Onur Okudan 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Antalyada yasiyorum ve malum arabalarda klima olmazsa olmazlarimizdan bu sehirde Sorum su olacak Suan tam yaz ayi gelmedi tabiki Fakat klimanin ic hava izgaralarindan ufleme sogukluk derecesi kac derecelerde olmali ki yazin hava sicakligi 40derecelere ciktigi zaman guzel sogutma yapsin ? Benim fiestam disari sicakligi 27derece falan suanda 7.2 dereceye dusurdu ufleme soguklugunu 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Bu ömemli bir konu ve yetkili servisler bile bilmiyor uygulamıyor. Öncelikle dış hava sıcaklığı ve içerden üflenen sıcaklığın arasındaki farkın havalandırma maksimum ve dış hava açıkken kaç olması gerektiğini sıfır araçlardan bakıp ölçmek gerekir. Belki bumkulüp sayesinde bu veritabanı oluşur. Doğru sayısa ulaşmak için bir modele en az 3-4 ayrı araçtan ölçüm yapmak gerekir. tabi giriş ve çıkış arası fark burda esastır. 4 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Mehmet Göktürk yazdı: Bu ömemli bir konu ve yetkili servisler bile bilmiyor uygulamıyor. Öncelikle dış hava sıcaklığı ve içerden üflenen sıcaklığın arasındaki farkın havalandırma maksimum ve dış hava açıkken kaç olması gerektiğini sıfır araçlardan bakıp ölçmek gerekir. Belki bumkulüp sayesinde bu veritabanı oluşur. Doğru sayısa ulaşmak için bir modele en az 3-4 ayrı araçtan ölçüm yapmak gerekir. tabi giriş ve çıkış arası fark burda esastır.Hocam merak ettiğim bir husus var, izninizle soruyorum;Manuel klima düşünün, sıcaklık ayarını en soğuğa değil de, hafif ılığa, orta çizgiye yakın yaptık diyelim.AC butonu açık konumda, klima çalışıyor.Üflenen hava, karışık hava mı oluyor(yani motor suyundan üflenen sıcak hava ile) yoksa klima yine en soğuğu üfleyip, ara ara kompresörü kapatıp, iç ortamı belli sıcaklıkta koruyor mu? (Bildiğim kadarıyla sensör olmuyor manuel klimalarda) Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Gecen yil aracta klima carpmasi sonucu gunlerce hastaligini yasamis biri olarak benzer konu acmistim. klima acildiginda kesinlikle sadece cama ufler sekilde calistirilmali, sicaklik ayarida orta derecede kullanilmali sonucuna varmistik. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Sıcak ve soğuk hava miksleniyor o şekilde. 2 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Onur Okudan yazdı: Antalyada yasiyorum ve malum arabalarda klima olmazsa olmazlarimizdan bu sehirde Sorum su olacak Suan tam yaz ayi gelmedi tabiki Fakat klimanin ic hava izgaralarindan ufleme sogukluk derecesi kac derecelerde olmali ki yazin hava sicakligi 40derecelere ciktigi zaman guzel sogutma yapsin ? Benim fiestam disari sicakligi 27derece falan suanda 7.2 dereceye dusurdu ufleme soguklugunu Klima gazını doldurttuğumda 7 derece civarı üfleme yapmıştı geçen yaz, hava 30 derece vardı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Celal Aydın yazdı: Hocam merak ettiğim bir husus var, izninizle soruyorum; Manuel klima düşünün, sıcaklık ayarını en soğuğa değil de, hafif ılığa, orta çizgiye yakın yaptık diyelim. AC butonu açık konumda, klima çalışıyor. Üflenen hava, karışık hava mı oluyor(yani motor suyundan üflenen sıcak hava ile) yoksa klima yine en soğuğu üfleyip, ara ara kompresörü kapatıp, iç ortamı belli sıcaklıkta koruyor mu? (Bildiğim kadarıyla sensör olmuyor manuel klimalarda) Genişlet Olmuyor.. sıcak su ile takviye yapıyor.. ısı ayarı sadece muslığa bağlı. 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Servet Aydın yazdı: Sıcak ve soğuk hava miksleniyor o şekilde. Çok yaşa King. Dijital klimalarda işin içine sensör girince durum farklıdır diye düşünüyorum. Mehmet Göktürk yazdı: Olmuyor.. sıcak su ile takviye yapıyor.. ısı ayarı sadece muslığa bağlı.Şimdi oldu. Teşekkür ederim saygıdeğer hocam. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Dijital olanlar ısı ayarını elle yaptığımız yeri servo motorla yapıyor gibi düşün 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Termometre cok hos duruyor. Sadece nem ve sicaklik ozelligi mi var? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Bi termometrede ben alayim. Bu aralar soguk hava akisini tutturamiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Onur Okudan 5 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2019 Alpay Sumer yazdı: Termometre cok hos duruyor. Sadece nem ve sicaklik ozelligi mi var? Genişlet Evet sadece sicaklik ve nem olcer Aliexpresten 8.98tl ye aldim ama 2.5 ayda geldi aracin icine hava akisinin surekli oldugu vir konuma arkasina cift tarafli bant koyarak sabitlemyi dusunuyorum Yorum bağlantısı
Onur Okudan 5 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2019 Celal Aydın yazdı: Klima gazını doldurttuğumda 7 derece civarı üfleme yapmıştı geçen yaz, hava 30 derece vardı. Genişlet Sanirim yeterli olacaktir bu sogutma degerleri tabiki gorecegiz haziranda Antalya inanilmaz Sicak ve Nemli oluyor gaz olcumu yaptiricam yinede isimiz garanti olsun 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 bende geçen sene ölçmüştüm. 9 derece çıktı. aracim 1996 model 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Bunu alip, yolcu tarafindaki fan cikişina baglasam nasil olur acep. https://www.hepsiburada.com/tfa-pencere-termometresi-opak-pm-HB000002059S Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Onur Okudan yazdı: Evet sadece sicaklik ve nem olcer Aliexpresten 8.98tl ye aldim ama 2.5 ayda geldi Genişlet Link verir misiniz? Yorum bağlantısı
İnan Çınar 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Bu araç soğutmaz, sat sen bunu... Hatta ben alayım bari. Şaka bir yana,benim fiestada 1.kademede 7 derece ölçmüştüm ve Antep in sıcağında güneş altında kalmış lacivert fiestayi bile sogutabilecek kadar güzel fiestanin kliması. Kademe arttikca minimum değer artıp daha düşük soğuk verir ama. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Bugün ölçüm yaptım. 2007 fiesta van. Güneşte beklemiş araç iç ısısı, + 48.7 °C Klima açılıp 2-3 km gidildikten sonra iç sıcaklık, ( araba içi güneşte ) + 20.5 °C araba içi gölgede + 16.7 °C Üfleme kanalı önü, üfleme sıcaklığı, + 10.5 °C Üfleme kanalı içi, üfleme sıcaklığı, - 1.5 °C Haziran 2013'de bunları yazmışım, resim de yüklemişim ama silinmişler. 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Fiesta V kasaların soğutması çok iyi değil.Biraz zaman istiyor, ardından buz gibi ediyor. Tabi gölgede geçerli bu durum. Güneşin altında ön taraf pek buz gibi olmuyor. Özellikle arka kısım iyi soğuyor bu araçlarda. Adana sıcakları sağolsun, arabanın da yapabileceği pek bişey yok [emoji1] Yorum bağlantısı
Onur Okudan 6 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2019 Münir Nurettin Taşova yazdı: Link verir misiniz? Genişlet TRY 6.64 | Mini LCD Dijital Termometre Higrometre Buzdolabı Dondurucu Test Sıcaklık Nem Ölçer Dedektörü Thermograph Pet Oto Araba https://s.click.aliexpress.com/e/c8wC8lsM 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 13 Mayıs 2019 Paylaş 13 Mayıs 2019 Celal Aydın yazdı: Fiesta V kasaların soğutması çok iyi değil. Biraz zaman istiyor, ardından buz gibi ediyor. Tabi gölgede geçerli bu durum. Güneşin altında ön taraf pek buz gibi olmuyor. Özellikle arka kısım iyi soğuyor bu araçlarda. Adana sıcakları sağolsun, arabanın da yapabileceği pek bişey yok Genişlet Cam filmi yok mu? Ben Antalya'da çöl sıcakları varken gezmiştim, çok güzeldi Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 13 Mayıs 2019 Paylaş 13 Mayıs 2019 Otomatik klima olmazsa olmazim. Dereceyi 20-21 olarak ayarlayinca kendi kendisine hava akisini azaltip cogaltiyor. Hava sicakligini ayarliyor. Hava kanallarini yine duruma gore ayarliyor. Gerektiginde devreden cikiyor. Buyuk konfor sagliyor. Carpma yapmiyor. Manuel klima icin deneme yanilma yapmak gerek. Nerede ne sekilde mudahale edilecegini ogrenmek gerek. Yorum bağlantısı
Celal Aydın 14 Mayıs 2019 Paylaş 14 Mayıs 2019 Selçuk Bakış yazdı: Cam filmi yok mu? Ben Antalya'da çöl sıcakları varken gezmiştim, çok güzeldi [emoji3] 2 numara cam filmi var. Ön cam filmi yok.Arkada oturanlar donduk diyor,Ben önde yanıyorum [emoji1] 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Mayıs 2019 Paylaş 14 Mayıs 2019 Eski model araçlarda 3-7 derece normal. Yeni araçların bir çoğu 7 derece civarında üflüyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts