İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi
Ali Darbaz yazdı:

Bu durum ondan öncede vardı. 18 ayda 2 litre antifriz takviyesi yaptım. Hepsini not alıyorum. Resimliyorum. 

Araba trafik gördümü daha hızlı su kaybediyor izlenimi edindim. 

Kapak basınç tutmuyor. İşte hararet yükselince kapaktan su atıyor basınç nedeniyle. 

Kötü senaryo ise üst kapak contan gidici ve hortum şişiriyor 😛

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

kapak tek değişmez, conta hiç değişmez, kap ile takımdır kapak, ayrılmaz ikilidir onlar.

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Kapak basınç tutmuyor. İşte hararet yükselince kapaktan su atıyor basınç nedeniyle. 

Kötü senaryo ise üst kapak contan gidici ve hortum şişiriyor 😛

sonra aniden neden conta yandı...

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

kapak tek değişmez, conta hiç değişmez, kap ile takımdır kapak, ayrılmaz ikilidir onlar.

Yedek depoyu değişmek de şart diyorsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yedek depoyu değişmek de şart diyorsun.

yarım tamir hiç sevmem, boyanacak ise komple girilir. frenlerim 5. tam frenajda  fazla tutmuyor diye komple motorcraft set ile değişmiştim kalite tesadüf değildir

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Depoyu rengi kotu diye değişmişligim var 😛 hatta kargoyu bekliyom şuan :) marea için de aldım. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Çağlar Bayur yazdı:

motorcraft

Gerçeğine biz de ulaşabilsek keşke :ninja:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ersen Tapan yazdı:

Gerçeğine biz de ulaşabilsek keşke :ninja:

eski güzel zamanlar, mor şey 4 tl idi yeşili 3

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

Renklerin ucuz zamanı :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Çağlar Bayur yazdı:

Neyseki zenginiz artık. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Eski Oto Haber genel yayın direktörü Birkan Demir Çalışkan aracımı inceledi. 

Çok eğlenceli bir gündü. 

sonuna kadar izledim. çok keyifli anlatıyor.  bu aracı almayı düşünenlere yardımcı olur bu video :)

80 le giderken sağa geçeyimde beni öldürmesinler demesi güldürdü beni  :):) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

sonuna kadar izledim. çok keyifli anlatıyor.  bu aracı almayı düşünenlere yardımcı olur bu video :)

80 le giderken sağa geçeyimde beni öldürmesinler demesi güldürdü beni  :):) 

3 saatde çektik. Çok güzel zaman geçirdik. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu resim dün akşamdan kalma. Dün akşam eve varınca kapağı çıkarıp iyicene sıktım.  Sabah baktığımda hiç bir sızma yoktu. Su seviyesi düşmemişti. Büyük ihtimalle dandik antifrizi düşük kaynama noktası yüzünden su buharlaşıp uçuyordu. Bütün antifizi susuz doldurunca, motor içindeki su+antifiz dengesi değişti. Kaynama noktası yükseldi. Buharlaşama azalınca su kaybıda azaldı. Sorun çözülmüş oldu. Bu sabah miss gibi kaput ile karşılaştım. Hiç antifiz kokusu yoktu. Sıcacık ve metal kokan bir motor vardır. 

ACtC-3eNqxT_0PoZHvxgePHXi59441XIP7BFCMTH

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Vaş yavrum vaş.. 

147 km hızla rampa çıkıyor canavar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Büyük ihtimalle dandik antifrizi düşük kaynama noktası yüzünden su buharlaşıp uçuyordu.

vesile ile tekrar olacak ama motor sağlığı önemli: eksilme var ise bu antifriz markasına bağlı olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Vaş yavrum vaş.. 

...

Neyi deniyorsun. Alışık olmadığımız şekiller bunlar :) 

Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile tekrar olacak ama motor sağlığı önemli: eksilme var ise bu antifriz markasına bağlı olmaz.

Bence de. Kaçıran bir kapak yine kaçırır. Antifriz dandik de olsa saf su bile o basınçta büyük ihtimalle 108’de kaynamıyordur bile. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Neyi deniyorsun. Alışık olmadığımız şekiller bunlar :) 

Bence de. Kaçıran bir kapak yine kaçırır. Antifriz dandik de olsa saf su bile o basınçta büyük ihtimalle 108’de kaynamıyordur bile. 

6400 kmde 1 litre eksiltme var. Zamnı gelince yapılır. Bu ay kamera aldım, lastik aldım 3000 tl para harcadım. Para mara kalmadı gene. Kendimi toparlamam en az 2 ayımı alacak. 

@Tansu Kalafatoğlu Rampada çekmiyor dedikleri Cruze ile 5 nci vitesde ( 4 de taksam daha yüksek hıza çıkardım. ) 147 km sürat yapmışım. 4500 devirde tıkanıp kalmış. Bunada şükür. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

6400 kmde 1 litre eksiltme var. Zamnı gelince yapılır. Bu ay kamera aldım, lastik aldım 3000 tl para harcadım. Para mara kalmadı gene. Kendimi toparlamam en az 2 ayımı alacak. 

@Tansu Kalafatoğlu Rampada çekmiyor dedikleri Cruze ile 5 nci vitesde ( 4 de taksam daha yüksek hıza çıkardım. ) 147 km sürat yapmışım. 4500 devirde tıkanıp kalmış. Bunada şükür. 

Gayet iyi. Hatta çok iyi. Atmosferik araçla rampda 150 iyidir yani. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Gayet iyi. Hatta çok iyi. Atmosferik araçla rampda 150 iyidir yani. 

Tansu 40,000 tl lik eski bir otomobil. Rampayı çıkarken, benim eski i10 nun maksimum hızında çıkıyor. Benim gibi 1 litreden gelene büyük rakamlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

40,000 tl

bu kısım zayıf, birim kısmı.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Neden hızlı gidiliyor akü için mi yoksa devirdaim kaçak testi için mi?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Neden hızlı gidiliyor akü için mi yoksa devirdaim kaçak testi için mi?

Koray çok fazla tanınır oldum. Her yerden mesaj geliyor. Rampada çekmşyor diyenler vardı. Onlar gaza getirdi. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sizin gibi gençleri Bolu dağında İsmetpaşa da Kemikli ve Horhor geçitlerinde görmek isteriz biz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Sizin gibi gençleri Bolu dağında İsmetpaşa da Kemikli ve Horhor geçitlerinde görmek isteriz biz.

Benim nerem genç, 40 yaşıma 2 kaldı.  Senden yaşlıyım ben 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Hele birde önüne kamyon çıkarsa 1. vitesten 147 ye kadar hızlan hızlanabilirsen :)

Yasa takılma insanın ruhu genç olmalı :) Senin çektiğin videoları insanlar makas atmak için çeker oda gençlikten değil aptallıktan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Vaş yavrum vaş.. 

Videoda kural ihlali var.. Türkiye'de hiç bir yolda 147 km hıza izin verilmiyor. Halkımızı özendirmeyelim lütfen.. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...