Sami Demirpaz 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 Bozmuşlar Gebzeli abimiz yanınızda mıydı ? 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 1 dakika önce, Sami Demirpaz yazdı: Bozmuşlar Gebzeli abimiz yanınızda mıydı ? O olsa kaputtaki yıldızı büyükadada bulurduk(garaj kartal sahilde) 2 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Nisan 2019 Yazar Paylaş 8 Nisan 2019 16 dakika önce, Sami Demirpaz yazdı: Bozmuşlar Gebzeli abimiz yanınızda mıydı ? Hikayenin devamı var daha Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 Mb in mi var derdin var arkadaş, daha yeni alındı araç konusu 27 sayfa olmuş 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 soket yerine oturdu sonradan bilgisayarla söndürüldü 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 17 dakika önce, Okay Kaygusuz yazdı: soket yerine oturdu sonradan bilgisayarla söndürüldü Devamı bu kadar kısa olsa yukarda yazardı.. Bence birşeyler daha olmuş 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 Bozmuşlar [emoji4] Gebzeli abimiz yanınızda mıydı ? Hikayenin devamı var daha [emoji3]Kesin tornavida cekiç penselik durum olustu. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 16 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Devamı bu kadar kısa olsa yukarda yazardı.. Bence birşeyler daha olmuş sonuc aynı 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 3 saat önce, Sami Demirpaz yazdı: Bozmuşlar Gebzeli abimiz yanınızda mıydı ? 50 km öteden de bozma yeteneğim varmış. Öğrendik 3 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Nisan 2019 Yazar Paylaş 8 Nisan 2019 Part-2 Geçen haftayı cumartesi gelsin diye bekleyerek (serviste srs ışığı söndürülecek) geçirirken, cuma akşamı portif sanayinin önde gelen isimlerinden biriyle 1 saat kadar bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede kendisine "yarın serviste srs ışığını söndürtücem" deme gafletinde bulundum. O da bana "aküyü söktün mü, sök 15 dk bekle geri tak silinmesi lazım" gibi dahiyane bir fikir verdi 😒 Olur mu olmaz mı acaba derken, cumartesi günü servise gitmeden önce deneyeyim dedim. Fakat bu arabalarda 2 adet akü olduğundan (1 normal arkada, 1 ufak önde) büyük aküyü sökmek elektriği kesmeyebilir, sigortalardan gidersem daha garanti olur şeklinde bir dahiyane fikir de benim aklıma geldi. (Daha önce patlak bir sigortayı bulmak için tüm sigortaları söküp takmış ve aracın 30-45 dk. kadar elektronik saçmalıklar yaptığına şahit olmuştum. Geçici esp, srs ve immo arıza uyarısı. kontak aç kapa ile gitmişlerdi. Bu bilgi aklımın bir köşesindeydi) Neticede bagajdaki sigortaların hepsini tek tek söküp geri taktım ve srs ışığı... Sönmedi Mecbur servise doğru yola çıktım. Bir ara sunroofu açmak için düğmeye basınca tık-tık röle sesi gelmesine rağmen tavan açılmadı.Dedim ki normal, sigortaları söktük taktık. Az sonra gene denedim tık tık ses var hareket yok. Sen misin açılmayan, cam gibi kodlanıyor tavan, kodu bozulmuştur diye 5 sn basılı tuttum olmadı. 2 dk sonra tekrar denedim açıldı kapatmayı denedim kapandı... Ama sona dayanınca tartartartar diye ötmeye başladı dişli sıyırdı 😒 Servise gittim geçen haftadan sipariş edilen bir adet havalandırma fortumu gelmiş, o değişti. Cihaza bağlanıp srs ışığı söndürüldü. Tavanı anlattım 1,5 günlük işi var, tavan sökülecek bakılacak, Min. 700 olası max 1500 lira tutar dendi. O anda etrafımda bir ışıma oldu, zaman ve mekan gerçekliğini kaybetti benim için, astral bir yolculuğa çıkıyorum sandım, "abi 700/1500 ,ne diyosun" sesiyle yolculuk sona erdi. Şimdilik kalsın bakalım deyip marşa basınca.... Motör arıza ışığının bizi ziyarete geldiğini gördüm Sigortaları sökmenin yan etkileri muhtemelen, ama bunu benden başka bilen yok orda Dedim ki, motor ışığı yanmış? Allah allah onu yakacak bişey de yapmadık ki derken cihaza bağlanıp o da söndürüldü 🤭 Çıktım, ön far arka kapağı için çıkmacıya gittim varmış