Fırat Önal 1 Temmuz 2024 Paylaş 1 Temmuz 2024 Doğan Arşiray yazdı: yeni far ile. Bir ampül için far mı değişecek? Tasarlayan mühendise saygılarımı sunuyorum Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 1 Temmuz 2024 Paylaş 1 Temmuz 2024 Selçuk Keleş yazdı: Şaşırdık mı ? Hayır 20 sene önce xenon kitlerde yaşanan saçmalıklar şimdi led'lerde yaşanıyor. Philips/Osram gibi üreticiler bile kendi ürün açıklamalarında "ECE onaylı değildir ve trafikte kullanılamaz" ifadesini koymuşlar. Bu nedenle burda led ampul önermiyorum önermeyeceğim daha önce de yazdım. Sadece piyasada ışık rengi sarı olduğu için ilk defa dikkatimi çeken birini bilgi olarak paylaştım o kadar. Bir kaç ürün mercekle falan şansa düzgün gibi görünüyor olsa bile geriye kalanı tamamen çöptür ve asla kullanılmamalıdır. Umarım tuv buna da yasak getirir. Osram ece onaylı çıkardı sitelerinde reklamları var trafikte kullanabilirsiniz diye reklam yapıyor Ece onaylı ve onaysız tasarımlar birebir aynı Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Temmuz 2024 Paylaş 1 Temmuz 2024 Ali Gülmez yazdı: Osram ece onaylı çıkardı sitelerinde reklamları var trafikte kullanabilirsiniz diye reklam yapıyor Ece onaylı ve onaysız tasarımlar birebir aynı demekki belgeleme işi tamamen. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 1 Temmuz 2024 Paylaş 1 Temmuz 2024 Doğan Arşiray yazdı: demekki belgeleme işi tamamen. https://www.osram.com.tr/am/night-breaker-led.jsp Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 1 Temmuz 2024 Paylaş 1 Temmuz 2024 Servet Aydın yazdı: Ledlerin lumen değeri gaz deşarjlı ampülleri geçti. Acil yönetmelik değişimi şart. Sonradan takılan olması gerekenden farklı yerlere ışık veriyor ise ülkede satışı durmalı görüldüğü yerde bağlanıp otoparka çekilmedikten sonra bu iş çözülmez. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Temmuz 2024 Paylaş 1 Temmuz 2024 Servet Aydın yazdı: Ledlerin lumen değeri gaz deşarjlı ampülleri geçti. Acil yönetmelik değişimi şart. Sonradan takılan olması gerekenden farklı yerlere ışık veriyor ise ülkede satışı durmalı lux? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Temmuz 2024 Paylaş 1 Temmuz 2024 Ali Gülmez yazdı: https://www.osram.com.tr/am/night-breaker-led.jsp Ürün sayfasından alıntı: 1) NIGHT BREAKER GEN 2 H7-LED you can now upgrade the function of your high- and low beam lights of the vehicle to state-of-the-art LED technology. These LED replacement lamps are suitable as a replacement for conventional H7 lamps and bases. They offer a modern and bright white light with a color temperature of up to 6000 Kelvin and impress with up to 230% more brightness 2) while the glare of other road users falls below the permissible maximum values by up to 50% ECE-R112'ye göre onay alınmış, Bu yönetmelikte "göz kamaşmasına %50 aşmaya müsade edilir" ifadesinden yararlanmışlar. Yani göz kamaştırdığını kabul ediyorlar. Halojen fara takılan ampul ECE R37'ye uyumlu olmak zorunda. Işığın hangi noktaya ne kadar düşeceği orda belirlenmiş. Elbette ki markalar bu konuda hassas olduklarından ışık geometrisine daha önem veriyorlar, bir tık daha iyiler, ama işte o da bir yere kadar. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Temmuz 2024 Paylaş 1 Temmuz 2024 Doğan Arşiray yazdı: yeni far ile. +1 Led yönetmeliği ampul değişimine izin vermiyor, çıkarılabilir tipte led tasarımı onaydan geçemiyor. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Temmuz 2024 Paylaş 1 Temmuz 2024 Doğan Arşiray yazdı: lüks benim işim conti ye h7 takacak değiliz herhalde... Yorum bağlantısı
Celal Aydın 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 Bosch H4 led, led'e bakış açımı değiştirdi uzun yol tecrübemden sonra. Bunca zaman kör gezmişim, ilk defa önümü gördüm Hatay-İzmir arası yolculuğumda. Far ayarım düzgün, kesme çizgileri belirgin, selektör yapan araç hiç yok, uzunları yakma ihtiyacım halojene göre çok çok az, zifiri karanlık yolda önüm müsait iken yaktığım oldu, o kadar. Gel gelelim yine de saçılma mevcut, bir mercekli led değil, yaya olarak aracın içine bakmaya çalıştığımda, farlar gözümü hafiften alıyor. Lakin yine de halojene göre muhteşem bir teknoloji. 3 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 led candır halojen ile önümü görmüyorum ben Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: lux? gece gözü kamaşan yola çıkmasın kardeşim!!? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 Doğan Arşiray yazdı: gece gözü kamaşan yola çıkmasın kardeşim!!? senin önünde ne var ki bu kadar güveyorsunuz malınıza mülkünüze bu arada yağlı güreşlerde bu sene 2 ton zeytinyağı kullanılacakmış Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: senin önünde ne var ki bu kadar güveyorsunuz malınıza mülkünüze bu arada yağlı güreşlerde bu sene 2 ton zeytinyağı kullanılacakmış ne diyosuuun, o yağı geri dönüştürebilirsem, aslında... evet. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 Doğan Arşiray yazdı: ne diyosuuun, o yağı geri dönüştürebilirsem, aslında... evet. yiğidin sırtından aşağı süzersin artık kıspetten sızma diye satılır Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 "Yiğidin tercihi. Alın teri. Göz nuru." 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 Çağlar Bayur yazdı: H4 candır Abi bence en zoru ya.. Alternatifi yok bilemedim.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 Alpay Sumer yazdı: Abi bence en zoru ya.. Alternatifi yok bilemedim.. yeni mercekli ledler ile değişimi ve alınan sonuç olarak en basiti 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 Temmuz 2024 Paylaş 2 Temmuz 2024 Alpay Sumer yazdı: Abi bence en zoru ya.. Alternatifi yok bilemedim.. h4 boyle ailenin sevilmeyen aldigi borcu odemeyen palavraci enistesi gibi geliyor bana. oysaki bir d2s hid xenon oylemi. amiral emeklisi dede gibi. her zaman parlak. led ise, gen x yeğen. 1 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 3 Temmuz 2024 Paylaş 3 Temmuz 2024 Çağlar Bayur yazdı: H4 candır Selektörler sanırsın yer uçaklarındaki D2S Hella Mercek Öyle bir şey H4 İki ampul alma maliyetinden kurtarıyor Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 3 Temmuz 2024 Paylaş 3 Temmuz 2024 Ali Gülmez yazdı: Merceksiz far H7 inwells csp led @Servet Aydın king yorumun nedir bence iyi gözüküyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts