İçeriğe Yönlendir

Hypermil Projem "Ayten"

Ali Darbaz

Recommended Posts

Servet Aydın
6 saat önce, Mert Yeldan yazdı:

İyi sabır varmış ya, ben 110-120 ye sabredemiyorum.

Yalnız isem 90 fix, aile olunca x2 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

7 saat önce, Yasin Mümin Şimşek yazdı:

Geçmiş olsun.İyi tatiller diliyorum. Merak ettiğim : yola çıkmadan önce nerede ne zaman varacağınızı ve nasıl mola yapacağınızı planlamıştınız , bu planlar ne kadar tuttu ? 

Merhaba, 

İlk yaptigim plan fethiye icindi. Ama tassarufu fazla kaçirinca plani geliştirdim tatili uzattim. Bodrumda ucuz otel buldum. Herşey dahil 3 gun 2 gece için 500 tl gibi bir meblag ödedim.

Ege turu planim, tıkır işliyor. Hedefim olan zamanda istediğim yere ulaştim. 206 tl kafamda hesapladigim yolu 172 liraya maliyet ettim. 

Arabada fazla benzin oldugu için yakit molasini azalttim. Şimdi yeni plan yaptim. Fethiye giderken yakit almadan varmak istiyorum. Fethiye girişinde shelle kadar surmeyi planliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu arada belirtmeden edemeyecegim.

Cuma bayram trafigi denen şey yoktu. Sanirim kimse gece yolla cikmiyor. Bir ara tum otobani trafik gormeden gectim. Hizim kamyonlardan 3-5 km daha hizli olduğundan ufukta gördügüm tira yetişmem 10 15 dk aliyordu. 

Gece 03:00 dan sonra trafikteki araclarin sayisi okadar azaldiki şaşkinlik içinde kaldim. İzmire indiğimde yine tenha yollarla karşilaştim. Koskoca Çeşme Aydin otoyolu neredeyse tamamen boştu.

İstediğim gibi at koşturabildim. Yolun en sağinda bile olsam sollayacan ne kamyon ne tır vardi.

Bayram trafigi diye cok abartmisiz. Tir şöförleri hep mola yerlerini doldurmuş. Anlaşilan izlediğim tirci yutube kanalindaki videolar dogru imiş. Gece yatip gündüz sürüyorlar. Gecenin ıssızlığinda hic yorulmadan aksiyona girmeden "O" yolu bitirdik. 

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
Bu arada belirtmeden edemeyecegim.
Cuma bayram trafigi denen şey yoktu. Sanirim kimse gece yolla cikmiyor. Bir ara tum otobani trafik gormeden gectim. Hizim kamyonlardan 3-5 km daha hizli olduğundan ufukta gördügüm tira yetişmem 10 15 dk aliyordu. 
Gece 03:00 dan sonra trafikteki araclarin sayisi okadar azaldiki şaşkinlik içinde kaldim. İzmire indiğimde yine tenha yollarla karşilaştim. Koskoca Çeşme Aydin otoyolu neredeyse tamamen boştu.
İstediğim gibi at koşturabildim. Yolun en sağinda bile olsam sollayacan ne kamyon ne tır vardi.

Bayram trafigi diye cok abartmisiz. Tir şöförleri hep mola yerlerini doldurmuş. Anlaşilan izlediğim tirci yutube kanalindaki videolar dogru imiş. Gece yatip gündüz sürüyorlar. Gecenin ıssızlığinda hic yorulmadan aksiyona girmeden "O" yolu bitirdik. 

Ali kardeşim bu kadar kasma boşver araba biraz yaksın. Herşeyi plan projeli yapma. Hayat herşeyi plan yapacak kadar uzun değil. Ben senin gibi gitsem o yolu 15 saatte alırım. Ben her saat başı dururum. Yarım saat oturur çayımı içerim. Bir yere yetişmeye çalışmam. İzmir Mersin yolu normalde 980 km 11 saatlik yol. Ben 15-16 saatte alıyorum yolu. Düşün artık. Ve hızım bazen 150-160 kadar çıkıyor. Hele Konya ovasını söylemek bile istemiyorum ona rağmen bu kadar sürüyor düşün. Boşver biraz. Yanlış anlaşıldıysamda kusura bakma.
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
37 dakika önce, Arda Bülent Güzel yazdı:

Ali kardeşim bu kadar kasma boşver araba biraz yaksın. Herşeyi plan projeli yapma. Hayat herşeyi plan yapacak kadar uzun değil. Ben senin gibi gitsem o yolu 15 saatte alırım. Ben her saat başı dururum. Yarım saat oturur çayımı içerim. Bir yere yetişmeye çalışmam. İzmir Mersin yolu normalde 980 km 11 saatlik yol. Ben 15-16 saatte alıyorum yolu. Düşün artık. Ve hızım bazen 150-160 kadar çıkıyor. Hele Konya ovasını söylemek bile istemiyorum ona rağmen bu kadar sürüyor düşün. Boşver biraz. Yanlış anlaşıldıysamda kusura bakma.

Beyaz yaka dunyasinda eli ajanda tutan insanlar için psikoloji hocam"geleceği gören" tanimini yapardi. Psikoloji dersini lisede okudum. Uzun zamandir yaptiklari cok önceden planliyorum. Plana bagli kaldigim surece bu hayat cok daha yaşanir kiliniyor.  Hayatin her safhasinda planlamami yapmaktayim. Yapmazsam rahatsiz olurum. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Simdi hikayeyi tam hatirlamadim ama hatirladigim ve anlatilan kadariyla yazayim (hikayemi gercekmi bilmiyorum ? )

Bir padisah vezirini cagirir bir oyun yap der 40 gun vakit verir. Benim oyunumdan guzel olmaz ise kellen gider der.Yaparlar ederler 40. gun gelir catar. Padisah satranci yapmis. Ovunur bak piyon boyle fil soyle diye anlatir. Kazanmak boyledir der hayat hep planli olmayi gerektitirir diyede sonlandirir sozlerini..

Vezir bekler sirasini tavla yi yapmis oda; Anlatir beyaz pullar gunduz karalar gece, Pul sayisi 24 saati ifade eder der kapilar alinir 6 ay kis 6 ay yazi ifade ediyor der , vs vs sonra  padisah  bunun nesi benim oyunu alt eder diye sorar...

Sallar avucundaki zarlari... Hayat bazende Sans tir diye kurtarir boynunu...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
48 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

Beyaz yaka dunyasinda eli ajanda tutan insanlar için psikoloji hocam"geleceği gören" tanimini yapardi. Psikoloji dersini lisede okudum. Uzun zamandir yaptiklari cok önceden planliyorum. Plana bagli kaldigim surece bu hayat cok daha yaşanir kiliniyor.  Hayatin her safhasinda planlamami yapmaktayim. Yapmazsam rahatsiz olurum. 

Pilotluğun etkisi. Önceden tüm seyahat planlanır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Bir saat önce, Haşmet Güngör yazdı:

İşte tam olarak yaptigim şey. Fmc acip programlamadan boeing kaldiramamak gibi. 

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

İnşallah tüm planların tutar Ozaman. Hayat çok ciddiye alınacak bir tiyatro sahnesi değil bence. Yaşanacak ve bitecek. Benim yaşadıklarımdan sonra plan yapmak bana komik geliyor. Size planlı hayatınızda başarılar.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Geze geze 8 saatte vardık. 34 plakalar erkenden yola düşmüş, Akhisar çok kötü değildi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
10 saat önce, Haşmet Güngör yazdı:

737nin marşına basıp 35 dakika içinde Gaziemire iniyorum ben 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
3 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Ben şahitlik ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Bugün hypermil yapayım dedim, 4.6 ortalamayla Cevizlibağ'dan Söğütlüçeşme'ye gittim.

Dönüşte yağmur ve hafif trafik, park yerine gir çık ile 5.8 oldu.

Uzun zamandır ilk defa sağdan 70-80 ile gittim sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)
1 saat önce, Servet Aydın yazdı:

E mecburen, tepende,ve yanında  4 f16 olunca  , seni  Askeri hava alanı Gaziemir'e indirirler.😄😄

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Dedim it dalaşına gireyim 737 ile. Bir İlk olsun yok dedin 

Hem sen dedin mikanos üstü geç diye. Nerden bileyim yunan hava sahası olduğunu. 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tebrikler Ali. Planın tıkır tıkır işlemiş.. 

İyi tatiller. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Sakar gecidini gectik. Göcek tunelinden gecmek yerine daga tirmandik kizim cok eğlendi...

00bvqR.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Bu gunku kat edilen rota. Fethiye trafigi bizi bitirdi. 

3O2rAO.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
10 dakika önce, Okay Kaygusuz yazdı:

fethiye kalabalık mı aksam geliyorum

Trafik değilde trafik ışığı teroru var. Bir suru işik gecip otele ulasmak 45 dakika aldi. 12 km yoldan bahsediyorum. :)

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
2 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

Trafik değilde trafik ışığı teroru var. Bir suru işik gecip otele ulasmak 45 dakika aldi. 12 km yoldan bahsediyorum. :)

hay masallah. cumaya kadar orda olacagım görüşebiliriz istersen.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Bir saat önce, Okay Kaygusuz yazdı:

hay masallah. cumaya kadar orda olacagım görüşebiliriz istersen.

Çok zor hocam. Eşim ve Kızim beni birakmiyor. Bende cuma döneceğim. Muhtemelen güneş batar batmaz yola düşerim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...