Servet Aydın 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Heç işim olmaz. Çıkarım kokoreç yerim gelirim de, neyse vazgeçtim Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Şubat 2019 Yazar Paylaş 9 Şubat 2019 Heç işim olmaz. Çıkarım kokoreç yerim gelirim de, neyse vazgeçtim Adam daha makarna diyo ya. Kadikoyde makarna tukkani var, gel de bi doyuralim seni Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 11 Şubat 2019 Paylaş 11 Şubat 2019 On 08.02.2019 at 17:15, Haşmet Güngör yazdı: Madem konu açılmış, Aksakallı olarak bize de laf düşer. Her erkek yemek yapamaz , gariptir en ünlü aşçılar da erkektir. Erkeklerin yapacağı şeylerde var, @Cem Dilmen sağlıklı besinleri yazmış bunları yaparak hanımınıza yardımcı olun. Mesela Turşu ve yoğurt. Ama? probiyotik. Her turşu probiyotik değildir. olması için Mayalı olması lazım. Bende size anlatayım.Bunları tüketirseniz mide sorunlarının azaldığına şahit olacaksınız. Probiyotik Turşu. Her sebzeden olur sa da, mevsim itibari ile Lahana veya kırmızı lahana. lahanaları ince kıyın az bi kaya tuzuyla hafif yoğurun. bir gece beklesin. ertesi gün, içine abartmadan sarımsak ,kuru reyhan veya dilediğiniz otlardan koyun (reyhan çok yakışır) hat da bir kaç dilim ayva lezzetini artırır. kabın içine büyüklüğüne göre bir kaç nohut atın bir tane poşet çay koyun (kıtır olması için) büyüklüğüne göre biraz mayalı hamuru bir tülbente koyarak koyun (ekmek de olur) sıkıca malzemeleri kaba yerleştirin . Üstüne, litre başı 2 yemek kaşığı kaya tuzu eriterek hazırladığınız , önceden kaynatılmış beklemiş veya yeni açılmış sudan, 40 dereceye kadar ılıtarak tüm sebzeleri üstünü örtecek kadar koyun. (tuzu abartmayın mayalanmayı engeller. turşu olduktan sonrada ilave edebilirsiniz) kap ve kapak arasında gaz çıkışı olacağından boşluk olmalı. Kapağı gevşek takarak, üstünü örtüp sıcak bir yere koyun. 2. 3. günler kapağı açarak, gaz çıkışını rahatlatın. sonra sıkıca kapatarak bekletin 1 hafta da yenmeye hazır olur. Hamur veya nohut da koymadan olur ama fermantasyon süreci çok uzun olur. Piyasa turşuları asit,sirke limonla olduğundan faydalı iseler de probiyotik değillerdir. Mayalanan sebze raf ömrü uzun olmadığından, ticari işletmeler girmezler. Sirke ve imonla yapılan gibi de çıtır çıtır olmazlar ondan piyasada bulamazsınız. Bir hafta sonra soğuk bir yere almanız gerekir, balkona veya buzdolabına koyabilirsiniz. 1 aylık sürede tüketeceğiniz kadar yapın fazla dayanmaz. Kırmızı lahanayı tavsiye ederim hem daha çıtır oluyor hem B grubu vitaminleri fazla. Yoğurt için ise probiyotik mayalar marketlerde var. onları kullanarak yapın. Çiğ süt için kasmayın , ya fazla kaynatıp yararlı bakterileri öldürürsünüz. Ya da tam sterilize edemezsiniz. Günlük pastorize sütler daha uygundur (uht sütlerden olmaz) katı olsun isterseniz, litre başına 2-3 yemek kaşığı ,süt tozu ekleyebilirsiniz. (kahve kreması değil ).Nasıl yapıldığı net de bolcana var. Bunları yaparak hanımınızın gözüne girin. Sağlığınız düzeldiği için de bana dua edin. Abi elinize sağlık gayet güzel özetlemişsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 11 Şubat 2019 Paylaş 11 Şubat 2019 On 08.02.2019 at 22:15, Hasan Karabekiroglu yazdı: www.aksamnepisireceginibilmeyenler.com açalım oradan bakarız.. Nefisyemektarifleri.com var Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Şubat 2019 Yazar Paylaş 11 Şubat 2019 47 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı: Nefisyemektarifleri.com var Kadınlar onları biliyor abicim, amaç başka. Sana o soruyu sorup köşeye sıkıştıracak, sen farketmez diyecen, bi kötü hissettirecek. "Ben onu düşünüp ne istersin diye soruyorum, o bana förkötmöz diyo.." 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 12 Şubat 2019 Paylaş 12 Şubat 2019 20 saat önce, Önder Özcan yazdı: Kadınlar onları biliyor abicim, amaç başka. Sana o soruyu sorup köşeye sıkıştıracak, sen farketmez diyecen, bi kötü hissettirecek. "Ben onu düşünüp ne istersin diye soruyorum, o bana förkötmöz diyo.." Abi yıllarca aynı şeyi savundum. Çok güzel tespit. Kesinlikle amaç bu yoksa ne pişireceğini öğrenebileceğin çok fazla yer var. 1 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 12 Şubat 2019 Paylaş 12 Şubat 2019 Dünden beri sadece çorba... Önümüzdeki iki gün boyunca da çorbaya devam. ((Gömülü yirmilik diş çektiren Azad)) 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 12 Şubat 2019 Paylaş 12 Şubat 2019 Dün ben işteyken ve evde pek bir şey yokken yapmış yakıştırmış. Buzluktan domates çıkartıp çorba yapmış. Yine buzluktaki karnıyarıkları pişirmiş. Yanına bir de bulgur pilavı yapmış. Ben de bahçeden yeşil soğan sökmüştüm mis gibi öğün oldu. