Mahmut Yıldız 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 7 dakika önce, Azad Mirzade yazdı: Nacizane yemek alışkanlığınızı bilmiyorum ama bizim evde yemekler sade olur. Bazı akşamlar sadece tarhana, sadece salata (ama içinde tavuk vs olmalı en azından, ilk başlarda aç kalıyorsunuz ama zamanla alışınca harika hissettiriyor) Pilav makarna olmaz, Olursa bulgur olur. Kızlara köfte hergün yap her gün yerler. Eskiden, pizza, lahmacun, çiğköfte, dürüm vs alırdık sık sık ama şu instagramdaki gıdadedektifi denen arkadaşı takip etmeye başladıktan sonra çiğköfteye bile glikoz şurubu koyduklarını filan keşfedince kestik ayağımızı. Biz ne yesek diye düşünmüyoruz bile artık o kadar saldık yemek işini. Ama ben ara ara sebze alır dolaba koyarım hanım görünce birini yapar (patlıcan, kereviz (bak bu harika oluyor) karnıbahar, pırasa) Kızları da zor oldu ama çikolatadan uzaklaştırmayı başardım, akşamları kefir alıyorum çikolata almışım gibi seviniyorlar Karışık oldu sen işine yarayan kısımları alırsın Önder abi ))) mantara bayılıyoruz ailecek ama mideyi bozuyor bizim kaç kere yediysek dokundu. Balık pişirmek bizim evde yasak dışarda olanı da yiyemiyorum kullandıkları yağdan olsa gerek. Haftada bir gün dışarıdan isteriz yemeği ya da gideriz. Favorim lahmacun. Yazın pazardan bezelye, barbunya, bamya alıp kışını yeriz. Eşim pazara gitmeyi sevmediği için zorla aldırırım, "bak sonra ne yemek yapacağım diye dertleniyorsun" derim. Mantar da istiridye mantarı. Hiç mide sorunu yaşamadık. Yemek çeşidi bizde de az olur. yaz günü bazen bir çorba, bir salata (bir dediğime bakmayın, bildiğin dev gibi çanak) 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 16 dakika önce, Recep Selim Kaya yazdı: Son kelime sanırım başa gelen taştan sonra yarım kaldı 9 Km uzaktan nasıl haber uçtuysa artık 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Hanım pek sormaz, kafasına göre yapar Allah ne verdiyse. Bu olay bana dükkanda çok oluyor. Bugün ne yiyeceğiz ? Sağolsun bizim lokanta resimlerini paylaşıyor bugünkü menünün ordan seçiyoruz https://www.instagram.com/kuffette/ 3 1 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 7 dakika önce, Mahmut Yıldız yazdı: Haftada bir gün dışarıdan isteriz yemeği ya da gideriz. Favorim lahmacun. Yazın pazardan bezelye, barbunya, bamya alıp kışını yeriz. Eşim pazara gitmeyi sevmediği için zorla aldırırım, "bak sonra ne yemek yapacağım diye dertleniyorsun" derim. Mantar da istiridye mantarı. Hiç mide sorunu yaşamadık. Yemek çeşidi bizde de az olur. yaz günü bazen bir çorba, bir salata (bir dediğime bakmayın, bildiğin dev gibi çanak) Aynı bizde de böyle hocam, rahat bırakıyorum hanımı, zaten ne koysa yerim hiç yemek ayırt etmiyorum. İstiridye mantarının tadını pek beğenmedik ama yemiştik ondan, dokunmuyor o. Ben öğlenleri dahi dışarıdan yemeyi bıraktım derecesinde, anca çok iyi lokantalar olacak ki öyle. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Mercimek köftesi, ekşili turşu (patlıcan, biberli), Ayran 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 6 dakika önce, Azad Mirzade yazdı: Aynı bizde de böyle hocam, rahat bırakıyorum hanımı, zaten ne koysa yerim hiç yemek ayırt etmiyorum. İstiridye mantarının tadını pek beğenmedik ama yemiştik ondan, dokunmuyor o. Ben öğlenleri dahi dışarıdan yemeyi bıraktım derecesinde, anca çok iyi lokantalar olacak ki öyle. İstiridye mantarını pişirirken mümkünse mantarın tavaya her tarafı temas etsin. Sıra sıra dizip pişirin. Böyle pişmeyince tadı iyi olmuyor. 