İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ümit Türk
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Cruze artık çalışmayacak. Arabayı babama bırakıyorum. Bundan sonra işe farklı bir araç ile gideceğim. herkes için hayırlı olan buydu. 

Gözünaydın abi. 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ali Darbaz yazdı:

Cruze artık çalışmayacak. Arabayı babama bırakıyorum. Bundan sonra işe farklı bir araç ile gideceğim. herkes için hayırlı olan buydu. 

Başkası ile birlikte ortak mı gideceksin, yoksa servisle mi gideceksin?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mahmut Yıldız yazdı:

Başkası ile birlikte ortak mı gideceksin, yoksa servisle mi gideceksin?

Şoförlü şirket aracı imiş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Altur binek arabaları var. Onlarla intikal edecez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Alturda olmasa koçlar hangi servisle anlaşır acep ezelinden beri Alturla devam ediyorlar 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Araba babama bıraktım,  aynı gün lastiğe vida girmiş. :( 

Bahsız babam. Yepyeni lastik yama yedi. 

ACtC-3fKdlcCRwcQhP7nLNvZ2eIG-MmsFDjlGD3e

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Darbaz yazdı:

4 sene lpg ile araba kullandım, yeterince lpg kokusu çektim. Benzinde binmek daha zevkli. Hele büyük motor olunca. :D

Sizi cok iddali goruyoruz 😂 

Baskasi yapsa eyvallahta.. Senden carsaf carsaf,  teknik (?) makaleler... 6 ay 1 sene sonra lpg kötü araca zarar deyince i ihh😔

Olmadı.. 3 hayırla uğurluyoruz 😂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Merhaba 

Sabah sabah , lastiklerin sürtünme katsayılarını incelerken şu güzel dökümanı buldum. https://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1179509/FULLTEXT01.pdf

Uzun yola çıkınca lastiklerin basıncını, 100 km hızla giderken motor devrinin termal verimi. yükün tüketime etkisini hesaplayıp kendime bir yakıt bütcesi ayarlamaya çalışıyorum. 

Bu gün çok boşum, boş adam işi yani. 

Maalesef all season lastiklerin sürtünme katsayıları çok yüksek . 

Dört mevsim lastiklerin 0.016 direnc katsayısı var. 

90 km hızla giderken 2500 devir ceviriyoruz. Motor 320 g/kwhr tüketim yapıyor. %30 termal verim var. 

Aracın ağırlığı  1600 kiloya yakın. 

Arabanın rüzgar direnci 0,306 cd. Ön yüz alanı 2.217

767 km yolu saate 90 km hızla gidersem 44,7 litre benzin yakacam. 

100 km hızla gidersem  48,7 litre

Arabadaki lastikleri 44 psi basar isem lastik direnci 008 cr düşer 

90 km hız ile gidersem 33 litre 

100 km hızla gidersem  38 litre 

Arabanın el kiabındaki 39 psi havayı basarsam 

90 km hızla 36 litre 

100 km hızla 41 litre 

Yola uygun lastik basıncı ile çıkmak cebimize epey etkisi oluyor. 7,16 liradan yakıtı hesaplarsak benim 767 km yolun bedeli 216 lira ile 348 lira arasında değişiyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Biraz zaman konuşalım. 767 km yolculuğumu 80 km hızla gitmek istiyorum. lastik basıncım 39 psi olsun. 

80 km/H 4,3 litre benzin tüketimi , 9 saat 35 dakika sürüş zamanı, 237 lira yakıt maliyeti .

90 km/H 5 litre benzin tüketimi , 8 saat 31 dakika sürüş zamanı , 274 lira yakıt maliyeti . 

100 km/H 5,70 litre benzin tüketimi 7 saat 40 dakika sürüş zamanı, 313 lira yakıt tüketimi .

Hızı 20 km artırmak maliyeti 76 lira artırıyor. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir

40 psi ile optimum yol tutuş ve acil ihtiyaç halinde frenleme mesafesi sağlanacak mı peki? 

cRG4Y0.gif

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

40 psi ile optimum yol tutuş ve acil ihtiyaç halinde frenleme mesafesi sağlanacak mı peki? 

cRG4Y0.gif

205 65 r16 için el kitabı 44 psi öneriyor ise sıkıntı yok.  

Alıntı : 7) Ekonomik sürüş (ECO) basıncı: 300/3,0 (44) [kPa/bar] ([psi]).

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

205 65 r16 için el kitabı 44 psi öneriyor ise sıkıntı yok.  

Alıntı : 7) Ekonomik sürüş (ECO) basıncı: 300/3,0 (44) [kPa/bar] ([psi]).

44 psi basınız o halde. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

44 psi basınız o halde. 

44 psi basmıyacam, 2000 km kullandım öyle. Çok sert oluyor. Süspansiyonu bozarız . 39 psi yeterli olur. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

44 psi basmıyacam, 2000 km kullandım öyle. Çok sert oluyor. Süspansiyonu bozarız . 39 psi yeterli olur. 

Yakıt daha önemli. Hem üretici 44 için Eco mod demiş bozsaydı yazar mıydı

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Yakıt daha önemli. Hem üretici 44 için Eco mod demiş bozsaydı yazar mıydı

Türkiye yollarının bu kadar bozuk olabilceğini dikkate almamışlar. Düz yolda 44 psi sıkıntı yapmıyor. Lastikci 44 psi basmış. Bozuk yola girene kadar anlamamıştım.  Ama 200 km yaptım o zamana kadar. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Türkiye yollarının bu kadar bozuk olabilceğini dikkate almamışlar. Düz yolda 44 psi sıkıntı yapmıyor. Lastikci 44 psi basmış. Bozuk yola girene kadar anlamamıştım.  Ama 200 km yaptım o zamana kadar. 

Esas mesele acil bir gereksinim durumunda bu durum fren mesafesini uzatıyor mu?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Esas mesele acil bir gereksinim durumunda bu durum fren mesafesini uzatıyor mu?

44 psi da frene basınca araba kayıp gitti. Sanki buz pateninde kayıyor gibiydi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

44 psi da frene basınca araba kayıp gitti. Sanki buz pateninde kayıyor gibiydi. 

Neyseki kasko var diğer araçlar düşünsün 😅

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

@Ali Darbaz aslında turbo dizel bir araç alsanız bütün sorunlar sona erecek. Mesela uygun ebatta bir araçta 1.5 dci ile uzun yolda 4 litrenin altında sonuç elde etmek mümkün. 1.3 mtj linea ile 4,5 litrenin altında seyahat edebiliyorum. CC olsa uzun yolda 90 km/h sabitle daha az yakacaktır. Bence sizin sorununuz atmosferik araca biniyor olmanız :)

44 psi ile de yola çıkılmaz. 44 psi'ı bastığınız lastik uzun yolda ısınacak, haliyle lastik iç basıncı daha da artacak. Bunun acil durumu var, freni var, virajı var. Aracın kaskosu var ama içindekileri kapsamıyor kasko. 

Koray Demir yazdı:

İçindekiler? :) 

Bende kasko yaptırdım linea'ya. En büyük korkum kot seviyede kalan bina bahçesindeki açık otoparkımızı su basması. Yoksa olası bir büyük kazada en büyük öncelik araçtan canlı çıkmak olacaktır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Murat Sahın yazdı:

@Ali Darbaz aslında turbo dizel bir araç alsanız bütün sorunlar sona erecek. Mesela uygun ebatta bir araçta 1.5 dci ile uzun yolda 4 litrenin altında sonuç elde etmek mümkün. 1.3 mtj linea ile 4,5 litrenin altında seyahat edebiliyorum. CC olsa uzun yolda 90 km/h sabitle daha az yakacaktır. Bence sizin sorununuz atmosferik araca biniyor olmanız :)

44 psi ile de yola çıkılmaz. 44 psi'ı bastığınız lastik uzun yolda ısınacak, haliyle lastik iç basıncı daha da artacak. Bunun acil durumu var, freni var, virajı var. Aracın kaskosu var ama içindekileri kapsamıyor kasko. 

Bende kasko yaptırdım linea'ya. En büyük korkum kot seviyede kalan bina bahçesindeki açık otoparkımızı su basması. Yoksa olası bir büyük kazada en büyük öncelik araçtan canlı çıkmak olacaktır. 

Kaskoyu bozmaya gerek yok, 90 km hızla araba sürücem ve 39 psi basıcam. Ayrıca Avis'den Hybrid C-HR almayı düşünüyorum. Onuda 36 psi ile yürütürüm heralde. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Murat Sahın yazdı:

3 mesaj yukarıda yazdım zaten 😄. Önce güvenlik.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

6 günlük dizel arabanın kirası 1100 TL. 4 litre mazot ile yürür. 

2000 km yakıt maliyeti : 530 tl . 

Chevrolet Cruze ise 2000 km maliyeti 836 tl. 

Aradaki fiyat farkını düşürsem 306 tl - 1100 tl. = 794 lira sonuç çıkar. 

Yani 2020 model bir kiralık arabayı 6 gün için sadece 794 tl verebilirm. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Unuttuğum bir ayrıntı, elektrikli otomobil fırsatım var. Elektrikli araba kiralayabilir, elektrik içinde para vermeyebilirim. Tabi elektrikli uzun yol için kendimi hazır hisetmiyor.  

Renault zoe ve Bmw i3 arasında seçim hakkım var. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Kaskoyu bozmaya gerek yok, 90 km hızla araba sürücem ve 39 psi basıcam. Ayrıca Avis'den Hybrid C-HR almayı düşünüyorum. Onuda 36 psi ile yürütürüm heralde. 

Chr kirası corolla’dan daha mı uygun? Arkası çok boğuk. Bunaltıyor insanı

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

6 günlük dizel arabanın kirası 1100 TL. 4 litre mazot ile yürür. 

2000 km yakıt maliyeti : 530 tl . 

Chevrolet Cruze ise 2000 km maliyeti 836 tl. 

Aradaki fiyat farkını düşürsem 306 tl - 1100 tl. = 794 lira sonuç çıkar. 

Yani 2020 model bir kiralık arabayı 6 gün için sadece 794 tl verebilirm. 

Kiralamak olarak söylememiştim, cruze'nin yerine demiştim, kalıcı olarak :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...