Berkay Tahiroğlu 26 Mart 2019 Paylaş 26 Mart 2019 (düzenlendi) Merhabalar, Aracım 2013 Fiesta 1.4 benzinli 73.000'de (lpg yok). Birkaç ay önce motor arıza ışığı yaktı. Tanıdığım bir ustaya götürdüm cihaza bağladı; P0030 - HO2S Isıtıcı Kontrol Devresi ( Sıra 1, Sensör 1) arızası çıktı. Usta, oksijen sensörü dedi, ama belli de olmaz katalitikte olabilir, sensörden başlayalım dedi. Yani arızanın adını tam koyamadı. Katalitikte olabilir deyince beni bi sıkıntı bastı haliyle, şuan muallaktayım. Sorun tam olarak nedir, ne yapmam gerekir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. 26 Mart 2019 tarihinde Berkay Tahiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Uzel 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 Hocam katalitik olsa katalitik hatası verirdi.Katalitik öncesindeki Oksijen sensörünüzün ısıtıcı devresi bozulmuş, sensörün değişmesi gerekiyor.Ama emin olmak için hatayı sildirin bir süre daha kullanın, tekrar hata alıp almadığınıza bakın. Kısa sürede tekrar hata alırsanız oksijen sensörünü değiştirin. 1 Yorum bağlantısı
Enes Ayan 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 Sıra 1 sensor 1 ise deneyimlerime dayanarak katalizör öncesi olan sensör hata veriyor o yüzden katalizör ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Eğer ısıtıcı ile ilgili bir problemse ilk olarak bir multimetre yardımı ile sensörün iki beyaz kablosu arasındaki direnci ölçün yada ölçtürün direnç yoksa sensör değişmeli. Aşağıdaki videoda durumu anlatiyor. 2 Yorum bağlantısı
Berkay Tahiroğlu 27 Mart 2019 Yazar Paylaş 27 Mart 2019 (düzenlendi) Cevaplar için teşekkür ederim. Peki, motorun herhangi bir yerinde olan mekanik veya elektronik başka bir sorun, o ışığı yakmasına sebep olabilir mi ? Yani aracımda başka büyük bir sorun olma ihtimali var mıdır ? 27 Mart 2019 tarihinde Berkay Tahiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 orjinal cihaza bağlanması gerekli aslında benim araçtada ışık yanıyordu eksantrik mil sensör arızası verdi ama devirdaim pompası değişince düzeldi daha yanmadı bazen alakası olmayan hatalar verebiliyor dediğim gibi orjinal ford IDS cihaza bağlatın . ÜMİT TÜRK yazdı: orjinal cihaza bağlanması gerekli aslında benim araçtada ışık yanıyordu eksantrik mil sensör arızası verdi ama devirdaim pompası değişince düzeldi daha yanmadı bazen alakası olmayan hatalar verebiliyor dediğim gibi orjinal ford IDS cihaza bağlatın . Genişlet Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 Aklima gelmisken sorayim oksijen sensorunu sökmeye yarayan agzi yarim kesik bir anahtar var adini bilemedim.Bilen varsa yazarsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 (düzenlendi) Alpay Sumer yazdı: Aklima gelmisken sorayim oksijen sensorunu sökmeye yarayan agzi yarim kesik bir anahtar var adini bilemedim.Bilen varsa yazarsa sevinirim. Genişlet https://eshop.wurth.com.tr/Lambda-anahtar-LAMBDA-SENSOR-SOKME-ANAHTARI-SW22-270MM/071451 62.sku/tr/TR/TRY/ Bu mudur acaba? 28 Mart 2019 tarihinde Kaan Karakaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 Kaan Karakaya yazdı: https://eshop.wurth.com.tr/Lambda-anahtar-LAMBDA-SENSOR-SOKME-ANAHTARI-SW22-270MM/071451 62.sku/tr/TR/TRY/ Bu mudur acaba? Genişlet tesekkurler. evet bu🙋 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaplan 14 Haziran 2021 Paylaş 14 Haziran 2021 Berkay Tahiroğlu yazdı: Merhabalar, Aracım 2013 Fiesta 1.4 benzinli 73.000'de (lpg yok). Birkaç ay önce motor arıza ışığı yaktı. Tanıdığım bir ustaya götürdüm cihaza bağladı; P0030 - HO2S Isıtıcı Kontrol Devresi ( Sıra 1, Sensör 1) arızası çıktı. Usta, oksijen sensörü dedi, ama belli de olmaz katalitikte olabilir, sensörden başlayalım dedi. Yani arızanın adını tam koyamadı. Katalitikte olabilir deyince beni bi sıkıntı bastı haliyle, şuan muallaktayım. Sorun tam olarak nedir, ne yapmam gerekir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Genişlet Sorun çözüldü mü acaba? Yorum bağlantısı
Recommended Posts