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Şubat 2019 Yazar Paylaş 8 Şubat 2019 9 dakika önce, Azad Mirzade yazdı: Aynı bizde de böyle hocam, rahat bırakıyorum hanımı, zaten ne koysa yerim hiç yemek ayırt etmiyorum. İstiridye mantarının tadını pek beğenmedik ama yemiştik ondan, dokunmuyor o. Ben öğlenleri dahi dışarıdan yemeyi bıraktım derecesinde, anca çok iyi lokantalar olacak ki öyle. Azad'cığım, yanlış anlaşılmayı düzeltelim. Hanımları biz de rahat bırakıyoruz, önümüze bi kap sıcak yemek konsun razıyız, onlar bizi rahat bırakmıyor "Bugün ne pişireyim çabuk söyle, 10 saniyen var acele et" gibi Hatta yazdık yukarda, yarın ne pişireyim versiyonu da var bunun... 1 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Haftaya misafir gelecek ne yerler ne yapayım versiyonu da bulunuyor. 1 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Şubat 2019 Yazar Paylaş 8 Şubat 2019 1 dakika önce, Selçuk Bakış yazdı: Haftaya misafir gelecek ne yerler ne yapayım versiyonu da bulunuyor. 🏃♂️🏃♂️ 1 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 6 dakika önce, Önder Özcan yazdı: 🏃♂️🏃♂️ Dur kaçma, nereye 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Şubat 2019 Yazar Paylaş 8 Şubat 2019 1 dakika önce, Selçuk Bakış yazdı: Dur kaçma, nereye "Haftaya" versiyonunu ilk kez duyuyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 5 dakika önce, Önder Özcan yazdı: "Haftaya" versiyonunu ilk kez duyuyorum Misafir gelecek ya, ne yerler ne içerler ne yapsam acaba gibi. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 1 saat önce, Servet Aydın yazdı: Sn Dr civanım, tandır öncesi Ocakbaşı yerine sonrası tavsiye ediliyor. Ne diyorsunuz? Abi söylediklerim ocak başına gidildiğinde geçerli değil. Orda her şey serbest 2 Yorum bağlantısı
Uğur Sarac 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Bizde ahci benim ama canan Karatay usulü gittigimizden pek secenek kalmıyor. Ama şu varki ilaç bağımlısı oldugumuz tüm hastalıklardan kurtulduk. Menüleri iyi seçmek gerek Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Asıl dram nedir diyeyim, İşi icabı dışarıda yemeğini yiyen her 10 kişiden 9'u akşam aynı yemeği evde önünde görüyor. Evdekilerden korkun 4 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 2 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Asıl dram nedir diyeyim, İşi icabı dışarıda yemeğini yiyen her 10 kişiden 9'u akşam aynı yemeği evde önünde görüyor. Evdekilerden korkun abi biz onu hala çözemedik nasıl bir telepati iletişim varsa artık bizim mutfakçı ablamız ile aralarında öğlen olan yemek akşama var yok tuturamazlarsa ertesin gün öğlen abla kesin yakalıyor dün akşamki yemeği gerçi pazartesi günlerini çözdük şükür fabrikada pazartesi ya nohut yada kuru fasulye günü klasikleşti artık bir hafta biri diğer hafta öbürü şeklinde evde artık o gün biliniyor Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 14 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Asıl dram nedir diyeyim, İşi icabı dışarıda yemeğini yiyen her 10 kişiden 9'u akşam aynı yemeği evde önünde görüyor. Evdekilerden korkun Bizim gibi gurumsallarda pek tutmuyor, menüyü eklemiyim, canınız çekmesin Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Bugün öğlen hamsi vardı, akşam eşimin de hamsi yapacağı aklıma geldi, foto attım. Kızdı, çünkü tekrar başa döndü. Akşama ne yapsam? 