İçeriğe Yönlendir

Bisikletim ve Motosikletim

Ahmet Kiriş
Çözüme git Yurdaer Elay tarafından,

Recommended Posts

Adnan Çakır

"Tutun kollarımdan düşerim şimdi" yalnızım dostlarım yalnızım yalnız 😉

• Mutlu 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Kiriş
(düzenlendi)

Pazar günü sürüş yapalım dedik, hatay yayladağında bir abimiz, diğer motosikletin çaprazında kalıp yola fırlayan köpeği göremeyip, hızlı da sürmesi sonucu köpeğe çarparak düştü. Maalesef köpek olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. 

Motosikletin ön taraf mafsal kısmı kırıldı, yere çakılıp sürüklendi, sonuç ön tarafı gövdede tutan tek şey kablo tesisatı.

Kendisi motosikletin üzerinden Süpermen misali uçtu, asfalta çakılıp sürüklendi. Gidona veya motosikletin herhangi bir yerine vücudunu çarpmaması iç kanama riskinden kurtardı.

Çarpıp sürüklenme neticesinde, kafa travması, çene kırığı ve 4. kaburgada

1 adet kırık ile atlattık, ilçedeki hastanede ilk müdahale sonrası MKÜ hastanesinde müşahade altına alındı.

Yarın da çene ameliyatı olacak inşallah.

Kaskın ön yüzü asfaltta erimiş, boyası kalmamış. Montun ön yüzü, omuzluklar komple sıyrılmış, dizlik pantolon korumaları erimiş, botların burunu koruma metaline kadar erimiş. Eldivenlerin avuç içi erimiş, yırtılmış.

Ekipmanları dünyada bilindik ve güvenilir öncü markalardan birisi, Ekipmanlar işini yaptı ve abimiz ölümden döndü.

Bunu paylaşmak istedim,

Ekipman hayat kurtarıyor.

lütfen ekipman olmadan motosiklete binmeyin, maddi olanakların el verdiği en kaliteli ekipmanı satın alın,

sevdiklerinizi ekipmansız bindirmeyin.

Motosikletin kaza öncesi ve sonrası resimlerini ekledim.

Lütfen dikkatli sürelim, şakası yok bu işin. 

92e85caf-c91a-46fc-9808-726c50dc8eb7.jpeg

IMG_1932.jpeg

tarihinde Ahmet Kiriş tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Şaşkın 3
  • Üzgün 12
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Çok geçmiş olsun arkadaşınıza. Motor çok güzel şey hatta ara ara ehliyetini almak için gidiyorum hep bir şey engel oluyor çıkıyorum, en son dün gittim mesela..

Güzel şey dedik ama yaşatabileceği sıkıntılar çok büyük. Çok tedbirli olmak lazım..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Off geçmiş olsun, motor çok tehlikeli gerçekten ama işte bırakamıyorsun, dikkatli ve yavaş olmak lazım, ekipmansız asla binmemekte lazım....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
Emre Şimşek yazdı:

Çok geçmiş olsun arkadaşınıza. Motor çok güzel şey hatta ara ara ehliyetini almak için gidiyorum hep bir şey engel oluyor çıkıyorum, en son dün gittim mesela..

Güzel şey dedik ama yaşatabileceği sıkıntılar çok büyük. Çok tedbirli olmak lazım..

İnsanın nefsi ve gaz kolunu ne kadar kıvırdığı ile ilgili bir durum.

Köpeğin görüş açısında olmaması ve diğer şartlar maalesef bu sonu getirdi. 

Kurallara tamamen riayet etmeyi öğrenmezsek, daha çok bedel öderiz.

Bu su götürmez bir gerçek.

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Off geçmiş olsun, motor çok tehlikeli gerçekten ama işte bırakamıyorsun, dikkatli ve yavaş olmak lazım, ekipmansız asla binmemekte lazım....

Ali motosiklet tehlikeli değil, kurallara uymamak ve cahil toplum tehlikeli.

Maalesef bizde her ikisi de fazlasıyla mevcut.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ahmet Kiriş yazdı:

Ali motosiklet tehlikeli değil, kurallara uymamak ve cahil toplum tehlikeli.

Maalesef bizde her ikisi de fazlasıyla mevcut.

Aynen öyle, sakin kurala uygun ekipmanlı kullanmak lazım, ben sakin motor süren biriyim, basmam acısını biliyorum, zaten bana sesini dinleyeceğim saat gibi işleyen yavaş yavaş turlayacak bir motor lazım, Triump T100 diyim anlarsın, gel görki toplum berbat, sen gidersin paşa paşa çıkar birisi bodoslama girer, arabayla bile neler atlatıyoruz baksana...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Aynen öyle, sakin kurala uygun ekipmanlı kullanmak lazım, ben sakin motor süren biriyim, basmam acısını biliyorum, zaten bana sesini dinleyeceğim saat gibi işleyen yavaş yavaş turlayacak bir motor lazım, Triump T100 diyim anlarsın, gel görki toplum berbat, sen gidersin paşa paşa çıkar birisi bodoslama girer, arabayla bile neler atlatıyoruz baksana...

Işıklarda trafiğin durduğu yerde filtreleme yaparken önüne kırıp geçemezsin diyen mallardan tut, şeridinde sürerken yanından silme geçip show yaptığını zanneden andavallara kadar her çeşidi fazlasıyla var.

Araba sürerken insanın konsantrasyonu % 60-70 açıksa, motosiklet sürerken % 100 e yakın konsantrasyon ile sürüyoruz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ahmet Kiriş yazdı:

Işıklarda trafiğin durduğu yerde filtreleme yaparken önüne kırıp geçemezsin diyen mallardan tut, şeridinde sürerken yanından silme geçip show yaptığını zanneden andavallara kadar her çeşidi fazlasıyla var.

Araba sürerken insanın konsantrasyonu % 60-70 açıksa, motosiklet sürerken % 100 e yakın konsantrasyon ile sürüyoruz.

motorda herşey yüzde yüz olmalı, hem dediğin gibi şeyler oluyor hemde görünmez adam oluyoruz resmen :angry:

birde motor sürerken kafa rahat olacak, sadece motoru düşüneceksin, dalgınsan yorgunsan boşvermişsen bu alete binmeyeceksin, yoksa motorun suçu yok tehlikeyi sen çağırmayıp üstüne gidiyorsun farkına bile varmıyorsun, o derece dikkat lazım vallahi, helede yol yapıyorsan...

Ama acaipte zevkli alet bırakamıyorsun :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Çok büyük geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin.

Ekipman gerçekten hayat kurtarır.

"Motosikletlileri Fark Edin"

"Motosikletlileri Fark Edin "

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Geçmiş olsun. Baya ciddi süratliymiş. Bu arada ülkemizde 60 milyona yakın başıboş hayvan var diyordu dün tv de.

Ali Cihangiroğlu yazdı:

motorda herşey yüzde yüz olmalı, hem dediğin gibi şeyler oluyor hemde görünmez adam oluyoruz resmen :angry:

birde motor sürerken kafa rahat olacak, sadece motoru düşüneceksin, dalgınsan yorgunsan boşvermişsen bu alete binmeyeceksin, yoksa motorun suçu yok tehlikeyi sen çağırmayıp üstüne gidiyorsun farkına bile varmıyorsun, o derece dikkat lazım vallahi, helede yol yapıyorsan...

Ama acaipte zevkli alet bırakamıyorsun :)

Binlerce yıllık genlerden geliyor. Boşuna demir at demezler motora.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Şu başı boş sokak köpeklerine çare bulamadılar. Çok insanın canı yandı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Ahmet büyük geçmiş olsun. umarım tez zamanda sağlığına kavuşur arkadaşın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok geçmiş olsun abi, umarım biran önce sağlığına kavuşur abimiz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Adnan Çakır yazdı:

Çok büyük geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin.

Ekipman gerçekten hayat kurtarır.

"Motosikletlileri Fark Edin "

adnan abi motosikletliler daha çok kural çiğniyor istanbul içinde. Ben onları farketmesen şu an 3-4 tanesine fena vurmuştum. Kaldırım, yaya geçidi, ters yön, şerit ihlali, emniyet şeridi, makas, hatalı geçme, ışık ihlali yani akla gelebilecek her kuralsızlık var. 

motoru bisiklet gibi kullanıyorlar. Kural yok. Zaten kendileri de diyor. Biz bu hareketleri yapmayacaksak niye motor aldık diyorlar. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Ahmet abi, büyük büyük geçmiş olsun kardeşimize. Acil acil şifalar versin İnşallah. Yine sokak köpekleri yine sıkıntı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Geçmiş olsun. Motosikletlilerin en büyük hatası sağdan geçmeye çalışmak bence. Sağdan geçmedikleri müddetçe sorun olmuyor. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Geçmiş olsun.

Ekipmanlar görevini layığıyla yapmış.

Biz bisiklete binerken bile mesafe farketmeksizin ekipmanlarımız takiyoruz motorcuların hayli hayli takması gerek. İnsanın nerde kaza yapacağı belli olmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun Ahmet.. 

Motorda olmanın riskleri ile yüzleşmiş arkadaşımız. 

Ben korkuyorum. Korkmaya da devam edeceğim.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

isviçreye taşınırsam motor mantıklı

Soğuk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...