Yalçın Erciyes 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 Merhabalar, Foruma yeni üye oldum. Bir kaç gündür izlenimlerim oldukça pozitif site hakkında. İstanbul da yaşıyorum. İkinci el bir araç almak istiyorum. Fakat bilinçli bir şekilde kendime uygun aracı seçmekte zorlanıyorum. Belli başlı kriterlerim ise; güvenlik , ekonomik ve yakıt dostu olması, arka koltuk şaft tünelinin minimumda olması, en son olarak servis bakım maliyetlerinin makul olması. Şanzıman olarak pek bir bilgim yok, çevremdeki arkadaşlar CVT şanzımanı çok öneriyorlar ama pek bilgim yok. Bu konularda teknik bilgi ,deneyim ve görüşlerinizi öğrenmek isterim değerli arkadaşlar. 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 Benzinli araba ise CVT iyidir. Biraz kullanımına alışmak lazım. yakıt tasarrufu harika. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 (düzenlendi) Hoşgeldiniz. Bütçenizi söylerseniz daha net cevaplar alabilirsiniz. 7 Mayıs 2019 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 2 saat önce, Yalçın Erciyes yazdı: Şanzıman olarak pek bir bilgim yok, çevremdeki arkadaşlar CVT şanzımanı çok öneriyorlar ama pek bilgim yok. Hoşgeldiniz.. Ford'un Cvt şanzımanlısını almayın. Cvt nedir derseniz, şurada kısa bir bilgi bılabilirsiniz.. 2 saat önce, Yalçın Erciyes yazdı: Belli başlı kriterlerim ise; güvenlik , ekonomik ve yakıt dostu olması, arka koltuk şaft tünelinin minimumda olması, en son olarak servis bakım maliyetlerinin makul olması. Bunlar için de bütçe bilsek işimiz daha kolaylaşır.. Ancak çok şey istemişsiniz, bazılarından feragat etmeniz gerekebilir. Az yaksın derseniz Reno dci öne çıkar. Şaft tünelinde japonlar iyi. Serviste de reno iyiler arasında, ancak düşündüğünüz model yılına göre karşınıza çıkacak olan otomatik şanzıman robotik, çift kavrama veya tork konvertörlü olabilir.. Bir model seçip ona odaklanmak gerek.. Tork konvertörlü en sağlamı ama çok yakar.. Çift kavrama en keyiflisi ama bozuluyor. Robotik en az yakanı ama en keyifsizi. 4 Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 (düzenlendi) Yarım otomatik cvt ve dsg(çift kavrama) kullanma şansım oldu en zevklisi dsg. Sorunsuzluk olarak cvt diye biliyorum. Amcamdaki yarım otomatik civic arıza lambası yakıyor arada daha servise gösterme fırsatı bulamadı (100k) da araç Arkadaşım dsg de bir kez garantiden kavrama değiştirdi daha sonra satıp yeni model aldı oda sıkışık trafikte çok kullanırsam azda olsa ses ve titreşim yapıyor diyor (60k) da araba. Diğer bir arkadasım cvt civic kullanıyor 180k da araç şanzıman sıkıntısız hala. Genel olarak tavsiye edilen sırasıyla 1. Tork konvertörlü (tam otomatik) 2. Cvt (Kasnak sistemi ile çalışıyor sarsıntı hissettirmiyor ani hızlanmalarda zevksiz) 3.Yarım otomatik (kullanımı zevksiz arıza verdiğinde bakımı diğerlerine göre ucuz) 4. Çift kavrama ( bana göre kullanımı en zevkli sarsıntısız çok hızlı vites değiştiriyor, arıza riski en fazla ve tamir fiyatları yüksek) 7 Mayıs 2019 tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 Kendi incelemelerim ışığında size en uzun ömürlü şanzıman tavsiyelerim. 1- klasik tork konverterli 4 ileri şanzıman 2- Clutc-damper barındıran Tork konverterli 4 ileri otomatik şanzıman 3- 6 ileri Tork konverterli otomatik şanzıman 4- 8 ileri Tork konverterli otomatik şanzıman 5 - easytronik - dualogic şanzıman Yorum bağlantısı