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Madem konu açılmış, Aksakallı olarak bize de laf düşer. Her erkek yemek yapamaz , gariptir en ünlü aşçılar da erkektir. Erkeklerin yapacağı şeylerde var, @Cem Dilmen sağlıklı besinleri yazmış bunları yaparak hanımınıza yardımcı olun. Mesela Turşu ve yoğurt. Ama? probiyotik. Her turşu probiyotik değildir. olması için Mayalı olması lazım. Bende size anlatayım.Bunları tüketirseniz mide sorunlarının azaldığına şahit olacaksınız. Probiyotik Turşu. Her sebzeden olur sa da, mevsim itibari ile Lahana veya kırmızı lahana. lahanaları ince kıyın az bi kaya tuzuyla hafif yoğurun. bir gece beklesin. ertesi gün, içine abartmadan sarımsak ,kuru reyhan veya dilediğiniz otlardan koyun (reyhan çok yakışır) hat da bir kaç dilim ayva lezzetini artırır. kabın içine büyüklüğüne göre bir kaç nohut atın bir tane poşet çay koyun (kıtır olması için) büyüklüğüne göre biraz mayalı hamuru bir tülbente koyarak koyun (ekmek de olur) sıkıca malzemeleri kaba yerleştirin . Üstüne, litre başı 2 yemek kaşığı kaya tuzu eriterek hazırladığınız , önceden kaynatılmış beklemiş veya yeni açılmış sudan, 40 dereceye kadar ılıtarak tüm sebzeleri üstünü örtecek kadar koyun. (tuzu abartmayın mayalanmayı engeller. turşu olduktan sonrada ilave edebilirsiniz) kap ve kapak arasında gaz çıkışı olacağından boşluk olmalı. Kapağı gevşek takarak, üstünü örtüp sıcak bir yere koyun. 2. 3. günler kapağı açarak, gaz çıkışını rahatlatın. sonra sıkıca kapatarak bekletin 1 hafta da yenmeye hazır olur. Hamur veya nohut da koymadan olur ama fermantasyon süreci çok uzun olur. Piyasa turşuları asit,sirke limonla olduğundan faydalı iseler de probiyotik değillerdir. Mayalanan sebze raf ömrü uzun olmadığından, ticari işletmeler girmezler. Sirke ve imonla yapılan gibi de çıtır çıtır olmazlar ondan piyasada bulamazsınız. Bir hafta sonra soğuk bir yere almanız gerekir, balkona veya buzdolabına koyabilirsiniz. 1 aylık sürede tüketeceğiniz kadar yapın fazla dayanmaz. Kırmızı lahanayı tavsiye ederim hem daha çıtır oluyor hem B grubu vitaminleri fazla. Yoğurt için ise probiyotik mayalar marketlerde var. onları kullanarak yapın. Çiğ süt için kasmayın , ya fazla kaynatıp yararlı bakterileri öldürürsünüz. Ya da tam sterilize edemezsiniz. Günlük pastorize sütler daha uygundur (uht sütlerden olmaz) katı olsun isterseniz, litre başına 2-3 yemek kaşığı ,süt tozu ekleyebilirsiniz. (kahve kreması değil ).Nasıl yapıldığı net de bolcana var. Bunları yaparak hanımınızın gözüne girin. Sağlığınız düzeldiği için de bana dua edin. 5 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Yaparak? Yazıyı okuyarak sona ulaşmadan üstteki yapılacakları bile unuttum. İki yımırta kırsam pazar kahvaltısı için evde bayram havası eser. Sert erkeğim ben 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Hanım aranır... - Dııt dıııt - Efendim - Ne yicez bugün ? - Bilmem ne yapayım ? - Yap işte bişiler - Taam - Cut Eve gidilir sofra hazır değil - Yemek yok mu ? - Yapacak bişi bulamadım yumurta kır kendine 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 5 saat önce, Önder Özcan yazdı: Bu soru(n) sanırım tüm hanımların ve bazı erkeklerin büyük derdi. Bizim evle ilgili bahsedeyim, eşim neredeyse her gün sorar, bu gün ne pişireyim diye ve kendi üzerinde biriken stresin yarısını benim omuzlarıma yükler Bana kalsa ne olsa hayır demem, ama 9 yaşındaki kızımız için aynı şeyleri söyleyemiyorum, seçiyor. Ben eşime cevap veremiyorum hık mık diyorum, o da bi şekilde hallediyor (kah lahmacun, kah pizza ) Parantez içindeki kısmı çırak yazmış, silmeyi beceremedim Diyorum ki, günlük menü tavsiyelerinizi alsak. Bugün canınızın istediğini ya da dün akşam evdekini. Mesela bu akşam karnıyarık, pilav, cacık olsa evde süper olur. (gibi) Hakkaten de olur ama Biz çocuk olmadık mı ya. Şu anda tüm çocuklar yemek seçiyor. Biz bulamazdık. Bunlar bulup bunuyorlar. Akşam Yemek yok. Öğlen Hanımı Meşhur Börekçiye götürdüm ilk defa. Ben abarttım. Akşama yemek yok 🤣🤣 Ama en nefret ettiğim soru "Akşama ne yapayım". O senin işin benim değil diyor kapatıyorum. 44 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Asıl dram nedir diyeyim, İşi icabı dışarıda yemeğini yiyen her 10 kişiden 9'u akşam aynı yemeği evde önünde görüyor. Evdekilerden korkun Asıl dram ne biliyormusun abi. Akşam şu yemek var der hanım. Eve giderim başka yemek yapmış. Hiç sevmediğim bir durum. Diyorum ki Makarna yapacağım dediysen makarna yap başka birşeye çevirme. Ben ona odaklanıyorum. Evde yemek konusunda süpriz yaşatma. Yemediğim pırasa bakla yemeği yapmada ne yaparsan yap. 1 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 1 saat önce, Önder Özcan yazdı: Azad'cığım, yanlış anlaşılmayı düzeltelim. Hanımları biz de rahat bırakıyoruz, önümüze bi kap sıcak yemek konsun razıyız, onlar bizi rahat bırakmıyor "Bugün ne pişireyim çabuk söyle, 10 saniyen var acele et" gibi Hatta yazdık yukarda, yarın ne pişireyim versiyonu da var bunun... Valla kızlardan sonra hanım çalışmayı bırakınca ilk senelerde sordu biraz ne yapsam etsem diye, sormuyor artık. Bilemedim şimdi biraz istisnaya çıkmışızdır zannımca. Öncesinde sırayla yapıyorduk zaten Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 2 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Ayran ? Size tavsiyem Mercimekli Pilav+Salata(soğan domates toz sumak zeytinyağı tuz) +ayran favorim 2 saat önce, Önder Özcan yazdı: Kacabilirsin ama saklanamazsin sayin Özyürek! Gercekten de "sen bilirsin " ya da "farketmez" cevabindan nefret ediyorlar Aynen nefret ediyorlar. ama bizde o sorudan nefret ediyoruz Bir saat önce, Önder Özcan yazdı: "Haftaya" versiyonunu ilk kez duyuyorum Aaaaa Haftaya Misafir var ne yapayım. Yarın akşam çaya misafir var çayın yanına ne yapayım. Zıkkımın kökünü yap diyecek oluyoruz 1 Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 8 Şubat 2019 Paylaş 8 Şubat 2019 Hanım pek sormaz, kafasına göre yapar. Az çok bazen tek, bazen üç çeşit, Allah ne verdiyse yeriz.Ama ben rahat takribi haftanın 5 günü sorarım "tatlı var mı" [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts