İçeriğe Yönlendir

Ateş Kırmızısı

Mahmut Yıldız

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

Aracın rengi ve diğer plastik aksam farklı renk olsaydı siyah ben de yapmazdım. Bu haliyle de hoş oldu. Ayrıca parlak siyah değil, mat bir görünüm var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Sani Gerşon yazdı:

Siz beğendiyseniz keyfini sürünüz, bana bakmayın lütfen :friends:

Yorumunuz değerli, teşekkür ederim.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Mahmut Yıldız

Yıllık bakımımızı yaptık, mann filtre ve liqui moly yağ kullandık.

Kışlıklara geçtik ve 80 km hızdan sonra başlayan hafif bir titreme oluştu. Lastik değişiminden hemen sonra balata değiştirmiştim. Lastiği değişen ustaya gittik, yorumu balata değişiminde lastik söküldüğünde kurşun düşmüş olabilir dedi ve tekrar balans yapıldı. Bir lastikte 5 gr, diğer birinde de 10 gr fark çıktı. 

Tamam olmuştur deyip çıktım ama düzelmedi. İki hafta boyunca da işten çıkıp gidemedim, hafta sonları zaten yok. 

Bu perşemşe ilk fırsatta tekrar gittim, durumu anlattım. Benim aklıma lastikler geliyor. 2015 47. hafta üretimi lassa'lar sorunlu herhalde diyerek ustaya sorunun devam ettiğini söyledim. Bu sefer birlikte bir deneme sürüşü yaptık ve usta da benim gibi lastik olabilir dedi ve başka bir yerde sorunlu lastiği tespit eden bir balans cihazına gidelim dedi. 

Cihaz, lastiğe baskı yaparak lastiğin yola uyguladığı kuvveti ölçüyor. 9 kg kuvvete kadar normal, üstü sorunlu demekmiş. Benim lastiklerinden birisi 18,5 kg çıktı. Bakan usta lastik sorunlu, değişmesi lazım dedi. Ancak yine de jant ile lastiği en uyumlu hali ile tekrar baktılar. Balans cihazı yardımıyla janta ve lastiğe ayrı ayrı işaretler koydular ve iki işareti denk getirerek lastiği janta tekrar taktılar. Bu sefer ölçüm yapıldığında 10 kg çıktı. 

Lastiği bu haliyle taktık, ben de yola çıkıp usta ile deneme yaptık. Ayrıca eve gelirken ve ertesi gün yine denemeler yaptım. Araçta bilmeyen birinin anlayacağı bir titreşim yok, sorun çözüldü. Ancak yine de seneye yeni kışlık alacağım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bu arada bu balans cihazı ile balans yapmak için 250 lira istiyorlar, ustayla gittiğim için 200 lira aldılar. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mahmut Yıldız yazdı:

Lastiği bu haliyle taktık, ben de yola çıkıp usta ile deneme yaptık. Ayrıca eve gelirken ve ertesi gün yine denemeler yaptım. Araçta bilmeyen birinin anlayacağı bir titreşim yok, sorun çözüldü. Ancak yine de seneye yeni kışlık alacağım. 

Başka balansçıya gidilmeli. Çoğunun kalibrasyonu bozuk. 

Bozuk lastik ve bozuk balansın tepkileri farklıdır. 

Bozuk lastik kasayı sallar. Bozuk balans direksiyonu sallar. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Başka balansçıya gidilmeli. Çoğunun kalibrasyonu bozuk. 

Bozuk lastik ve bozuk balansın tepkileri farklıdır. 

Bozuk lastik kasayı sallar. Bozuk balans direksiyonu sallar. 

Daha önce bozuk lastik serüvenim olmuştu, o sebeple titreme konusunda hassasım. Sürekli gittiğim yerle ilgili bir problemim yok. Kışlıklar takılınca başladı, kasa sallanıyordu. 250 liralık balans cihazı ise nokta atışı çözüm verdi. Hunter Road Force GSP-9700

https://youtu.be/efhgM2TcQpI?t=102

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Bu arada bu balans cihazı ile balans yapmak için 250 lira istiyorlar, ustayla gittiğim için 200 lira aldılar. 

Bu cihazdan gittiğim lastikçide de var. Normal cihazın ayar tutturamadığı durumda kullanıyorlarmış.  Pahalı bir cihaz balansı sürekli o cihazda yaptırıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bu cihazdan gittiğim lastikçide de var. Normal cihazın ayar tutturamadığı durumda kullanıyorlarmış.  Pahalı bir cihaz balansı sürekli o cihazda yaptırıyorum. 