Burak Uzel 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 Bostancıda meşhur bir otomatik şanzımancı vardırBen de zamanında otomatik Boramın şanzımanını 180binde elime alınca tanışmak nasip oldu.5 katlı yeri var. Yetkili audi servisleri bile şanzıman söküp gönderiyor buraya.Araba değiştirme sürecinde kendileriyle epey muhabbet etme şansım oldu.Önerdikleri iki şanzıman türü var; Toyota corollanın 2013 model ve sonrasında 1.6 benzinlilerinde olan CVT şanzıman (avensiste de aynı şanzıman var ama torka dayanamı az 100binlerde arıza çok yaşanıyormuş) İkincisi yine japon menşeili, volvo 2.0 dizellerde , mondeo 140beygirlik 2.0 dizellerdeki, opel insignia 2.0 dizellerinde olan aisin ve geartronic şanzımanlarBunlar epey sorunsuz evladiyelik dediler. Diğerleri bir şekilde en iyi ihtimalle ilk 200bin kmde revizyon ihtiyacı oluyormuş. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 CVT hiç kullanmadım ama genel olarak tork konvertörlü şanzımanlar sorunsuzdur. Zaten üreticilerden bazıları tork konvertörlü şanzımana dönüş yaptı/yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Yalçın Erciyes 7 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2019 4 saat önce, Harun Kocaçalışkan yazdı: Hoşgeldiniz. Bütçenizi söylerseniz daha net cevaplar alabilirsiniz. 50-60 Bin TL diyebilirim size. Yorum bağlantısı
Yalçın Erciyes 7 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2019 Bilgi ve geri dönüş için teşekkür ederim. Toyoto Auris, Honda Civic HB, Honda Jazz HB otomatik vites olarak almak istediğim düşündüğüm modellerdir. Bu modeller için ne düşünürsünüz fikirlerinizi deneyimlerinizi öğrenmek isterim. ilave olarak Hatcbeck model otomatik vites önerileriniz varmıdır ? Hayırlı ramazanlar dilerim tüm forumdaş arkadaşlarıma. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 1 saat önce, Burak Uzel yazdı: Bostancıda meşhur bir otomatik şanzımancı vardır Ben de zamanında otomatik Boramın şanzımanını 180binde elime alınca tanışmak nasip oldu. 5 katlı yeri var. Yetkili audi servisleri bile şanzıman söküp gönderiyor buraya. Araba değiştirme sürecinde kendileriyle epey muhabbet etme şansım oldu. Önerdikleri iki şanzıman türü var; Toyota corollanın 2013 model ve sonrasında 1.6 benzinlilerinde olan CVT şanzıman (avensiste de aynı şanzıman var ama torka dayanamı az 100binlerde arıza çok yaşanıyormuş) İkincisi yine japon menşeili, volvo 2.0 dizellerde , mondeo 140beygirlik 2.0 dizellerdeki, opel insignia 2.0 dizellerinde olan aisin ve geartronic şanzımanlar Bunlar epey sorunsuz evladiyelik dediler. Diğerleri bir şekilde en iyi ihtimalle ilk 200bin kmde revizyon ihtiyacı oluyormuş. şanzımancının adı nedir hocam kayıtlarımda dursun 1 Yorum bağlantısı
Burak Uzel 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 şanzımancının adı nedir hocam kayıtlarımda dursun [emoji4]Gün oto, Avni ustaBostancı sanayisinde 2 Yorum bağlantısı
