Sani Gerşon 25 Ekim 2019 Paylaş 25 Ekim 2019 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Beyler, cam suyu bitmişti. Benzincide cam sularına baktım, faiş fiyatlar vardı. Bende bu gördüğünüz ürünü "çiçeğim cam temizleyici" alıp, silecek suyu deposuna boca ettim. Bu gün epey kullandım bir sıkıntı yok. Tabi kar yağmadan bitirecem Antifreezeli alacam. Aman diyeyim, boyayı söküyor, plastiğe zarar veriyor, cam bidonunda filtre varsa tıkıyor. Bunlardan asla kullanmayın. 25 Ekim 2019 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Ekim 2019 Yazar Paylaş 25 Ekim 2019 Sani Gerşon yazdı: Aman diyeyim, boyayı söküyor, plastiğe zarar veriyor, cam bidonunda filtre varsa tıkıyor. Bunlardan asla kullanmayın. Abi ben 3 yıldır kullanıyom Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Ekim 2019 Paylaş 25 Ekim 2019 Mert Gulkokan yazdı: İlk kez duydum 3 litre su ile karıştırıp koyuyorum senelerdir ne tıkanma ne de başka birşey oldu Deterjanlı olanlar özellikle boyaya zarar veriyor. Camsil olanlar ise plastik aksamı solduruyor. Forumda bir arkadaşımızın kaportasında boya söktü. Başka bir üyemizin su kabı filtresini tıkamıştı. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 27 Ekim 2019 Paylaş 27 Ekim 2019 Mert Gulkokan yazdı: Benim fiskiyeler kaputta değil o nedenle sıkınca direk cama geliyor rahat rajat ayarlabiliyorum Bimden aldım hep belki sadece mavi su diye zarar vermedi Boyaya zarar verdiği ve lekelenme yaptığı doğrudur bu nedenle kullanılması tavsiye edilmez. Sileceği sertleştiriyor ve ömrünü kısaltıyor basitçe buradan hareketle neticeye varabilirsiniz. Tahliye kanallarında plastik, polikarbon ve kauçuk malzemeyi zamanla soldurup çürütecektir. Siyahların ilk günkü görkeminde olmayacağı şüphesiz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Kasım 2019 Yazar Paylaş 2 Kasım 2019 (düzenlendi) Hyundai i10 1.0 Blue arabanın kendi kendine ltft ayarlaması. Ayten 94000 km devirdi. Otobanda 115 (gps 105 ) km hızla giderken. 2 Kasım 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Kasım 2019 Yazar Paylaş 10 Kasım 2019 Merhaba değerli dostlar. Aytenim ile, ailecek bir haftasonu gezisi yaptık. İş bu gezi sonunda oluşan toplam masraf az önce sonuclandı. 678 km yol için harcadığım yakıt bedeli 161 türk lirası Aracın litre ortalaması ise 6,7 litre/ 100 km çıktı 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Kasım 2019 Yazar Paylaş 10 Kasım 2019 Hyundai i10 WLPT sonuçları yayınlandi WLPT Low Phase diye lanse edilen Şehir içi tüketimi Averaj 25,7 km hız için 6.8 litre benzin olarak ölçülmüş. Mid phease yani akan trafikte tüketim Ortalama 44 km sürat için 5,1 litre ölçülmüş High Phase yani Akan d100 trafiğinde ortalama 60 km hız için tüketim 4.8 litre olarak ölçmüşler. Otoban olarak düşünebilceğimiz Extra High phase testinde ise 94 km hız için 5,6 litre tüketim ölçülmüş. WLPT tesi sırasında yapılanlar bunlar. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Yazar Paylaş 13 Kasım 2019 Merhaba değerli dostlar, Bir devri daha kapattık. 100000 km psikolojik sınırıma dayandı araba. Arabamı benzinli sıfır 1000 kmde i10 ile değiştirdim. Dün Lpg / Benzin geçiş düğmesine basmış bulundum. Kadranında 95500 km yazmasına rağmen 5 yıldır var olmasına rağmen 1000 km dahi devirmemiş Benzin sistemini devreye aldım İlk defa resmen arabayı benzinde kullanırken analiz etemeye başladım. Daha önceleri benzindede bir kaç denemem olmuştu ama, üstün körü sürüşlerdi. Şimdi sırasıyla farketiklerimi anlatmak , bu gün ve dün toplam 100 km devirmiş olmanın verdiği tecrube ile unutmamak adına kaleme almak isterim. İlk fark, düşük devirde gelen motor gücü. Motor 3000 devire kadar fazlasıyla canlı. Bunda büyük ihtimalle gaz pedalının %100 kullanabiliyor olmasıyla ilgili bir durum var. Çünkü LPG de gaz pedalını %55 den sonra teknik olarak ortada gelen giden bişey yoktu. %55'den sonra motor boğuluyormuş gibi bir his başlardı. Dead Zone %55 den sonra başladı. Ama benzinde öyle değil. Bir kere benzin pompası var. Yakıt hattı boyunca basınçlandırılmış bir benzin hattı. Hal böyleki, lpg iken motor %55den sonra yakıt yetersiz geldiğinden, motor boğuluyor iken, Benzinde basınçlı yakıt %100'e kadar sağlanabiliyor. Ama %55 basıldığında lpgden aldığım motor gücü, benzinde %55 den aldığımdan çok daha fazla. Benzin pompası debisi ecu tarafından kontrol edildiğinden, gaz pedalının tüm oranlarında doğrusal bir artış var. Böylece motora giden yakıtı çok iyi dozajlıyorsun. Benzinde motor 3000 devirden sonraki motor gücü, lpg nin 3000 devirden sonraki motor gücünden biraz daha azmış gibi hissetiriyor. Hatta sanki lpgde daha hızlı devirleniyor gibiydi. Bunu sebebi sabitlenmiş ve çelikten üretilmiş, motora giren havayı soğutmak yerine aksine ısıtan emme manifoldu olduğunu düşünüyorum. Mühtemelen sürat artıkca emilen havada daha hızlı soğuyacaktır. Gaz pedalına alıştıktan sonra neler olup bittiğine beraber bakacağız. Ama şu kesin gaza abandığımda boğulmuyor araba. Henüz yüksek devir çevirmedim, yakında onada sıra gelecek. İlk tüketim testimi bu gün yaptım. Dün arabanın her iki deposunuda fulledim. Lpg kışlık yakacak olarak saklıyacağım. Lpgyi uzun ve düz yollarda hız sabitleyicisini açıp 80 km hıza bağladığım durumlarda kullanmak adına saklıyorum. Lpg enjektörlerin dura dura bozulmasını önlemek adına böyle bir önlem aldım. İstanbul içi trafikte araba 4,3 litre ortalama yakalamış durumdayım. Bunu yaparken mümkün olduğu kadar trafikten kaçmaya çalıştım. 47 km civarında yol yaptım. Tez zamanda bir uzun yol yapmak isterim. Ama mevsim uygun değil 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 13 Kasım 2019 Paylaş 13 Kasım 2019 Ali bey lpgli bir aracı neden benzinde kullanma gereksinimi duydunuz motorda bir arıza mı meydana geldi veya gelecek? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Yazar Paylaş 13 Kasım 2019 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Ali bey lpgli bir aracı neden benzinde kullanma gereksinimi duydunuz motorda bir arıza mı meydana geldi veya gelecek? Aslında yukarda yazmıştım. Artık lpgde kullanmayı tercih etmiyorum. Çünkü artık arabnın garantisi yok. Bu saaten sonra neler olabilir ne masraf çıkar bilmiyorum. Lpg enjektörü tanesi 716 lira. 50 000 kmde lpg enjektörüm bozulmuştu. Araba 100000 kmde yine bozulurmu acep derken benzinde binmek daha mantıklı geldi açıkcası. Sıfır stress 13 Kasım 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Yazar Paylaş 13 Kasım 2019 (düzenlendi) Arabamda hararet göstergesi yok. Araba lpgde iken soğuk sıcak farketmez, jet hızında lpg geçiyor. Ben bunu istemiyorum. Bunun önüne geçmek için elle geçiceğim. Sağ taraftaki hava ızgarasını 40 50 km hızdan sonra , kabin içine hava göndermeye başlar. Bu ızgaradan gelen hava direk dreksiyondaki elime çarpar. Obd ile motor sıcaklığını takip ederek bu ızgaradan gelen sıcak havaya kendimi alıştırdım. Motorun ısındığını yaklaşık tahmini kaç derecede olduğu anlıyorum. Bilhassa 70 derece ulaştığında gayet net sıcaklığı hissediyorum. 70 derece ulaştığında istersem lpg acarak, soğuk havalarda , soğuk motorda lpg nin devreye girmesini önüne geçip, sürüş esnasında elime vuran sıcaklığa istinaden lpg açıyorum. Daha yumuşak bir başlangıc yaptırarak enjektörlerin yıpranma hızını düşürmeyi planlıyorum. 3 tane enjektör 2300 tl para demek. Benzin enjektörü fiyatı ise 613 türk lirası. 3 benzin enjektörü 1800 tl. Arabam eskiyip bozulmasın. Şu sıralar, borçları kapatıyorum birde arabanın masrafları ile uğraşmak istemiyorum. 13 Kasım 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Yazar Paylaş 13 Kasım 2019 Ve hasıl unuttum. Araba zaten ilk masrafını cıkardı. Fren disklerim zır zır ötüyor. 3000 km dolmadan değiştirmem gerekicek. Bana bir hesap çıkardılar 800 tl. Benim bu yıl sonuna kadar 800 tl disk , balata alacak durumum yok. Babamın cruze sulanıyorum. O derece yani Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Kasım 2019 Paylaş 13 Kasım 2019 Ali Darbaz yazdı: Arabamda hararet göstergesi yok. Araba lpgde iken soğuk sıcak farketmez, jet hızında lpg geçiyor. Ben bunu istemiyorum. Bunun önüne geçmek için elle geçiceğim. Sağ taraftaki hava ızgarasını 40 50 km hızdan sonra , kabin içine hava göndermeye başlar. Bu ızgaradan gelen hava direk dreksiyondaki elime çarpar. Obd ile motor sıcaklığını takip ederek bu ızgaradan gelen sıcak havaya kendimi alıştırdım. Motorun ısındığını yaklaşık tahmini kaç derecede olduğu anlıyorum. Bilhassa 70 derece ulaştığında gayet net sıcaklığı hissediyorum. 70 derece ulaştığında istersem lpg acarak, soğuk havalarda , soğuk motorda lpg nin devreye girmesini önüne geçip, sürüş esnasında elime vuran sıcaklığa istinaden lpg açıyorum. Daha yumuşak bir başlangıc yaptırarak enjektörlerin yıpranma hızını düşürmeyi planlıyorum. 3 tane enjektör 2300 tl para demek. Benzin enjektörü fiyatı ise 613 türk lirası. 3 benzin enjektörü 1800 tl. Arabam eskiyip bozulmasın. Şu sıralar, borçları kapatıyorum birde arabanın masrafları ile uğraşmak istemiyorum. Otomobil kullanmak bu kadar zor olmamalı, 20 yıldır benzin koyarım ve giderim. 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Yazar Paylaş 13 Kasım 2019 Evren Erakçora yazdı: Otomobil kullanmak bu kadar zor olmamalı, 20 yıldır benzin koyarım ve giderim. Bu aralar böyle , Sürüş disiplinimi artırdım. Masraf istemiyorum. Bu yıl sonunu sağ salim çıkarmam lazım. Benim paraya ihtiyacım var. Öncelik parada şu an 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 13 Kasım 2019 Paylaş 13 Kasım 2019 Yiğidim hani lpg, benzin ,fabrika ,Orjinallik ,mukemmel