aldım. Çıkarken sanayide sunroofçu var mı dedim. Karşıdaki elektrikçi bakıyor abi dedi. Gittim anlattım, biz bakmıyoruz ama şu adreste MB ci ..... var dediler, bakar yapar dediler. Gittim buldum. C.tesi saat 17.,30 çıkmak üzereler. Tavan dedim, baktı hafta içi getir bakalım abi dedi. Vaktim yok dedim, az düşündü istersen bakayım, 1 saat sürer dedi, fiyat ne olur dedim, 400 dedi 🤩🤩 Ölümü gösterdiler ya, sıtmaya razı olduk. Sök dedim gerçekten 1 saatte halletti, öyle tavan falan sökülmüyor, ön tavan lambası takımını söktü, altında motor var, ordan bir kapak söktü, dişli söktü dişliyi değiştirdi kapattı. Kapattı ve Srs ışığımız geri döndü Sigortaları söküp takmanın yan etkileri devam ediyor, ama bunu bilen tek benim Yan koltuğa temas ettikçe arada sönüyor tekrar yanıyor derken makineye bağlandı, yan koltuk ağırlık algılayıcı sensör hatası verdi, ama asıl sebep sigortalar Sildiler.Borcum ne dedim, 400 dedi, pazarlıkla 300 de oraya ateşleyip nihayet evin yolunu buldum. Çok şükür şu anda yanan bir ışık yok, sunroof ve bilimum donanımlar da çalışıyor. 2 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 Landa laf edenin Allah cezasını veriyor işte. Bundan sonra bakacağım mesajlara. Kim hede hödö yapsıysa fikrim gelecek ve uygulatacağım 4 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 15 dakika önce, Önder Özcan yazdı: 400 dedi 🤩🤩 Ölümü gösterdiler ya, sıtmaya razı olduk. Sök dedim gerçekten 1 saatte halletti, öyle tavan falan sökülmüyor, ön tavan lambası takımını söktü, altında motor var, ordan bir kapak söktü, dişli söktü dişliyi değiştirdi kapattı. diyecektim böyle yapanlara kanmayın 400 TL niz çöpe gitmesin. merso da tavan ray sıkışması kroniktir. ray sökülmeden düşli yine sıyıracak. 1500 isteyen çok makul rakam söylemiş. dişliyi kısa sürede yine sıyıracak. o yüzden tavanı çok açmazlar bunu bilenler. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 Biri bu abiye Mercedes 'e bindiğini hatırlatsın. Hayalimde araç servisteyken lattesini yudumlayan biri canlanıyordu oysaki. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Nisan 2019 Yazar Paylaş 8 Nisan 2019 2 saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı: Mb in mi var derdin var arkadaş, daha yeni alındı araç konusu 27 sayfa olmuş 27 sayfa olmuşsa 27 sayfa boyunca arıza mı anlattık Basit, kendi hatamızla yaktığımız bir arıza lambası. 2 saat önce, Okay Kaygusuz yazdı: soket yerine oturdu sonradan bilgisayarla söndürüldü Tamam o ilk aşama onu yaptık ve yukarda yazdık zaten 2 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Devamı bu kadar kısa olsa yukarda yazardı.. Bence birşeyler daha olmuş Bak işte, damdan düşmüşün halinden anlayan adam. 7 dakika önce, Servet Aydın yazdı: 50 km öteden de bozma yeteneğim varmış. Öğrendik O nasıl gözdü, o nasıl bakmaktı MB ye doğru. Allahtan bana bakmadın öyle 😐 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 Sis lambaları yanıyor mu sorun yok değil mi ? 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Nisan 2019 Yazar Paylaş 8 Nisan 2019 16 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Landa laf edenin Allah cezasını veriyor işte. Bundan sonra bakacağım mesajlara. Kim hede hödö yapsıysa fikrim gelecek ve uygulatacağım Yok, ben daha landa bişey demem. Pasata atış selbes mi? 12 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: diyecektim böyle yapanlara kanmayın 400 TL niz çöpe gitmesin. merso da tavan ray sıkışması kroniktir. ray sökülmeden düşli yine sıyıracak. 1500 isteyen çok makul rakam söylemiş. dişliyi kısa sürede yine sıyıracak. o yüzden tavanı çok açmazlar bunu bilenler. Anlaşılmadı. Yaptırmasa mıydım? Full açma kapama çalışıyordu, sadece arkası kalkan mod çalışmıyordu. O şekil açmak isteyince sıyırma sesi geliyordu. Neticede sıkışma veya sıyırma, bozuktu tamir edildi. 4 dakika önce, Recep Selim Kaya yazdı: Biri bu abiye Mercedes 'e bindiğini hatırlatsın. Hayalimde araç servisteyken lattesini yudumlayan biri canlanıyordu oysaki. Cumartesi saat 18.00 de açık MB yetkili servisi bul bana, lattemi kendim yanımda götürürüm Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 (düzenlendi) 5 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Yok, ben daha landa bişey demem. Pasata atış selbes mi? Anlaşılmadı. Yaptırmasa mıydım? Full açma kapama çalışıyordu, sadece arkası kalkan mod çalışmıyordu. O şekil açmak isteyince sıyırma sesi geliyordu. Neticede sıkışma veya sıyırma, bozuktu tamir edildi. Cumartesi saat 18.00 de açık MB yetkili servisi bul bana, lattemi kendim yanımda götürürüm niye cumartesi diğer günler torbaya mı girdi. arıyorsun servisi açık adres veriyorsun gelip adresten alıyorlar sorunları not alıp gidiyorlar. sonrasında işlem bitince efendim aracınız hazır nereye getirmemizi istersiniz diyorlar. yani en azından halkada o şekilde idi şu kimsenin beğenmediği servis o şekilde hizmet veriyordu. mb de yokmu dur bu hizmet bence vardır. 8 Nisan 2019 tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 8 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Anlaşılmadı. Yaptırmasa mıydım? dişliyi sıyırıyor, ancak sebebi dişlinin kendisi değil, sağ sol ray arasında çalışma farkı oluşuyor, bu da dişliye yükleniyor ondan bitiyor, ana sebep tavandaki rayların düzeltilme ihtiyacı olması. bu tip işlerde günü kurtarmak için az rakam çekip müşteri işini hallettim diye gösterip, ana sebeb, anlatmayan ustaları kınıyorum, Ama haklılar mı? bence haklılar günü kurtarmış oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Nisan 2019 Yazar Paylaş 8 Nisan 2019 8 dakika önce, Mehmet Kazancıoğlu yazdı: niye cumartesi diğer günler torbaya mı girdi. arıyorsun servisi açık adres veriyorsun gelip adresten alıyorlar sorunları not alıp gidiyorlar. sonrasında işlem bitince efendim aracınız hazır nereye getirmemizi istersiniz diyorlar. yani en azından halkada o şekilde idi şu kimsenin beğenmediği servis o şekilde hizmet veriyordu. mb de yokmu dur bu hizmet bence vardır. Vardır mutlaka 3 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: dişliyi sıyırıyor, ancak sebebi dişlinin kendisi değil, sağ sol ray arasında çalışma farkı oluşuyor, bu da dişliye yükleniyor ondan bitiyor, ana sebep tavandaki rayların düzeltilme ihtiyacı olması. bu tip işlerde günü kurtarmak için az rakam çekip müşteri işini hallettim diye gösterip, ana sebeb, anlatmayan ustaları kınıyorum, Ama haklılar mı? bence haklılar günü kurtarmış oluyor. Anladım abi, iyi anladım. Sendeki bilgi tecrübe bende olsa benim adım Bay Bayur olurdu. Tekrarlarsa asıl soruna odaklanıcaz o zaman. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 MK2 mondeo'da da dişli sıyırmıştı, 300 lira işçilik istenilmişti o dönem. Maslaktaydım ve 20 liraya dişliyi satın aldım, uğraşarak dişliyi takmıştım. 2 Yorum bağlantısı
Emin Önal 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 54 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Ama sona dayanınca tartartartar diye ötmeye başladı dişli sıyırdı 😒 Aldığın ilk söylemiştim sana kronik diye 37 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: diyecektim böyle yapanlara kanmayın 400 TL niz çöpe gitmesin. merso da tavan ray sıkışması kroniktir. ray sökülmeden düşli yine sıyıracak. 1500 isteyen çok makul rakam söylemiş. dişliyi kısa sürede yine sıyıracak. o yüzden tavanı çok açmazlar bunu bilenler. Aaa ben 🤪 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 2 dakika önce, Emin Önal yazdı: Aldığın ilk söylemiştim sana kronik diye bak denmişi varmış zaten , en sevmediğimi müşteri işte, aldığı bilgiyi söylemeden arıza soran 4 dakika önce, Sami Demirpaz yazdı: 20 liraya dişliyi satın aldım, uğraşarak dişliyi takmıştım. esnaf araba 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 8 Nisan 2019 Paylaş 8 Nisan 2019 O halde 50 lira dişliye 250 lira tecrübeye harcamış sayalım Yorum bağlantısı
Recommended Posts