Alparslan Coban 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 Tam otomatik corsa ve i20 lpg ile ekonomik yakit ( lpg siz cok yakar) konforlu vites gecisleri elde edersiniz fakat cok performans beklenmez gerci 1.4 100bg modelleri var fena degil fiyat araliginizda tavsiye edilir. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 (düzenlendi) 8 saat önce, Yalçın Erciyes yazdı: Bilgi ve geri dönüş için teşekkür ederim. Toyoto Auris, Honda Civic HB, Honda Jazz HB otomatik vites olarak almak istediğim düşündüğüm modellerdir. Bu modeller için ne düşünürsünüz fikirlerinizi deneyimlerinizi öğrenmek isterim. ilave olarak Hatcbeck model otomatik vites önerileriniz varmıdır ? Hayırlı ramazanlar dilerim tüm forumdaş arkadaşlarıma. Hosgeldiniz foruma; Toyota Auris in 2015 sonrasi makyajli full paket olani oneririm.Guvenlik saglamlik konusunda sizi memnun edecektir.Fiyat olarak biraz daha yukarilarda seyrediyor ama incelemenizi oneririm. 7 Mayıs 2019 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 8 Mayıs 2019 Paylaş 8 Mayıs 2019 On 07.05.2019 at 10:56, Yalçın Erciyes yazdı: Merhabalar, Foruma yeni üye oldum. Bir kaç gündür izlenimlerim oldukça pozitif site hakkında. İstanbul da yaşıyorum. İkinci el bir araç almak istiyorum. Fakat bilinçli bir şekilde kendime uygun aracı seçmekte zorlanıyorum. Belli başlı kriterlerim ise; güvenlik , ekonomik ve yakıt dostu olması, arka koltuk şaft tünelinin minimumda olması, en son olarak servis bakım maliyetlerinin makul olması. Şanzıman olarak pek bir bilgim yok, çevremdeki arkadaşlar CVT şanzımanı çok öneriyorlar ama pek bilgim yok. Bu konularda teknik bilgi ,deneyim ve görüşlerinizi öğrenmek isterim değerli arkadaşlar. Bu güne kadar CVT (Multitronic) Audi, DCT (DSG de denebilir) ve şu an ki aracımda olan tam otomatik şanzıman kullandım. CVT'nin düşük devirde sürekli hızlanma elde etmesi çok güzel bir şey. 160 ile 2000 devir civarlarında kalabiliyordu Audi. DSG alacaksanız modelleri önemli. VW 2015 sonrası araçlarda düzelttiğini söylüyor DSG problemlerini. Düşük hacimli motorlara DQ200 adlı kuru kavrama DSG-7 konuluyor. Bu şanzımanda çok sıkıntı yaşayanlar oldu. DQ250 artık kullanılmasa da sağlam DSG'lerden biridir. Kendisi Passat B6'da ve başka modellerde kullanıldı. 6 kademelidir. Diğer tipleri de ekleyeyim: dq200 7 ileri kuru - 250 nm max tork dq250 6 ileri ıslak - 400 nm max tork dq380 7 ileri ıslak - 380 nm max tork dq500 7 ileri ıslak - 550 nm max tork dq511 10 ileri ıslak - 550 nm max tork dl501 7 ileri ıslak - 600 nm max tork Garantisiz DSG almak düşündürücü. Tam otomatik almanız yararınıza olur. Birkaç litre fazla yaksın ama sağlam olsun. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 8 Mayıs 2019 Paylaş 8 Mayıs 2019 Yeni aisin ve zf tam otomatikler yakit konusunda iyi diyorlar. Eat6, eat8 i arastirin isterseniz Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 8 Mayıs 2019 Paylaş 8 Mayıs 2019 (düzenlendi) 10 yıla yakındır çift kavrama kullanan ve savunan birisi olarak sanırım bundan sonra benim de tercihim tam otomatik olacak, tercihen zf-8hp gibi. Kafa rahatlığı istiyor insan bir yerden sonra. 2 saat önce, Yusuf Berke yazdı: Bu güne kadar CVT (Multitronic) Audi, DCT (DSG de denebilir) ve şu an ki aracımda olan tam otomatik şanzıman kullandım. CVT'nin düşük devirde sürekli hızlanma elde etmesi çok güzel bir şey. 160 ile 2000 devir civarlarında kalabiliyordu Audi. DSG alacaksanız modelleri önemli. VW 2015 sonrası araçlarda düzelttiğini söylüyor DSG problemlerini. Düşük hacimli motorlara DQ200 adlı kuru kavrama DSG-7 konuluyor. Bu şanzımanda çok sıkıntı yaşayanlar oldu. DQ250 artık kullanılmasa da sağlam DSG'lerden biridir. Kendisi Passat B6'da ve başka modellerde kullanıldı. 