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 12 Şubat 2019 Paylaş 12 Şubat 2019 23 saat önce, Önder Özcan yazdı: Sen burada takılma artık abi. Bu saatten sonra seni Nusret'in arayıp abicim akşama ne istersin falan demesi lazım. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 12 Şubat 2019 Yazar Paylaş 12 Şubat 2019 10 dakika önce, Tahir İlter yazdı: Sen burada takılma artık abi. Bu saatten sonra seni Nusret'in arayıp abicim akşama ne istersin falan demesi lazım. Kapalıçarşıda ( Sandal Bedesteninde [çarşı içinde kapalıçarşı] ) şube açtı Nusret, biliyon di mi Hergün kendisi bizzat uğruyor. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Şubat 2019 Paylaş 16 Şubat 2019 (düzenlendi) Bi arkadaşın hanımı bugün hastaymış. O da girmiş mutfağa dolabı açmış bakmış karnabahar, brokoli çok az da kabak var. Hımmm demiş kolları sıvamış. karnabahar brokoliyi biraz haşladım.. aa şey haşlamış. bir kaba 2 patates 1 kabak rendelemiş, soğan, dereotu, maydonoz doğramış. 6 kaşık un, hamur kabartma tozu koymuş. 4 yumurta kırmış. haşlanmış malzemeleri ezip hepsini karıştırmış. Üstüne az yağ dökmüş, tuzunu biberini de unutmamış.. Kaşık yardımıyla tepsiye dizip 200 derecede fırında kızarana kadar pişirmiş harika olmuş. Kendisi söyledi. 🤪 16 Şubat 2019 tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi Hamur kabartma tozu 6 Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 16 Şubat 2019 Paylaş 16 Şubat 2019 4 saat önce, Emre Şimşek yazdı: Bi arkadaşın hanımı bugün hastaymış. O da girmiş mutfağa dolabı açmış bakmış karnabahar, brokoli çok az da kabak var. Hımmm demiş kolları sıvamış. karnabahar brokoliyi biraz haşladım.. aa şey haşlamış. bir kaba 2 patates 1 kabak rendelemiş, soğan, dereotu, maydonoz doğramış. 6 kaşık un, 4 yumurta kırmış, haşlanmış malzemeleri ezip hepsini karıştırmış. Üstüne az yağ dökmüş, tuzunu biberini de unutmamış.. Kaşık yardımıyla tepsiye dizip 200 derecede fırında kızarana kadar pişirmiş harika olmuş. Kendisi söyledi. Arkadaşının ellerine sağlık, maşallah baya becerikliymiş. Bizden de selam söyle [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Şubat 2019 Paylaş 16 Şubat 2019 16 dakika önce, Remzi Karaca yazdı: Arkadaşının ellerine sağlık, maşallah baya becerikliymiş. Bizden de selam söyle Fırında iyidir kendileri 🤓 15 dakika önce, Serkan Karadağ yazdı: Karışık mücver olmuş. Adını Poçi koydum 😁 minyonlar filminde geçiyordu 😂 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 16 Şubat 2019 Yazar Paylaş 16 Şubat 2019 Bazen bizim bir arkadaş da benzer durumlarda benzer şeyler yapabiliyor, ya da çırağa yaptırıyor 1 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Kasım 2020 Yazar Paylaş 4 Kasım 2020 Az önce evden telefon geldi. Akşama ne istersin diye, cevap veremedim sustum. Ne isterim? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 köfte+ayran 👶 Mehmet Ozyurek yazdı: Kılıbıklar. 1.5 yıl kimse girmemiş konuya ya 2 1 Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 Önder Özcan yazdı: Az önce evden telefon geldi. Akşama ne istersin diye, cevap veremedim sustum. Ne isterim? caglar abinin dedigi gibi kofte istersin, yanina guzel tane tane pilav istersin. yogurt salata -yanina az corba- geldiginde cok seversin 😂 sen bana gun gun ne yedigini soylesen super dengeli yemekler bulurum.. 😂 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Kasım 2020 Yazar Paylaş 4 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: köfte+ayran 👶 1.5 yıl kimse girmemiş konuya ya Köfteyi çok yakın zamanda yedik Furkan Sumer yazdı: caglar abinin dedigi gibi kofte istersin, yanina guzel tane tane pilav istersin. yogurt salata -yanina az corba- geldiginde cok seversin 😂 sen bana gun gun ne yedigini soylesen super dengeli yemekler bulurum.. 😂 Bütün bunların hepsini (ya da hepsinden) 1 öğünde mi yiyeceğim 🤣 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 Köfte+ayran artık hep gözlerimizi yaşartacak. Unutmayız inşallah. 2 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 Bana az evvel deklare edildi içli köfte yapmam hususu, inşallah eve gidince yapacağım. 2 Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 abi genelde salatasiyla falan 3-4 cesit cikariyorum yaptigimda. kofteyi ya da etli yemegi bugunlerde yediyseniz sebze agirlikli yapabilirsiniz. Yarim tavuk gogsu koyup, kapya biberli, mantar sote olabilir. yine sebzeli firin yemegi olabilir. agirlik tavukta ya da patateste olur. yanina ufak bi pilav. pilav sadece pirinc olarak gelmesin aklina..eristeli bulgur olabilir, kuskus olabilir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 Bana az evvel deklare edildi içli köfte yapmam hususu, inşallah eve gidince yapacağım.Evde kokoreç yapan adamsın sen. İçli köftenin lafı mı olur 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts