 saat sonra yaptığım test arasında hatırı sayılır fark vardı. Bak sana videom. motor sıcak iken senin cubuğun aynısı oluyor. Ama 4 gün beklemiş i10 cubuğuna bak. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts