Ebrar Tüfek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Tamam işi çözdüm. Telefonun kilidini kapatınca video çok çok az ilerliyor. Elime alıyorum internete giriyorum 3 saniyede bir 1 mb artıyor. 850 mb oldu. Saçma sapan bişey ya. Neyse bidaha videoyu yan koltuğun kafalığına sıkıştırıp çekecem. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Çağlar Bayur yazdı: bol sarımsağın tuzlu suda marine dilip sirke eşliğinde işkembeye döküldüğünü düşün.....yanında sıcak fırından beyaz unlu ekmek Bizim restaurantı gece 4 de açıyoruz. İşkembe çorbası 3 4 saat içerisinde bitiyor. 2 tane ayrı sosluk içerisinde sarımsaklı su ve sirke var aynı dediğiniz gibi. Adamlar basıyor içine sirkeyi sarımsağı. Bazıları da et haşlamanın suyundan koyduruyor işkembeye. Ne mideler var yahu. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Bizim restaurantı gece 4 de açıyoruz. İşkembe çorbası 3 4 saat içerisinde bitiyor. 2 tane ayrı sosluk içerisinde sarımsaklı su ve sirke var aynı dediğiniz gibi. Adamlar basıyor içine sirkeyi sarımsağı. Bazıları da et haşlamanın suyundan koyduruyor işkembeye. Ne mideler var yahu. bi dakika nerde bu restoran? nafi manfi bilgisi yazacağına bu daha değerli bilgi yahu Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Bizim restaurantı gece 4 de açıyoruz. İşkembe çorbası 3 4 saat içerisinde bitiyor. 2 tane ayrı sosluk içerisinde sarımsaklı su ve sirke var aynı dediğiniz gibi. Adamlar basıyor içine sirkeyi sarımsağı. Bazıları da et haşlamanın suyundan koyduruyor işkembeye. Ne mideler var yahu. Damardan Tuzlama da oluyor mu ? Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: bi dakika nerde bu restoran? nafi manfi bilgisi yazacağına bu daha değerli bilgi yahu Samsun Gülsan sanayi sitesinin ilk esnaflarıyız 1980 de kuruldu, büyükbabam açtı babam askerden gelince devraldı ve ben 3. Nesilim ama ben otomotiv yolundan gidiyorum dükkan ile pek ilgilenmem. Odun ateşinde et dönerimiz meşhurdur, sütlacı kendi fırınımızda yaparız bol fındıklı et haşlama ve işkembe için sabah köründe gelirler, tam 40 senedir aynı yerdeyiz. Forum üyesi Emrullah Güler abimiz ile yan komşuyuz, oda ford parçacısı Kemal Korkmaz yazdı: Damardan Tuzlama da oluyor mu ? Valla dükkana gelip garsondan damar, tırnak, işkembe vs garip şeyler istediklerini duyuyorum ama sakatat pek ilgimi çekmediği için konuya hakim değilim 5 Ocak 2020 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Ebrar Tüfek yazdı: ben 3. Nesilim ama ben otomotiv yolundan gidiyorum dükkan ile pek ilgilenmem. Bak yanlış yoldasın Bir an önce yine düşün derim. fotodaki döner mi? 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Çağlar Bayur yazdı: Bak yanlış yoldasın Bir an önce yine düşün derim. fotodaki döner mi? Pilav üstü döner, et yağına sürülüp ateşe tutulan çıtır lavaş ayrı tabakta, salata ayrı tabakta gelir Büyükbabamda dükkanın başına geç diyor Ama benim hayallerim var, çok güzel yemek yaparım gastronomiyi kazanıp bıraktım, meslek lisesinde motor bölümüne gittim, sonra otomotiv teknisyeni oldum. Şimdi mühendislik için uğraşıyorum nasip olursa Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Pilav üstü döner pirincinde kırık içeriği kaç ciddi sorsana, lezzeti ordan geliyor meslek sırrı değilse? Ebrar Tüfek yazdı: Büyükbabamda dükkanın başına geç diyor Ama benim hayallerim var, şimdi mutfağa geç, 20 sene sonra açacağın klasik garajına yatır Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Samsun'a yol düşerse yemek mekan belli oldu Ebrar bu işi bil öğren kolunda bilezik olsun ama hayalinin peşinden git ben onu desteklerim ama öğren. Bilezik olarak dursun kolunda. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Çağlar Bayur yazdı: pirincinde kırık içeriği kaç ciddi sorsana, lezzeti ordan geliyor meslek sırrı değilse? şimdi mutfağa geç, 20 sene sonra açacağın klasik garajına yatır Sorarım dükkana gittiğimde. Biz mutfağa girmiyoruz normalde. Mutfakta 3 aşçı var, geçmem için kovmam lazım, tazminat 50 binden başlar bizim dükkanda çalışanlar çok eski, garsonlar 22 yıllık falan. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Kemal Korkmaz yazdı: Lokanta Samsun merkez de mi? Evet. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Ebrar Tüfek yazdı: tazminat 50 binden başlar bizim dükkanda çalışanlar çok eski, garsonlar 22 yıllık falan. bak 22 yıllık oto ustasını kovsan hiç para vermessin mesela 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Sinan Akgöl yazdı: Samsun'a yol düşerse yemek mekan belli oldu Ebrar bu işi bil öğren kolunda bilezik olsun ama hayalinin peşinden git ben onu desteklerim ama öğren. Bilezik olarak dursun kolunda. Abi her zaman beklerim, dükkanda çok durmuyorum gelmeden mesaj at yeter Çocukken evde tek kalırdım, dışardan yemek söylemek çok masraflı oluyor diye yemek yapmayı öğrendim evde. Yumurta kıramayan çocuktum, şimdi su böreği bile yaparım öyle söyleyeyim yemek yapmayı bilirim ama biz mutfağa girmeyiz, dükkan sahibiyiz. 3 aşçı var, işlerini en güzel şekilde yapıyorlar, maaşlarını da en güzel şekilde alıyorlar Çağlar Bayur yazdı: bak 22 yıllık oto ustasını kovsan hiç para vermessin mesela Düğün yapmadan 2 ay önce, başka yerde iş bulduktan sonra, bizim dükkanda bilerek kavga çıkartıp kendini kovduran 40 50 bin tazminat alıp düğün yapan, araba alan bi garsonumuz vardı. Aklıma o geldi şimdi Sırf bu yüzden otomotiv işi yaparım, nelerle uğraşıyoruz bizden başkası bilmez 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak 2020 Yazar Paylaş 9 Ocak 2020 Dip gaz basılınca arabanın soğuması. Yarım gaz basınca isinması. Yorumu size bırakıyorum.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Ocak 2020 Paylaş 9 Ocak 2020 Devirdaim hızı artıyor sanal düşme oluyor kuvvetle muhtemel Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak 2020 Yazar Paylaş 9 Ocak 2020 Servet Aydın yazdı: Devirdaim hızı artıyor sanal düşme oluyor kuvvetle muhtemel Abi katalizör yarım gaz ile 970 derece çıkıyor. Dip gaz basınca sıcaklık düşüyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak 2020 Paylaş 9 Ocak 2020 Ali Darbaz yazdı: Dip gaz basılınca arabanın soğuması. Yarım gaz basınca isinması. 0:20 de yarım gaz mı? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak 2020 Yazar Paylaş 9 Ocak 2020 Çağlar Bayur yazdı: 0:20 de yarım gaz mı? Abi gaz pedalı konumunu A thr bakabilirsin. Beni Tesla Model X solladığı yerde zaten tam gaz veriyorum %90 açılıyor . Motor çekişden düşüp bol havayla boğuluyor. Katalitikde soğuyor . Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak 2020 Yazar Paylaş 9 Ocak 2020 Hyundai yakıt ekonomisi ipuçlarını yayınlamışlar. İ10 da var. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2020 Yazar Paylaş 10 Ocak 2020 (düzenlendi) Merhaba Değerli dostlar, Gene kıymetli bir test yaptım. Arabaya tam gaz verince olanları çektim. Veriler akıp gidiyor ekrandan. Lakin şaşırtıcı bir şey oldu. Arabayı önce azar azar gazı artırıp %45 oranına kadar bastığımda 975 derece kadar katalizör sıcaklığını gördüm. Gaza dahada fazla basmaya devam edince %50 den sonra katalizör soğumaya başladı. %70 gaza basınca 950 derecede katalizör ısısı sabit kaldı. Dip gaz verince olacakları merak ettim. Gaz pedalına sonun kadar bastım. Hızla katalizör soğumaya başladı. 920 dereceye kadar düştü, dahada düşücektiki, ben %40 gaza bastım. Tekrar ısınmaya başladı. 970 dereceye fırlayınca ben yine gaza abandım , yine katalizör soğumaya başladı. Bu durumdan çıkarıcağım dersler nedir. *Lpg için yanma odasına gönderdiğimiz hava ne kadar az olursa , yakın zengin yanmadan ötürü egzos borusunda büyük sıcaklık oluşuyor. *%50 üzerinde gaza basmak yanma odasındaki ısıyı azaltıyor . Rampada gaza biraz fazla basmak faydalı olacaktır *%70 gaza basınca %96 motor yüküne ulaşıyor. BSFC için iyi bir değer. Egzos sıcaklığı 975 *%85 (maksimum kelebek pozisyon) tam gazda , motor yükü %99 ulaşıyor. egzos sıcaklığı 920 *%40 gaza basınca motor yükü %96 egzos sıcaklığı 970 Motor yüke bindiği zor anlarda, gaza fazla basmanın motoru çok yormadığı düşüncesine kapıldı. Sizin düşünceniz nedir. 10 Ocak 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Ocak 2020 Paylaş 10 Ocak 2020 ben her daim rampadan önce gaza basar arabayı hızlandırır yüksek hızda rampaya girerim. araba rampada daha rahat eder şehir dışı yol müsait olduğunca hep böyle giderim. o sebeple hız sabitlemeyi pek sevmedim . aynı hızda gidip gaza yüklenmesi bence çok yaktırıyor rampa olan yerlerde liberty le ne zaman hız sabitlemede kullansam hemen yakıt fazla alırdı pompada 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2020 Paylaş 10 Ocak 2020 Ali Darbaz yazdı: Abi gaz pedalı konumunu A thr bakabilirsin. Beni Tesla Model X solladığı yerde zaten tam gaz veriyorum %90 açılıyor . Motor çekişden düşüp bol havayla boğuluyor. Katalitikde soğuyor . ona baktım gaza bastıkça motor suyu ısınıyor? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ocak 2020 Paylaş 11 Ocak 2020 Ali Darbaz yazdı: 10 derece havada ltft . kaç km bu mesafe? Yorum bağlantısı
Recommended Posts