6 kademelidir. Diğer tipleri de ekleyeyim: dq200 7 ileri kuru - 250 nm max tork dq250 6 ileri ıslak - 400 nm max tork dq380 7 ileri ıslak - 380 nm max tork dq500 7 ileri ıslak - 550 nm max tork dq511 10 ileri ıslak - 550 nm max tork dl501 7 ileri ıslak - 600 nm max tork Garantisiz DSG almak düşündürücü. Tam otomatik almanız yararınıza olur. Birkaç litre fazla yaksın ama sağlam olsun. CVT ile ilgili bahsettiğiniz olumlu taraflar Audi'nin multitronic'ine has aslında, dediğiniz gibi gerçekten başarılı bir şanzıman, düşük devirde sabit tutarak çok güzel hızlanıyor ve az yakıyor. Ancak japonların sık kullandığı atmosferik benzinli - cvt ikilileri ızdırap bence, arkadaşta Corolla var, sinirinden arabayı yakacak bir gün, hızlanmıyor diye. 6 ileri ıslak DSG bence çok çok başarılıydı, kavrama ve mekatroniğin aynı yağ ile çalışması gibi bir tasarım yanlışlığı var, bunu ayırıp bu şanzımanla devam etselerdi DSG'nin adı bu kadar kötüye çıkmazdı bence. 8 Mayıs 2019 tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 8 Mayıs 2019 Paylaş 8 Mayıs 2019 Aisin ve zf kullandım ikiside güzeldi, zf yağı boşaltılmış olsa bile yürüyor bozulmuyor tecrübe ettim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mayıs 2019 Paylaş 8 Mayıs 2019 "Her şanzıman şanzımancıyı tadacaktır." Hiçbir şanzıman sorunsuz değildir. 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 8 Mayıs 2019 Paylaş 8 Mayıs 2019 1 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: "Her şanzıman şanzımancıyı tadacaktır." Hiçbir şanzıman sorunsuz değildir. Ama bazisi sansizmanciyi zirt pirt tatmak ister. Bazisi nadiren... 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 9 Mayıs 2019 Paylaş 9 Mayıs 2019 5 saat önce, Eren Gökmen yazdı: Yeni aisin ve zf tam otomatikler yakit konusunda iyi diyorlar. Eat6, eat8 i arastirin isterseniz Kimse yazmasa ben yazacaktim. Aisin uretimi sanzimanlar güzel. Zf sanziman kullanan araclari 50-60 bin bandinda bulmak zor. Eat6 sanziman guzeldir, Butce olarak ulasilabilir seviyede. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2019 Paylaş 9 Mayıs 2019 On 07.05.2019 at 16:35, Yalçın Erciyes yazdı: Toyoto Auris, Honda Civic HB, Honda Jazz HB otomatik vites olarak almak istediğim düşündüğüm modellerdir. içlerinden sadece civic makbuldür sizin yadığınzı kriterlere göre. Yorum bağlantısı
Yalçın Erciyes 10 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2019 On 09.05.2019 at 03:35, Öner Kurukuz yazdı: Kimse yazmasa ben yazacaktim. Aisin uretimi sanzimanlar güzel. Zf sanziman kullanan araclari 50-60 bin bandinda bulmak zor. Eat6 sanziman guzeldir, Butce olarak ulasilabilir seviyede. Eat6 şanzımanları bildiğim kadarı ile Fransız menşeli araçlarda yoğunlukla kullanılıyor. Ben açıkçası Japon araçlarından uygun olan bir model almayı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 Mayıs 2019 Paylaş 10 Mayıs 2019 (düzenlendi) 13 dakika önce, Yalçın Erciyes yazdı: Eat6 şanzımanları bildiğim kadarı ile Fransız menşeli araçlarda yoğunlukla kullanılıyor. Ben açıkçası Japon araçlarından uygun olan bir model almayı düşünüyorum. Eat6 Japon Aisin firmasının üretimidir. Hatta eat8 çıktı. 10 Mayıs 2019 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts