Ali Darbaz 25 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2020 (düzenlendi) Kaderin cilvesi . Şile gitgel 7,5 litre yakmışız. 25 Temmuz 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2020 Günün en güzel geliştirmesi. Yakında çıkıcağım uzun yolda bana klavuzlu edecek Google Maps için harika bir tutacak. Bir önceki tatilimizde telefon aşırı ısınmasından kaynaklı sıkıntı yaşamıştım. Bu sefer harika bir tutacak ile klimadan faydalanacak. Lakin arkasında nem oluşuyor. Umarım telefon nemden bozulmaz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Temmuz 2020 Paylaş 26 Temmuz 2020 Telefon kılıfla oturuyorsa, nem soketler ve delikler harici yerde oluşuyorsa sıkıntı olmayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2020 Chevy Cruze dikkatimi çeken bir huy var. Eski arabamda devir artıkca klima hissi kaybolurdu. Ama cruze öyle değil. Klima devir artıkca kendini daha fazla belli ediyor. Motoru epey yorduğunu anlıyorsunuz. Gaz pedalının basıp hızlanmak, vites atmak çok çirkin oluyor. Düz seyirde dahi hızı çok düşürdüğü için gaz pedalı ile çok uğraşıyorum. Etkisine diycek bişey yok. Gayet buz yapıyor. Ama beni direksiyonda yoruyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2020 Araba kadranda 48 derece gösteriyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2020 6Akyaka yolculuğu kaç lira maliyet çıkardi onu paylaşmadan olmaz. İlk dolumu 560 kmde yaptık. 33 litre benzin aldı. Tüketim ise 5.89 litre çıktı. Bu rakam beni mutlu etti.. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Temmuz 2020 Paylaş 31 Temmuz 2020 Ali Darbaz yazdı: 6Akyaka yolculuğu kaç lira maliyet çıkardi onu paylaşmadan olmaz. İlk dolumu 560 kmde yaptık. 33 litre benzin aldı. Tüketim ise 5.89 litre çıktı. Bu rakam beni mutlu etti.. seyir bilgileri? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: seyir bilgileri? Pompada 5.9 litre kadranda 6.5 litre Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Temmuz 2020 Paylaş 31 Temmuz 2020 @Ali Darbaz hız 110. Sanırım hipermil yok. Bi de pompa ve yol bilgisayarı çok farklıymış. Senin km sayacından da olabilir mi bu farkın sebebi? Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 31 Temmuz 2020 Paylaş 31 Temmuz 2020 110'u rampa aşağı süzülmede görmüştür 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Temmuz 2020 Paylaş 31 Temmuz 2020 Sinan Akgöl yazdı: 110'u rampa aşağı süzülmede görmüştür Ben de hayırdır diyorum yaa 😃 full dolu atmosferik araç için 6 litre uzun yol tüketimi çok iyi. Doluluk oranı yakıtı 1 litre artırmıştır 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben de hayırdır diyorum yaa 😃 full dolu atmosferik araç için 6 litre uzun yol tüketimi çok iyi. Doluluk oranı yakıtı 1 litre artırmıştır Orda 8 tane resim var. Kaydıra kaydıra bak. 80 ortalama hız çıkıyor. İ10dan 5 km daha yüksek hız var. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2020 Merhaba değerli dostlar. Bir yolculuk daha tamamlandı. Çok güzel dolu dolu bir 4 gün geçirdim. Cruze bozuk bir direksiyon ile geri döndü. Ne zamandır bozukdu belli değil. Ama biraz arabayı sürünce ısındığında direksiyon cıyaklıyor Yarın bostancıya yolumuz var Yakıt bilgileri vereyim. 105 litre benzin ile 1479 km yol yapıldı. Ortalama hız 71,1 km çıktı. Ortalama tüketim 7,5 litre gösterdi. Pompada tüketim 7,12 litre çıktı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2020 Araba tatilden geldiğinden beri istisnasız her mesai çıkışı sanayide usta gezdim. Direksiyon konusunda uzman teknisyenlerce incelendi. Hiç sorun bulunamadı. Yürüyen altakım incelendi. Yine iki mekanikci tarafından incelendi. Amorsitör külesi takozundaki bilyalarda sorun olma ihtimalinin yüksek olduğu konusunda hem fikiriz. Fakat her iki mekanikcide arızanın daha çok başlarda olduğunu söyledi. Bu şekilde biraz kullanmamı istediler. Bu arada yeni büyük bir supriz ile karşılaştım. Arabanın yağ soğutucusu yeni olduğu arabanın yaşından daha genç gözüktüğü söylendi. Gm marka yeni sayılabilcek bir yağ soğutumuz var. Araba iyi kötü 20000 kmdir bize hizmet ediyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2020 Hanımı işe bırakırken aldığım obd kaydı. Akü sonuna kadar dolu. Alternatör normal sürüşte devreye bile girmiyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2020 (düzenlendi) Benzinli benzinli araba 64 günde 5000 km yol yapmışım 9 Ağustos 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 9 Ağustos 2020 Paylaş 9 Ağustos 2020 Bi tane 1.4 dizel alsan bu kadar kafa yormadan çok daha az yakardın. 