Tesisat , Alternatör ... Herseyi Lpg mi bozdu 😊 Etme kiyma aytene 😊 Vallahi küserse daha cok ugrastirir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Yazar Paylaş 13 Kasım 2019 Alpay Sumer yazdı: Yiğidim hani lpg, benzin ,fabrika ,Orjinallik ,mukemmel Tesisat , Alternatör ... Herseyi Lpg mi bozdu 😊 Etme kiyma aytene 😊 Vallahi küserse daha cok ugrastirir. Hacı arabam sağlam sıkıntısı yok. Tüm sistemler okey. Bolu dönüşü ufak bir titreşim oldu. Huylandım. Araba düzeldi geçti gitti. Ama bana o korku yetti. Ya arabam bozulursa korkusu sardı. Bu yuzden ihtimalleri minimize etmek istiyorum. Ekonomik yönden rahatladığım anda, ekonomik olması için lpg açıcam. Hatta ben bu arabyaı otoparkın arkasına atayım. Gözüme gözükmesin. Babamın cruze yükleneyim. Birazda onla haşır neşir olayım. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 13 Kasım 2019 Paylaş 13 Kasım 2019 Çalışmayan lpg durduk yerde pas yapıp kilitlenmesin? Malum lpg içinde oksijen var illaki. Eser miktarda oluşan su damlacıkları lpg valfinde pasa neden olabilir. Arada bir kullan bari. 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Kasım 2019 Yazar Paylaş 14 Kasım 2019 (düzenlendi) Benim blue logo olur Bunda yok 14 Kasım 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 14 Kasım 2019 Paylaş 14 Kasım 2019 Ali bey ve 170 km/h hız, aynı cümlede kullanmam ben 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Kasım 2019 Yazar Paylaş 14 Kasım 2019 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Ali bey ve 170 km/h hız, aynı cümlede kullanmam ben ayrıca videodaki i10 1.0 Motor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Kasım 2019 Yazar Paylaş 18 Kasım 2019 Merak ettim ve Google Fit bilgilerime baktım. İşe geç kalıp arabayla gittiğim gün "Dünya sağlık kurulunun" belirlediği günlük ihtiyaç duyulan hareket dakikasının altında kalıyorum. Evde tembel tembel oturup Tv seyrettiğim , İstanbul marataon koşusunu (pazar) dahil etmez isek, servis kullandığım her gün, minimum sınırı aşıyorum. Bu tabloda geçen haftaya ait. Hiç araba kullanmayınca, daha sağlıklı oluyorum. Özelikle benim gibi masa başı çalışıp son derece az hareket eden biri için bu verilen çok önemli. Zaten sağlıklı beslenemiyoruz. bari az hareket edelim . Cumartesi şelalere yürümüştük, o sebebden yüksektir Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 18 Kasım 2019 Paylaş 18 Kasım 2019 Ali Darbaz yazdı: Hacı arabam sağlam sıkıntısı yok. Tüm sistemler okey. Bolu dönüşü ufak bir titreşim oldu. Huylandım. Araba düzeldi geçti gitti. Ama bana o korku yetti. Ya arabam bozulursa korkusu sardı. Bu yuzden ihtimalleri minimize etmek istiyorum. Ekonomik yönden rahatladığım anda, ekonomik olması için lpg açıcam. Hatta ben bu arabyaı otoparkın arkasına atayım. Gözüme gözükmesin. Babamın cruze yükleneyim. Birazda onla haşır neşir olayım. Çok da düşünüp arızayı/masrafı çağırma, gül gibi araban var. Keyifle sür Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Kasım 2019 Yazar Paylaş 18 Kasım 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Çok da düşünüp arızayı/masrafı çağırma, gül gibi araban var. Keyifle sür Satayımmı sana Yorum bağlantısı
Recommended Posts