Gürkan Fidan 6 Mart 2019 Paylaş 6 Mart 2019 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar. Haftasonu motor soğukken (2 gün çalıştırmamıştım) yağına suyuna bakayım dedim, suyun minimumun biraz altında olduğunu gördüm, su eklemek için açtığımda içinden biraz gaz çıkışı oldu ve su seviyesi normale döndü. Aynı şey bu sabah da oldu, gaz çıkışı oluyor ve seviye normale dönüyor. Sizce bu normal mi, bi sorun mu var? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 6 Mart 2019 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Gürkan Fidan 6 Mart 2019 Yazar Paylaş 6 Mart 2019 Hayır Alpay Bey, bakımları yeni yapıldı. Kızdırma bujileri değişti, çikarilirken kırıldı ve üst kapak yapıldı en son 3 hafta önce. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 6 Mart 2019 Paylaş 6 Mart 2019 aracta kacak var bence.Ustaniza tekrar gostermekte fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Gürkan Fidan 6 Mart 2019 Yazar Paylaş 6 Mart 2019 Kaçak olsa su eski seviyesine dönmezdi diye düşünüyorum. Biraz araştırdım da deponun kapağında sorun olabileceği sonucuna ulaştım. Basinci dengeleyen bi sistemi varmış galiba. Buradaki arkadaşlar ne der bi bakayım, olmazsa yeni bi kapak alırım. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 6 Mart 2019 Paylaş 6 Mart 2019 Kapak alacaksaniz kapak orjinal olmali.Ama kacak oldugunda bildigim kadariyla su eski haline geri donuyor.Ben boyle biliyorum. Yorum bağlantısı
Gürkan Fidan 6 Mart 2019 Yazar Paylaş 6 Mart 2019 Anladım, bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek. Orjinali 50TL yan sanayi 16TLden başlıyor. Riske değmez. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 Mart 2019 Paylaş 6 Mart 2019 genleşme tankı kapağını değiştirdikten sonra eğer azıcık dahi eksilme oluyorsa, önce sisteme basınç verecek şekilde bir test ile, sonra da gerekiyorsa üst kapak contası ve/veya valf yataklarına bakmak gerekir. tabi bu durumda zaten contayı değiştirmiş olacaksınız. 1 Yorum bağlantısı
Gürkan Fidan 6 Mart 2019 Yazar Paylaş 6 Mart 2019 Teşekkürler Doğan bey. Bu şekilde kullanmamın bi kaç gün kadar mesela bi sakıncası olur mu sizce? Parçayı internetten alacağım. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 Mart 2019 Paylaş 6 Mart 2019 herhangi bir şekilde araçta su bitmediği sürece bir problem olmaz.contada probelm olsa da, soğutma başarılabiliyorsa en kötü sabah ilk çalıştırmada tekleme, yüksek devirlerde ise egzostan su atılır. benim eski arabamda motor içine su kaçmaya başladığında, ilk çalıştrmada araç boğulur gibi olup yürümezdi. üst devirde ise rölantide bile su damlamaya başlamıştı sıcakken. 50 km de 1 litre su harcanıyordu. o derece. tüketim ise normaldi. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 6 Mart 2019 Paylaş 6 Mart 2019 Radyatör üst hortumu balon gibi sisiyormu. Yedek su deposunun biraz gaz çıkarması sıkıntı değil. Conta yanık ise yada hava yapmış ise hararet ibresi tavan yapıp düşer vs. Kapağı soğuk motorda açıp su seviyesini kontrol edin. Ertesi gün tekrar kontrol edin kapak açılıp seviye aynı yere geliyorsa sıkıntı yok. Conta yanık demek su eksiltme yapacak diye bir şart yok. Yağa su karıştırabilir yada suya yağda 1 Yorum bağlantısı
Gürkan Fidan 6 Mart 2019 Yazar Paylaş 6 Mart 2019 Hortumlarda bi anormallik farketmedim arkadaşlar ama yine bi bakarım. Arabanın çekişinde de bi fark yok, hararet de olmadı hiç. Sadece yedek deposunda su minimumun altına düşmüş oluyor az bişey; kapağını açınca bi gaz çıkışı oluyor ve su seviyesi hemen normale dönüyor. Biraz daha takip edeyim bakalım. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Yorum bağlantısı
Fatih Ozen 7 Mart 2019 Paylaş 7 Mart 2019 22 saat önce, Gürkan Fidan yazdı: Merhaba arkadaşlar. Haftasonu motor soğukken (2 gün çalıştırmamıştım) yağına suyuna bakayım dedim, suyun minimumun biraz altında olduğunu gördüm, su eklemek için açtığımda içinden biraz gaz çıkışı oldu ve su seviyesi normale döndü. Aynı şey bu sabah da oldu, gaz çıkışı oluyor ve seviye normale dönüyor. Sizce bu normal mi, bi sorun mu var? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Gurkan bey benım aracta bariz görünen eksilme vardı. trıger değişi yaptım bu ay, ustama söyledim bir bak diye ; oda motorun sağ tarafında mazot filitresinin altında termostat kütüğü var. Sebep oymuş.şu an iyi. (sizinki gibi basınç falan yoktu) Yorum bağlantısı
Gürkan Fidan 7 Mart 2019 Yazar Paylaş 7 Mart 2019 Teşekkürler Fatih Bey. Benimkinde eksilme yok, kapak açılınca basınçlı hava dışarı çıkıyor ve su anında geri geliyor. Ben de ustamı aradım durumu anlattım normal dedi. Haftadan haftaya kontrollerini yapıp binerim artık. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mart 2019 Paylaş 7 Mart 2019 basınçlı sistemdir normal, kapağı var gücünüz ile sıkın yazar kitapta ayrıca. Yorum bağlantısı
Recommended Posts