Coşkun Basan 15 Temmuz 2019 Paylaş 15 Temmuz 2019 Hız sabitleyici den çıkınca aynı şartlarda oksijen sensörü voltajı sıfır oluyor ise yazılım ile bu şekilde ayar yapılmıştır diye düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2019 Merhaba bir kaç gündür, hararet ölçümleri yapıyorum. Tespit ettiğim yeni şeyler var. Öncelikle Radyatör soğutma performansı mükemmel. Arabanın saate 20 km hızla gitmesi soğutmaya yetiyor. Araba fan açmıyor, Ayten'de 2 adet radyatör peteği var. Birincisi Klima Kondenserinin peteği, bununda arkasında Radyatör Peteği. İkisi üst üste yerleştirilmiş. Klimayı açınca bu tasarımın etkisi olumlu mu olumsuz mu bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa, araba durunca çok hızlı suyu ısınıp fan açma eğiliminde. Genleşme kabı çok ufak, geçenlerde eksilttiğini söylemiştim. Üzerine aynı tp antfriz alıp eklediğimde 200 ml litre eksilttiğini ölçümlemiş oldum. Yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılında yüksek devirde 4 saatli bir yolculuk sonunda yine bir miktar su eksiltmişti. Kaput açıp bakıldığında genleşme kabındaki suyun yükseldiği, kapaktaki küçük tahliye hattında dışarı atıldığını görmüştüm. Araba kapıda soğuduğunda seviye bir miktar aşağı düşmüş. Eksiltmenin bir sıkıntı olmadığı, sadece suyun tahliye edildiği ortada. Herhangi bir kaçak bulamadım. Burdan anladığım su ısındıkça genleşip tahliyeden atılıyor. Soğuduğunda ise tahliyeden atılan su miktarı kadar eksiliyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2019 Soğutma sistemini işkence testine soktum. Klima açık şekilde, yoğun trafiğe girdim. Trafik bitincede 2000 devire kitlendim. Motor mahali 52 derecelere çıktı. Yolun ortasında Fan açmaya zorladım. Yalnız bir kez fan açtı. Oda trafik kazasının olduğu ikinci videoda. Yol bitince, istediğim manzara ile karşılaştım. Motor soğutma suyu genleşme kabında oldukça yükselmişti. Su eksiltmenin sebebini bulmuş olduk. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 21 Temmuz 2019 Paylaş 21 Temmuz 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Ayten mi su eksiltiyor ? Ayten su eksiltmez. Cruze dur🤔 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Ayten mi su eksiltiyor ? Ayten tatile gidişimizde 200 mililitre su azaltmıştı. Genleşme kabından akıtmış. Tahliye etmiş. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2019 Alpay Sumer yazdı: Ayten su eksiltmez. Cruze dur🤔 Cruze patladı ama i10da bişiy yok. Biraz suyu buharlaştı. 5 saat durmadan araba sürünce buharlaştırmış. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2019 Bodrum yolculuğunda eksilen suyu iki ay sonra tamamladım. 200 mililitre var yok. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2019 Muhtemelen bu akşam Sivas'a gidiyorum. Ama dün gece sol farım patladı. Elimde fabrikadan kalma 2 far yedeği var. Becerebilirsem farları takıcam artık. Beceremezsem gece yolculuğum sabah yolculuguna dönecek. Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Ağustos 2019 Paylaş 9 Ağustos 2019 Araba su eksiltse komple bitirir bidonu 200 ml yi ölçümlemek pek mümkün değil anlık olarak değişir o kaptaki seviye mevzu su varmı yokmu içinde herhangi bir otoelektrikçiye uğra ampül patladı değiş de 10 lira alır değişmek ce ampül dahil . Yeri zorsa sökmeye uğraşma derim bayram öncesi farın biyerini flan kırarsın zulüm olur Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2019 Ali Gök yazdı: Araba su eksiltse komple bitirir bidonu 200 ml yi ölçümlemek pek mümkün değil anlık olarak değişir o kaptaki seviye mevzu su varmı yokmu içinde herhangi bir otoelektrikçiye uğra ampül patladı değiş de 10 lira alır değişmek ce ampül dahil . Yeri zorsa sökmeye uğraşma derim bayram öncesi farın biyerini flan kırarsın zulüm olur Farı değiştirdim. Biri beyaz biri sarı oldu farların. İdare edecez artık. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Ağustos 2019 Paylaş 9 Ağustos 2019 Ampüldür patlayan far olsa duramazsın ağrıdan 😁😁 Standart h4 osram bilux al kullan. Işık gücü ve renk tonu fazlaca iyi. Hemde ucuz. Zaten diğeri de daha Ankaraya varmadan patlar. 3 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2019 Servet Aydın yazdı: Ampüldür patlayan far olsa duramazsın ağrıdan 😁😁 Standart h4 osram bilux al kullan. Işık gücü ve renk tonu fazlaca iyi. Hemde ucuz. Zaten diğeri de daha Ankaraya varmadan patlar. Philips Extreme Lights %130 ampul takmıştım. Sürücü kısmındaki kısa hüzmesi patlamış. Onu değiştirip arabanın fabrika çıkışı kalan h4 osram bilux ampülü taktım. 1 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 9 Ağustos 2019 Paylaş 9 Ağustos 2019 Muhtemelen bu akşam Sivas'a gidiyorum. Ama dün gece sol farım patladı. Elimde fabrikadan kalma 2 far yedeği var. Becerebilirsem farları takıcam artık. Beceremezsem gece yolculuğum sabah yolculuguna dönecek. Sivas çok ısınıyor mümkün se gece yolculuğu yapın 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 9 Ağustos 2019 Paylaş 9 Ağustos 2019 Gece buz gibi oluyor Sivas gece yolculuğunda muhakkak fark edecek yakıt hele motor atmosferik ise. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2019 Memlekette Çiftlik var. 4 haneden oluşuyor. Kışın 4 kişi olan nüfus bayram nedeniyle 30'a çıkınca yatacak yer kalmamış. Bizde gitmemeye karar verdik. Sivas işi iptal oldu. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 10 Ağustos 2019 Paylaş 10 Ağustos 2019 Çık gel kalınacak yer elbet bulunur, 500L test edersin, bende i10 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2019 Selçuk Bakış yazdı: Çık gel kalınacak yer elbet bulunur, 500L test edersin, bende i10 Gecti artık , başka zaman. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2019 Forumda yazarak anlattıklarımı , konuşarak izah etmeye çalıştım.. 3 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 14 Ağustos 2019 Paylaş 14 Ağustos 2019 Yazili bir metinden okunsa daha bi guzel olur bence. Cok acaip bilgilendirici bir video. Ellerinize saglik.😊 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2019 Alpay Sumer yazdı: Yazili bir metinden okunsa daha bi guzel olur bence. Cok acaip bilgilendirici bir video. Ellerinize saglik.😊 Ben hiç beceremem kameralara karşı konuşmayı. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 14 Ağustos 2019 Paylaş 14 Ağustos 2019 4. Vites 75 e sabitler giderim hız sınırı 70 ise, sizdeki ayrı bir zevk valla 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2019 Hadi hep beraber Maltepe'den Çekmeköy'e gidelim. Tabiki Hypermil yorumlarımla Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2019 Aha yeni rekor. Lpg bitmedi ama 381 km oldu. Kesinlikle motoryağının etkisi bu. Bir önceki depodada 374 km yapmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 17 Ağustos 2019 Paylaş 17 Ağustos 2019 bence hava sıcaklıgının nemindir o Yorum bağlantısı
Recommended Posts