İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Yasalara aykırı ceza yersin. 1000 tl gelir sonra. 

İmkansız  hayatımda 1 defa bile yüksek hız radara düşmedim 

56 km ile düştüğüm 20 tane flan radar ödedim galiba

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

İmkansız  hayatımda 1 defa bile yüksek hız radara düşmedim 

56 km ile düştüğüm 20 tane flan radar ödedim galiba

Sivas dönüşü 122 km hızla radara girdi Babam.. :) Sen nasıl beceriyon hız yapıp radar yememeyi. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Sivas dönüşü 122 km hızla radara girdi Babam.. :) Sen nasıl beceriyon hız yapıp radar yememeyi. 

Önünü görmediğin her tepe ve virajda ayağını çek gazdan 130 a insin radar aracı görürsen dokun frene zaten 120 desin 6 7 km de araba fazla gösteriyor zaten 

karadeniz otoyoluna kefil olmam ben iç anadolu ve ege yollarını bilirim karadeniz yoluna 1 defa gittim ora bumerang cehennemi resmen  radar kavus

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Önünü görmediğin her tepe ve virajda ayağını çek gazdan 130 a insin radar aracı görürsen dokun frene zaten 120 desin 6 7 km de araba fazla gösteriyor zaten 

karadeniz otoyoluna kefil olmam ben iç anadolu ve ege yollarını bilirim karadeniz yoluna 1 defa gittim ora bumerang cehennemi resmen  radar kavus
Mutlaka yakalarlar, Türk polisi yakalar. :)
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Deneme amacli baktim 145 ile 4.2 yakiyor. Ama yavaslayinca Yakit artiyor😂 

Bu terslikte bir is var 😂🤪

Tam 1.2tsi lık muhabbetler olmus, ama ben yazmiim.. Ortalik karisir😂 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Tansu senin araban bildiğin müsriflikte Cruze üstüne çıkmış.  11 litre benzin nasıl bir rakam. Termostad bozukken bile Cruze 9,5 litre üstüne çıkmıyor. Termostad değişimi sonrası ümraniye imes trafiğinde dahi 8,5 litre üstünü göremedim. Ama bu mazda nasıl bir motor varsa müsriflikte eline su dökülmez. Lpg de 13 litre bile olağan üstü yüksek :( . 100 km de o kadar gazı nerede yakar şaşırtıcı. Kliması gaz dolu cruze ile ful klima açık 6,9 litre tüketim eşliğinde Belgrad gezisini yukarda paylaştım. Belgrad ormanı girişinde sıra bekledim, Sahilde park yeri aradım. Üstüne tarabya rampasını 3 nü vitesde tırmandım. Ama gel görki ,6,9 litre ile kontak kapattım :( 

Bence senin Mazdada bir arıza var yada şanzımanda bişiler var. 

Et giren yere dert girmezmiş 😁 teknoloji geliştikçe yakıt tasarrufu artıyor. E arıza riski de artıyor. 

benim motor da şanzıman da focus 2-2,5 ile aynı sayılır. Şanzıman da 4 ileri tam otomatik. Bir de cadde sokak trafiğine giriyorum. Mahmutbey trafiğine giriyorum. Klima da açık. Dur kalk yapınca tork konvertör yakıtı içiyor. Manuel olsa 3 litre olmasa da 2 litreyi kesin düş. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Vay arkadaş, adam 80 km hızla giderken 3,7 litre benzin yakıyor. Benzin la benzin dizel değil. Gidip kendimi atayım :(

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Beyler buyrun uzun süredir arızalı olan sonradan lpgli Hyundai i10 hakkında son gelişme. 

Adamın Subabları oturmuş. O nedemek bilmiyorum ama subabları işlem görecekmiş. 

Benzinde hipermil yapınca 25 kuruş yakıyor araba. Lpgde normal sürüş ile 20 kuruş yakıyor. 

4 kuruş için arabanın üst kapağı açılacak. 

ACtC-3cB4N6EgZUmHYKXvecgrk6Xh9SSNsBHVVIE

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim astraya almadan önce komple motor yapıldı 292 bin km de, subaplar lpgden dolayı hasar görmüş, bikaç bişey daha dediler de unuttum, yarım motor kurtarmayınca kuzenim yapılması gerekenleri yaptırıp verdi bana. Şubat 2020 de 6-7 bin tl tuttu bu işlem. Ben lpgye halen sıcak bakıyorum ancak tsi gibi bir motor alırsam benzinde binerim heralde.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Beyler buyrun uzun süredir arızalı olan sonradan lpgli Hyundai i10 hakkında son gelişme. 

