İçeriğe Yönlendir

Mercedes E270 Cdi, Otomobilim

Önder Özcan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Bir saat önce, Önder Özcan yazdı:

Part-2

Geçen haftayı cumartesi gelsin diye bekleyerek (serviste srs ışığı söndürülecek) geçirirken, cuma akşamı portif sanayinin önde gelen isimlerinden biriyle 1 saat kadar bir görüşmemiz oldu.

Diyorsun ki.. uzaktan da bozabiliyor.. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
32 dakika önce, Emin Önal yazdı:

Aldığın ilk söylemiştim sana kronik diye :)

Aaa ben 🤪

28 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

bak denmişi varmış zaten , en sevmediğimi müşteri işte, aldığı bilgiyi söylemeden arıza soran :rofl:

esnaf araba

Çağlar abi ve Emin. Sunroofu bozulmayan, arızası kronik olmayan araba var mı? Bu nane illa ki bozuluyor. Çare yok, bozulmasın diye kullanmamaktansa bozulunca yaptırırım. Donanım varsa sömürürüm. :) 

19 dakika önce, Recep Selim Kaya yazdı:

O halde 50 lira dişliye 250 lira tecrübeye harcamış sayalım :) 

Öyle oldu Biraz :D

8 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Diyorsun ki.. uzaktan da bozabiliyor.. 

Bozdu. Direk bozdu.

Sürekli Pasatı kötüleyerek totem yapıyor.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
3 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Çağlar abi ve Emin. Sunroofu bozulmayan, arızası kronik olmayan araba var mı?

Var. Audi 😍

Bizim kullanmayışımız şuan tekrar arızalı oluşundan. Zaten pek sevmediği için elletmiyoruz duruyor öyle 😏

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

kendi aracımın bi işleri bitsin calısan sisteme dokunurmuyum birdaha.

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Bmw, Mercedes fln bunlara binmek için gerçekten sanayiyle ahbap olmak lazım diye boşuna söylemiyoruz :)

Geçmiş olsun 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aslolan düzenli bakım yapılmıyor olması. 50 100.k bir aç kapıyı bacayı halatları kızakları yağla kapa. Ömürlük olur her sistem. Bknz land. Nazar değmesin diye bozdum diyorum. Aslında düzenli bakımları yapıyorum. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sunroof kızaklarıni temizleyip sıvı gresle yağla . Bozuluyor diye acmamazlik değil bozulmasın diye sürekli kullanmalı ki ne plastik bı yerde durup kurusun nede yağsız kalsın hareketli parçalar.

Bana usta demişti kışın bile gün aşırı bı kere aç kapat.

esnaf araba
Sonra esnaf kan ağlıyor :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Önder abi aklında olsun bu arada arıza vs konusunda motor arıza kodu dışında süreklilik arz etmeyen ABS ESP srs arızalari yani anlık arıza ise kontak aç kapa yapınca gider. Ama soket gerçekten çıktı kablo gerçekten koptu vs gibi şeylerde arıza giderilinceye kadar yakıyor.

Koltuk pedi ile ilgili airbag arızası için pedin kablosu gerildiginde hata veriyordu bendekinde bı ara. Hafif boşluk yaptım kabloya bitti gitti.

Biri bu abiye Mercedes 'e bindiğini hatırlatsın.
Hayalimde araç servisteyken lattesini yudumlayan biri canlanıyordu oysaki.
O iş aslında öyle de değil.

S kasayı şoför servise götür. Lattesini içer faturayı şirkete yollayın der.

:)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Onder abi ariza lambasi yaniyor diye sanayiye mi gidilir 😬

su ariza lambasina alisamadiniz gitti bazi arizalarda zmaanla duzeliyor az sabir yav

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
3 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Çağlar abi ve Emin. Sunroofu bozulmayan, arızası kronik olmayan araba var mı?

var audi

Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

50 100.k bir aç kapıyı bacayı halatları kızakları yağla kapa. Ömürlük olur her sistem.

cıks mersoda raylar paralel kalamıyor yamuluyor sanırım

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
1 saat önce, Murat Atagenç yazdı:

Bmw, Mercedes fln bunlara binmek için gerçekten sanayiyle ahbap olmak lazım diye boşuna söylemiyoruz :)

Geçmiş olsun 

Yok diğer araçlardan farkı yok usta konusunda. Doğru ustayı ve servisi bulmak gerek. Hem markada çok yeniyim hem iş yüzünden boş zamanım yok. Yoksa insan gibi en azından 1 tane ustası mutlaka vardır, armadan değil, emeğinin karşılığından para kazanan.

1 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Aslolan düzenli bakım yapılmıyor olması. 50 100.k bir aç kapıyı bacayı halatları kızakları yağla kapa. Ömürlük olur her sistem. Bknz land. Nazar değmesin diye bozdum diyorum. Aslında düzenli bakımları yapıyorum. 

Ben bozmuyıorum diyorsun yani? O zaman ben bozuyorum.

Bir saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Sunroof kızaklarıni temizleyip sıvı gresle yağla . Bozuluyor diye acmamazlik değil bozulmasın diye sürekli kullanmalı ki ne plastik bı yerde durup kurusun nede yağsız kalsın hareketli parçalar.

Bana usta demişti kışın bile gün aşırı bı kere aç kapat.

Sonra esnaf kan ağlıyor :)

Evet zaten yağ bakımında greslenmişti, cumartesi de gene önce spreyle temizlendi, greslendi, ayaklar hareket halindeyken hangi konumda bakıldı, adam nerdeyse gözü kapalı yapacaktı sunroofu, kaç tane yaptıysa :)

Bir saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Önder abi aklında olsun bu arada arıza vs konusunda motor arıza kodu dışında süreklilik arz etmeyen ABS ESP srs arızalari yani anlık arıza ise kontak aç kapa yapınca gider. Ama soket gerçekten çıktı kablo gerçekten koptu vs gibi şeylerde arıza giderilinceye kadar yakıyor.

Koltuk pedi ile ilgili airbag arızası için pedin kablosu gerildiginde hata veriyordu bendekinde bı ara. Hafif boşluk yaptım kabloya bitti gitti.

O iş aslında öyle de değil.

S kasayı şoför servise götür. Lattesini içer faturayı şirkete yollayın der.

:)

Evet bizde de aynen böyle oldu. Gerçek arıza-soket çıkması makineyle bile silinmedi, arıza giderilene kadar. Sonraki tekrarlayan srs uyarısı aslında pedden de değildi, sigortaları söküp takmanın sonucu, bir yandı ışık, bir söndü. Sonra söndü gitti kendisi işte :)

Bir saat önce, Ali Gök yazdı:

Onder abi ariza lambasi yaniyor diye sanayiye mi gidilir 😬

su ariza lambasina alisamadiniz gitti bazi arizalarda zmaanla duzeliyor az sabir yav

Gerçek arıza vardı Ali, soket çıkmıştı :)

Bir saat önce, Metin Akbal yazdı:

Scary Movie Vol 153738492749294939

Yok ya, normal şeyler. Her araba sahinin başına her an gelebilecek şeyler. Önemli bir şey yok, ben hikaye gibi uzun uzun anlattım. :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

var audi

cıks mersoda raylar paralel kalamıyor yamuluyor sanırım

2001 kj. 18 yıl çalışmayıp tek basışla çalışan yegane araç 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

2001 kj. 18 yıl çalışmayıp tek basışla çalışan yegane araç 

sana öyle geliyor, benzini depodan karbüratöre getirdiğimde aynı şeyi Taunus tek seferde yapar :tongue: benzin gelmemeside normal....

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

18 yıl sanruf çalışmayan taunusun sanruf çalışsın arabayı eğer be 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır
18 yıl sanruf çalışmayan taunusun sanruf çalışsın arabayı eğer be 
En güzel sunroof bence bu [emoji7]c299b7630104f3a059c189c6177c6397.jpg
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çocuk kemiklerini kırar sanruf mekanizması yaparım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
28 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Çocuk kemiklerini kırar sanruf mekanizması yaparım 

Oğuzhan'ı yedirmeyiz!

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Oğuzhan HSE paket de standart mı bu tavan çok güzelmiş 

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Önder abi hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlere kullan :nazar: 

Profilinde araç modelini görünce şaşırdım, en son focus vardı sende, bayağı bi kopmuşum ben anlaşılan :unsure2: :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
11 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Oğuzhan'ı yedirmeyiz!

Çiğ çiğ yerim 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Önder Özcan yazdı:

Rutin bakim masraflari emsal hacimli motorlarla (1.6-1.6 / 2.0-2.0) bakim basina gozardi edilebilecek rakamlar. Henuz bunda sadece bir bakim yaptik, bir iki kucuk parca degisimi. Karsilastiracak bi durum olmadi simdilik. Ama mekanikte orjinal parcaya yonelirsek rakamlar tuzlu cikacaktir. Muadili parcalarla yapilacak tamiratlar diger markalardan cok farkli cikmaz diye dusunuyorum.
Foruma yeni katilan Alfa 159 un bakim+onarim listesine bakarsak genel durumun cok da farkli olmadigini goruruz emoji846.png
Bu liste, ben basinda durmadigim, sarf malzemelerini kendim almadigim icin boyle cikti. İnaniyorum ki basinda dursam 2500 bile olmazdi.

Aynı parçalar, servisde benim aracımda değiştirilseydi, bu faturadan daha yüksek bir meblağ çıkardı :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Buyuk motör cok yakar mi yakmaz mi? İstanbul bostancidan gebzeye E6 dan 120-150km/h bandinda gorulen deger. Bundan 2 gun sonra E6 dan avrupa yakasina 90- 120 km/h hizlarla gorulen deger 5.9 lt. Resim cekecektim unuttum. Ayni sartlarla 1.6 lt focusum olsaydi gebzeye 8 lt, avrupa yakasina 6,2-6.5 lt yakardi.

6e53e72f945ec7041e228c4e66bf5467.jpg

Bu arada ic dikiz aynasinin altinda, yakin gozlugumu takmadan baktigim icin bugune dek uzerindeki isaretleri goremedigim, dolayisi ile neye yaradiklarini bilmedigim 2 tane dugmeyi cozdum [emoji1787] biri alarm off tusuymus, digeri arac cekilirken (calinmalara karsi) alarmin calmasinin devre disi birakilmasiymis. Normalde arabanin kapilar kitliyken cekici kaldirirsa alarm devreye giriyormus.

bd3e9f76daf4699b3a6ee52ccff7c133.jpg

Cozemedigim bir grup tus kaldi, arka taraf icin tavan lambalarini-okuma lambalari- yakan tuslarin yanindaki tuslar. Bunlar normalde okuma lamba siddetini ayarlamak icin ama o kadar kurcalamama ragmen isik siddetinde bir degisiklik olmadi. Bilen, fikri olan var midir? @Emin Önal  ne diyosun [emoji846]

6043a13b40fe8569c0deae126dd8e985.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Düğmeler bozuktur belki?

@Furkan Avcı da bunun yazılımı olmalı. Oradan tüm düğmelerin aktif olup olmadığı, çalışır olup olmadığı kontrol ediliyordu galiba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
9 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Buyuk motör cok yakar mi yakmaz mi? İstanbul bostancidan gebzeye E6 dan 120-150km/h bandinda gorulen deger. Bundan 2 gun sonra E6 dan avrupa yakasina 90- 120 km/h hizlarla gorulen deger 5.9 lt. Resim cekecektim unuttum. Ayni sartlarla 1.6 lt focusum olsaydi gebzeye 8 lt, avrupa yakasina 6,2-6.5 lt yakardi.

6e53e72f945ec7041e228c4e66bf5467.jpg

Çok yakmış işte. Daha ne yakacak uzun yolda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...