Benim gittiğim yerde bear marka var, lastikte sorun olmasa buna gitmezdim, normal balans için fiyat yüksek bence. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Mahmut Yıldız yazdı:

Benim gittiğim yerde bear marka var, lastikte sorun olmasa buna gitmezdim, normal balans için fiyat yüksek bence. 

Benden normal cihaz ile aynı ücreti alıyorlar.  Balanslı sök tak,  4 jant lastik değişim den 80 tl,  sadece 4 lastik jantlı değiiimden 50 tl aldılar .

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mahmut Yıldız

Geçen hafta muayene günüydü. Sıramızı aldık, kalabalık çok olunca bizi kamyon peşine taktılar. Neyse girdik, rahatça bekliyorum, nasılsa sorun çıkmayacak. Hop usta bir geldi, renkten dolayı kalmışız. Kaputtaki şeridi kabul etmedi, ya işlet ya da söktür diyor. 

3c4adfb3bfab6b9e3fb7d526ec0283f8.jpg

Gittim hemen bir yer buldum, söktürdüm. Kaputta ayrıca kaput koruma filmi var. Ona şimdi dokunmadık. Siyah şeritten kurtulup aynı gün tekrar randevu aldım ve bu sefer sorunsuz geçti. 

ead5f4c28e695535bbeecd7bc013649a.jpg

image.thumb.jpeg.aaa79aa4aca72b1d1bc8e11a0229cd54.jpeg

Kaputtaki korumayı da havalar ısınınca söktüreceğim artık. 

Şeritli hali güzeldi, artık böyle idare edeceğiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Siyah şeridin üzerinde mi kaput filmi vardı? Siyahı sökmek için mecbur koruma filmi sökülünce izi belli olmuş. Aynı yerlerden yeniden şerit çektir bence.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Önder Özcan yazdı:

Siyah şeridin üzerinde mi kaput filmi vardı? Siyahı sökmek için mecbur koruma filmi sökülünce izi belli olmuş. Aynı yerlerden yeniden şerit çektir bence.

Altta kaput filmi var, üstüne şerit yapmışlar. Şeridin boyası filme çıkmış gibi. Kaput filmi de eskimiş gibi söktür yoksa kötü olur diyorlar. 2016'da alınınca yapılmış. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Altta kaput filmi var, üstüne şerit yapmışlar. Şeridin boyası filme çıkmış gibi. Kaput filmi de eskimiş gibi söktür yoksa kötü olur diyorlar. 2016'da alınınca yapılmış. 

Filmi söktürünce inş iz falan kalmaz. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Folyonun da değişme zamanı gelmiş, güle güle kullanmaya devam abi

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Şerit güzel duruyormuş, yenisi yapılmalı bence 😊

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Filmi söktürünce inş iz falan kalmaz. 
Siyah izi diyorsanız kalmaz diye bekliyorum.
Folyonun da değişme zamanı gelmiş, güle güle kullanmaya devam abi
Folyo sökülünce yeniden yaptırmak lazım, ufak taş izlerini çok güzel engelliyor.
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Şerit güzel duruyormuş, yenisi yapılmalı bence [emoji4]
Tekrar sökme derdi olmasa evet. İki yılda bir söktür-yaptır dert valla.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Yenisini yaptırmasan da o filmi söktür diyeceğim, çatlayıp kaputa işlerse beter olur. Ama söktürünce de şerit sökülen yerler güneş görmediği için renk farkı olacak mı düşünmeden  duramıyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Yenisini yaptırmasan da o filmi söktür diyeceğim, çatlayıp kaputa işlerse beter olur. Ama söktürünce de şerit sökülen yerler güneş görmediği için renk farkı olacak mı düşünmeden  duramıyorum.
Benim de kafamı karıştıran o.
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Her halükarda siyah şeritler tekrar gelsin bence. Ama kaputtan tampona indiği zaman açı kaymış. Ona dikkat :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Her halükarda siyah şeritler tekrar gelsin bence. Ama kaputtan tampona indiği zaman açı kaymış. Ona dikkat [emoji3]
Havalar ısınsın biraz, açıya bakarım.
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mahmut Yıldız

Bagaj havuzu aldım, tam oturdu. S-Dizayn marka, 108 liraya geldi.
e8c547e535f1b444f3027eaac0f5af21.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Mahmut Yıldız

Hafta sonu akümü değiştirdim. Üzerinde orijinal aküsü vardı. Çıkan exide, takılan bosch. 1100 lira, 5 taksit oldu. Varta 1325 liraydı. 9590a2b3ebb709fe6bee2bafb263e372.jpg0350afc1a3903a96fc5df4d46bd0ca2d.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...