Adamın Subabları oturmuş. O nedemek bilmiyorum ama subabları işlem görecekmiş. 

Benzinde hipermil yapınca 25 kuruş yakıyor araba. Lpgde normal sürüş ile 20 kuruş yakıyor. 

4 kuruş için arabanın üst kapağı açılacak. 

ACtC-3cB4N6EgZUmHYKXvecgrk6Xh9SSNsBHVVIE

Uzun süre lpg kullanımı sonrası supap takımı yenilenir. Geçen ay arkadaşım yaptırdı. 6000 liraya kadar fiyat verdiler. Piyasa çakal doldu. Benim tavsiye ettiğim yerde 2500-3000 arası bir rakama yaptırdı. Şu an sorunsuz sürüşe devam ediyor. 100 binden fazla dayanam euro5 normlu benzinli

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Gulkokan yazdı:

Candan mühendislik ayarı düzgün olan lpg sübap bozmaz diyor kötü lpg sistemi sübapı geçtim motoru bile bozabilir komple

Şikayet var üzerinde Candan mühendislik hakkında şikayetler var. %100 başarılı değiller. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Gulkokan yazdı:

Candan mühendislik ayarı düzgün olan lpg sübap bozmaz diyor kötü lpg sistemi sübapı geçtim motoru bile bozabilir komple

Öyle dediğini duymadım. Daha uzun süre supap dayanıklılığı çıkarır diyorlar. Misal ben örnek olsun. Afr yol tüm ayarlar yapıldı. Şu an 30 bin oldu lpg’de. Bakalım kaç km sorun çıkarmayacak

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

AFR falan yok bam bam bam BRC Corum Ozencler 70 bin km oldu [emoji16]

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Fabrikasyon araçta subaplar çeliktir muhtemelen. 100bin km'de bitmesi pek muhtemel gelmedi bana.

Cruze'un lastikleri fabrikasyon mu? Öyle ise kadran kalibrasyonu lazım. Kadran her zaman GPS'ten fazla gösterir. Aynı gösteriyorsa sorun vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Fabrikasyon araçta subaplar çeliktir muhtemelen. 100bin km'de bitmesi pek muhtemel gelmedi bana.

Cruze'un lastikleri fabrikasyon mu? Öyle ise kadran kalibrasyonu lazım. Kadran her zaman GPS'ten fazla gösterir. Aynı gösteriyorsa sorun vardır.

Bendeki lastikler fabrika standardı. 205 60 r16 

Bende devir saati tuhaf 1700 devirde 61 km hız yapıryor. ama kadranda 1500 devir okuyor. 300 eksik.  

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bir sorun var galiba, gerçek hız daha düşük olmalı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Bendeki lastikler fabrika standardı. 205 60 r16 

Bende devir saati tuhaf 1700 devirde 61 km hız yapıryor. ama kadranda 1500 devir okuyor. 300 eksik.  

Kadranınız sorunlu olabilir. Mutlaka videolar vardır youtube'da. Bir karşılaştırma yapın. Kadran her zaman daha fazla okumalı GPS'ten.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Kadranınız sorunlu olabilir. Mutlaka videolar vardır youtube'da. Bir karşılaştırma yapın. Kadran her zaman daha fazla okumalı GPS'ten.

2009 parça kodlarına bakayım, 2012 model LDE motorun parçasınımı taktılar acaba. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Bu videoda adam 1900 devirde 80 km ölçmüş. Benim kadramnda 1900 devirde 80 ölçüyor. Ama obd aslında devrin 2260 devir olduğunu vurguluyor. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Ama obd aslında devrin 2260 devir olduğunu vurguluyor.

Yazılımsal bir sorun olabilir. Servise gittiğinde araç, cihaza bağlanıp kontrol edildi mi?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Lr1 ve Transporter t4 tam okuyor.

Lpg denmiş güvenlik denmiş.. Dizel kangomuz yandı cayır cayır. Yanacak ise her yakıt olan araç yanar. Lpg takıp oksijen sensörü verisine göre çalışan lpg motora hasar vermez

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

Lr1 tam okuyor

Al işte... Taam, 20bin keş. Daha da vermem, kadran masrafı da var.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Al işte... Taam, 20bin keş. Daha da vermem, kadran masrafı da var.

Biliyorsun cicim bende TL yok. Avro olarak yazdın
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...