İçeriğe Yönlendir

Led Far Ampulü (H1 H3 H4 H7 H11 H15 ) Tavsiyeleri

Engin Ünal

Recommended Posts

Fırat Önal
Doğan Arşiray yazdı:

yeni far ile. 

Bir ampül için far mı değişecek?  Tasarlayan mühendise saygılarımı sunuyorum :bambam3:

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Selçuk Keleş yazdı:

Şaşırdık mı ? Hayır :)

20 sene önce xenon kitlerde yaşanan saçmalıklar şimdi led'lerde yaşanıyor. 
Philips/Osram gibi üreticiler bile kendi ürün açıklamalarında "ECE onaylı değildir ve trafikte kullanılamaz" ifadesini  koymuşlar.
Bu nedenle burda led ampul önermiyorum önermeyeceğim daha önce de yazdım. Sadece piyasada ışık rengi sarı olduğu için ilk defa dikkatimi çeken birini bilgi olarak paylaştım o kadar.

Bir kaç ürün mercekle falan şansa düzgün gibi görünüyor olsa bile geriye kalanı tamamen çöptür ve asla kullanılmamalıdır. Umarım tuv buna da yasak getirir.

Osram ece onaylı çıkardı sitelerinde reklamları var trafikte kullanabilirsiniz diye reklam yapıyor

Ece onaylı ve onaysız tasarımlar birebir aynı

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gülmez yazdı:

Osram ece onaylı çıkardı sitelerinde reklamları var trafikte kullanabilirsiniz diye reklam yapıyor

Ece onaylı ve onaysız tasarımlar birebir aynı

demekki belgeleme işi tamamen.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Servet Aydın yazdı:

Ledlerin lumen değeri gaz deşarjlı ampülleri geçti. Acil yönetmelik değişimi şart. Sonradan takılan olması gerekenden farklı yerlere ışık veriyor ise ülkede satışı durmalı

görüldüğü yerde bağlanıp otoparka çekilmedikten sonra bu iş çözülmez. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Ledlerin lumen değeri gaz deşarjlı ampülleri geçti. Acil yönetmelik değişimi şart. Sonradan takılan olması gerekenden farklı yerlere ışık veriyor ise ülkede satışı durmalı

lux?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Ali Gülmez yazdı:

Ürün sayfasından alıntı: 
1) NIGHT BREAKER GEN 2 H7-LED you can now upgrade the function of your high- and low beam lights of the vehicle to state-of-the-art LED technology. These LED replacement lamps are suitable as a replacement for conventional H7 lamps and bases. They offer a modern and bright white light with a color temperature of up to 6000 Kelvin and impress with up to 230% more brightness
2) while the glare of other road users falls below the permissible maximum values by up to 50%

ECE-R112'ye göre onay alınmış, Bu yönetmelikte "göz kamaşmasına %50 aşmaya müsade edilir" ifadesinden yararlanmışlar. Yani göz kamaştırdığını kabul ediyorlar.
Halojen fara takılan ampul ECE R37'ye uyumlu olmak zorunda. Işığın hangi noktaya ne kadar düşeceği orda belirlenmiş. 
Elbette ki markalar bu konuda hassas olduklarından ışık geometrisine daha önem veriyorlar, bir tık daha iyiler, ama işte o da bir yere kadar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Doğan Arşiray yazdı:

yeni far ile. 

+1

Led yönetmeliği ampul değişimine izin vermiyor, çıkarılabilir tipte led tasarımı onaydan geçemiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Doğan Arşiray yazdı:

lüks benim işim

conti ye h7 takacak değiliz herhalde...

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Bosch H4 led, led'e bakış açımı değiştirdi uzun yol tecrübemden sonra. Bunca zaman kör gezmişim, ilk defa önümü gördüm Hatay-İzmir arası yolculuğumda.

Far ayarım düzgün, kesme çizgileri belirgin, selektör yapan araç hiç yok, uzunları yakma ihtiyacım halojene göre çok çok az, zifiri karanlık yolda önüm müsait iken yaktığım oldu, o kadar.

Gel gelelim yine de saçılma mevcut, bir mercekli led değil, yaya olarak aracın içine bakmaya çalıştığımda, farlar gözümü hafiften alıyor.

Lakin yine de halojene göre muhteşem bir teknoloji.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

lux?

gece gözü kamaşan yola çıkmasın kardeşim!!?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

gece gözü kamaşan yola çıkmasın kardeşim!!?

senin önünde ne var ki 

bu kadar güveyorsunuz malınıza 

mülkünüze

bu arada yağlı güreşlerde bu sene 2 ton zeytinyağı kullanılacakmış

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

senin önünde ne var ki 

bu kadar güveyorsunuz malınıza 

mülkünüze

bu arada yağlı güreşlerde bu sene 2 ton zeytinyağı kullanılacakmış

ne diyosuuun, o yağı geri dönüştürebilirsem, aslında... evet.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

ne diyosuuun, o yağı geri dönüştürebilirsem, aslında... evet.

yiğidin sırtından aşağı süzersin artık :) 

kıspetten sızma diye satılır

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Çağlar Bayur yazdı:

H4 candır

Abi bence en zoru ya.. 

Alternatifi yok bilemedim..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Alpay Sumer yazdı:

Abi bence en zoru ya.. 

yeni mercekli ledler ile değişimi ve alınan sonuç olarak en basiti

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Alpay Sumer yazdı:

Abi bence en zoru ya.. 

h4 boyle ailenin sevilmeyen aldigi borcu odemeyen palavraci enistesi gibi geliyor bana. oysaki bir d2s hid xenon oylemi. amiral emeklisi dede gibi. her zaman parlak. led ise, gen x yeğen. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

H4 candır

Selektörler sanırsın yer uçaklarındaki D2S Hella Mercek

Öyle bir şey H4

İki ampul alma maliyetinden kurtarıyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...