Koray Demir 6 Kasım 2020 Paylaş 6 Kasım 2020 Mantıklı. Amerika’da Avrupa’da servis ücretleri yüksek olduğundan her türlü tamiratı kendileri yapar araç sahipleri. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Kasım 2020 Yazar Paylaş 6 Kasım 2020 Koray Demir yazdı: Mantıklı. Amerika’da Avrupa’da servis ücretleri yüksek olduğundan her türlü tamiratı kendileri yapar araç sahipleri. Tork değerlerini buldum. Bir tane tork anahtarı , birde bunun ucunu bulsam yeter. Çok garip bir anahtarı var. Takma Prosedürü Silindir kapağının içine YENİ bir conta yerleştirin. İkaz: Bkz. Önsöz bölümündeki Bağlantı Elemanı İkazı . Eksantrik mili kapağını takın (1). 11 cıvatayı (2, 3) takın ve 8 N·m (71 lb inç) değerine kadar sıkın. Pozitif karter havalandırma borusunu takın. Bkz. Pozitif Krank Gövdesi Havalandırma Hortumu/Borusu/Tübü Değişimi . ECM kablo demeti soket kılavuzu (1) klipslerini külbütör kapağından ayırın. Kablo demeti kılavuzunu (2) bağlayın. Ateşleme bobinini takın. Bkz. Ateşleme Bobini Değişimi . Kaputu kapatın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Kasım 2020 Paylaş 6 Kasım 2020 tork anahtarı kaç tl? Ali Darbaz yazdı: birde bunun ucunu bulsam yeter. Çok garip bir anahtarı var. garip derken? 10 lokma ? 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 6 Kasım 2020 Paylaş 6 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: arabam komple boyalı, hiçbir virjada kavşakta fren yapmam, lastğim hiç böyle yıpranmaz. görsel olarak yanaklar tabana göre farklı renk olur o fizik kanunu 5:36 da sağdan gelene yol verme kuralına uyulammaış hiç böyle trafiği riske atmam ama Sağdan yol tarafında yol ver levhası var. Ama yine de kontrolü girmeli, ben olsam iyice yavaşlardım. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Kasım 2020 Paylaş 6 Kasım 2020 Külbütor contasının montajının bir tekniği var Astra ustaları iyi bilir. 1) Değişim yapılırken külbütör vidalarının belli bir sıra ve tork ile sıkılması, 2) Kapağın içindeki diyaframın ve kapaktan çıkan yağ buhar borusunun detaylı kontrolünün yapılması, 3) Contanın bir tarafı diğerinden daha kalın olduğundan blok ısınmasından kaynaklı yüzeysel farklılıklardan dolayı belli bölgelere uygulanması faydalı olan sıvı conta sürülmesi, Gerekiyor. Yoksa yine yağ kaçırabilir.Bende de vardı değişmedik contayı. Usta sıvı conta ile destekledi sorun yok. Üstelik usta o contayı asılarak çekti çürümüş olsa kopardı bu daha sağlam dedi contayı inceden yedirdi. 1 senedir sorun yok şükür. 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Kasım 2020 Yazar Paylaş 6 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: tork anahtarı kaç tl? garip derken? 10 lokma ? Abi 250 tl civarında var. Bunu alayımmı https://www.banggood.com/tr/46Pcs-14-Inch-Car-Repair-Tool-Set-Ratchet-Torque-Wrench-Combo-Hand-Tools-Mixed-Kit-p-1615854.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Kasım 2020 Paylaş 6 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Abi 250 tl civarında var. Bunu alayımmı https://www.banggood.com/tr/46Pcs-14-Inch-Car-Repair-Tool-Set-Ratchet-Torque-Wrench-Combo-Hand-Tools-Mixed-Kit-p-1615854.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN tork anahtarı değil ki bu? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Kasım 2020 Paylaş 6 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: tork anahtarı kaç tl? Çok pahalı meretler. Kaliteli bi tanesine bakmıştım, 500TL'den başlıyordu pandemi başında. Şimdiye 800-900TL olmuştur. 2 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 7 Kasım 2020 Paylaş 7 Kasım 2020 Sani Gerşon yazdı: Çok pahalı meretler. Kaliteli bi tanesine bakmıştım, 500TL'den başlıyordu pandemi başında. Şimdiye 800-900TL olmuştur. Once upon a time in Turkey... (9 ay önce) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2020 Paylaş 7 Kasım 2020 Sani Gerşon yazdı: Çok pahalı meretler. Kaliteli bi tanesine bakmıştım, 500TL'den başlıyordu pandemi başında. Şimdiye 800-900TL olmuştur. sertifkasız ise 900 e bulunabilir. kalitesi belirsiz olur ama, tork anahtarı kullanım amacına da aykırı , bronz sertifikasız psu gibi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 Arabanın el freni biraz geç bırakıyor. Bende bu arka disk yaylarına wd 40 boca ettim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: wd40 nda tüpü kaç tl olmuş 25 tl ye aldık abi. Merhaba Petlas ile yapılan 8000 km yakıtın ortalaması 7,35 litre çıktı. Falken ile yapılan 563 km yolun ortalaması ise 7,45 litre çıktı. 2000 km sonra tekrar bir kıyaslıyalım. O zaman fark ne cıkıcak değerlendiriz. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Kasım 2020 Paylaş 8 Kasım 2020 Aman Allah! Fren tertibatına yağ sıkılmaz! Ne yaptınız? Allah korusun frenler tutmaz. Fren geç bırakıyorsa tertibat sökülür, balata temizleyici spreyle bakımı yapılır. Aman diyeyim, zaten fren kullanmıyorsunuz, şimdi ihtyaç anında hiç tutmayabilir, çok dikkatli olun! 2 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 8 Kasım 2020 Paylaş 8 Kasım 2020 Böyle bir onarım, bakım sekli yok. tehlikeli bir durum. Tekrar temizlenmesi gerek bilginize. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 Sani Gerşon yazdı: Aman Allah! Fren tertibatına yağ sıkılmaz! Ne yaptınız? Allah korusun frenler tutmaz. Fren geç bırakıyorsa tertibat sökülür, balata temizleyici spreyle bakımı yapılır. Aman diyeyim, zaten fren kullanmıyorsunuz, şimdi ihtyaç anında hiç tutmayabilir, çok dikkatli olun! Alpay Sumer yazdı: Böyle bir onarım, bakım sekli yok. tehlikeli bir durum. Tekrar temizlenmesi gerek bilginize. Sorunum çözülmez ise tekerleri söküp pistonlara grez yağ sürecem. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Kasım 2020 Paylaş 8 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Sorunum çözülmez ise tekerleri söküp pistonlara grez yağ sürecem. Ali bey, Götürün, adam akıllı baktırın frenlere. Bu işin şakası yok! Videoyu da kaldırın youtube'dan, insanlar yanlış bilgilenmesin. Aman diyeyim, kimsenin vebalini almayın. İşin ciddiyeti büyük! Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Kasım 2020 Paylaş 8 Kasım 2020 Bu yağ belki o an diske sıçramadı ama sürüşte diske sıçrarsa ciddi sıkıntı. Önlere sıkmadınız galiba Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 Kasım 2020 Paylaş 8 Kasım 2020 Frensiz kullandığım bisikletler geldi aklıma, bir de Fred Çakmaktaş. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 El freni yayına wd40 sıktım. Araba seyehat ediyor. Bir sıkıntı görmedik. Sorunumuz geçmişe benziyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Kasım 2020 Paylaş 8 Kasım 2020 sıvı gres, o bölüme sıkılması gereken sprey 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: sıvı gres, o bölüme sıkılması gereken sprey Abi sıvı grezimde var. Shell marka. Ama daha önce kullandım, bir süre sonra balcık balcık olup mekanizmanın ağır çalışmasına neden oluyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 Vd40 okadar etkili imiş ki el frenini indirir indirmez , fren boşaldı araba geri gitti. Buda sorunu doğru teşhis ettiğimin göstergesi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Kasım 2020 Yazar Paylaş 9 Kasım 2020 Bir sorunu çözüyorum, başka bir sorun karşıma çıkıyor. Otoparktan çıkıp 90 derece sol dönüş yapıyorum. Sokağın başına kadar gelip 90 derece sağa dönere ana yola çıkıyorum. Dönüşü bitirir bitirmez gaza basıp hızlanma esnasında bir yay atma sesi duyuluyor. Sesin geldiği yeri tam çıkaramadım, Önden , sağ taraflardan geldiği kesin Bu sesi 1 aydır duyuyorum. Her zaman aynı yerde aynı dönüş esnasında duyuyorum. Hiç şaşmıyor. Ben bu sesi çözmez isem rahat edemem. Yorum bağlantısı
Recommended Posts