5 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 9 Ağustos 2020 Paylaş 9 Ağustos 2020 Keşke yaktığı benzinin hakkını verebilse. Çok yakar az gider. Yaktığı benzine yazık. Eğer bu yakıt canavarına 64gün önce lpg yi taksaydınız kit parasının yarısını amorti etmiş olacaktınız. Hem de 64günde. Ekonomi yaptığınızı zannediyorsunuz ama bence aracın bu haliyle hep zarardasınız. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2020 (düzenlendi) Selim Bilgin yazdı: Bi tane 1.4 dizel alsan bu kadar kafa yormadan çok daha az yakardın. Tevfik Işık yazdı: Keşke yaktığı benzinin hakkını verebilse. Çok yakar az gider. Yaktığı benzine yazık. Eğer bu yakıt canavarına 64gün önce lpg yi taksaydınız kit parasının yarısını amorti etmiş olacaktınız. Hem de 64günde. Ekonomi yaptığınızı zannediyorsunuz ama bence aracın bu haliyle hep zarardasınız. Arkadaşlar, bu arabayı bu haliyle kullanmak istiyorum. Çalıştığım firma zaten yakıt parasını sağlıyor. Cebimden çıkan bişey yok. Yakıt parası 2650 tl ödeme yapılmış. Sabahları eşimide işe bıraktığım için, onun çalıştığı kurumda yakıt parası veriyor. Toplamda 4000 tl yakın ödeme aldık. Yakıt sıkıntı değil. Biz yolda kalmıyalım yeter. Hipermil benim hobim olduğu için kendimi rahatlatdığım bir oyun gibi düşünün. Uğraş demek yanlış olur. Ayrıca çalıştığım firmanın bu seneki sosyal yardımlarında 1000 tllik Opet yakıt kartı hediyesi aldım. Onun sayesinde arabanın bakımlarını yapabildim. 62 gündür arabaya kendi maaşımdan tek kuruş harcamadım. Hepsini çalıştığımız firmaların ödedikleri ile sağlandı. 9 Ağustos 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 9 Ağustos 2020 Paylaş 9 Ağustos 2020 Ali Darbaz yazdı: Arkadaşlar, bu arabayı bu haliyle kullanmak istiyorum. Çalıştığım firma zaten yakıt parasını sağlıyor. Cebimden çıkan bişey yok. Yakıt parası 2650 tl ödeme yapılmış. Sabahları eşimide işe bıraktığım için, onun çalıştığı kurumda yakıt parası veriyor. Toplamda 4000 tl yakın ödeme aldık. Yakıt sıkıntı değil. Biz yolda kalmıyalım yeter. Hipermil benim hobim olduğu için kendimi rahatlatdığım bir oyun gibi düşünün. Uğraş demek yanlış olur. Ayrıca çalıştığım firmanın bu seneki sosyal yardımlarında 1000 tllik Opet yakıt kartı hediyesi aldım. Onun sayesinde arabanın bakımlarını yapabildim. 62 gündür arabaya kendi maaşımdan tek kuruş harcamadım. Hepsini çalıştığımız firmaların ödedikleri ile sağlandı. Şirkete bir alkış o halde. 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ağustos 2020 Paylaş 9 Ağustos 2020 Selim Bilgin yazdı: Şirkete bir alkış o halde. Allah bozmasın şirketin işlerini. güzel uygulama. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Allah bozmasın şirketin işlerini. güzel uygulama. 5 kişilik servisin aylık masrafı 8000 tl. Ama çalışanın kendi arabası ile gelmesi çok daha ucuz. Misal ben günlük 50 km yol için, haftalık 220 lira yakıt parası alıyorum. Çalışanın kendi arabası ile gelmesi çok daha ekonomik oluyor. Pandemi döneminde enfeksiyon riskinide azaltıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ağustos 2020 Paylaş 9 Ağustos 2020 Ali Darbaz yazdı: 5 kişilik servisin aylık masrafı 8000 tl. Ama çalışanın kendi arabası ile gelmesi çok daha ucuz. Misal ben günlük 50 km yol için, haftalık 220 lira yakıt parası alıyorum. Çalışanın kendi arabası ile gelmesi çok daha ekonomik oluyor. Pandemi döneminde enfeksiyon riskinide azaltıyor. bizde araban ile oldu ki geçici göreve başka ile gittin vs kaskon yoksa yol parası bile vermiyorlar. günlük ise git geli geçtim Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 9 Ağustos 2020 Paylaş 9 Ağustos 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Allah bozmasın şirketin işlerini. güzel uygulama. Koç'un kaç binde biriyiz bilmiyorum ama biz de elden geldiğince çalışana destek olmaya çalışıyoruz. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2020 Arabayı kaza ile tamir ettim. Öncelikle sigorta kutusu ve aküyü kurcalamıştım. O günden sonra bir daha elektriksel sorun yaşanmadı. Direksiyon çevirince oluşan gürültü tamponu tamir ettiğimiz günden beri duymuyorum. Zorlama bir tıs sesi buldum, arabayı yaptırıyım niyetiyle. Onun yüzünden facebook grubunda insanlar ikilemde kaldı. Biri her arabada var normal diyor. Kimisi anormal diyor. Ortada yanıp hava kaçıran valf olayı var ama benim arabamdaki ses sağlam valf sesi diyorlar. Gel gelelim varyatör tırtına. Kimşi bu araba ölmüş kimisi km yapan her arabada bu ses var diyor. Zaten sesden başkada bişey yok. Basınca gidiyor. Bayılmıyor. Ben araba kendini toparlamış iken fazla altın kazmayayım. İlginç bir otomobil vesselam. Sahipleride modifiye tayfasıda ustasıda değişik bir ortam. Kurumsal beyaz yaka plaza hayatından, dolgun maaşlı mavi yaka usta başlığına geçmik gibi bir tecrubeyi yaşıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts